Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
2x600W - NFT - White Rhino 40x - Klikni zde pro originální téma
turolop
Ahoj,

abych se tady představil, tak lidi mi říkají turolop a v indooru pěstuju už téměř 10let. Pěstoval jsem pouze v cocosu a po čase mě to přestalo bavit, co se týče z pohledu nákladů a po následné sklizni zbavování několika stovek litrů cocosu. Tak jsem se rozhodl pro NFT systém, který se mi z hydroponie začal líbit nejvíc a moje svatyně se skládá teda z těchto částí:

240x120x200 homebox
light rail + 400W HPI-T
2x600W HPS na květ
2,4m Multi-duct s 123l nádrží
2x ofuk
odtah RUCK 160
40x white rhino
pH + EC metr milwaukee
canna aqua A+B
canna pk 13/14
vitarace
30% peroxid
pH + advanec hydroponics
pH - advanced hydroponics
zvlhčovačka

v nádrži mám jedno topné tělísko a na něm nastavenou teplotu 20 stupnu, jedno míchací čerpadlo a jedno odvodní čerpadlo do systému.

Vrch systému je tvořen z plastové desky pokryté černobílou folii proti světlu.
turolop
Jak jsem zmínil v prvním příspěvku, je toto můj první NFT a celkově hydro pokus, tak budu rád za veškeré rady na co se připravit, jak dávat peroxid atd...

K tomu abych Vás trochu seznámil s aktuálním děním, tak se to zkusím teď trochu v rychlosti schrnout.

Kosky velké do kterých sem zasadil malé řízečky, jsem nechal 24hod odležet v odstáté vodě s upraveným pH 5,5 + EC 0.8. A tady sem objevil první problém. Naše voda z kohoutku má EC 0.8!!!!!! Tak jsem objednal reverzní osmózu ale s tím, že mi přijde až kolem 10.ledna 2016 :( tak jsem tam prdnul do roztoku trochu kořeňáku a nechal odležet.

No pak jsem tam prdnul teda ty řízečky a vložil na desku a čekal 4 dny než ukázali zespod kořínky a pak následně jsem je prdnul do systému.

V systému jsem také měl připravený pH 5,5 a EC po přidání trochu hnojiv mi vyskočilo na 1,32 :O Ale hnojiva tam opravdu neni mnoho, jen ta naše voda je fakt špatná a reverzní osmoza přijde až dlouho! :/

No a tak dneska co píšu tenhle příspěvek jsou 3den zasazený v systému a celkem je mám 7dní. Chtěl bych je 31.prosince přepínat, tak snad se jim zadaří. Jo a dnes budu zaštipovat sem ještě málem zapomněl zmínit :)

Čerpadlo do systému mi tedka nejede nonstop. Dig. časovač má 10 programů, tak všech deset sem rozložil na 24hod a tedy má několikrát za den pauzy. Ale míchací čerpadlo jede samozřejmě nonstop.

Pár problémů a otázek-
1, PH je strašně nestabilní, včera večer jsem zas upravil nádrž na PH 5,5 a dneska ráno měl PH 7,8 !!! Nechápu jak se to takhle mohlo zvětši. Víte, čím to může být?

2, Vadí hodně takto špatné EC? Vydrží to kytky? Jak mám třeba filtrovat vodu, než mi přijde ta osmóza?

3, Mám už dávat peroxid tedka do zálivky? V jakém množství upřednostnujete? Všude sem se dočetl od 0,5ml/l až do 5ml/l ale nevim nevim, proto se ptám...

4, To je snad z mé strany zatím vše a pokud mě něco napadne, napíšu to sem a pokud mi sem napíšete nějaké Vaše postřehy, budu velice rád.
Mr.MEN
Tak že si tam pořádně ukliď čistota je na první místě to stínítko určitě potřebuje utřít. A jestli je v takovém stavu stínítko tak určitě kolem stanu a všechny nasávací síťky ve stanu utři taky. Protože to pak vlastně bude kouřit a to opravdu kouřit nechceš.
1. U mě když udělám new roztok na požadované pH tak vetšinou druhý den je tak o 1 pH nahoře. Vetšinou poprvé to dám klidně i na pH 5,0 a druhý den tam je tak kolem 6 tak už to jen mírně dopravím na pH 5,6 a pohodička týden to vydrží.
2. S EC na začátek opatrně klidně jeď jen na čistou vodu.
3. nikdy jsem peroxid nepoužíval. Protože používám mikroorganismi a houby na kořeny. A peroxid by je usmrtil. Tak že v tomhle ti nepomůžu.
turolop
Díky za upozornění... Ten blesk docela na těch fotkách zviditelnil špínu. Na vlastní oko to neni tak vidět. Vše zítra vyčistim. Tahle sestava má za sebou 3x kola v kokosu, tak to tomu tak trochu odpovídá. Každopádně na tohle kolo sem kupoval nové 2x 600W HPSka, PH + EC metr apod....
1, díky k tomu pH, budu to dělat jako ty.
2, opravdu jen s čistou vodou? Mám to chápat tak, že když ta čistá voda má EC 0.8, tak jsou v tom nějaké přínosné živiny pro rostlinu? Takže mám dát novou vodu?
3, ok v klidu... Třeba tady bude někdo kdo ho aktivně používá...

Jaké EC doporučujete v těchto obdobích?
1.týden 18/6 -
2.týden 18/6 -
1.týden 12/12 -
2.týden 12/12 -
3.týden 12/12 -
4.týden 12/12 -
5.týden 12/12 -
6.týden 12/12 -
7.týden 12/12 -
8.týden 12/12 -
9.týden 12/12 -

sorry, že se tak ptám ale chci mít v tom pořádek a určitě to takhle pomůže i někomu... Co se týče peroxidu, tak ho začnu aplikovat po přepnutí a to v množství 2ml/5l. Je to ok?
LonGermaX
Mam ten samy system a ph mi taky povyskoci o neco po novem roztoku. Jinak ze zacatku lita pokazdy nahoru casem si to sedne. Podle me to delaji ty kosky nez si sedne ph a cely sYstem. Vodu cistou bych nedaval aspon ec 1 az 1,2.

Peroxid vych tam vubec nesral hlavne proc nemusi si to sedbou s hnojivama lepis enzymy ci ata clean .
kubok
PH nemeraj hneď po zmiešaní- nechaj to tak hodku odležať, nech sa ti ustália hodnoty.
Celkovo NFT majú dosť tendenciu nedržať PH.
Čo sa týka ec 0,8 dočasne to možeš vyriešiť kúpením destilovanej vody, ktorú zriediš s tvojou (1:1) a až vtedy tam dávaj hnojivá a zdvihni to pomocou nich na 0,8 max 1.0ec.
Čo sa týka peroxidu, nemam ho odskúšaný, používam ataclean.

Ak by si mal záujem odfotím tabuľku ktorej sa držím s ec a PH ja.
LonGermaX
Ph se drzi v nft v pohode jen zacatek nez si to sedne. Porad mu kde ma vzit 40l destilky jeste..ono ti na rustu zatim ta tvda voda problem delat nebude spis v kvetu to pak dela neplechy. Klidne jim dej 1.2 nez pride osmoza hnojiva tam musis mit. Horsi je ze tak budes mit nejakych prvku vic nekterych min, ktery se ukazou jako pozdejsi deficit v kvetenstvi.
kubok
No destilovanú vodu majú snáď na každej benzínke... 😎
LonGermaX
Hh to bude mit kurva drahou vodu kdyz litr stoji 30kc a potrebuje tak 40L ma za 1200 kc:p
MocnyOkurek
Cim mensi nadrz tim hure drzi hodnoty. Ja mam 70l a lita to tam kazdej den jak na houpacce tayd se zminuje 40 l to musi byt jeste horsi.
LonGermaX
Nene ma na 120 ale tech 40 mysleno na destilku na zredeni a vodou kohoutku.
MethodMan
Ahoj,

peroxid tam klidně dej v menších dávkách, alespoň ze začátku určitě, ať se ti systém pěkně pročistí. On stejně hrozně rychle vyprchá, takže se vůbec nemusíš bát, že ti to zabije ty hodné mikroorganismy. Resp, nejdřív nech kolovat peroxid v menší dávce a pak tam namíchej enzymy. Toť můj názor, alespoň mě se to v mém mikro NFT osvědčilo.

Co se týče EC, osobně jsem si s tím poradil tak, že jsem dal 10 litrů destilované vody z obchodu a 10 litrů odstáté vody z kohoutku, čili 1:1, nemám jediný problém jak v PH, tak v EC.

Zatím teda nejsem na pozici kdy bych tady mohl rozdávat moudra, jen předávám vlastní zkušenosti :) co si z toho vezmeš je na tobě.

Budu sledovat! Ať to roste.
streak light
Jaký typ netkané textilie používáte na spodek?? Tu klasickou černou nebo tu speciální na NTF?
turolop
Tak dneska poprvé za celou dobu se mi stalo, že sem přišel a změřil a měl sem pH 5.8, takovej nevěřícnej pohled :) Tak snad se to bude držet. Jinak k tomu EC, tak vyskočilo až na nějakých 1,5, tak sem čerpadlem odtankoval co šlo a dolil čistou vodu a mělo to EC 1,2 a to sem tam nedodal ani kousek hnojiva... Měřeno EC včera, zítra změřím a uvidím jestli se to trochu zmenšilo, případně bych dolil hnojiva. Pokud se to nezmenší, tak zajedu a koupim 25l destilky a s tou to tam budu chvilku čerpovat...

Dávám nějaké fotky těch vytáhnutých kočiček...

Na té poslední fotce, tak se tam trochu kroutí list, stres PH, že?

EDIT: zázračně se ty fotky otočili do vlastních úhhlů..... v pc je mám normálně... :starwars:

streak light: nene, černou nepoužívám. Používám tu klasickou bílou. Dá se koupit v kterémkoliv zahrádkářství....
LonGermaX
Ten vykyv ph na zacatku je vzdycky po par dnech se to ustali. Tvem pripade bych se bal spis toho vykyvu ec. Zda budes mit tu osmozu tak si to nared na ec 0,3. Destilka pomuze ale cely pest bych ji tam nechtel lejt. V kvetu sezerou 20l np v tomhle systemu.

Co sis objednal za typ osmozy? Jinak textilka je zaklad hodne prodavaji takovou slabou rada se trha ta je na dve veci. Lepsi je ta co ti oďmotaji je pevna a staci krasne na jednu vrstvu. Hlavni je v nft aby ta netkanka byla ukoncena pred hranou kde pada voda. Kdyz je pres tak se tam drzi voda a cely se to dusi a kytky nechteji rust.
streak light
Můžete hodit nějaký odkaz na tu textilku?? přece jen je ji hodně druhů a chci koupit něco osvědčeného. V groweshopu stoji metr 45Kč a to se mi zdá přehnaná cena.
turolop
LonGermaX: Snad jo, tedka před spaním a napsáním tohohle příspěvku sem to změřil a 5,5, tak uvidím ráno. Z minula jak sem byl rád, že tam bylo 5,8 , tak druhej den tam bylo 7,4 zas.... tak sem to zas snížil a večer mě to překvapilo na 5,5.... uvidim ráno...
Jak myslíš to až budu mít osmózu at si připravím EC na 0,3? Však EC má kolem 0,01-0,1 z té osmózy a přidáním hnojiv do roztoku v té fázi které to bude (1týden 12/12) budu potřebovat 3x větší, ne? Nebo to myslíš tak abych až budu mít to EC, tam namíchal nízkej koncentrát hnojiv na 0,3 a nechal to s tim prolejt třeba 24hod aby se ustálilo nějako EC z nasáklejch kostek atd...?

Objednal sem tenhle http://www.waterfilter.cz/akvarijni...rium-ro-75.html a absolutně nevím jak to zapojím pod to umyvadlo?! Nějaké triky, rady?

streak light: já nevím ani jakou mám hele :) Mám nějakou která má šířku třeba 25cm a mám jí vyplněnou ve dvou vanách po dvou vrstvách vedle sebe...

vrchní dvě fotky, tam mrkněte ke stonku, jak jsou tam vložený v tom krytu jestli to takhle stačí, nebo to mám tam pořádně oblepit aby si nedostal ani paprsek dovnitř... ?

áááá spodní 2 fotky nějaké to makro z minulé sklizně... :frog: :baby:

jo a teďka mě napadlo.... zítra bych chtěl trochu poohýbat stonky a jak je vidět, tvořej se patra velice pod sebou a kolínko se mi tam nevejde... :( tak jaké máte ověřené triky na ohyb? Protože teďka to vo květináč nemůžu vohnout... :baseball:
Nebo v hydru je lepší ohýbat po přepnutí? Já jsem zvyklej u kokosu/hlíny, že přepínám na květ, když je hezky zaplněnej prostor na oko a tady sem si všiml, že se přepíná po 14 dnech, kdy ani neni extra zaplněnej prostor ale po tom přepnutí to o hodně víc vyjede, než v kokosu/hlíně....
LonGermaX
Myslel sem vodu z osmozy namichat s vodou z kohoutku na ec 0,3 aby si nejel cistou osmozu protoze pak by si mohl mit problem s ph. Taky ta voda ma mit nejaky mineraly hodne lidi pak s tim ma problemy. Jinak zkus jak bude fungovat zajima mi kolik z toho bude odpadni voda a za jak dlouho profilyruje zhruba 100l.

Hele v nft bych jel na vrcholu ec 1,8 tak si to od toho odstupnuj. Rust, po prepnuti, nakvet, plny kvet =1,8

Jestli ti zbyla ta bila folie nastrihej si na pocet kytek cverecky od kraje do stredu nastrihni a prekryj ty diry tak ze to tam nasumes na stonek.
turolop
Zdravim,

takže bych chtěl říct, že dnes 2. ledna 2016 jsem přepnul na květ. Vše zatím ok, jen tady napíšu pár otázek.

1, Proč tak hodně stoupá EC? Namíchal sem čistej roztok s EC 0.9-1 a dnes po 5 dnech má EC 1.55? A to jsem tam dal minimum hnojiv, třeba jen 4ml/30l

2, Našel sem dneska nahnědlej kořínek, nevíte čím to může být? Viz. foto

3, Zdají se být vitální na správné táhnutí a následné vyplnění prostoru po přepnutí?

4, Do kdy mám používat růstové hnojivo? Kdy mám nasadit PK 13/14?

Ptám se tady jak blbec ale NFT a celkově hydro jedu first time a nechci si to zbytečně pokazit něčím a rád se přiučím od zkušenějších.

Díky moc za Vaše rady a Všem přeji úspěšný Nový rok 2016, kterej určitě bude lepší, než ten 2015 :)
Samulele
Zdrc tak ja ti mnoho neporadím skurvil som už tri kolá v nft :D
Ec stúpa pretože chlastajú čistú vodu, doliať vodu vyladiť na požadované hodnoty
ale tuším je to preliate, trosku uber na čerpadle alebo začni cyklovať, tá rw kocka je evidentne napitá ako dán a to moc neprospieva koreňom.
Rastovka ide cca 2 týždne na kvete, potom bloom, Pk stačí pridávať v pozdejšej fáze, teraz to kytiz nepoberú, kliďo okolo 22-30 dňa záleží od genetiky,napr. canna PK tri týždne pred kosou po dobu 6 dní...
turolop
Ok díky, uberu na čerpadlu a dám ho zas na intervaly :) Sem myslel, že má jet čerpadlo nonstop, tak asi až dýl až budou kořeny velký...

Tedka bych potřeboval co nejrychlejc odpověd, dostalo se mi do ruky 50l čisté destilované vody pro technické účely... Chtěl bych se zeptat, zda-li tuto vodu mohu použít pro tento systém? Díky
MocnyOkurek
Add 2) porid si bud ten ata clean, peroxid nebo podobnou vec. Voda cista (od bordelu) koreny cisty
add 3) cece spise bych to jeste nechal me prijde ze mtam mas mezi kytkama docela mezery.
add 4) tohle je takova zvlastni otazka. Protoze do hydra se vetsinou neco cpe s AB slozkou, mno a A slozka ma v sobe dusiky vzdy. Ja A slozku neprestavam davat dokonce. Koneckoncu i v letaku se lije AB po celou dobu pestovani
turolop
Hej ale já to mám tedka přepnutý 2 dny a vložený 2x600W, to to mám přepnout zpátky na 18/6? To se mi zdá jako blbost... Nebo...?

Co k tý destilce, kterou tedka mám? Mohu jí použít?
MocnyOkurek
No tam nahore ses ptal ja ti odpovedel. Z destilkou nevim pouzivam kasickou vodu to musi jini.
turolop
Taky si myslim...

ale co ta destilka? Proto se tedka ptám dřív, než jí tam naleju... Ví někdo?
Samulele
Canna to má napríklad takto: Canna aqua VEGA A+B, a na kvet canna aqua FLORES A+B. Tak samo Canna Hydro: VEGA VS FLORES , jedine canna coco je A+B po celú dobu života.. Dúfam že je to zrozumitelne ...asi nie :D
Ja by som to už nechal,v tom hydre to tiež pekne poskočí.. Neviem ako je na tom genetika ale streč bude takých 100% minimálne aj pri indike..
Destilku jedine riediť s kohútkovou na EC 0,3 +-
turolop
Oka díky, jdu to zředit :) Jen sem měl strach z toho názvu "pro technické účely", tak abych toho pak nelitoval... znáte to...
Samulele
to znamená že by si ju nemal piť ale technicky to možné je :D
MocnyOkurek
Asi si reagoval jeste na moji neupravenou zpravu tak to nedava smysl :) tak sry ze sem ti to upravil pod rukama :)
LonGermaX
Aby se ti co nejmin menila hodnota ec tak mej plny pokud mozno rezervator a dopnuj ho pravidelne cim mensi hladina tim vic se ti hodnoty budou menit. Samozrejme tyden ci dva vymen roztok komplet.V nft to ma jet nonstop pokud se ti to zda prelite uskrt to tim ventilem napul. Teplota roztoku je ok? Prelite vetsinou poznas ma listech jsou takovy povadly me se zda ze se jim dari pravda ze ty koreny vypadaji bidne moc rozrostly nejsou. Kazdopadne na ten pocet kytek vysku maji na prepnuti tos udelal vcas.


Bez te osmozy toho moc nenadelas v kvetu se budes teapit az dorostou vezmou si 20l np. Pak tu destilku budes schanet a vozit casto. To rozpolozeni kytek sis mel lip odmeriy mad tam mezery.
Pioneer001
normalni destilka a pro tech. ucely se lisi pouze vyrobou technicka se odparuje po milionech litru vody takze tim odporovim vyparovakem :D jak tomu rikam se do pary dostanou i nejake necistoty a bordeli ale defakto o tolik horsi neni :) pit bych to nechtel ale voda je porad voda .jinak zeptam se vas lidi PHcko srazite nekdo v zalivce taky octem?
MocnyOkurek
Nejvice punk sem slysel citronka...
Samulele
Ocot je najvác :D nie nepouzíval by som ho..on je to totiž kvasný ocot..což??
Madmax
citace:
Původní příspěvek od Pioneer001
normalni destilka a pro tech. ucely se lisi pouze vyrobou technicka se odparuje po milionech litru vody takze tim odporovim vyparovakem :D jak tomu rikam se do pary dostanou i nejake necistoty a bordeli ale defakto o tolik horsi neni :) pit bych to nechtel ale voda je porad voda .jinak zeptam se vas lidi PHcko srazite nekdo v zalivce taky octem?


destilka neni voda, spis jed pro organismus proto je nepitna, neobsahuje vubec nic a to je prave spatne, misto aby ti dodavala do organismu ionty a mineraly tak ma tendenci je na sebe vazat cimz te zabiji. Octem (citronkou)si akorat poseres grow jelikoz se rozlozi tak rychle ze efekt nula na stalost ph. sorry za zasrani threadu OT.
MethodMan
50% destilka a 50% 24 hodin odstátá z kohoutku, do toho živiny, a máš roztok jak pán.

Destilovaná voda se dokonce doporučuje do hydroponických systémů.

Pic.
turolop
Zdravíčko lidi, dneska odpoledne cca kolem 17hod přidám nové fotky a průběh growu :)

Jen tak rychlá otázka tedka, setkal se někdo z Vás s tím, že mu probíjelo čerpadlo v zálivce? Dneska sem dal ruku do zálivky a trochu mě probil proud :D né, že bych dostal ránu jak blázen ale takové to nepříjemné píchání do prstu 100ky jehlami... Vadí to kytkám?
LonGermaX
Hh tak to je mazec, to máš někde blbě ozemněný asi ne? bo kdyby to bylo z 230V tak tě to zabije.
1+1=2
ja myslim, ze to vadi korenum ale necham rady na lepsich...
turolop
Pocitam se vsim, jen se smrti ne :D jak tam mam uzemnit cerpadla? :D vzdyt u nich neni zluto/zelenej tukabel :D
MocnyOkurek
No asi spise koupit novy kdyz to stary probiji. Dyt tam zadny zemeneni neni.

Jeste sem si vzpomel ma na wilma nadrzi napis ze nemam cpat ruku do vody kdyz je pustene to cerpadlo. Tak mozna ze se muze stat ze nektere probiji a je to v poradku.
turolop
Jasny no, je taky fakt, ze me to probilo az treba po 3 sekundach co sem tam mel tu ruku...
LonGermaX
To cerpadlo uzemnovaci kolik nema to sem placnul kravinu. Kazdopadne by to cerpadlo probijet nemelo byt ani slabym proudem. Ano to upozorneni tam je a je tam proto kdyby se nahodou poskodil kabel k cerpadlu a probijelonbybto do vodybtak aby si nedostal pecku tim ze by sla faze do vody a sahnutim bys uzemnil a zabilo by ti to. Je mozny ze probiji jen nula. Zkontroluj ten kabel k vyusteni do cerpadla, kazdopadne je to na reklamaci ten maxijet mǎ taky a nikdy se mi to nestalo.
turolop
Takže dnes jsme 6.den 12/12

Abych to nějak shrnul, tak pH furt skáče jak blázen. Jednou je 7 po druhé 5, nedaří se mi ho zaboha ustálit. :( Holky vypadají ale zdravě ale jsou na můj vkus malé v 6.dnu po přepnutí. Mám strach, že to nestihne dorůst do plnejch... Na fotkách to vypadá, že jsou docela velké ale v očích, když je vidím, tak to neni prostě OK. Jsem zvyklej na větší křoví...
Každopádně jsem se rozhodl, že do 10dne 12/12 je budu hnojit hnojivem na růst. Možná do 14dne, ještě nevím. Chci aby byl celej prostor plně zaplněný i když tomu už asi moc nepomůžu...

Jinak už mám doma RO ale zaboha nevím jak jí zapojit asi budu muset zavolat nějakého sppecialistu. Nebo víte někdo, jak to lehce zapojit?

Jen mi dneska proběhlo hlavou, že jsem si všiml, že u hydra se neřeší, každý týden přesně v danný den hnojit, jako u jiných drůhů systémů ale po celý týden držet EC v jednotné hodnotě, což mi vyhovuje. EC se tedka snažím držet do 1.2 což jde v pořádku a každý týden budu navyšovat o 0,2 než se dostanu na ec 1,8 a tam to budu držet až do doby, než bude flushing. Mám to dobře naplánované, že jo? :D

Ale abych řekl pravdu, tak jsem trochu zklamaný s těma rozměrama rostlin ale zároveň mám neskutečně velikánskou radost, že zatím mají krásnou barvu a jakž takž rostou... Tím na Vás hydraře dávám otázku, když je dnes 6den po přepnutí, mohu se spolehnout ještě, že tak 10dní to poroste, že? Nebo ne jako otázka ale spíš chci být uklidněn...

Ještě sem nezačal používat peroxid 30%, který mám připravený v šuplíku a láká mě ho začít používat. Chtěl bych se zeptat, jelikož sem si o něm něco přečetl a psali, že ho nedoporučujou kombinovat s hnojivama - organickýma. Já mám minerální, tudiž já se toho nemusím 100% bát? Já jen abych měl jistotu, že se jim ty živiny dřív nerozpustěj do neznáma, než se stihnou vstřebat do kytky :D Takže ale v potazu kombinací A+B s tim peroxidem ale co když tak za 14dní začnu přidávat PK13-14? Vše mám výrobce od Canny, krom peroxidu :D ten je z growshopu taky ale za nehorázný peníze... achjo... ( Kolik mám dávat 1ml/l v kalfasu, když budu připravovat nový roztok? )

Jo a ještě bych málem zapomněl :D našel sem v kouzelném šuplíku vychytávky co jsem vyfasoval na cannafestu. Jelikož občas teploty přes noc (když zapomenu zavřít okno) klesnou k 15 (pod 15 to nikdy nešlo), sem objevil zázračný postřik jménem Vitalink Heat ( http://www.vitalink.eu/additives/heat/ ) , tak jsem to porádej pokropil. Píšou o tom v příručce:
- Chrání rostliny proti šoku v chladných a mrazivých podmínkách
- Předchází ztrátě květů
- Umožňuje vývoj boččních výhonů a pupenů při nízkých teplotách
- Podporuje produkci hormonů
- Udržuje vysokou míru růstu v zimních měsících
Nikdy sem nebyl zastánce těchto zázračných hnojiv, nikdy bych si je nekoupil ale bylo to zadarmo :) Tak znáte to... :drools:
Mám i v šuplíku Vitalink chill, který má pomáhat zas na vyšší teploty...

Díky za rady a všem přeji hezký podvečer :) !


PS: OMLOUVÁM SE OPĚT ZA FOTOGRAFIE, ŽE JSOU PŘETOČENÉ ALE OPRAVDU SE MI ZOBRAZUJÍ V PC SPRÁVNĚ ALE PO NAHRÁNÍ SE MI PŘETOČEJ PODIVNĚ :hanged: :starwars: :rocket: :o
zelenymuz
zkus tady (en): http://www.theaquariumsolution.com/...se-osmosis-unit
je tam i manuál (en) http://www.theaquariumsolution.com/...n-ro-unit-ro-75

neni to uplně stená osmóza, ale princip je stejnej i ty součástky snad kromě hadiček různě barevnejch

snad ti to pomůže
Pioneer001
Tak asi takhle ono se i kumuluje trochu napeti v boxech me takhle obcas brni svetla nekdy al. Na stenach :)
turolop
zelenymuz: Už jsem si objednal hodinového manžela :D Já bych to vážně nějak zkurvil, kdybych to měl montovat... I když podle tvého návodu to nevypadá složitě :)

pioneer001: Jo to je pravda! Včera sem ohýbal holky a hlavou sem se dotkl o stínítko a zabrnělo mi to na xiftě :D A to byli lampy samozřejmě vypnuté... Takže tam něco kumuluje...

Jinak teďka sem byl měřit hodnoty a včera večer:

pH 5,8
EC 1,15

Dnes 13:00:
pH 7,0
EC 1,00 :bounce:

Už se těšim až bude 10.den 12/12 až vyměnim kompletně celou nádrž a začnu dávat hnojiva na květ + pH kyselinu květovou (ta o hodně líp drží hodnoty). S touhle Advanced hyd. pH - GROW je to na palici....
turolop
Prorůstají mi kořeny do nádrže... Nějaké TOP rady co s tím? :)
MethodMan
TOP rada - nech je tak, jak jsou. Oni by tam nelezly, kdyby se jim to nelíbilo. Navíc u NFT je to normální.

Čus.

EDIT: foto, moje NFT. Fotka stara 5 minut.
zelenymuz
citace:
Původní příspěvek od turolop
zelenymuz: Už jsem si objednal hodinového manžela :D Já bych to vážně nějak zkurvil, kdybych to měl montovat... I když podle tvého návodu to nevypadá složitě :)



Snad ne:D. Spíš si ohlídej toho cápka, ať ti to udělá pořádně, obrousí zbytky barvy, pokud to bude montovat na trubku, utěsní ten restrictor a přidělá ho vertikálně. Do odpadu se musí udělat dírka, ale jinak to jde připojit i přes tu věc na pračku..chce to jen T-éčko se zábrusem. U mě doma to takhle odhalený není ty trubky, takže to může bejt zase trochu jinak všude, snad si s tím poradí.

pak tam taky píšou, že se to má občas vyměnit ta patrona, popř. připojit na spínačky.
turolop
zelenymuz: Díky, dám si na to bacha a budu ho kontrolovat.... Zítra má přijet, tak se těším...

Jinak holky statečně plní prostor, což mi dělá velikou radost ale vypadaj jako 6den 12/12 u kcb :) Tak jsou u 4dny pozadu hold no... Na první NFT grow nemyslím, že by vypadali špatně. Velkou roli určitě hrály živiny na začátku, než jsem sehnal destilovanou vodu - naše voda čistá EC 0,8.... SHIT.
LonGermaX
Je pravda, že ti to pomaleji roste. Podle mě si měl problém s těmi kořeny. Co si nakonec udělat změnil si průtok, už nehnědnou ? Každopádně jak jsem spal přišla ti včas protože cca 30 den by si zažil peklo dolívám do tohohle systém deně 20L. Až jí budeš mít řed si to se svojí vodou na EC 0,3 a zažiješ slast.
turolop
Ano pomohlo zmenšit průtok a pak jsem tam ještě přidal peroxid 30%, který přidávám teďka každý 4dny v dávce 1ml/l.
Achjo, tedka mi volal ten hodinovej manžel co mi měl přijet zamontovat tu RO a že prý nemůže přijet, že je v nemocnici a blábláblá.... Takže tedka nevím jak to udělat, obvolal sem asi 30 těhlech expertů a z toho měl čas jeden, kterej skončil v nemocnici. A ostatní? Prý se má volat minimálně 3 týdny předem... Paráda!!!!! Mám tady posledních 25l destilky, který tam dneska naleju. Po zředění s vodou získám cca 45l vody a to jim vystačí tak na 2-3dny a do tý doby to musím nějak dát do kupy....
LonGermaX
nic ti nezbývá, než se do toho pustit sám...či globus to jistí tam sem koukal, že mají po 5L asi za 35 kč. nebo si jí přavař hh. Ne tak to zvládneš. Hele ty stínidla nemyslíš, že nebude lepší je dát k sobě vlastovkama? Já to tak mám ať to svítí po délce a né do stran.
turolop
Kámo já mám jedno stínítko napevno a druhý mi jezdí po zbylé ploše na Light Railu :)
MethodMan
Cau sefe,

dotaz - 45l na 2-3 dny? Trosku sileny. Fakt tak hrozne (v jejich velikosti) chlastaj? :)
turolop
ano, protože ono tam zbyde třeba 10-15l ale jak je nádrž velká, tak se tam nedostane čerpadýlko, protože ta voda se rozprostře po celé ploše... Plánuju nějak naklonit tu nádrž ale musím prvně vyřešit podstavu na vršek systému aby to tam nebylo přelámaný...

PS: ony už nejsou tak malinké :) 11den 12/12
zelenymuz
Myslim, že tohle ti taky může bodnout http://www.darwiniana.cz/chramst/ww...anku=2005120801

Tady by ti pomohl podlě mě víc než hodinovej manžel instalatér, zase je ale otázka, kde ho seženeš na takhle malou zakázku :) Možná ti to pravděpodobně ani nebude stačit, když ty kytky takhle chlastají i když http://www.pepinuvutes.estranky.cz/...zni-osmoza.html tady píšou, že výkon je poměrně vysokej. Zase ber v potaz, že to neni zadarmo a účinnost může být malá http://www.filtrypitnevody.cz/proc-...everzni-osmoze/
1+1=2
Hezký :punk: jaký držíš prosímtě pH?
MethodMan
Hm, to je divne. Ja vodu menim kazdy tyden a vse ok. Neni problem s PH?
turolop
14.den 12/12

- Holky prostor celkem hezky zaplnily. Příští kolo bude mnohem lepší! :)

- Technická důležitá otázka: Když sem před 4 dny měnil kompletně celou zálivku, tudiž vše sem vylil co tam bylo a napustil novou vodu a do ní dal květové hnojivo A+B (namíchaný roztok EC 1,7), tak od tý doby mi přijde, že ty kytky to vůbec nežerou a jen stoupá EC. Tady menší historie co sem si to začal zapisovat-
Včera:
1,85 v 9:00
1,86 v 12:00
1,75 v 21:00 ( dolil sem v 19:00 krapet čistý vody abych to zmenšil )
Dnes:
1,87 v 10:00

Proč to EC tak stoupá a holky to nepapaj, když dostaly novej roztok ? Přidal sem do toho roztoku ještě 30% peroxid v poměru 1ml/l a hnojiva květové mám Canna Aqua Flores A+B . PK13/14 tam začnu přidávat až v pozdější fáze květení.

edit: čtvrtá fotka, to je druhá polovina boxu, je blíž k tomu kde odtejká voda do nádrže a je znatelně horší. :smash:

1+1=2 - pH držím tedka stabilně na 5,8 od tý doby co sem začal používat mínusovou kyselinu na květ, tak opravdu pH drží hezky. Tím odpovídám i na otázku MethodMana, že v pH by problém neměl být, protože se to drží opravdu tedka poslední 4dny stabilně na hodnotě 5,8.

Za chvilku jdem zapojit konečně tu RO, tak do zítra snad udělá 25l a zkusim tam nalejt novou zálivku a dám tam na 24hod čistě "Atazymes" , tak snad to trochu pročistí a pak tam dám zase novou zálivku s květovou živinou. :cox: To je jediná možnost která mě napadá, kterou bych tomu mohl pomoct aby holky víc žraly živiny.

PS: nebude vadit, když používám hnojiva canna a dám tam atazyme od jiného výrobce?
kubok
To, že ti stúpa EC znamená, že dievčatá viac vody stihnú odpariť cez listy ako stihnú spracovať živín z roztoku. Ja to riešim doliatím vody čistej vody s upraveným PH.
turolop
Všem, kteří sledují můj thread jako seriál, tak Vám s radostí oznamuji, že RO už je zapojená a plně funkční! Bylo to jednoduché díky bohu...

kubok: Takže radíš abych jen dolíval čistou vodou? Nemusím se ničeho bát co by mohlo bejt mezi kořenama atd?

PS: zajímalo by mě k čemu všemu se dá použít ta voda z RO, krom aquaristiky a hydroponie? Je to jako destilovaná voda?
Johnny Blaze
Mala by to byt v podstate "cista" voda,bez necistot mineralov atd. niekto to pije,niekto tvrdi ze to z tela vyplavuje mineraly,mozno by som semtam ztoho uvaril caj:D Podla mna je to nieco velmi podobne destilovanej vode ale isty si niesom vobec.
turolop
Mě napadlo právě jestli bych to mohl lejt do chlazení do auta atd... Pít to asi ne, vždyt to nemá žádný minerály :)) ale asi to neuškodí ale nepřispěje, tipoval bych a možná bych to přirovnal k tomu jako když piješ roztátej sníh ze skleničky...

zelenymuz: Díky moc za návod jak u ty RO se hadičky zapojujou atd... Když sem to zapojil, tak sem si začal ťukat na čelo proč sem se toho tak bál, když je to tak snadný... :jerk: k+ letí kámo...
Balon
do chladiče to klidně lejt můžeš, je to skorodestilka(skoro stejná voda, bez rozpuštěných solí)...
zelenymuz
V tom případě jsi to zvládl na jedničku a můžeš se víc věnovat zase kytkám. Pro mě to bylo jen pár ťuknutí do googlu, ale jinak si myslim, že by to chtělo pořádnej návod tady. Bez RO se takhle velký systém pořádně jet nedá a velký systémy= velký salámy a to minimálně mě těší a věřim, že i ostatní. Tak ať to roste!
turolop
Díky díky...

Dnes mají 20 den 12/12 a začínají pěkně kvést. Prostor se hezky zaplnil ale příští kolo to bude dvojnásobný, to si pište! Trochu mě zaráží, že hrozně málo klesá cca 6 dní EC. Včera večer jim připravim 0,3 EC čistou vodu (RO+odstátá) a doleju hnojivo na EC 1,68 (měřeno včera v 21:00) dnes v 13:00 měřeno EC znovu a bylo 1,68 též. Nevím co jim vadí, na listech nevypadá žádný deficit nemoci, či jiného zhoubného pohledu.

Zkoušel sem včera probrat trochu spodky ale po 10minutách jsem se na to vyprdl, protože bych kytkám spíš uškodil, než pomohl. Příklad: odtrhávám opatrně větvičku spodní bezcenou a cítím jak se pohla RW kostka nahoru, dostříhl sem to pro jistotu nůžkama a na další se vyprdl. kcb to taky neřeší, protože je línej, tak já na to taky kálim. Samozřejmě žlutý odpadávající listy co padaj jak na podzim, vždy pryč.

Napadla mě věc u tý RO, že jak je tam hadička a tam vytejká špinavá voda, tak co když bych jí lil do kanystru a pak jí používal pro zředění s čistou vodou z druhé hadičky? Pro namíchání roztoku s EC 0,3...

Jinak klasika, každý 4 dny dolejvám peroxid v poměru 1ml/l (odhadem, radši mín než víc, špatně se odhaduje množství vody v nádrži.
Hnojiva používám Canna Aqua Flores A+B

Od 30dne 12/12 chci začít používat Canna PK13/14 a nejsem si jistý, zda-li se může kombinovat s peroxidem, nevíte někdo? Abych to tam nelil zbytečně....

Poslední fotka, tak to jsem objevil nějaký lítací bestie malinký na bílý folii jak se promenádují, asi na ně použiju ty žlutý desky lepící aby na ně naskákali... Nebo je něco lepšího?
MocnyOkurek
hmyz je v takovem mnozstvi je asi vicemene noramlni. Dle te fotky to nevypada na skupinu nastveniku ale na ojedineleho typa ktery ti zabloudil do boxu :)
tuffgong1
To že ti neklesá Ec třeba jen znamená, že kytky ubírají vodu a živiny ve stejném poměru. Takže ti Ec zůstává, ale klesá ti hladina v nádrži.. Nemuže to být tak ?
MocnyOkurek
Pokud to mas takhle muzes EC jeste pritnout. :)
LonGermaX
Recirkulační systém NFT v kterém to koluje pořád dokola se mění skladba roztoku. Ber potaz, že i kořeny produkují odpad, který se hromadí v nádrži. Další, skrz listy odpařují vodu v závislosti na teplotě,vlhkosti okolí. Takže mít vyrovnaný EC s poklesem hladiny je alchemie a po dobu co jsem pěstoval v NFT jsem toho zkoušel hodně, aby mi EC klesalo až sem od toho opustil a spíš se zaměřil na jiné věci.

Jako jsou pravidelně měnit skladbu roztoku hlavně v květu co týden max 14 dní. Zadruhé držet správnou hodnotu EC v dané fázi květu dle potřeby rostliny ( dolitím 1/2 hodnoty roztoku, či zředění vodou, výměnu roztoku když už většinou dolívám jen vodu do plné nádrže a EC už tak vysoké, že nejde srazit)

Tohle jsou hlavní body k úspěchu a vůbec si tím netrap:) jediný co by ti pomohlo mě i tobě mít tak jednou či dvakrát větší zásobník na živiny. Potom by si měl stabilní EC. Vím to protože mám i growtank dám do něho dvě kytky a tam se to nemění jelikož ta nádrž je poloviční objemově, než u téhle krávy.
RENE.2
Canna PK13/14 je minerální hnojivo takže s peroxidem kombinovat můžeš mám vyzkoušené.
turolop
Tak dneska mají holky 25 den 12/12 a rozhodl sem se, že je trochu pročistim před nejdůležitější fází květu.

Udělal sem to následovně: vylil sem dnes všechen roztok v nádrži a nalil do nádrže čisou vodu s "Atazyme" v poměru 2,5ml/l a nastavil hodnoty EC na 0,54 a pH na 5,8. Takto to tam nechám kolovat 2 dny a násladně vyleju a naleju další nový roztok s živinami, který tam nechám do 50 dne 12/12 kde vyměním vodu s přípravou na flushing.

4 dny před dnešní operací sem nelil peroxid do nádrže aby vyprchal a nerozežral atazymes, tak snad se tak i stane :) .

Jinak holky se mají zatím hezky k světu a už se těším na výsledek... Hihi, snad to rychle uteče.

Díky za rady ohledně toho EC a PK13/14 :)

Ještě stále bych chtěl i znát jistou odpoved na minulou otázku: Napadla mě věc u tý RO, že jak je tam hadička a tam vytejká špinavá voda, tak co když bych jí lil do kanystru a pak jí používal pro zředění s čistou vodou z druhé hadičky? Pro namíchání roztoku s EC 0,3... :jumper:
LonGermaX
Kolik ma ta odpadni voda ec?
turolop
Myslis tu vodu z RO, ktera vytejka odpadni hadickou? Ta ma EC 1. Celkem dost ma ale vyteka ji dost a prave mi to prijde jako zbytecna ztrata vody, ktera by se mohla zuzitkovat pro to namichani pro EC 0,3 ale ptam se z duvodu aby pres tu filtraci tam nebyli nejaky skodici latky...
zelenymuz
Vidím, že fotíš při zhasnuté lampě, to by se ti mohlo vymstít, už jsem to tu někde viděl
turolop
Až tak myslíš, že to je citlivé? Dohledáš někde to téma? Já takhle fotim odjakživa a nikdy sem nespozoroval zádnej problém... Díky :)

PS: při zapnuté lampě fotit nemůžu, neotvírám ani stan aby nešlo světlo do oken...
NORM
citace:
Původní příspěvek od LonGermaX
Recirkulační systém NFT v kterém to koluje pořád dokola se mění skladba roztoku. Ber potaz, že i kořeny produkují odpad, který se hromadí v nádrži. Další, skrz listy odpařují vodu v závislosti na teplotě,vlhkosti okolí. .


To me prosimte vysvetli co za odpad produkuji koreny? To me zajima..
zelenymuz
citace:
Původní příspěvek od turolop
Až tak myslíš, že to je citlivé? Dohledáš někde to téma? Já takhle fotim odjakživa a nikdy sem nespozoroval zádnej problém... Díky :)

PS: při zapnuté lampě fotit nemůžu, neotvírám ani stan aby nešlo světlo do oken...


kdyby to nebylo nedávno, tak bych si to nepamatoval
grower.cz/pestovani/navody/diskuzni-forum,-foto-a.../16.html
grower.cz/pestovani/marihuana/tema/t-69001.html

mám pocit, že google ty novější příspěvky ještě neindexoval, takže jen tyhle starší odkazy. CTRL+F a zadat blesk a vyjede to bez hledání na otevřený stránce
tuffgong1
Norme ano kytky kořeny produkují "odpad" , nebo asi bych to nenazíval odpadem, ale to, zpe kořeny vylučují mnoho látek je obecně známo. Jedná se například o různé enzymy, PH upravující látky, chelatační látky a v neposlední řadě i minerální látky např. v pruměru každá šestá přijatá částice fosforu je vyloučena kořeny zpátky do rhizosféry.
tuffgong1
S tím světlem to taky nebude tak horké. Při vypnuté lampě tu fotí kde kdo, osobně jsem měl box v pokoji a ten box rozhodně nebyl světlotěsný a nikdy s hermatěním problém nebyl. Vždyť to by všechny kytky pěstované venku byly hermouši (světlo z měsíce a nebo při pěstování na balkoně světlo z pouličních lamp.
!ZAU!
Presne.Ja mel taky box v pokoji a mel jsem vetraci mrizky otevreny.Tema to prosvitalo dost a nikdy zadnej bananek.
NORM
Ano vylucuji.. ale ne odpad nebo jak radi pisou serou si dozradla.. NFT sem jel nekolikrat a vodu sem menil jen jednou pred flusem..
LonGermaX
Tak serou si do sradla nebo odpad? Jaky je v tom rozdil?? Zrovna sem to nechtelo popisovat jako tuffgong1. Kazdopadne produkuji prvky ktery se tam hromadi, meni se skladba.Ma se menit aby nebylo neceho min ba vic. Proto po 14 dnech max. Kdo to tak nedela at si to necha pro sebe ptotoze to doporucuji i vyrobci hnojiv.

zelenymuz
Jo, ale řešilo se jakej má vliv měsíc tedy venkovní umístění kytek a uvnitř, kde je větší riziko i při minimálním vyrušení respektive přerušení periody..zase to může být model od modelu. Určitě bude taky záležet, jestli člověk fotí pár fotek, nebo smaží makra apod. Fotil jsem takhle venek a problém jsem neměl, tzs jo
LonGermaX
Z moralniho hledicka proste spi a probiha fotosynteza je spustenej mechanismus a narusit ho se nemusi vyplatit. Proto je nerusit svetlem a nestresovat je.
kcb
Pokud se foti hodku pred, ci po tak se nemuze nic stat.
NORM
Výrobci hnojiv:) jejich jedniný zájem je prodat co nejvíce hnojiv..
LonGermaX
To je fakt :) kazdej chce mit zisk, nicmene oni jsou ti kteri vi co prodavaji a vyrabeji s doporucenim pro pestitele, aby pestitel byl spokojen a nepresel ke konkurenci?

Ja mluvim za sebe s tou vymenou a ta trosku hnojiv pokud na 5l kanystry ho nezabije.
Kazimír
Cau, taky jedu prvne NFT a jede mi to pekne, PH mi ted drzi na 5,7 uz treti den, michal sem destovku s hodne tvrdou vodou co nam tece z kohoutku (ec 1.3) na vysledny EC 0,3 a pridal sem hnojky do ec 0,7 a kytkam se vede skvele, akurat ted nevim kdy meniot roztok (ted sou 10ty den v systemu 18/6), mam tam 100l vanu a okolo boxu skoro zadne místo, nebude sranda tu vodu odsad dostat, na to se moc netesim a asi to budu odkládat... Akorát nevim jestli jim mam prat rustovy hnojky i prvních 14 dni 12/12 a nebo radsi pri prepnuti namichat i novej kvetovej roztok? Jo ohledne toho svetla co vnika do boxu, me se to občas deje taky a nehermi to, to se mi stalo akorat kdysi parkrat v hline, když sem je presoloval.

Jinak peknej grow kcb :)
LonGermaX
To cerpadko co je v tom tak pouzivam na vypust pokud mate taky podobny tak sem si poridil zahradni hadici napojim hadici na cerpadlo a odcerpam roztok treba do umyvadla placnu. Jina v rustu ho nemen ano dej tam rovnou tyden po prepnuti kvetovy. Ja nevim me to vychazi 7 dni 18/6 dalsi tyden pred vymenou uz kvetu tyden na rustovym.


Kdyz je budes otravovat svetlem nemusi hned hermit, ale palice se jako by prepnou na rust a zridnou.
turolop
36 Den 12/12

Vše zatím OK, nikde žádnej problém... Pro jistotu sem udělal tři fotky za světla a snažím se je nějak nestresovat světlem, když spí... Nikdy sem si nevšiml, že by to mělo extra vliv, když to je pootevřený třeba jen 15min kvůli údržbě ale budiž, pro klid na duši no problema...

pH - 5,8 stabilně se drží! Spokojenost
EC - 2,2 max ( pak dolejvám čístou vodou aby to trochu spadlo... ) snažim se to držet kolem EC 1.9-2

"Ještě stále bych chtěl i znát jistou odpoved na minulou otázku: Napadla mě věc u tý RO, že jak je tam hadička a tam vytejká špinavá voda, tak co když bych jí lil do kanystru a pak jí používal pro zředění s čistou vodou z druhé hadičky? Pro namíchání roztoku s EC 0,3... " Když odpadní voda má EC 1.0.
LonGermaX
Za mě to můžeš naředit, co by si s tím odpadem taky dělal při takovém množství. Jedině splachovat tím vecko:D

Vypadá to good
turolop
Dnes 42 den 12/12

Vše zatím ok. Jen by mě zajímal Váš názor, co si myslíte o spodních listech, který už jsou suchý a jen tak vlajou na kytce? Mám jich tam celkem fakt dost a nechce se mi v tom moc hrabat... Pár sem jich zkusil dát pryč ale když vyndávám ten list, tak loktem zavadim o jinou kytku atd... Mám strach abych je ještě svou lenosto-křivostí nepoškodil... Viz foto těch spodních listů.
Jinak jsou celkem OK, prostor neni dle mejch přestav vyplněný ale OK. Hlavní je, že jsou nádherný a hezky jim dorůstaj kozy :D

Přidávám svůj plán podle kterého se řídim. Jak si na něm můžete všimnout, tak u 49,56 a 63 týdno-dnu nemám vyplněný EC. Jaký by jste doporučili? pH držim celou dobu květu na 5.8 a od 56dne 12/12 snížim pH na 5,5 to je dle mě ideál, že?

Ripen lze také kombinovat s peroxidem, že?

Předposlední fotka, jedna jediná kytka docela žloutne ale zatim neřešim... Ostatní jsou ok...

Díky všem :)

PS: Opravdu netuším, proč jsou zase obrázky přetočené..... :rocket:
turolop
Dnes 49den 12/12

Vše OK, holky se začínají zbarvovat a dělají mi radost.

pH pomalu snižuji z 5,8 až na 5,2.

Aktuální pH - 5,6 a EC 2,63

U tý předposlední fotky je vidět jedna kočička, která žloutne znatelně víc, než ostatní a to je jedno pheno a stejný model. :starwars:

Pomalu se připravuji na nové kolo, kde se budu snažit eliminovat začátečnické chyby z tohoto growu. Jaký máte názor na RW kostky vložené do systému s postranním obalem, nebo bez toho obalu? Teďka to mám bez toho obalu postranního a vidím, že z toho vylejzají kořeny, které umírají. Trochu mě láká na další kolo tam nechat tu folii bilou ze stran kostek. Díkys
LonGermaX
Urcite ji sundej je k hovnu. Ty bocni koreny nemaji prespektivu. Primarni koreny ty hlavni jedou zespoda. Spis je mazec udrzet koreny v kondici po dobu pestu a moc se nepalit. Ec 2,6 je brutal kamo a nevim kdy planujes sejknou takova koncetrace se pak i dlouho flushuje. Vypadaji ze brzo budou. Jinak to vypada good hh palky prkny.
turolop
Ok, díky za ujasnění... ;) EC 2.6 je tam jen tenhle týden od 43 dne do 50 dne, zítra už to zředím zas na EC 2.0 a postupně nechám tam ripen kolovat až do čtvrtka 25.2 (54den 12/12), kde 26.2 vyměním celou zálivku na čistou vodu s EC 0.3 + Final Solution (dávkování podle výrobce) a nechám jí tam do čtvrtka 3.3 (61den 12/12) a následně pak je dám na 2 dny do tmy... a to se rozhoduju jestli na tmu jim zas uplně vyměnim roztok jen na čistou vodu bez FS.
turolop
54 den 12/12

Dnes proběhla výměna roztoku za nový, čistý roztok. Do roztoku přidán už Final Solution v poměru 1ml/l a za týden a pár dní se bude sklízet.
Zajímalo by mě u hydroponie, jak přidáváte ten Final Solution? Protože jednou za týden ho přidávat do zálivky, to je jen tak na jedno prolití, ne? Já u kokosu sem to přidával pokaždé, co mi vyschl květník a kytky byli TOP. U hydra si nejsem jist jak ho tam dávkovat a jednou za týden se mi zdá bohužel málo. Děkuji
LonGermaX
Muzes do kazdy zalivky. Kdyz das cistou vodu a nechas proplachovat meris si druhy den EC zda to o neco povyleze? to je pak priznak ze tam mas jeste hnojky A menit do te doby nez bude stejny ec jako vstup. Potom uz jen pockat az si to dojede z listu. Mas to docela jeste nakrmeny.
turolop
Ok. Ano měřim, měřim to až moc. Měřim čas, hodnoty a množství vody. Dnes při prvnim proplachu stouplo EC z 0,28 (vstupního) na EC 0,88 (výstupního) což je únosné na první den. Zítra opět odleju určité množství vody a doleju novou vodu. Co když tam budu lít vodu čistě z reverzní osmózy a nebudu jí ředit? Přispěje jim to, nebo je to jedno? Já si myslim, že by to mělo přispět, donutit je dřív spotřebovat živiny z listů ale nechám si raději poradit :) :pimp:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma