Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
LED do 2.4x1.2 boxu - Klikni zde pro originální téma
timka
Nazdar, nakolko zijem v Uk nejak som na GROWER zanevrela ale teraz sa chcem pustit do niecoho neveho takzepoziadam oradu ajdomacich growerow. momentalne idem doma 1.2x1.2x2 1x600w a rada by som do izby postavila este 2.4x1.2x2m miesto by bolo problem je s osvetlenim neviem si predstavit dalsich 2x600w preto som rozmyslala o ledoch cca 2x800w ma to zmysel alebo to bude ako 1x600w v mojom boxe viem urobit +-500g v soil, hydro som zatial este neskusala ani neuvazujem. otazka mato zmysel alebo budem sklamana? rozmyslala som aj dokupit 1xsodik a 2 dat do vecsieho boxu a len 1.2x1.2 nechat pod 800w ledom radsej by som vsak vyuzila iac ledow jednak koly spotrebe ako aj pre teplotu...takze??? dakujem za kazdy postreh :)
timka
toto je vsetko co som sa docitala o lede pripadne mi odporucte nejaky vyskusany
Led chips: 150pcs Country/Region of Manufacture: China
Wattage: 900w Type: Grow Light
Real Consumption: 270-300w Model: Full Spectrum
Power Led: 6w Epistar Led EAN: Does not apply
kubok
Jedná sa o čínsky model LED panelu, na HPS sa moc nechytajú, ale kedže nespravíš ani 1g/W pod HPS asi budeš sklamaná.

v boxe 2.4x1.2x2m daj 2x400W HPS a nahoď to na lightrail

btw: to ti pol kila čo vypestuješ nestačí na spotrebu? -_-
timka
no tie light railsom tiez este neskusala masskusenosti s efektivnostou? oplatisa to pridemi ze 2 svetla vpohode pokryju taky priestor ale ako hovorym rada sa necham poucit nemam s tym skusenost
kubok
Osobnú skúsenosť nemám, no vo všeobecnosti sa použitím kolajničiek zvyšuje výnos - predsa len rastliny sú osvetlované z viacerých strán.
alesh
2x400W HPS je málo. Na LEDky se vykašli, zatím se to nevyplatí, pokud si to neuděláš sama. Takže nejlepší volba zřejmě klasických 2x600W. Lightrailu vůbec nevěřím, přínos je dle mého názoru minimální, pokud vůbec nějaký.

a.
timka
ok len teraz otazka izba ma cca 4x3m odvetram 3x600w w takej izbe?mam odtah rovno von do komina alepritah iba z izby, ma zmysel staviat boxy aj tak budu asi nonstop otvorene ( narazam na to ze 3 by mozno stacily na vecsiu cast miestnosti a v otvorenom priestore by bol mensi problem s teplotou...?
kubok
alesh 2x400W uchladí v boxe na light railoch skôr ako 2x600W... ak by sa pýtala čo použiť aby to bolo čo najúčinnejšie, tak rovno dvakrát 1000W výbojku, ale už teraz má asi problémy s teplom...ani nikde nespomínala, že chce ušetriť (áno s komerčnou LED v dnešnej dobe neušetríš, pretože jej cena je proste strašne vysoko)...

máš osobnú skúsenosť s vláčikmi keď ich tak odsudzuješ?
alesh
Ty máš trochu problém s pochopením psaného textu, viď?

Uchladit se dá skoro všechno, je to jen otázka ventilace. Jak už jsem psal výše, poslal bych tam 2x600W. No a pokud to neuchladíš, stejně ti laciný LED nepomůžou. Tak jak tak, více než 95% příkonu se přemění na teplo.

a.
Johnny Blaze
1kw hps na pojazde skus.

ps. A dievca ako ty chcem za zenu.)
murmur
Jestli máš místnost 3x4m, tak by bylo asi nejlepší na stany zapomenout a jet rovnou v tom pokoji, co ušetříš za stan, můžeš použít na ventilaci apod.
timka
no dakujem za postrehy z toho co tu pisete a sa asi zhodneme na tom ze mam svietit HPS nie ledom a to bola moja hlavna otazka, jednak som chcela usetrit energiu ale hlavnym dovodom je ventilacia, nemozem si dovolit velky hluk nakolko mam susedou takze vazne tie ledy vsetci zavrhujete? co tak vecsi vykon napriklad2x900w? alebo mi niekto odporucite firmu ktora vyraba kvalitne led panely? niesom ziadna domaca kutilka takze vyroba vlastneho nepripada v uvahu:D dakujem
Trichome
dokoupil bych ještě jeden box na 600w a svítil střídavě, eliminuješ vysokou teplotu a hluk, ty led 900w co máš na mysli má výkon 300w, takže i když koupíš 2 tak se stěží přiblížíš k tomu šestikilu co máš teď...
masuro
blbé je že ty LED panely co by stali zato sa daju kupit jen v USA, vsetko ostatne je iba kompromis...Ale jestli resis hluk a teplo je LED cesta. Panely ktore nahradia sodik uz dneska existuju.
Johnny Blaze
Tak ak pise Trichome permanentne 600w na striedacku. Dobre zaboxovane ventilatory su dostatocne tiche nato aby cez zatvorene dvere nebolo nic pocut ani pri uplnom tichu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma