Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Daj se použít semena z palic??? - Klikni zde pro originální téma
zhulbong
zdravím growery :)

Můj dotaz je jednoduchý jak je již psáno v názvu. Takže tedy dají se použít semena z palic? Zhruba ve sto géčkách dobrýho indoor kuřiva sem našel cca 9 dobře a zdravě vypadajících semen. Zajímá mě tedy jestli tyto semena použít či nikoliv na indoor?

Předem díky za rady a Vaše zkušenosti. :)

Growu zdar a ať to roste!!! :D :D :D
Kubajs9
Hele pouzit se daj ale musis pak dat bacha jestly to jsou samci nebo samice
vv2
Také jich pár mám,měl jsem 4 kytky vedle sebe a pouze na jedné bylo dohromady 16 semen.Z toho usuzuji,že to není přímo hermafrodit,ani že nedošlo k opylení od samce někde na sousední zahradě-to by byly opylované všechny 4 kytky.Takže pokud je na jaře nechám vyklíčit,poté odstraním samce,mělo by to být ok,nebo hrozí hermafrodit?
Kubajs9
Myslim ze by to melo byt ok
Mr.MEN
Bohužel možná to dobré nebude. V dnešní době není zcela jisté z jakých genu byl ten indoor vypěstován. Většina dnešních genu jsou často jen fem. verze.
Proto většina semínek z těchto rostlin nebudou mít dobrý genoví základ a největší pravděpodobností z toho nic dobrého nevzejde.
A tím pádem si zaplatit těch X stovek za new semínka ze seeds banky ti určitě ušetří čas tím pádem i peníze, co do každého pořádného pěstění vložíš.
Johnny Blaze
Na indoor na 100% kup kvalitne semena/klony.
tzv semena z palic by som pouzil maximalne na nejaky outdoor len tak pre zabavu niekde v lese na nahodu.
vv2
Díky za názory a rady.Jednalo se o feminizované semena Passion_1,z pěti semínek 4 vyklíčily a na jedné byly zmíněná semínka.Jednalo se o outdor,stejně tak bych pěstoval příští rok.Jak Mr.MEN zmiňuje,že z toho nic dobrého nevzejde,mám to chápat tak,že bude nižší procento THC nebo jak?
Mard
citace:
Původní příspěvek od vv2
Díky za názory a rady.Jednalo se o feminizované semena Passion_1,z pěti semínek 4 vyklíčily a na jedné byly zmíněná semínka.Jednalo se o outdor,stejně tak bych pěstoval příští rok.Jak Mr.MEN zmiňuje,že z toho nic dobrého nevzejde,mám to chápat tak,že bude nižší procento THC nebo jak?


Hele, na tu tvou jednoduchou otázku není jednoduchá odpověď. Protože se skládá z následujících problémů:
1. Matka byla feminizovaná, tedy otec matky byl hermáč, tudíž semínka mohou mít v genech sklon k hermatění.
2. Otec je neznámý (může to být tak že v okolí byl nějaký konopný samec a opylil opravdu jen jednu samici. Neznámý otec mohlo být klidně něco vyrostlé ze semínka technického konopí, takže kříženec by mohl mít velmi nízký obsah THC.
3. Případně otec mohl být hermáč (samooplodnění kytky) a pak je výsledek dost náchylný k hermatění a tudíž vypěstuješ výsledek plný semen a tudíž také bude THC nižší.
Nicméně můžeš mít štěstí (pravděpodobnost dle mého odhadu tak 5-10% a výsledek ze semínek bude skvělý. V opačném případě bude výsledek nevalný. Ony ty semínka ze seedbank nejsou tak drahá náhodou - kdyby bylo tak jednoduché generovat semínka skvělých rostlin, tak to dělá každý. Protože když opylíš pořádnou samici, tak z ní můžeš mít několik tisíc semen.
kwb
Ja mám v plánu tohle zkusit,teda ne na indoor.
můj případ: asi z 500g suchycho z letošního outu j(critical - z rezu) sem našel celkem 12 semen.velká,zdravá,tmavá... dam je všechny klíčit,umistim pod lampu event.(zářivku),až po vyrostou aby šly řezat udělám z každý řez kterej dam pod hps na 12/12 ,tím pádem budu vědět samce a samice , samce hodim na kompost.Necham dokvyst a vyberu nej kytku ze který budu na jare řezat na out. Samozřejmě budu vyhazovat jak samči a špatný řezy tak i původní rostliny ze kterých řez pochazi.,ale to je snad jasný :)stačí si je dobře označit
Edit: řízek byl z nefem. semena.
vv2
Mard-5-10% je málo-myslím naděje na kvalitu,tak to nebudu riskovat a zase zakoupím,díky.Nebo pro zajímavost pár semínek vyklíčím a dvě tři samičí rostliny zasadím někam mimo,jen tak pro zajímavost,jak to dopadne.Jeden klučina v sousedství kouří,tak mě pak řekne,jestli to má nějaké účinky nebo ne.Mě stačí na mastičky jedna rostlinka,pokud se úroda povede jako letos:-).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma