Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Padá jistič - Klikni zde pro originální téma
Smart
,
Jaguar
Ahoj, pozvi elektrikáře, at ti vymění starej jistič... žádná krabička tomu neulehčí, maximálně tě tak usmaží elektrickej proud když se bez znalostí začneš hrabat v rozvodný skříni a třeba se napojovat na 3 fáze, obcházet nefunkční jistič atd ... s elektrikou není sranda, zapaluje domy a dělá z lidí karbanátky...
Smart
Dobře, díky za odpoved. Opravdu myslíš že tomu pomůže jen výměna jističe? Mám ta staré vedení na 110 voltů. Na vymeui nemam cas ani peníze, takže pokud by to šlo vyřešit jen lepším jističem bylo by to super.
Mard
citace:
Původní příspěvek od Smart
Dobře, díky za odpoved. Opravdu myslíš že tomu pomůže jen výměna jističe? Mám ta staré vedení na 110 voltů. Na vymeui nemam cas ani peníze, takže pokud by to šlo vyřešit jen lepším jističem bylo by to super.


Proboha, ještě vedení na 110V?!? Hlíník?!? To je teda fakt asi dost riziko. Možná by bylo řešení si natáhnout extra kabel od přívodních hodin s vlastním jističem.
techem
Vedení na 110v by to mělo utáhnout vklidu i když by to chtělo rekonstrukci, musíš dát silnější jistič... Ty tam budeš mít 6A tak ho nech vyměnit za B10 10A (lepší je B16 16A) ale desítka to zvládne, pořádně nech utáhnout všechny šroubky co drží hliníkové kabely a mělo by to jet v pohodě... Samozřejmě jestli nemáš zkušenosti a znalosti takže to sám nedělej a někoho skoleneho si pozvi... Ten ti sice řekne že je to harakiri, tak pozvi někoho známého, jinak ti to nikdo takhle nezlobí :-) pak na tom dojedeš kolo a pak bych to zrekonstruoval pro jistotu... Je to taková nouzovka... Jaj píše Mard je to hodně starý a brutální rozvod... Hlavně vše pořádně dotáhnout, hliník se čase zpeče, tím se udělá mezera mezi šroubem a žílou a tam vzniká pak elektrický oblouk a ten zapaluje vše co hoří ;) tak bacha na to


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma