Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
critical + pod 600w, 1st grow - Klikni zde pro originální téma
blondak01
Čaute všici, doufal jsem, že sledováním vašich příspěvků dokážu vypěstit stejný nádherňajs, ale jsem teď trochu zoufalý.

lampa Gib grow spectre 600W
odtah 400m/h
hlína all mix
osazenstvo původně 27ks, nyní 18 critical +
box growlab 120x120

Teplota 27 °C
vlhkost 20 %
zálivka 2xdenně natural power root stimulator

dnes 13. den se s kytkama nic moc neděje. Dvě jsem musel přesadit již 8. den (přičemž jsem je i zaštípl, aby nebyly moc dopředu) protože kořínky již prorůstaly, dalších cca 8 se jakš takš chytlo a zbytek je stále stejný. Zatím nemám ph ani ec metr a zvlhčovačku. Nejsou finance, může stačit ruční rozprašovač??

Plánoval jsem 25ks s tím, že po 10ti dnech budu přepínat na květ, proto jsem na řezy čekal 14 dní, ale nechce se jim růst. Když jsem řezy dostal, byly zakořeněné bídně nebo vůbec, úmrtnost již neřeším, potřebuju radu jak co nejrychleji dosáhnout see of green.

Děkuji za komenty.
Nijura
Ahoj, no prcci vypadaj špatně.....vlhkost- je důležitá, ale jde to i bez ní, každopádně když nemáš love, můžeš to řešit pravidelným rozprašováním, pověsit do pěstírny mokré ručníky, atd... teplota 27c je ok....tvůj problém s kytkama může být : 1. přelito....zálivka 2x denně mi přijde moc, já zalívám co 3 dny. Držím se toho, že při zálivce proliju květník tak, aby zálivka protekla odtokovými dírami a pak nezalévám do té doby dokud nevyschne. Za 2. píšeš že PH neřešíš....je pravdou že hlína snese dost, ale PH je poměrně důležitý činitel při indooru. Doporučuju koupit aspon lakmusové papírky a před zalitím si změř PH zálivky a uprav na hodnoty 5,8 až 6,3....to mám vyzkoušené. Pokd nemáš peníze na ph down z Growshopu, stačí ocet, udělá ti tu samou funkci. Tvé listy mají bílou až žlutou barvu...teda na mém monitoru, což na mě dělá dojem podhnojení. Takhle vypadají listy, když kytka finišuje a už jen flušuješ a kytka vyžírá poslední zbytky hnojiv z kytky. Takže já být tebou, tak prcky přesadim do těch větších co tam máš, zkontroluj zda nemáš nacucané kořenové baly vodou. Pokud ano, nezalévej, pokud ne, po přesazení prolej květník a nech ho proschnout...pak teprve dávej další zálivku. Hlínu máš All mix, ta by měla mít živiny na 14dní předem, takže bych to raději nehnojil, at to nespálíš a pokud si budeš myslet, že je to nedostatečnou výživou, tak dej 1/4 dávky raději. Zkontroluj PH! Lakmusové papírky stojí 100,-, pokud si už do toho něco vrazil, kilo tě nezruinuje.
Jsou tu trýdy kde máš vypsané nemoci listů, atd...tam podle fotek poznáš co je s tvýma holkama.
Pokd zkontroluješ výše zmíněné body, měl bys přijít na to, proč ti to neroste.
DOCtom
"zálivka 2xdenně natural power root stimulator "

Máš to přelitý. Je možný, že už ti začli uhnívat kořeny a už to nezachráníš.
!ZAU!
Presne tak.Podivej se na koreny.Nebo je rovnou vyfot.Jestli nemaj krasne bilou baru tak je to jasny.
MaLdeSs
Jak napsal DOCtom
A i ta vlhkost je málo :D ( růst : 60-90 % kazdej rekne něco jinyho ale bude se to pohybovat v tomhle rozmezí )
blondak01
Tak je to jasný, kořeny hnědé... Napadlo mě šmiknout je nad těmi zhnilými a zkusit zakořenit znova, co?
blondak01
není to moc vidět, ale jsou nahnědlé
Nijura
citace:
Původní příspěvek od blondak01
Tak je to jasný, kořeny hnědé... Napadlo mě šmiknout je nad těmi zhnilými a zkusit zakořenit znova, co?


To bych nedělal, zkusil bych je přesadit do těch větších, nechat vyschnout ten kořenový bal, voda z těch malých přelitých se ti vsákne do těch velkých. Až to bude dostatečně proschlé, pak bych zalil. Pokud se ti nevzpamatujou....vim že to nebudeš chtít slyšet :-)........vyhod je a pořid nové. Možná když je vyhodíš rovnou, ušetříš si čas a zklamání.
blondak01
OK, přesadím je všechny do velkých a počkám až vyschnou, takže počkám, než povadnou?
DOCtom
Hele, nechci tě odrazovat, ale je to plýtvání energií. Možná jich pár zachráníš, ale nevíš, jak to v budoucnu ponese kytka.
Nijura
Nemusis az povadnou, strc prst do hliny a poznas zda je mokra nebo ne, nemusi byt uplne proschla, to by ty kytky byly opravdu povadle, ale pamatuj ze kdyz ti rostou ve vecne nacucanem substratu tak to dopada tak jak u tebe. Vseobecne holky snasej lepe sucho nez vlhko, idealni jsou suche, vlhke cykly jak sem psal vys. Do budoucna pokud pojedes hlinu se nauc kolik vazi cerstve prolitej kvetnik a kolik vyschlej....pak staci jen lehce nadzvednout a je ti hned jasny jestli je potreba zalit. Tady ale mam na vec stejnej nazor jako DOCtom.....taky bych to asi radsi vyhodil.
blondak01
Tak jsem je přesadil, 7 z nich mělo delší kořeny bílé a 9 krátké a spíš hnědé, tak jsem těch 9 dal do jednoho květináče a ty lepší zvlášť, tak uvidíme. Myslím, že těch 9 by mělo přežít.

Btw rozbil jsem zálohové prasátko a pořídil zvlhčovačku, ofuk a ph metr (100,-)...
blondak01
.
doxenon
Bylo to tu řečeno nesčetněkrát, míň znamená víc, takoví prcci serou na hafo zálivky, stačí jim opravdu málo, až budou fest zakořeněný tak to je jiná, teď ty nebožáky topíš, chudáci malí. zbytečně do nich neval !
Nijura
citace:
Původní příspěvek od blondak01
Tak jsem je přesadil, 7 z nich mělo delší kořeny bílé a 9 krátké a spíš hnědé, tak jsem těch 9 dal do jednoho květináče a ty lepší zvlášť, tak uvidíme. Myslím, že těch 9 by mělo přežít.

Btw rozbil jsem zálohové prasátko a pořídil zvlhčovačku, ofuk a ph metr (100,-)...


Jenom prosimte proc mas 9 holek v jednom kvetinaci? Krom toho ze pokud ty rw byli nacucany, tak ted budou zase pospolu v jednom miste a to misto bude zase nacucany a nemluve o tom, ze pokud ti to prezijou, sem zvedavej jak je budes rozsazovat az budou mit ty koreny navzajem prorostly.... drz se toho, ze co kvetnik to jedna kytka a kazdy presazovani je pro kytku stres.
blondak01
Jak jsem psal, o těch devíti v jednom květináči pochybuju, že přežijí, jen ta uprostřed měla kořeny k světu, takže až se chytne, zbytek vystříhám a hodím do koše. Dnes jedu pro 16 nových kusů, takže ve finále budu mít trochu na výběr co vyhodit a co nechat.

Btw, když jsem řezy dovezl, přesadil a trošku zalil, tak druhý den jich 8 bylo na chcípnutí a 3. den uschly, proto jsem to s tou zálivkou přehnal :(
Nijura
Nevim od koho si klony bral, ale je tu dost kvaltnich matkaru, koukni do bile listiny. No jooo chlape chybama se clovek uci ;) tak snad ti druhej pokus vyjde, budu sledovat ;)
blondak01
Takže nový klan ve městě, zítra přesazuji, tak se snad povede lépe 17ks. Jen ta teplota a vlhkost mě trápí... Ve finále bych chtěl nechat 24ks, aby zbylo místo pro zvlhčovačku.
Btw, jede už od včerejška a vlhkost stále 20%
blondak01
.
Nijura
32 stupnu je moc no...nebo poroste to, ale pomalu, jak mas reseny odtah a pritah? Jede ti ufo nonstop? Mas aktivni pritah? Svitis v noci nebo pres den? Tocis vzduch v mistnosti nebo mas vystup z boxu vyvedeny do jine mistnosti nebo z okna? Mas ofukovy ventilator? Idealni je, aby ten vyvod vzduchu sel jinam, nez vzduch nasavas, svitil si v noci, kdy je chladneji...i kdyz ted je to jedno asi....taky mam 600w a rozdil mezi mistnosti a boxem mam cca 6 stupnu, takze v mistnosti mam 21 a v boxu 27 +/-. Musis si to vychytat....ta vlhkost je problem....kdyz hodne foukas abys uchladil, tak ti to bere i vlhkost. Ros rucne, k ty zvlhcovacce a zkus mokry rucniky, to se mi osvedcilo. Kolika membranovy ten zvlhcovac je?
blondak01
Dosti práce po práci, ale box vypadá hned veseleji. Teplota už je luxus, stačilo odklopit pasivní přítahy, jinak vlhkost mi to snad neměří nebo já nevím, ale aby se vůbec nehýbala, to se mi nezdá. Můžu tam prášit kolik chci a nic...

Jinak jsem je všechny zalil 4l s 4ml natural power root stimulator, Počkám na reakci, zaleju, až uvidím, že rostou nebo vadnou. Řízky byly prokořeněné asi 50x víc než ty první, tak snad pozítří zalévám zase.

Trochu jsem improvizoval s místem, takže ve dvou květináčích jsou kytky po dvou. Zde jsem se dočetl porovnávání 11l s 6l květináčem a prý minimální rozdíl, tak uvidíme. Jeden květináč je 2cm nad podlahou, takže v budoucnu si nebude moct brát vodu ze země a počítám s tím, že kytka bude častěji vadnout, jestli ano, tak ji podložím.

Svítím přes den, odtah pouze se svitem, ofuk jsem vypnul, myslím že je na něj ještě brzy a zvlhčovačka jede nonstop. Květináče vedle ní jsou mokřejší než ostatní, snad to nevadí.

rozprašovat bych měl pouze na zdi a nebo můžu i na kytky, bojím se popálení listů. Jdu tam ještě nacpat mokré ručník :)
blondak01
kytka je totál mokrá, nevadí jí to, nespálí se???
oak
Odtah nech zapatej nonstop,nee jen za svetla..Ty dejchas taky 24hodin dene:)
anon383596
Tak nějak a ofuk nemlich stejně
MocnyOkurek
Ja ofuk na noc vypinam. Mysli ze je dulezitej jen pak nakonci jak sou velky palice tak aby neplesnively, ale jinak vecer bejt nemusi.
blondak01
A co ty tři kytky, které jsou stále mokré od zvlhčovačky???
blondak01
Mám dotaz, zastřihnout ty nové klony už teď, nebo počkat, až se vzpamatují. Já bych je zastřihl hned. Co myslíte???
tuffgong1
Určo bych je nechal vzpamatovat... a až pak šmiknul :-)
Jointza
Ahoj, máš to tam dost narvané a to to chceš ještě rozvětvit? :)
Nijura
Zastrihava se podle druhu genetiky, jedny to prospeje jiny ne. Kdyz chces zastrihavat doporucuje se nad 3. Patrem, ale myslim, ze Jointza ti to rika spravne, uz talhle z toho bude slusna bush ;)
blondak01
Super, nezastřihnu, alespoň je nebudu znova stresovat. Nová genetika je jack herer 17ks, stará critical+ nebo crystal+, matkář neví přesně, každopádně jich zbylo 8ks a není ještě jisté, zda se všechny dožijí ,,přirozené smrti":D
blondak01
Teplota 29 den, 25 noc. Dnes budu dokrmovat plagron grow (mám ještě dávat kořeňák?) Lampa 30cm nad vrcholky, kytky vypadají zdravě, jen mají bílý lem okolo listů, možná to je tím, že tři dny svítila lampa nonstop (omylem).

Kytky už se ujaly, mají cca 25cm, spodní patra mají max 3-5cm, táhnou se hodně nahoru a proto řeším zda zastřihnout vrcholky a pod nimi nechat 2 max 3 patra nebo střihnout jen spodky a nechat cca 9větví, co myslíte?? Dozvěděl jsem se tady, že jack se po přepnutí vytáhne o 300 %, takže bych nejraději zastřihnul a hned přepnul. Druhá věc je, že když nezastřihnu, tak se mi všechny hlavní palice vytáhnou nahoru, kde budou mít spoustu místa a spodky dole taky. Další možnost je oholit patra, přepnout na květ a nechat narůst jeden pořádný kokon:D Nebo risknout a něco zaštípnout, něco nechat a něco oholit, pak sledovat rozdíly...

Díky za rady,
nechť to roste

ps, koupil jsem pořádné zlhčovadlo, ale vlhkost stále 20%, tak jsem do boxu nakoukl v noci a box byl totálně plný páry a vlhkost?? dvacet procent:D, reklamuju teploměr:)
murmur
Čau, jak už bylo psáno výše, nic bych nezaštípával, bude tam dost plno a moc nižší nebudou, jen se zvýší riziko plísně. Nebo od každého druhu nejvyšší, můžeš pak porovnat. A s tou vlhkostí taky opatrně, máš tam i v noci celkem teplo. Pěstu zdar!
blondak01
Po delší době nějaké foto, myslím, že se jim daří dobře (až na tři boročky).

-Výška 37-27cm, 3 kusy maj 15cm
-Zálivka co tři dny, nepravidelně u květináčů vedle zvlhčovačky, jelikož jsou skoro furt mokré.
-Včera jsem jim odstranil zbytečné spodní patra, pár největších zaštípnul a jedné nechal jen dvě patra pod vrcholem.
-Rozložil jsem je od nejmeší, od středu



Aby mi nepřerostly, mám v plánu zítra vyměnit výbojku na květovou, 2x zahnojit alga grow + kořenák a v cca 50ti centimetrech budu hnojit už jen alga bloom.
Přepnout na 12/12, co myslíte???
blondak01
.
blondak01
nejde mi tady dát foto... Zkusím to zítra
blondak01
Tak malý update, od přepnutí se kytičky vytáhly o cca 100%. nejmenší má 20cm, největší pak 65 a průměr je těch 60 u JH a 45 u criticalu.

Plánuju co nejdřív podložit ty prcky o 20 cm.

Zálivka cca co 3 dny, hnojím stále root stimulator a alga grow, další zálivka už bude pro ty větší jedince pouze alga bloom.

Zvlhčovačku jsem dal na 1/4 výkonu

Odtah a ofuk jede nonstop

ph 5,7 až 5,9

Btw, pročetl jsem si ve foru o kapkách vody, které pálí listy a musím se přiklonit ke kladné zkušenosti. Kytky jsem zalil na prasáka i přes listy, pak ještě poprášil a druhý den je spousta malých vypálených teček
blondak01
.
blondak01
nevíte, co to může ožírat???
blondak01
Tečky od kapek...
blondak01
.
blondak01
prostřihnutí.
!ZAU!
Zdravim te.Me napadaj,svilusky.Podivej se na spodek listu.Jestli tam budou pavucinky tak je to jasny.
blondak01
čau ahoj, na to jsem už koukal a nikde nic...
blondak01
ožraný je jen jeden list.
!ZAU!
Co sem koukal tak to mas na hodne listech.Takhle presne to vypada od svilusek.To okousany nemyslim.Spis ty tecky
blondak01
Takže jsem tam pod listama našel SLIVUŠKY, žádné kapkolupy. Malé bílé kuličky a černé pohybující se svinstvo. Co je na ně nejlepší???
Samulele
Vertimec je best , frcnúť 2x behom 7 dní a je kľud.

http://www.e-agro.cz/vertimec-18-ec...snenky/d-70866/
blondak01
Growshop na zavřeno, počká pomoc do pondělí???
Samulele
vydržia.. ale ked neobsedíš a máš nejaký bausráč poruke, prečo nie..
moncakill
pokud je zavřeno můžu doporučit tabákový výluh - jednoduše koupíš tabák dáš to vyluhovat a pak to strčíš do rozprašovače a pokilluješ ty mrchy... pokud nemáš čas nej je vyluhovat v teplé vodě nechat zchládnout - práce cc na hodinku..

nezabije je to ale spolehlivě všechny proto doporučím pak sehnat nějakej ten hubící přípravek a tam se řídit dle návodu ale každopádně vystříkat celý box od hlavy k patě

a jinak jak naznačuje kolega nade mnou pro přípravek na svilušky nemusíš do growshopu - taky tě zbytečně oberou za takovou hovadinu - jakýkoli zahrádkářský potřeby ti pomůžou líp
blondak01
takže tabákový výluh půjde za hodinu do zvlhčovačky a až proschnou květináče, tak to zaleju Nissorun 10Wp (ze zahradnictví za 61,-) a uvidíme...
blondak01
teda do rozprašovače
AladinWarrior
Čau.
Přesně takhle okousaný jsem to taky našel na jednom listu a netušil od čeho to mohlo být.
Jednou jsem ale takhle vracel kytky do boxu a zachytil se mi list o okraj na stínidle.Bylo to na něm přesně takhle vykouslí.Asi se ti to taky jen někde zachytilo při manipulaci :)
Pěkná zahrádka :)Ať to roste!
cervenakarkulka
Můžu doporučit bio oil nebo jak se to jmenuje je to v podstatě bio přípravek kterej funguje a maj to v téměř každém zahradnictví. Najeleš to do vody s kapkou jaru a postříkáš tím kytky a ono to udělá takovej film. :)
moncakill
o tom bio oilu sem tu nekde cetla tentokrate me pri pestu nic nezere ale prej je to vyborny da se to pry pouzit i v kvetu a chut se nijak vyrazne nezmeni pokud to koupis dej vedet :)
blondak01
tak jsem aplikoval výluh z tabáku a nic, takže dnes aplikace rozprašovačem Nissorun od agrobio opava. Uvidíme ráno. Jinak svilušky mají jen Criticaly +, Jacky Herery jsou vitální!!
cervenakarkulka
O tom bio oilu jsem psal prakticky :) a mě osobně to pomohlo a ano i v květu to lze aplikovat ale chce to potom ty kytky pořádně prostříknout čistou vodou a potom ihned odvlhčovačku s pořádným ofukem, nebo nějakým jiným způsobem snížit vlhkost.


citace:
Původní příspěvek od moncakill
o tom bio oilu sem tu nekde cetla tentokrate me pri pestu nic nezere ale prej je to vyborny da se to pry pouzit i v kvetu a chut se nijak vyrazne nezmeni pokud to koupis dej vedet :)
tuffgong1
Perfektní přípravek je B.A.C. plant vitality plus, je to sice drahé, ale opravdu to funguje a navíc se to muže používat i v květu :-)
blondak01
Přidávám pár foto, největší kytky mají 80cm, zbytek okolo 75cm. Nejmenší jsem podložil, ještě asi podložím tři kusy, aby byly zároveň. Zvedl jsem lampu na 40cm a zalil pouze ty velké(alga bloom 4ml/l), malé mají květináče mokré(zálivka cca 1 za šest dní).
blondak01
.
blondak01
9. den Květu

Už se objevují chloupky, takže snad se růst zastaví. Výška je už do 90ti cm.

Dnes jsem prostříhal spodní větve, ošetřil proti sviluškám, jelikož jsem našel pár živých, Zalil dvě kytky, jelikož byly zcela vyschlé, zbytek čeká zálivka až zítra a ty malé kytky už jsem vypodložil všechny (mají stále mokré květináče, takže je nebudu zalévat, než totálně vyschnou)

Opět jsem zvýšil světlo, ještě mám rezervu asi půl metru, takže pohoda, jen je škoda, že jsem nepřepnul dřív.

Vypadají pevně a svěže, takže snad vše v pořádku.

šťastné a zelené
blondak01
1
blondak01
čau ahoj, stále se nemůžu zbavit svilušek. Už je kropím(každou kytku zvlášť, venku z boxu) asi po páté a zlepšení bylo jen po prvním postřiku, ale teď se stále množí. Už jsem je našel i na jednom Jackovi... V pondělí jedu do growu, tak tam koupim něco nového, nebo to dělám špatně???

Dnes, když jsem protřepával hnojku, tak jsem uvnitř cítil jakoby kameny, po otevření jsem je i viděl, podle vůně se mi zdá, jako by to kvasilo, tak nevím, jestli koupit novou nebo je to v pohodě. Skladuju ji do 30ti °C, podle obalu. Co myslíte???

Jinak holky jsou krásně zelené, zdravé, zálivka co tři dny, hnojím už pouze na květ od plagronu, dávkuju podle obalu, ph 6,2 - 6,4. Ec neměřím

Zvažuju ještě ostříhat pár větviček, co mají jen ,,hlavní" paličku a dvě tři mikro, hlavně kvůli pozdější plísni, na výnosu by se to nemělo odrazit, co myslíte??? Na druhou stranu jsou tyto větvičky níž než hlavní větve, takže se na sebe lepit nebudou.

Díky za komenty;)
MocnyOkurek
Jestli hnojka divne smrdi a nesmrdela tak tak vyhodit. Cert vi co se ti tam spustili uz za procesy a jak to pohnulo ze slozenim. Kor jestli to mas organicky. Jinak skladovani doporucuju spise ve spajzu nekde dole kde je trosku chladneji. Tech 30 stupnu s tim uz asi tez muze zamavat.

Tvuj problem z hmyzem, pokud strikas jak rikas tak to delas v poradku. Co mas proti nim za pripravek? Jestli biool tak on mi prisle ze funguje spise preventivne nez pak pri problemu. Ja osobne preferuju vyrobky od vyrobce bud rod stopu. Ma spidermite atd... Ale je to celkem drahy, ale porad levnejsi nez cela sklizen v prdeli :)
crazyben
Ten biool i zabijí, problém je že musíš přímo postříkat každýho jedince... ty co se schovaj a vylezou po chvilce můžou zas vesele žrát, naproti jinejm insekticidum, který kontaminujou kytku a ta následně otráví parazita neni tak účinnej, ale nebudeš hulit jedy.

Ja znam Bud rot stop a to je proti plísni (jestli se nemejlym) už v květu a většinou spíš taky jako prevence, s tou už se většinou moc nadělat nedá.
blondak01
Koupil jsem b.a.c. a enzymy, dnes večer budu aplikovat, tak jsem zvědav...
blondak01
Malý dotaz, zatím jsem je hnojil alga bloom každou zálivku a listy jsou tmavě zelené, další zálivku bych proto přidal jen enzymy a čekal, jestli trochu vyblednou a když ne, tak ještě jednou jen enzymy, co myslíte???
MocnyOkurek
Mi slo o toho vyrobce ze ma kvalitni veci i takhle na ty hmyzaky. Jinak biool mam samo taky mam toho v supliku vice kdyby se neco posralo. Lepsi byt pripraven nez potom v nedeli resit ze nic nevyrsim.

Jestli ti pripadaji hodne tmave zeleny, tak urcite dej cistou vodu nebo vodu s enzymy.
blondak01
čau ahoj, dnes jsem vypral tkaninu na pacháči, jelikož už skoro netáhl. Zároveň jsem kytky pořádně ostříhal od větví s mini paličkama, +- 5 větví z každé. Pomůže to proti tvoření plísně a výnosu to myslím neuškodí, spíš naopak.

Po první zálivce pouze enzymy trochu vybledly listy, tak dnes opět pouze enzymy a další zálivka už alga bloom+enzymy.

Ph 6,0
Teplota 29 za světla
Vlhkost 52% po rozsvícení
Zálivka co 3 dny

Po aplikaci BAC svilušky zmizly :) Ovšem našel jsem asi deset listů se spáleninou, myslím že je to nějaká plíseň, co myslíte?

Critical + má asi o třetinu chlupatější a větší paličky než Jack H, který se vytál až k 125cm a když jej beru z boxu, tak ho musím opírat :( Zbytečně přerostlý... Ani nechci vidět, jak to bude padat později, nejspíš každou hlavní větev zavěsím, nebo myslíte, že se zpevní?
blondak01
čau ahoj, dvě kytky začaly žloutnout, takže dnes jsem znova pohnojil Alga bloom podle dávkování na obalu. Přidal jsem i enzymy.

Kytky vypadají zdravě, jen pár listů má problémy, našel jsem už cca 15 listů s kolečkem plísně a 4 s jakoby rzí. Co s tím??? Ještě B.A.C.???

Teplota večer 21 za světla 28
vlhkost 42 před zálivkou a 45 po ní
ph 6,0 - 6,2
blondak01
čau ahoj, holky vypadají zdravě, až na spodní listy, které jsem oškubal, jelikož chytaly spíš plíseň, než světlo. Taky se mi všechny od krajů tlačily na střed, takže jsem je vyvázal k bokům. Dočetl jsem se, že Jack Herer od sensi seeds kvete 70 dní, tak doufám, že tomu tak bude, jelikož víc dní nemůžu čekat...

Co myslíte, dokvete za 70 dní???

Zálivka co 3 dny:
-Enzymy
-alga bloom
-green sensation

teplota 21noc, 29-30 den
vlhkost +-40 %

Ph zálinky 6,1
Ph výtoku 6,6
Když naliju vodu do květináče, tak teče spodem dřív, než přestanu lít.

Není problém rychlé protékání květníku??? Do týdne kupuju EC metr, snad něco odhalí.

Díky za odpovědi ;)
blondak01
pár fotek
AladinWarrior
Čau.Pěkná zahrádka :)
Ten průtok je cajk,je dobře že máš vzdušné médium.Když protéká moc vody tak to asi zalít ještě nepotřebuje.Když je médium sušší tak se v květináči voda drží.Potěžkej květináče a poznáš kdy zalít.EC metr se určitě hodí a dost napoví.Možná (lehce) snížit hnojky a čekovat vlhkost půdy (/kokosu?) jestli nemají moc vláhy.Ať se daří:)
MocnyOkurek
Pokud si tomu dodal idealni podminky a kytky nestresoval mela by dozrat +- jak udava banka. Pokud ale doslo k nejakym vaznejsim stresum muze se to klidne protahnout. Jdou tu videt pesty i na 85 den a podobne cifry... Jak tu nekde zaznelo proste priroda :). Nejlepsi mas cekovat mikroskopem nebo vykonejsi lupou. Jeste se to da pokud mas hodne kvalitni fotak s dobrym zoomem tak pres makra.
Pioneer001
Staci pokud mas zrcadlo a nemas makro tak jen nasadit objektiv obracene.. :)
Pioneer001
jinak pokud chces uchychlyt zrani ( na ukor mnozstvi) tak muses svitit i 10/14 a nebo ke konci az ti potece do bot z casem sepni na 8/16 to delavali kluci v growsopech :)
blondak01
čau ahoj,
- zalévám cca co tři dny, každopádně vždy zkouším jak váhu květináče, tak ze spod strčím prst, jestli je sucho. Při včerejší zálivce byly nejnižší velké listy zvadlé, takže přelívat bych je neměl.
-JH jsou celou dobu vitální, takže snad dokvetou včas, criticaly byly stresovány velmi, ale ty jsou o třetinu chlupatější, takže počítám, že dokvetou včas.
-Budu pořizovat mikroskop a s tím mě zajímá, jestli má každý model jiné ideální zakalení pro sklizeň nebo až je vidět male zkaramelizování, tak sekat všechny modely?
-Díky za tip, když se to nebude zdát na dozrání okolo 15tého února, snížím dobu svitu;)
AladinWarrior
citace:
Původní příspěvek od blondak01
čau ahoj,
- zalévám cca co tři dny, každopádně vždy zkouším jak váhu květináče, tak ze spod strčím prst, jestli je sucho. Při včerejší zálivce byly nejnižší velké listy zvadlé, takže přelívat bych je neměl.
-JH jsou celou dobu vitální, takže snad dokvetou včas, criticaly byly stresovány velmi, ale ty jsou o třetinu chlupatější, takže počítám, že dokvetou včas.
-Budu pořizovat mikroskop a s tím mě zajímá, jestli má každý model jiné ideální zakalení pro sklizeň nebo až je vidět male zkaramelizování, tak sekat všechny modely?
-Díky za tip, když se to nebude zdát na dozrání okolo 15tého února, snížím dobu svitu;)


Nedostatek vláhy může být také příčina,když mají sucho a povadlé listy?Pokud je zálivka v pořádku a s vlhkostí taky problém nemáš co jsem četl,ventilaci máš taky asi cajk,nezbývá než mrknout ještě na hodnotu EC:)

Ideální zakalení by mělo být u všech stejné.Až to bude tak půl na půl sklízej.To by měla být nejvyšší koncentrace THC.
AladinWarrior
citace:
Původní příspěvek od AladinWarrior


Nedostatek vláhy může být také příčina,když mají sucho a povadlé listy?Pokud je zálivka v pořádku a s vlhkostí taky problém nemáš co jsem četl,ventilaci máš taky asi cajk,nezbývá než mrknout ještě na hodnotu EC:)

Ideální zakalení by mělo být u všech stejné.Až to bude tak půl na půl sklízej.To by měla být nejvyšší koncentrace THC.


...nechybí třeba živiny?Tady jsem našel jak vypadá nedostatek fosforu:
blondak01
Tak po prostudování různých rad na groweru jsem došel k názoru, že vady na listech jsou způsobeny buď nízkým PH, zasoleným substrátem nebo malou dávkou hnojiva. Jelikož některé listy žloutnou a některé mají vypáleniny jako z přízpěvku AladinWarrior.
Co myslíte?
Ec metr stále nemám, ale ph se na výtoku zvyšuje o 0,5, nevíte co by to mohlo znamenat???
čekám, než se rožne a zkontroluji spodky květináčů, jestli tam nejsou krystalky soli

Rád bych zvýšil ph zálivky na 6,6 , ale nikde jsem nenašel nic domácího, čím by to šlo, nevíte někdo o něčem???

Díky za komenty;)
Pioneer001
Na to pouzivam vapenec nebo ci to je je to pisek . dam pul kila do barelu zaleju vodou ...zvisi se ph a tou pak zvysuju v zalivce(nez naleju hnojky)0
blondak01
Právě jsem připravil záliku a po přidání pouze Green Sensation je ph 6,5-6,6 tak bych to zkusil 2x až 3x zalít pouze takto, bez alga bloom.

Co myslíte???
blondak01
34. den květu
Pár fotek, některé listy jsou nažloutlé Jack i Critical, další vypadají na nedostatek vápníku (pouze Jack) a tři listy na jedné kytce criticalu ukazují nedostatek fosforu.

Dnes jsem zalil pouze s přidáním green sensation 0-9-10, což by mohlo pomoct proti nedostatku fosforu.

Nemáte někdo nějakou jednoduchou radu, jak zvýšit ten vápník? Jaké hnojivo například?
AladinWarrior
citace:
Původní příspěvek od blondak01
34. den květu
Pár fotek, některé listy jsou nažloutlé Jack i Critical, další vypadají na nedostatek vápníku (pouze Jack) a tři listy na jedné kytce criticalu ukazují nedostatek fosforu.

Dnes jsem zalil pouze s přidáním green sensation 0-9-10, což by mohlo pomoct proti nedostatku fosforu.

Nemáte někdo nějakou jednoduchou radu, jak zvýšit ten vápník? Jaké hnojivo například?


Čau.Jako to jede?Hlavně se neboj to hnojit.Teď v květu jsem to posral tím,že jsem si myslel že je to přehnojený.(to mi dost pomohlo:http://growmart.cz/jak-na-hnojeni-rostlin/)Ty hnojiva(Grow/Bloom),jsou už většinou v dobrém poměru,zkus jen přidat větší koncentraci na litr.Ty největší rostliny jsou na tom většinou nejhůř,živiny jim chybí nejvíce.
blondak01
čau ahoj, dnes to vypadá takhle. Večer bude zálivka, tak dám víc info
blondak01
čau ahoj, dnes jsem trochu zainvestoval a doufám, že se něco dovím. Dal jsem si práci s měřením a mám spoustu infa:

1. Prolil jsem květináče vodou s PH 7,8 a EC 0,3
na výtoku
Jack herer PH 7,0 EC 0,68
Critical + PH 7,3 EC 0,75

2. Zálivka PH 6,5 EC 1,92 (na 12l: 15ml Green S., 50ml Alga bloom, 15ml enzymy)
na výtoku
Jack herer PH 6,5 EC 2,06
Critical + PH 6,6 EC 2,04

Teplota při rozsvícení 24°, vlhkost 39%

Z celé skříně jsem vytrhal cca 20 velkých listů s problémy, viz foto
AladinWarrior
Podle čeho dávkuješ?Máš nějakou tabulku například?Tady na konci jestli nepomůže:http://www.nejgrow.cz/schema-davkovani-a87 a PH v hlíně:
blondak01
dávkuju podle návodu na obalu, naposled jsem trochu přidal
AladinWarrior
Stačí počkat a ony se spraví.PH i EC máš dobrý.Uvidíš jak budou reagovat,když tak to můžeš vždycky upravit,teď když máš měřáky:).
blondak01
Dnes jsem byl po otevření poprvé v úžasu, Criticaly mají už 15% chloupků hnědých (ještě jsem nehledal na netu, kdy mají dokétat, ale myslím že 55-60. den) a Jackové se krásně spojují :)

Dnes ještě bez zálevky, otrháno pár uschlých listů, jinak vypadají dobře.

foto
1critical
2jack
3box středem
4vpravo
5vlevo
blondak01
.
blondak01
Od poslední zálivky nakynuly nejvíc, co jsem si za celou dobu všiml, zvažuji dát další dvě zálivky pouze green sensation dvojtou dávku, co myslíte???
AladinWarrior
citace:
Původní příspěvek od blondak01
Od poslední zálivky nakynuly nejvíc, co jsem si za celou dobu všiml, zvažuji dát další dvě zálivky pouze green sensation dvojtou dávku, co myslíte???


Čau.Tady se někomu rýsuje pěkná skliznička:).Nejsem si jist jestli by to bylo k něčemu dobré.Máš na mysli přestat hnojit,začít proplachovat,ale ještě předtím do vody dvakrát dát dvojitou dávku květového nafukátoru?Krm to normálně dál do průplachu jako do teď,alespoň do těch cca osmi týdnů.Doporučené dávkování toho green sensation raději nijak extrémně nepřekračuj,třeba max přikápni když ti to nedá.
blondak01
ok, zůstanu u starého dávkování;)
AladinWarrior
Hlavně ten Bloom musíš dávat ten je hlavní,bez něj by měli hlad:)Dávej to tam všechno a uvidíš jak budou pěkně kynout.Máš to na těch osm týdnů,uvidíš jak budou vypadat kolem toho 56. dne,to je za chvíli.Nemáš lupu nebo mikroskop?
blondak01
jj, mikroskop mám;)
AladinWarrior
citace:
Původní příspěvek od blondak01
jj, mikroskop mám;)


Tak to je paráda.Poslední týden pozoruj kapičky a můžeš proplachovat-jak se začnou zabarvovat je na čase.Ještě to pak pár dní dá.Na té své nejmenší už sem-tam pozoruji zabarvování kapiček.Ať to kyne :)
blondak01
čau ahoj, přidávám pár fotek
blondak01
čau ahoj, přidávám fotky z 61. dne květu, kdy jsem všechny kytky prolil cca 5min/květník ve vaně. Zralejší, rezavější je critical, monstróznější je Jack. Každý den vytrhám asi 10-15 žlutých, seschlých lístků. Zelené, zdravé nechávám.

Mikroskopem není známo žádné zkaramelizování, doufám, že nastane až tak za 5 dní, aby se holky pročistily. Od toho proplachu ve vaně jsem ještě nezáléval, jsou stále mokré. Počítám, že zaleju ještě max 2x a bude kosa...

Btw, zítra budu instalovat UV led pásky, bylo mi řečeno, že můžou svítit i za tmy, co myslíte???


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma