Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stavba boxu_ prosím o radu - Klikni zde pro originální téma
Baltorád
Už delší dobu přemýšlím nad stavbou boxu, a teď bych své plány rád zrealizoval. Pročetl jsem si FAQ a různý thready zde na fóru, takže moje otázky nebudou nijak obsáhlý... vlastně bude zatím jen jedna, která se týká rozměrů. Musím vycházet z toho co mám, a to je štělář z Ikei. Vyhodím police a postavím si z dřevotřísky a sololitu box, kterej do konstrukce štěláře vsadím (štelář to být musí, protože je z něj udělaná jedna celá stěna, a už s tím nelze manipulovat).

Mám v plánu zasadit tři kytky ze fem. semínek (různý odrůdy). Řízky nemám k dispozici, navíc bych to chtěl zkusit komplet od začátku.

Rozměry jsou následující:

Výška: 110 cm + prostor pro el. - snad není co řešit
Šířka: 80 cm - myslím že taky OK
Hloubka: 30 cm - to je to, čím si nejsem jistej. Nebudou kytky stěsnaný? Mám v plánu pěstovat v systému SCROG, logicky jsem si podle článků odvodil, že si tím pádem kytky sám na danej prostor vychovám, ale 30 cm je už možná opravdu málo. Co myslíte, není to sebevražda?

Začal jsem si zpracovávat plánek v 3D
Nijura
citace:
Původní příspěvek od Baltorád
Vyhodím police a postavím si z dřevotřísky a sololitu box, kterej do konstrukce štěláře vsadím (štelář to být musí, protože je z něj udělaná jedna celá stěna, a už s tím nelze manipulovat).........


Ahoj, sololit, jako dřevovláknitá deska, je náchylná na vlhkost, být tebou tak bych zvolil jiný materiál.
MocnyOkurek
Jj urcitre se snaz neco co nehori a nesaje vlkhost. Nikdy clovek nevi co se v tech elektrickych heblech muze stat a je skoda pak shoret :)
Baltorád
Nj, to dá rozum )))
GrowHammer
jaký materiál máte vy ? mě napadá sádrokarton ale nevím
techem
Hoj já mám box ze sádrokartonu... Mám odkaz v podpisu tak koukni a když tak napiš pokud budeš chtít něco vědět ;)
Baltorád
protipožární dřevotříska bude taky myslim v poho :)

nicméně co si myslíte o tom rozměru 30 cm hloubka? Bude to v poho, nebo mi z kytek vyrostou mrzáci? Reálnej prostor pro růst bude do hloubky třeba 25 cm, tak pořebuju vědět jestli je to nesmysl a bude lepší to s větším úsilím vyřešit nějak jinak, nebo jestli je taková hloubka boxu (s jinak pohodovejma rozměrama) v poho.. podle mě se to dobře vyřeší skrze scrog síť, ale já si často něco vymyslim, a nakonec to nefunguje, že..
techem
Se sítí na scroog bych neviděl žádný problém, spíš si myslím že efektivně nedosvitis na kraje u té strany 80cm...možná bych to zuzil...ale možná se pletu a stínítko ti světlo rozloží rovnoměrně ;) ať se daří ;)
Baltorád
Super.. no s tim světlem nevim, ještě si o tom počtu, ale teoreticky bych mohl místo jedný 250w výbojky dát dvě 100 nebo 150, tak by to mohlo být ok..

Tak dám se do stavby a z průběhu pošlu fota
techem
Dvě výbojky ti to určitě osviti lépe těch 80cm...tak přeju ať se box podaří ;)
Nijura
Ja mam box kupovany, ale kdybych stavel, tak bych taky volil sadros a asi ten jak je nehorlavej tak i odolnej proti vlhkosti, nazev nevim ale maj ho v Obi. Dve lampy jsou vzdy lepsi nez jedna jak rika techem, drz se pravidla, ze elektrika nahore, voda dole, poradne ho utesni at ti to nesmrdi a mysli na to, ze dno by melo byt nepromokave , takze nejakou bazenovou folii, nebo tak neco..poznas sam, az se parkrat netrefis pri zalivani, zvrhnes zvlhcovacku apod. ;))))) tak hodne stesti staviteli ;)
Baltorád
Tak už stavím, předpokládám o víkendu bude box ready (nemít práci, mohlo to být už zítra, ale nedá se nic dělat :D)

Každopádně bych dal otázku ohledně větrání.. chtěl bych to mít co nejlépe odvětraný, jednak aby kytky mohly dejchat čistotu, druhak aby šlo z boxu co nejméně smradovůní. Pacháč je samozřejmost, čím si nejsem jistej je ale to, jestli náhodou nedojde k nějakýmu failu v momentu, kdy dám na přítah slabší ventilátor než na odtah. Nestane se něco strašnýho, když ze skříně půjde víc vzduchu, než se přítahem dostane dovnitř? Když se nad tím zamyslím logicky, měl tam tím nepoměrem vzniknout nepřiměřeně nepříznivej tlak... Nebo ne?
Efendy
Ano, přítah by měl být min stejný. Pokud by jsi použil pasiv tak se doporučuje 2x větší než než je odtah. Já to řešil tak že mám pasiv 2x mřížku s žaluzií a mohu si tedy průtok vduchu regoulovat podle potřeby. Tedy pokud je chladno jede odtah na 50% tak přítah trochu přiškrtím. Testuji tak, že uvenku fouknu u přítahu kouř a box ho musí lehce nasát.
techem
Já mám odtah tt125 a pritah 2x pasivní o průměru 6cm a 2x aktivní pc ventilátory o průměru 8cm a funguje to parádně ;) i na maximální výkon odtahu což je 280 m3 za hodinu ;) tak snad ti to pomůže ;)
Baltorád
Super, děkuju za rady :)
Johnny Blaze
citace:
Původní příspěvek od Baltorád
čím si nejsem jistej je ale to, jestli náhodou nedojde k nějakýmu failu v momentu, kdy dám na přítah slabší ventilátor než na odtah. [/B]


Pokial ten rozdiel nebude velmi velky tak to bude skor k uzitku lebo ti nebude unikat "zapachajuci" vzduch z boxu. Mierny podtlak je podla mna dobra vec a nebal by som sa toho.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma