techem |
já hnojím normálně za svitu, neměl bych ani čas na to čekat až se zhasne nebo rozsvítí...jak píše Mard je to úplně jedno....jo a já zalévám někdy aji vodou přímo z kohoutku...zapomenu dát odstát, ale to záleží na PH vody...nikdy jsem neměřil, jen vím, že jim to neškodí a jsou pořád v poho ;) jinak to na té fotce vypadá celkem ok...zase trochu porostou, tak přihni atd...dokud se nezastaví růst, nebo nebudou pořádně kvést ;)
ať se daří!!! |
|
|
pjestime_osto6 |
psal mi ten jointza toto
Kyti během noci nejsou schopny přijímat živiny protože neprobíhá fotosyntéza během které vyrábí cukry následně využité v noci k růstu. Je to celkem logické hm? .) Asi jsi tu toho moc nepočetl co? .) at se daří. |
|
|
pjestime_osto6 |
TECHEM: dik moc za rady :) |
|
|
Jointza |
citace: |
Původní příspěvek od pjestime_osto6
psal mi ten jointza toto
Kyti během noci nejsou schopny přijímat živiny protože neprobíhá fotosyntéza během které vyrábí cukry následně využité v noci k růstu. Je to celkem logické hm? .) Asi jsi tu toho moc nepočetl co? .) at se daří. |
btw: psal jsi mi ty a já ti takhle odpověděl. ještě jsi tu opoměl zkopírovat druhé PM o tom že je výhodnější zalít před rozsvícením než na noc kvůli vlhkosti.. hau.
a nejsem ten jointza ale Jointza ...
edit: pro natvrdlé puntičkáře.. je jedno jestli to je před rozsvícením či během svícení ale rozhodně je to výhodnější než zalévat na noc.. nic víc jsem tím říct nechtěl. Koukám že týpek ani neví jak má kytku zalít natož chtít ještě něco extra. :help: Ve finále to pochopí stejně až si na to příjde sám takže to je jako hrách na stěnu házet. |
|
|
pjestime_osto6 |
no jasny detaily jsem neresil jen jsem se chtel s nima podelit o tvuj nazor :) pardon |
|
|
pjestime_osto6 |
po mesici chodu zaclo ufo delat sileny praskaci zvuky takovy chrceni... nevite cim to ? jedna se o kram TT 125.. nevim co s tim do haje asi snad koupim novy co nejdriv to se neda vydrzet... |
|
|
MocnyOkurek |
To je problem tech levenejsich odtahu. Oni casem takhle zacnou chrcet. Navic tt se samotny motor dava do takovyho plastu a neni to tam uplne na 100% co se tyka tesneni. Ja osobne ti mohu doporucit bud boxovanycho torina ten byl fajn nebo treba VK 125 220/360m3. Ty si ji samo pustis na 220. Myslim ze zvukovym projevem pak budes spokojen Cena sice vyssi ale to je tim ze je ten motor proste kvalitnejsi a konstrukce z kvalitniho materialu. |
|
|
pjestime_osto6 |
diky za radu... popremyslim, no ja to rozdelal a zahejbal tou vrtuli jakoby dopredu dozadu je tam jakasi vule :)) a slozil zpet a prestalo to... no kdyz to zas zacne vyhodim to do kose :) ...
mel bych jeste dotaz prave jsem prolival kyti kazdou stejnym mnozstvim vody asi litr vody na kazdou a asi 3 z 9ti to prolilo okamzite a jak kdyby vecina vody hned vytekla spodkem.... do vsech jsem nalil cca litr vody s hnojivem a z tech nekolika to hned vyteklo az pretekl podtacek. to je asi nakej nerovnomerne promichanej substrat predpokladam ? tak co ted ? mam to nejak resit ?:) z tech ostatnich vyteklo jen tak par procent |
|
|
murmur |
Ventilátory TT mám tři a víc než rok bez problémů, mají nízkou spotřebu.
Při zalévání nějaká voda proteče mezi květináčem a hlínou, za pár minut to kytka obvykle vysaje. |
|
|
pjestime_osto6 |
no ta jedna to bylo jak kdyby tam nebyla ani hlina jen jsem to tam prdl a hned to pretikalo zespod.... |
|
|
murmur |
Záleží na způsobu zalévání, proschlé půdě chvíli trvá, než nasákne. Když tam chrstneš najednou litr, může to protéct okolo. |
|
|
pjestime_osto6 |
mas pravdu asi to proteklo okolo, TT zas zaclo chrastit :( vyndal zkusil zahejbat vrtuli jak minule a neslo to :) vule zmizela.. slozil a zas chrastit prestalo...... jak se zda tt 125 zkousi moji trpelivost :) |
|
|
murmur |
Ten je stejně dobrej jako ten co máš, je to stejnej výrobce. Když přidáš 200k za dvourychlostní Prima Klima, nebudeš litovat. Jo a ten Torin tam mají taky. |
|
|
pjestime_osto6 |
myslis tento s boxem ??? http://www.higarden.cz/ventilatory-...torin-250-m3-h/
ten torin jak se to pridelava na potrubi vi nekdo ???
bude to lepsi nez ta prima klima dvourychlostni ?
primaklimu myslis tuto ?
http://www.higarden.cz/ventilatory-...0-m3-h--125-mm/
..je mi jedno na kolik to prijde chci to co nejtissi a nejidealnejsi :)
ted to stavajici zlobivy TT 125 mam zapojeny na ten vyssi vykon coz je 280 m3/h
kdyz jsem to na zacatku zkousel na to slabsi tak mi to prislo ze to moc nejede... myslite ze na moji velikost boxu 80x80x180 by slo v poho odsavat na tu mensi rychlost tech 220 m3/h ? |
|
|
murmur |
Na Torin zapomeň, ta PK je přesně ona. To TT musí stačit na nižší výkon, s odporem se zvyšuje výkon, zkus mu přiškrtit přítah a uvidíš... |
|
|
pjestime_osto6 |
jak to myslis ze s odporem se zvysuje vykon ?:) jinak dik za rady
prepojil jsem to na slabsi rychlost teda :)
takze jestli me bude nadale srat TT tak teda vezmu tu prima klimu :) |
|
|
murmur |
Já když otevřu stan, sníží se odpor přisávaného vzduchu a slyším, jak klesá výkon ventilátoru a naopak. |
|
|
pjestime_osto6 |
ventilator jako nejak sam reguluje vykon podle odporu? |
|
|
pjestime_osto6 |
tak tyden po zmene periody na kvet a zatim nic :)
celkove mesic od supnuti do hliny.. |
|
|
pjestime_osto6 |
diky, tak ufo by bylo ...nekdo naky tipy na ten ofuk vetrak ? muj maly hurricane mi prijde celkem hlucny. |
|
|
ten_hodnej |
malej hurricane ti prijde hlucnej? bych rekl ze odtah teda huci vic nez ofuk, teda aspon u me... kazdopadne tichej ofuk asi nesezenes, silnejsi akorat vic huci a slabsi jsou moc slaby (napriklad pc vetrak) |
|
|
pjestime_osto6 |
no odtah huci ale takovym foukavejsim dojmem ten hurricane huci takovym hlubokym vrcivym dojmem :)) kyti po tydnu periody kvetu este nezacli,, to je normal ? zda se mi ze nektery se po tom zastrihu dost zasekli.. |
|
|
crazyben |
Po zastrihu se vzdycky na nejakej cas zpomali... je to pro ne slusnej stres. A cca tech deset dni od prepnuti to trva nez se objevi prvni chlupy. Necekej ze prepnes a druhej den budes koukat na palicky az tak rychla ta priroda neni. |
|
|
pjestime_osto6 |
necekam, ptam se misto cekani :)) dik za info |
|
|
crazyben |
jj tak at kvetou :) |
|
|
pjestime_osto6 |
dnesni fota.. dnes jsem ohnul par dalsich vrcholku, bohuzel se mi podarilo jednu bocni vetev zlomit.. jinak vetrak na ofuk mam zaplej jen kdyz sviti lampa je to ok?
8 dni po preple periode.. vlhkost 50-60
kazdopadne bych se chtel vyhnout plisnim.. |
|
|
pjestime_osto6 |
na jedne vetivce po zastrihu rostou takovy jakysi pahyli doufam ze se z toho nevyklube nakej hermac.. co myslite.. |
|
|
crazyben |
to vypada na nepovedenej fim... no sem zvedavej co z toho bude kdyz uz to kvete :/ |
|
|
pjestime_osto6 |
no sic je prepla preioda uz ale jeste to nekvete :) a co s tim myslis mam to nechat nebo ustrihnout rac ?:)) |
|
|
pankytka |
Ahoj, ofuk nech frčet 24/7. Zastrihavat v kvetu je nesmysl...když uz tak v rustu, nechat poporust a prepnout.
Zlomena vetev nevadi, pokud jsi ji uz nanestesti nezlikvidoval, staci ji prilepit paskou a ona se spravi. Pasku tam nech,
vyhodíš to pak rovnou po sklizni. |
|
|
pjestime_osto6 |
ale ja jsem nezastrihaval v kvetu.... dyt to este ani nezaclo kvyst... zastrihaval jsem pred prepnutim ale nakej zastrih se nepoved tak jsem ho opakoval o par dni pozdej.. tamta ulomena vetev se ulomila ze byla cela oddelena od kytky a uz vcera jsem ji vyhodil :)
tak naky rozuzleni co s temi pahyli ? nechat nebo to ustrihnout ? |
|
|
crazyben |
nevim... me se nikdy nic takovyho nepovedlo, resp nepovedenej fim uz sem mel, ale zachranil sem to jeste na rustu, takze to kytka jeste zvladla. At poradi nekdo osvicenejsi |
|
|
pjestime_osto6 |
pouzivam thermometr digitalni se sondou, polozena na jednom z vrcholovych listu... + klasickej teplomer s vlhkomerem zavesenej zboku stinidla- viz foto.... na digitalu je 21 stupnu a 67 vlhkost
na klasickym teplomeru je 29 a 45ti procent vlhkost... tak co myslite kterymu mam verit ?:)
ale prijde mi divny ze digital ukazuje jen tak tech 21 pres den a kdyz je tma tak minimalne 19... tyhle teploty bych rekl mimo skrin v tom pokoji ale ve skrini ? chm :)) |
|
|
techem |
Zdar tu ulomenou větev neřeš, kytka si s tím poradí i v květu ;) nejsi první ani poslední komu se to stalo... Takže to je no problém ;) a s tím thermometrem je to tak, když je se sondou což mám i já, tak ho mám pod kvetinacema na spodu boxu a tam mám taky za světla 21 stupňů Celsia... A na sonde mám 28 stupňů... A kolonka temp indoor je teplota co měří přímo ten thermometr tzn. Pod kytkama a temp out na displeji je teplota na sonde, což znamená u vrcholu kytek.... Tak pořádně koukni na displej, popřípadě prostuduj příručku kde se můžeš přepnout na teplotu in a out a bude to v pohodě ;) ať se daří |
|
|
pjestime_osto6 |
aha supr dik, prepl jsem na out a teplota se pohybuje mezi 29-30 :) no jestli to bude jeste stoupat tak snad posunu lampu vic nahoru nebo co myslite jakou max teplotu u na kvet optimalne ? |
|
|
pjestime_osto6 |
u vrcholku.. tak do tech 32 nebo radsi min ?:) |
|
|
pjestime_osto6 |
zdravim rad bych se zeptal ktery substrat bude nej pro automaty ktery jedou od seminka po sklizen 10-11 tydnu.. cetl jsem ze se automaty nejak nehnojej vzhledem ke kratke dobe vegetace a ze je lepsi je primo zasadit do nejake vyhnojene pudy...
muzete doporucit ktery substrat bude pro ne nejlepsi ? rad bych zvolil nektery z plagron substratu..
http://www.growway-garden.cz/pesteb...acturer=Plagron
diky za rady :) |
|
|
pjestime_osto6 |
jinak kdyz pouzivam ten plagron alga bloom, tak ph zalivky mam srovnavat pred pridanim hnojiva nebo az po nem ???? zatim jsem to vzdy delal tak ze jsem nejprve nastavil optimalni PH a pak jsem tam primichal hnojivo a zalil... ale ted tak premyslim jestli nahodou neovlivnuje to hnojivo PH taky... tak co myslite ??? diky za rady. |
|
|
techem |
teplota ideál je 25-28°C přes 30 je moc ;) |
|
|
pjestime_osto6 |
diky. vi prosim nekdo jak s tim PH ? |
|
|
tuffgong1 |
Osobně se mi nejvíc zamlouvá plagron growmix :-) ono více méně bych dporučil vše krom lightmixu, protože ten není předhnojenej vůbec, takže tam musíš hnojit už od začátku.
Kazdopádně i když je dáš do předhnojené půdy, tak je hnojit musíš... Sice ne od začátku, ale řekněme po 4 týdnech od zasazení semena to hnojit už chce. |
|
|
pjestime_osto6 |
dik za nazor :) ten mam jeste doma prave aj :) no ale je to mirne predhnojeny jen na tri tydny prvni a prepdpokladam ze vyzivy pro kvet tam moc nebude.. tak myslis ze jeste necim dohnnojovat ? mam doma taky jeste kvetove hnojivo plagron alga bloom. jinak nevi nekdo kdyz srovnavam PH zalivky jestli srovnavat jiz namichanou zalivku s hnojivem nebo staci srovnat vodu a pak smichat hnojivo a zalejt ? diky |
|
|
tuffgong1 |
No po těch 3-4 týdnech určitě začít normálně hnojit na květ... |
|
|
pjestime_osto6 |
diky, nevis pls jak s tim PH? |
|
|
tuffgong1 |
Alga bloom je ok, jen si k němu čuchni jestli nesmrdí po čpavku, bo nějak jinak než když by novej, to pak značí, že je zkažené. PH určitě měřit a upravovat až po přidání hnojek. Hnojky občas s PH dost mávaj, tak proto až po namíchání. |
|
|
pjestime_osto6 |
aha sakra.. tak priste :) snad sem to tim nezmrsil.. dik za odpoved. |
|
|
pjestime_osto6 |
tak jsem zjistil ze ten alga bloom srazi PH o 1,3.... takze prakticky jsem asi zalival dnes zalivkou s PH 5.... CHJO... :)
tuto chybu jsem uvedl v praxi posledni 3 zalivky co pridavam hnojivo na kvet.. chjo chjo
..co myslite.. prolejt to znovu ted jak to je mokry se spravnou hodnotou nebo pockat az to uschne 4 dny ?
bude to pro kyti sok takovy vykyvy ? |
|
|
pankytka |
Ja hlinu neznam, ale prijde mi logicky to PH srovnat co nejrychleji... |
|
|
tuffgong1 |
JJ taky bych to srovnal co nejrychleji... Každopádně doporučuji jednou za čas měřit výtok a podle toho pak upravovat PH zálivky... |
|
|
pjestime_osto6 |
no ted zas nemam odstatou vodu chjo chjo :) tak je moznost nechat to proschnout a zalit odstatou srovnanou a nebo to prolejt hned neodstatou srovnanou :) tak jsem se rozhodl odstat vodu protoze neodstata je stejne moc ledova a proliju to zitra rano.. tak doufam ze to nepreliju chjo chjo .. vytok jsem meril naposled jeste za rustu a byl ok tak myslim ze ted je ten cas zmerit ho zase.. takze prakticky neni dulezity ph zalivky ale ph vytoku mam pravdu ? takze vytok drzet na
6.0 - 6.5 ?
a co myslite prolejt to opet pohnojenou zalivkou s alga bloom nebo radsi cistou kdyz jde o opakovanou zalivku pred proschnutim? taky nevim jestli nebude lepsi pockat nez to proschne,, abych to nepremokril :/ |
|
|
ten_hodnej |
pockej az to vyschne a pak normalne zalej cistou vodou s upravenym ph kolem 6,2+/- nez se to srovna a pak normalne lej jednu zalivku s hnojivama a jednu bez, takhle to porad stridej... a taky stridej sucho/mokro - tudiz kdyz uz to zalejes poradne tak to nejdriv nech poradne proschnout pred dalsim zalitim... behem tydne se ti to ph srovna |
|
|
pjestime_osto6 |
jj ph i sucho/mokro drzim.. akorat ty hnojky mi v tom nadelali paseku :) takze predpokladam ze tak o vikendu budu teda zalevat az.. protoze to trva tak 4 dny vzdy nez to kompletne proschne... alga bloom ob zalevku jo ? vyrobce uvadi pri kazde zalevce :) jinak teplota v pokoji pres noc je 19 a v boxu 16.. pres den 29 box.. nevim teda jaktoze je tolik mensi teplota v boxe nez v pokoji..
jinak dik moc za rady. ale co me stve ze se snazim tomu dat opravdu maximum a stejne to furt delam spatne :) nu coz chybama se clovek uci...
jinak 10 dni po prepnuti a naznaky kvetu furt nic.. snad jsem to nezkonil tym PH..
a vodu na zalivku muzu mit odstatou treba 4 dny nebo je lepsi vzdy cerstva 24h odstata ? |
|
|
tuffgong1 |
No jak chceš, je pravda, že hlína drží PH dobře, tak se nic moc nestane, když zaleješ až když proschne.
Ps: rozhodně nemusíš čekat na odstátou vodu... nedostává voda ne asi ten nejmenší problém ;-) |
|
|
pjestime_osto6 |
dik za rady. no rad bych to prolil klidne hned ale bojim se preliti a premokreni pak taky kdyz uz to na tomhle jede 10 dni tak to jeste par dni vydrzi no.. tak snad to dopadne jeste dobre :) |
|
|
pjestime_osto6 |
dnesni foto, kyti zacinaj kvyst.. dnes jsem to prolil a pouzil par dalsich pulmesicu na ohybani a nekde byl nutnej provazek abych srovnal vysku :) nevim proc jedna kytka je takova hodne svetle zelena... taky bych se vas chtel zeptat jak zalivate jestli vytahujete kazdou kytku po jedne a nebo to nejak neresite a proste to nejak zalejete rovnou v boxu ? ja to delam ze kazdou vytahuju po jedne prolivam srovnavam vysku zbavuju se skaredych spodnich listu atd... a prijde mi to dost pracny.. :) |
|
|
rubie |
ja osobne zalivam v boxu a kytkam se pekne dari. predstava ze bych z boxu takhle musel vytahovat a delat to jak ty rikas by me casove stvalo ale zalezi co ti prijde lepsi :) |
|
|
pjestime_osto6 |
dalsi foto.., mam ale strach ohledne vlhkosti, za zadnou cenu nechci plisne,, nevim jen jestli koupit za dvojku malou odvlhcovacku a nebo jestli kyti pak prostrihat listy... celkove je to hodne husty v te koncentraci 9ti kyti na takovou velikost skrine..
vlhkost 60-70 procent.. bojim se ze az nabobtnaj palice tak bude riziko plisni... odtah vali do te mistnosti kde je box a ta mistnost je relativne mala a relativne uzavrena a vlhkost v te mistnosti se pohybuje cca stejne jak vlhkost v te boude..
kdyz kyti proliju narvu tam celkem pres 10 litru vody a to zvysuje tu vlhkost...
tak co myslite, koupit odvlhcovacku / prostrihat / neresit / pouzit nakou prevenci proti plysnim ?
kazdopadne nechci plisne, za kazdou radu dik :)
co myslite toto...
http://www.bestseller.cz/homelife-e...hu-ts-8293.html
pomohlo by zazehnat moje obavy? |
|
|
pjestime_osto6 |
lidi myslite ze ta odvlhcovacka forova bude stacit ???? nebo muze nekdo poslat nejaky odkaz na nakou za prijatelnou cenu co by mohla zabezpecit moje obavy od vysoke vlhkosti= plisni... ? nebo radsi prostrihat hustotu listi ? dik za rady :) |
|
|
Jamés |
A nebylo by lepší ten odtah vytáhnout někam ven,nebodo jiné mistnosti? |
|
|
pjestime_osto6 |
to je nerealny.... vicemene neni jak ani kdybych chtel... jakou vlhkost tak zjiskat ci udrzovat na zadny plisne ? dik :) |
|
|
Jamés |
a máš tam dost ofuků?..to ti taky dost srazí vlhkost..ideal máš tak 50-40% na tu vdovu platí čím míň tím líp.. |
|
|
pjestime_osto6 |
no mam tam vetracek malej hurricane na jeden stupen zaplej a na jedne z pritah otvoru mam umisteny velky pc vetracek 18x18 cm..
takze nejaky napady ?:) pridal jsem druhej vetracek stejnej jak hurricane a nastavil oba na druhou rychlost .... ale s vlhkosti to nehlo... je to teda takovy ze vlhkost merim asi dole u toho thermometru jestli nemeri na sonde coz asi ne.. kdezto vetraky ovyvaj vrcholy.... no a mezitim je husto :))
a co takle zalivat trochu min jakoze neprolivat celej kvetinac vodou bo myslim ze tohle hodne tu vlhkost zvysuje... za kazdej nazor dik.
umistil jsem jeden vetrak do spodni casti zelene s nadeji ze se to zlepsi a vlhkost sla jeste vic nahoru.. divny :)
vlhkost 65 :/ |
|
|
fedousek |
prosím tě, vždyť tam ještě ani nemáš pořádný palice, tak co ti tam má teď plesnivět??? prostě foukej akorát do vrcholků kytek těma hurikánama a nic se nestane... každopádně prolévej květináče úplně celý, jinak ti začnou odumírat kořeny, ke kterým se nedostane voda a to by jsi nechtěl a hlavně kytka by to nechtěla :-)
jinak jestli chceš vyhodit cca 4500kč za tu odvlhčovačku, tak radši udělej dobrej skutek a dej ty prachy na charitu, páč tam to bude mít asi o 100% většá smysl, než u tebe ve skříni, jelikož tam to bude mít smysl nulovej :-)
jo a ještě jedna věc, když nemáš ideální podmínky, nebo spíš aspoň základní podmínky pro pěst, což prostě nemáš, tak nečekej, že to bude bez problému a vše se vyřeší lusknutím prstu... |
|
|
pjestime_osto6 |
ty asi nechapes ze ted tam nema co plesnivet ale ja se chci vyhnout tomu ze az tam ty palice budou tak to plesnivet zacne :) ne ted ale potom.... chapes ?
dal nechapu co myslis tim ze se vse vyresi lusknutim prstu, ja se prece snazim ty podminky tam udelat.... a ne luskat prstama...
a tu odvlhcovacku nechci dat do skrine ale do pokoje se skrini.. protoze je v nem 70 procent vlhko a rosej se okna aj.. zejmena ted kdyz jsem zvetsil cirkulaci vzduchu ve skrini pridanim vetraku tak o to vic pozoruju nutnost zmensovat vlhkost v pokoji s boxem.. pac kdyz otevru okno tak vlhkost jde po par minutach pod 50..
ty myslis ze je optimalni zacit resit boj s plisnema teprv az ti cela uroda zacne plesnivet ???
jinak dik za rady :) |
|
|
tuffgong1 |
Nevím o co fedouskovi jde :D Každopádně, odvhlčovačkou nic nezkazíš, naopak... Určo pak napiš o kolik ti klesla ta vlhkost, dost mne to zajímá ! :D |
|
|
pjestime_osto6 |
jj urco, zitra pro ni jedu :) |
|
|
Jamés |
no já si myslím že s odvlhčovačkou ti to spadne tak o 10%vic ne raději bych řešil at netočíš stale dokola vzduch v mistnosti ale radeji ho pral pryč kamkoliv jen aby to zpět nesálo do boxu,ale držím palce a přeju mnogo štěstí ;-) .. |
|
|
DOCtom |
A nemůžeš to foukat ven? U tý odvlhčovačky si spočti, kolik tam za den naleješ vody a kolik je při jaký teplotě schopná dvlhč it. To pak vyděl dvěma a máš cca reálný výkon odvlhčování. To je voda, kterou dodáš. Ještě to musí stíhat odvlhčovat samotnou místnost, pokud je vlhká. Podle toho kup výkoný odvlhčovač. Až to uděláš, zjistíš jak je to neekonomický a uděláš díru do zdi. :-) |
|
|
fedousek |
ty asi nechapes ze ted tam nema co plesnivet ale ja se chci vyhnout tomu ze az tam ty palice budou tak to plesnivet zacne :) ne ted ale potom.... chapes ?
dal nechapu co myslis tim ze se vse vyresi lusknutim prstu, ja se prece snazim ty podminky tam udelat.... a ne luskat prstama...
a tu odvlhcovacku nechci dat do skrine ale do pokoje se skrini.. protoze je v nem 70 procent vlhko a rosej se okna aj.. zejmena ted kdyz jsem zvetsil cirkulaci vzduchu ve skrini pridanim vetraku tak o to vic pozoruju nutnost zmensovat vlhkost v pokoji s boxem.. pac kdyz otevru okno tak vlhkost jde po par minutach pod 50..
ty myslis ze je optimalni zacit resit boj s plisnema teprv az ti cela uroda zacne plesnivet ???
jinak dik za rady :) |
Takze kupujes odvlhcovacku predem, ok.
Snazis se udelat idealni podminky, ale tohle vsechno musis resit predem zasazeni kytek a ne v prubehu pestu. Podle toho mala, co jsem precetl, tak tam ty kytky dusis jak svina. Absolutne nevyresena vzduchotechnika.
Hele tu odvhlcovacku si kup a dej kam chces, jestli chces. Kazdopadne kdyz mas u skrine okno, tak proc nevetras? Precti si neco o vlhkosti, napriklad co ji nejlepe pohlcuje, kolik vlhkosti co produkuje zhruba a podle toho vetrej.Poradim ti, ze nejlepe pohlcuje vlhkost studeny suchy vzduch a proto ti vlhkost po par minutach vetrani spadne o nekolik desitek % dolu ;-) Hlavne nepis nic o tom, ze je zima, pac to neni o tom, aby jsi mel otevrene okno na plny kule 24 hodin denne.
Jo a nic o tom, ze mas resit boj, az budou kytky plesnivet, sem nepsal. To jsme si asi neporozumneli. Jinak neber to ve zlem, co pisu. Proste jen reaguju, akorat z textu se muze zdat, ze prudim, ale neni tomu tak. |
|
|
pjestime_osto6 |
nebudu delat diru do zdi je to nerealny :) neekonomicky ano to je :) bouzel :) na to seru
fedousek: nemam cas kazdou pul hodinu chodit na dve minuty otvirat okno a co v noci ??? to mam se budit abych chodil vetrat ? samozreme ze vetram... ale nejak vyrazne to nepomaha. nemusim to resit predem nizka vlhkost je potrebna az pri fazi kvetu a nevedel jsem jaka vlhkost bude tak proc bych to resil predem kdyz to muzu resit za chodu.... :)
mistnost vlhka neni je to tou masou zelene proste bouzel zavyst odtah ven nebo jinam je nerealny takze odvlhcovacka no :) chci to jen dojet bez plisne a srat na to :) to je priorita...
jinak dik za nazory :)
dam vedet jak funguje odvlcovacka zitra :) |
|
|
Jamés |
Původní příspěvek od DOCtom
A nemůžeš to foukat ven? U tý odvlhčovačky si spočti, kolik tam za den naleješ vody a kolik je při jaký teplotě schopná dvlhč it. To pak vyděl dvěma a máš cca reálný výkon odvlhčování. To je voda, kterou dodáš. Ještě to musí stíhat odvlhčovat samotnou místnost, pokud je vlhká. Podle toho kup výkoný odvlhčovač. Až to uděláš, zjistíš jak je to neekonomický a uděláš díru do zdi. :-) |
Díru do zdi moje řeč :-D |
|
|
Pioneer001 |
ja mam furt otevrenou ventilku zaviram jen na noc ;) |
|
|
Jamés |
nebudu delat diru do zdi je to nerealny :) neekonomicky ano to je :) bouzel :) na to seru
fedousek: nemam cas kazdou pul hodinu chodit na dve minuty otvirat okno a co v noci ??? to mam se budit abych chodil vetrat ? samozreme ze vetram... ale nejak vyrazne to nepomaha. nemusim to resit predem nizka vlhkost je potrebna az pri fazi kvetu a nevedel jsem jaka vlhkost bude tak proc bych to resil predem kdyz to muzu resit za chodu.... :)
mistnost vlhka neni je to tou masou zelene proste bouzel zavyst odtah ven nebo jinam je nerealny takze odvlhcovacka no :)
jinak dik za nazory :) |
Ještě jedna možnost kup si 150tku potrubí a přivři to do okna a tahhej čerstvej vzduch,otázka ale je jestli se ti stihne dostatečně ohřát žejo.. |
|
|
pjestime_osto6 |
nad dirou ve zdi bych uvazoval kdyby to byl muj byt a taky kdybych planoval jet indoor dlouhodobe :) nic z toho nehrozi... ventilku bouzel nemam :) jen velky dvojity okno a bylo by dost podezreli kdybych ho ted v te zime mel furt pootevreny.. potrubi nemuzu tam dat proste pres okno vidim na sousedy hned naproti par metru :) nerealny proste :) |
|
|
fedousek |
mistnost vlhka neni je to tou masou zelene proste bouzel zavyst odtah ven nebo jinam je nerealny takze odvlhcovacka no :)
jinak dik za nazory :) |
Neni to o tom tam chodit kazdou pul hodinu na 2 minuty. Co treba mikroventilace? Nebo nejak to okno jen tak trochu priotevrit. Proste tak, aby tam ty kytky nemely moc velkou zimu, jen kdyz nesvitis, pac kdyz svitis, tak muzes v podstate vetrat jak chces. A ze vetrani nepomaha? To mi nekecej a jestli nepomaha, tak vetras minimalne a blbe. Ze si to nemusel resit predem? Ted vidis, co mas a co hlavne budes mit za problemy. A jestli ti nebylo jasny predem, ze se ti zvysi vlhkost, az budes mit zaplneny box zeleni, tak teda nevim, nad cim jsi premyslel.
Kazdopadne vec se ma tak, ze ti treba ani ta velka vlhkost nebude delat nejake velke problemy. To se uvidi casem.
Jinak ti preju uspechy s obycejnou odvlhcovackou jak z kinder vajicka za tezky prachy. Neuverim, ze ti pomohla nejak vyzname, ani kdyby se stalo, kdo vi co, jelikoz mam zkusenosti s vykonyma stavebnima odvlhcovacema, ktere jsou uplne nekde jinde, nez ta, co si chces koupit. |
|
|
Jamés |
kurňa!:-D ..chlape štveš mě,neříkej že když vybouras u stropu diru na potrubí tak to nezazdíš než pujdeš z bytu pryč..klidně ti to zazdím sám,dávám ted do kupy starej barák z 19.století,tak nějaký byt mě nemůže rozhodit:-D ..ale věř tomu že tím uštříš mrtě peněz a nervů když to budeš valit ven..osobně to mám napojené do komínu který nepoužívám a nemužu si stěžovat s jednou klipsnou jsem tam měl vhkost 50%,ale přidal jsem ještě jednu pro jistotu a vlhkost je na42% |
|
|
pjestime_osto6 |
fedousek - jedu prvni grow, nepremyslel jsem ;) furt beru jako prinos neco co mi vytahne z toho pokoje nekolik litru vody denne - je to jaksi lepsi nez kdyz je nevytahne :) uz jen v pripade ze ty problemy tam nejsou jisty jen pravdepodobny.. jinak jestli mas typ na dle tebe nejakou lepsi odvlhcovacku tak dej odkaz :) |
|
|
pjestime_osto6 |
Jamés - kámo bydlim primo na meste v najmu a správce by byl asi hooodně zvědavej že dělám díru do půl metr tlusté stěny ;) nechci na sebe vubec upozornovat.
jinak verim ze by to hodne vyresilo :) ale proste pro me nerealny |
|
|
Jamés |
Jamés - kámo bydlim primo na meste v najmu a správce by byl asi hooodně zvědavej že dělám díru do půl metr tlusté stěny ;) nechci na sebe vubec upozornovat. |
A to ti to tam chodí kontrolovat?..to snad ne :-D ..ono vzdy se dá na něco vymluvit jako že třeba v té mistnosti je vysoká vlhkost atd...no snad ti ta odvlhčovačka pomůže,ale ja si nemyslím že je to zrovna to nejlepší řešení;-) ,ale snad se dílo podaří :-) nesmíš se toho bát :-D |
|
|
pjestime_osto6 |
ja chci jen dojet toto kolo bez plisni o nic jinyho mi nejde :) ta odvlhcovacka ma udrzovat sama nastavenou vlhkost, tak tam dam 45 treba a co bych mel vic resit ??? :) hele je mi uplne jedno jestli vyvalim petku za neco co bude uplne k hovnu, takovej je zivot :))) ale dle recenzi od lidi to muj ucel uspokoji.... a pro me furt lepsi nez zivot s plisnema :) jinak dik za rady vsem. |
|
|
pjestime_osto6 |
tak dnes jsem dotah tu odvlhcovacku... po dvou hodinach je vlhkost 50.. v zaosbniku aj naka voda dokonce :) tak jsem zvedav jak to pujde dal. |
|
|
pjestime_osto6 |
nejnovejsi foto z bocniho okynka.. 15 dni po prepnuti.. vsechny krome dvou kyti uz zacali kvest, predpokladam ze ty dve jsou super lemon haze |
|
|
pjestime_osto6 |
foto nakvetlych kyti, 17 dni po prepnuti, vlhkost 50 teplota 29
myslite ze je vhodny jeste takto nakvetly kyti ohybat pomoci kolinek a srovnavat vysku ???? dik moc za radu.
jak tam mam hodne tech modelu tak by to chtelo jeste srovnat... co myslite... i kdyz zase srovnavat 7 kytek kuli dvoum mensim.. nevim no.. kazdopadne uz to nakvita :)
jak to tak vypada tak budu spis svitit asi zblizky na ty co nejvic kvetou a posledni dva tejdny by tam mela zbyt jen polovina kytek vzhledem k modelum.. |
|
|
murmur |
Jestli máš místo nahoru, tak je lepší ty dvě menší něčím vypodložit. |
|
|
pjestime_osto6 |
vyborne, diky za radu !! :) |
|
|
pjestime_osto6 |
tak vypodlozeno, opet je to mnohem vice zarovnany, krasa. diky moc :) z fotek toho moc bouzel nejde videt :) |
|
|
pjestime_osto6 |
dnesni fota :) vlhkost kolem 50 teplota 29 |
|
|
pjestime_osto6 |
naky dalsi fota... dve kyti chcou jeste srovnat vysku ohybanim ale uz jsem nemel provazek.. a predpokladam ze to bude posledni ohybani co budu delat :) kyti jsou tesne po zalivce jeste takovy zvadli.. |
|
|
pjestime_osto6 |
dnesni foto..... |
|
|
pjestime_osto6 |
nejaky dalsi fota konecne s off lampou.. 7. prosince jsem prepl.. 20tyho zaclo nakvitat takze asi po 14ti dnech od prvniho nakvetu... kyti mi zacinaj delat radost :) bohuzel nevim co je co... teda muzu tak hadat a pozdejs to asi nejak rozpoznat :))
2ha a 4ta fotka bude bud northern lights a nebo blue whidow... co myslite :) ? |
|
|
pjestime_osto6 |
vlhkost kolem 40, teplota kolem 27
rad bych se zeptal jakou vlhkost a teplotu udrzovat az se budou kyti susit ? diky |
|
|
Severus |
Viděl bych to 16-18 stupnů, 60-70% vlhkost, větrané místo(avšak bez ventilace) |
|
|
pjestime_osto6 |
vsiml jsem si ze prostredni kytka pod lampou ma svetlejsi listy nez ty okolo.. predtim jsem tam mel jinou a taky byla hodne svetla dal jsem ji na kraj a ztmavla, tu co jsem dal misto ni je ted zase vyrazneji svetlejsi nez ty ostatni, je to ok? nebo bych mel kytky vprostred radsi stridat s bocnima ? dik za odpoved |
|
|
MocnyOkurek |
J neni spatny kytky prohazovat. |
|
|
|