Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Co děláte s použitou hlínou/kokosem? - Klikni zde pro originální téma
Jamés
Ahoj zdravím vás,znáte to je PODZIM :-) a v tomto období se logicky více "zamýšlím" než v jiném ročním období :-)...už pár týdnů kutím co lidi,kteří jedou hlínu indoor a pak hlavně v panelácích a bytech dělají s hlínou po pěstu..já to mám jasný pomalu měním hlínu na zahradce z puvodní právě za "vyjetou" z indooru a potom v ní jedu out (samozdřejmě to přes zimu vymrzne a přeorám to žé )...protože mi přijde škoda vyhodit to do kontejneru když si ta hlína uchová svoji vzdusnost jak bych to napsal strukturu?:-D ...tak napište svoje zkušenosti..
masuro
kokos se dá recyklovat, doporučuje se ale max 3 kola. Pak ven a nový. Potřeba to ale hlídat , proplachovat enzymy a vodou. Dá se ale udělat pak chyba a to fatální, tj bud to hlídat nebo pryč...
Jamés
Nojo ale mě spíš zajímá co stím až je to nepoužitelné pro in :-)..ale taky dobrá zajímavost..chtěl jsem zde udělat anketu ale nějak jsem se stím nedomluvil :-D
!ZAU!
Ja sem to vzdycky vyhazoval.Jsem z panelaku.Ten bordel z probiranim od korenu atd.Bych nekomu nepral :) Ale obcas sem ji vyuzil na pokojovky.Ale mit zahradu,hazu to tam.
frek
Zdravim.

Taky už jsem dřív přemýšlel o takovémhle vláknu... :D

Takže, zem, kterou použiji na balkoně na rostliny obecně (konopí, chilly, pažitka, atd...) bývá zpravidla kavlitní z g- shopu. Odvezuji na chalupu, tam ji nějak promnu, vytahám z ní kořeny(velký) a bordel, promíchám s guanem, humusem, trošku skořápek, popela, dolomitský vápenec a drobet rašeliny (abych srovnal pH od skořápek a vápence). Pote jí nechám přes zimu ležet a na jaře ji buď: dám na záhonek, kterej je samej jíl a šutr, nebo ji použiji v lese na guirellu. A kytičkám se to líbí. :)

A teď ještě druhá situace. Jak jsem již zmínil, pěstuji i v lese. A jelikož je terén fakt na hovno, tak cokoliv tam dopravit je docela dřina a protože mám chalupu na návsi, tak se to blbě "pašuje". půda je stejně neůrodná a kyselá, tak pěstuji v nádobach, nebo pytlech. Když sezoná skončí, tak na podzim (zrovna minulý víkend) tam vyrazim, uklidim po sobě, vysypu hlínu a opět jí obohatim. Tentokrát jen dolomitským vápencem, guanem a cereritem. Opět to nechám přes zimu bejt na pokoji a na jaře už jen přijdu, dám popřípadě trochu hydrogelu a rovnou mužu sázet.

Takže za mě.... Určitě se dá substrát použít 2x. Po 3. bych ho ale už asi nepoužíval, jedině ve směsi s novým a to alespoň 1:1.

frek
Jamés
Zau to ti věřím,že v bytě to musí být maras,ale dá se to zvladnout že:-D ..právě kdybych to řešil v bytě asi bych šel do hydra,to je tak nejrozumnější,žadné zbytečné kroky kolem sousedu s pytly :-)..

Freku,ja si právě myslím že to mužeš použivat do nekonečna když ji na podzim zryješ a zahnojíš,necháš přemrznout a na jaře znovu zryješ tak by to neměl byt problem si myslím já jako:-D..na ty venky by to mělo byt v pohodě a určitě lepší než nějaká jílovitá apod.zemina...
masuro
já myslel třetí kolo a ven jako do popelnice :-)
donekonečna bych to nepoužíval, je to pak zasolený a škoda může být vetší než užitek. Souhlas že logisticky se toho zbavovat je dost nahovno.
!ZAU!
No jako zvladl jsem to parkrat :) Ale jak rikas v panelaku je asi lepsi hydro.Pestoval jsem i na balkone a zaroven i ve vnitr.A mel jsem doma tolik hliny,ze sem si mohl udelat zahradnictvi :) a potom to odnaseni do popelnice v igelitkach :) to byla teprv zabavicka.
Jamés
Myslíš,že by se ten kokos "nevyplachnul" kdyby se nechal třeba pul roku venku ?..mělo by to být v pohodě ne?..jako samozdřejmě myslím znovu použít ale na venky.jasně že ne indoor :-D
Negative Creep
Hlínu autem odvést do píče do lesa
masuro
tož hochu jestli budou takové sucha jak byli letos tak je možné cokoliv :-)
Jamés
ne do lesa,ke mě tady se toho vejde:-D ..i tatra by byla malo :-D
klogg
Jedu jen bio výživu, tak všechno na zahradu. Promíchat s kompostem a mám krásnou zem na venky.
doxenon
Ze začátku jsem to jel taky dvě kola, teď jen jedno a jelikož bydlím v RD, kde mám i kotel na tuhá paliva, tak nechám pořádně vyschnout a udělá mi pár hodin nádhernýho tepla :-)
Jamés
doxenon myslíš ten kokos?..ty jo to mě vubec nenapadlo,ale to musí strašně rychle shořet ne?to tak spíš na podpalku místo třísek :-D
doxenon
Jamés: jo, jo, kokos vyklepnu z květníků a mám super brikety, hoří to tak rychle jak to kotli dovolíš :-D
RoyalHarvest
Nikdy jsem zeminu nerecykloval tak, že bych v ní znovu pěstoval. Recykluji ji pouze v rámci kompostu na zahradě :)
KrutomírSlavoj
Ahooj, x let zpátky jsem tu četl o recyklaci kokosu a ted to nemůžu najít.
Takže můj dotaz zní jak by šel znovu použít kokos.. jde mi o zkušenosti hlavně.

Takže kolikrát jde bezpečně znovu použít?

Jak se zbavit kořenů nejsnažší cestou, případně jestli staré kořeny nevadí novým kytkám?

Musím něčím vypláchnout? Mám na mysli enzymy nebo nějaký “odsolovač” :D

Recyklace samožřejmě za předpokladu že nebude napadenej sviluškama atd..

Díky kucí, hodně zdaru
Luise
Ahoj..
Jel jsem kokos hodne dlouho, tak se podelim o moje zkusenosti...
Vzdycky jsem jel cistej kokos, bez perlitu, ke konci sklizne jsem udelal pruplach a zalejval tyden jen vodou, to uplne stacilo.. Sklizel jsem tak ze jsem kytku usmikl, koreny nechal s hlinou v kvetniku a ty jsem jedno kolo nechal uplne vyschnout a pestil jsem s druhou varkou kokosu..Takle jsem to stridal.. Asi po mesici kdyz byl kokos i koreny uplne vyschli jsem kvetnik vyklepl a koreny rozdrolil v ruce, velky koreny se stonkem vyhodil.. Tady musis s citem, protoze takle vyschlej kokos se da rozdrolit na prach, tak jen lehce to rozbit a vytahnout ty nejvetsi koreny od stonku..Potom kokos navlhcit, pridal neco novyho(mnozstvi co se rozdrolilo) a nalozit na plechy a hodinku vypict v troube na 70-80 ° obcas porosit vodou, jen aby se to nekde nepripalilo..
V takle pripravenym kokosu, jsem mel lepsi urodu nez v cerstve koupenym...Bez skudcu a hub..Recyklovat se da donekonecna, dokud se nerozdroli na prach, co ubyde doplnis novym kokosem.. korinky z minule sklizne musi vzdy poradne proschnout, tim jak proschnou se z nich stane matros dost podobny kokosu, kterej to i dobre nacechra... Jestli mas neco vetsiho a kokosu po kokot, nemusis vypejkat, ale vzdycky je zaklad nechat to vyschnout uplne na troud.. a pak znova namacet.. Pokud v tom byla nejaka plisen nebo skudci a nemas to jak vypict, mel bys zacit s novym kokosem.... Nic slozityho, tak at se dari..
v1e2kpv06o
Ja jedu furt recyklat, system ze necham ve finale preschnou, pak oberu koreny, co zbylo nasypu do kvetlinku a udealam kompltni flush aby EC vytoku bylo minimalne 0,8 spia az 0,5. Domicham s novou varkou a jedu dal. Nemam s tim sebemensi problem.
odo
Pripájam sa. Robím to podobne, ako Luis, akurát to nepečiem v trúbe. Naposledy som dokonca použil časť kokosu z posledného growu, ktorý nebol preschnutý, iba flushnutý po preplachu a iba jemne preschnutý. Výhodu je, že ten kokos je "živý" - obsahuje baktérie a huby potrebné k štartu. Okrem toho dávam pod každú sadenicu kávovu lyžičku Symbivitu.
Luise
Ja bych to proschnuti fakt doporucil, koreny vyschnou a chcipnou uz total.. Nikdy se mi pak nestalo za by zacaly stary koreny z predesly rundy nejak hnit.. Bakterie do toho dostanes sklenkou vody nejlip z akvarka, nebo nekde z rybnika, ty se pomonozi v odstaty vode behem 1-2 dnu...
Kdyz se to vypece je to uplne nejvic a jistota cistyho kokosu..
Max70
Kokos posklizni prosituju i s perlitem kořeny vyhazim a proplachnu na minimálně ec 0.5 a jedu znovu takhle ho točím dokola už bůhví jak dlouho a posledni sklizeň pod 2x600w 1300g žádný problem
Začátečník123
Já používám hlínu dvakrát. Podruhé je s tím trochu práce vymlátit kořeny a zároveň přidám trochu nové. Potřetí už neriskuji a sypu to po zahradě.
Max70 kolik si měl kytek na těch 1300h ?
edlukas
taky pestuju v hline 2x... dam jedno kolo travky a na druhy kolo chilli papriky na balkon :]
Hruškomet
Všechen použitý substrát míchám s kompostem, který od rodinného domu děláme zhruba rok. Všechno samozřejmě očištěné od největší kořenů. Jeden kompostér je zhruba na dva kubíky, takže nějakejch pár květináčů se se tam ztratí ale, vzhledem k tomu, že jedu především kokos, tak kompost krásně provzdušní a za rok je z něj hotový produkt mnohem lepší. Kostry rostlin, především i z out pak projedu štěpkovačem a používám jako mulč na out záhoně. Dřív se s tím topilo, ale ten závan.. :D :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma