Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Problém se spínačkama? Nebo se sodíkem? HELP - Klikni zde pro originální téma
MethodMan
No tak dneska jsem málem dostal infarkt. Vzhledem k tomu, že mám tu cloudovou kameru - což má své nevýhody (neustále to kontroluji) :-D, jel sem si tak 25 km od domova na výlet a teď koukám, skříň zhaslá (kamera jela protože jí mám zapojenou úplně do jinýho obvodu než je skříň).. no okamžitě panika žejo :-D takže jsem jel okamžitě dom, po cestě se skříň tak 2x vypla a zapla sama - co mi přišlo teda fakt hodně zajimavý, sodík byl vyplej ale větráky normálně jely - poznal jsem to po zapnutí přenosu zvuku, tma jak v pytli ale rámus. Vždy potom co se sodík zapl jsem zkontroloval na rychlo teploty, jelikož mi kamera míří na teploměr, který monitoruje teplotu ve skříni i teplotu předřadníku. Teploty byly normální - spadl mi kámen ze srdce že mi to doma neblaflo.

Dobrý, dojel sem domů, běžel ke skříni, skříň zaplá. Tak sem nechápal o co jde, vše se tvářilo normálně. Nechal jsem to teda bejt s tím, že počkám, co se bude dít.

Zapojení mám následující: Hlavní prodlužovák s pojistkou proti skratu a tepelnou pojistkou (tepelná pojistka je zavedena do skříně nad sodu).

Na hlavním prodlužováku mám ty "úžasné" digitální spínací hodiny, do spínacích hodin mám zapojený DRUHÝ prodlužovák, v kterém mám zapojený sodík, ofukový větrák na klipsně, zvlhčovačku (která má své podřadné mechanické spínačky, protože chci, ať mi jede jen když svítí soda a po intervalech 15 min) a přítah a odtah.

Původně jsem asi udělal píčovinu v tom, že na DRUHÉM prodlužováku jsem měl společně s ofukem a sodíkem, zapojenou zvlhčovačku přes ty DRUHÉ spínací hodiny. Myslel jsem si tedy, že bude problém v tom, protože jsem se někde dočetl že se nemají dávat hodiny do hodin.

Takže se vraťme k ohnisku problému. Přijel jsem teda domů, vše běželo, tak jsem si řekl, že chvíli počkám co se bude dít. Po 11 minutách kříň zhasla a KOMPLETNĚ včetně větráků ztichla.

Běžel jsem se rychle podívat, a rekonstrukce je taková, že:

HLAVNÍ prodlužovák s tep. pojistkou a skratovou pojistkou běžel bez problému, je tam kontrolní LED o zapnutí. Digitální hodiny se tvářily, že fungujou, podíval sem se teda na DRUHÝ prodlužovák, který má vypínač svítící červeně - byl vyplý. Z hlavních digitálních hodin teda netekl proud.

Na palici je to, že když se mi to vyplo když jsem nebyl doma, běžely JEN větráky - jakto? To se jako vypl jen sodík? A proč když se to vyplo znova když jsem byl doma, tak se vypla komplet skříň?

Vypojil jsem ty šuntský digi hodiny a SAMO se zaplo RANDOM spínání - nechápu.

Řekl jsem si budiž, problém vyřešen, ale neni vyřešenýho nic, bojim se to doma nechat. Proč běžely ty větráčky, když jsem to monitoroval z venku, když bylo světlo vypnutý? A pak, když jsem byl doma, se vypl komplet prodlužovák ve spínačkách?

Uklidněte mě někdo.
Samulele
Začal by som asi tým prívodom a tepelnou poistkou...asi by som to zrušil prípadne skontroluj čidlo a daj ho asi na strop u sodíku to skresluje..či?
.. sodík sa zapne až po ochladení takže , vetráčky bežia hned po nahodení ale soda sa musí vychladiť cca 4-5 min..
... skontroluj studené spoje od balastu až po zalomene koncovky predlžováku
mal som podobny problém že mi vyhadzovala prepetova ochrana tak som ju vyhodil ja a je pokoj :D
MethodMan
No problém je v tom, že prodlužovák kde je tepelná pojistka a jistič normálně fungoval.

Edit: takže tepelnou pojistkou to bejt nemohlo, protože by to vyplo komplet přívod i do prvního prodlužováku = nejelo by vůbec nic. Navíc je jednorázová, takže chcípnout jednou tak už nenaskočí dokud ji nevyměnim.
Mard
Tady asi bude problém s tím Random spínáním. To by se určitě nemělo samo aktivovat. Bych asi prověřil ty hodiny, zda se při několikerým vypnutím napájení PŘED hodinama, ty hodiny nepřepnou na Random.
plesnivá noha
digitální hodiny jsou podle mě k ničemu, pořád je s nima nějakej problém
tgm.amster
Digi nebo mechanický, je to fuck, vždycky se stykačem, i na zářivky. Co se týče běhu větráků tam bych to viděl že se ty spínky sami resetovali nebo tam byl ten random program a pak to takhle bejčí. Sodík občas nenaskočí když je nažhavenej, takže tam napětí bejt mohlo, ale tep. ochrana ve starteru čekala až výbojka vychladne = sodík nesvítí, ostatní věci běží. Moje teorie..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma