Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1st round // soil // 400-600w // seeds - Klikni zde pro originální téma
Beatrix
Zdravím všechny přítomné. Po nějaké době rozhodování se i já s Vámi podělím o svoje zahradničení. Aktuálně jedu 3 kolo, ale pro pořádek začnu od začátku.
Prvnímu pěstu předcházel cca 3/4 rok čtení tohoto fóra, což si myslím bylo přínosné a hlavně jsem se vyhl některým častým chybám. Avšak jak se později dočtete (pakliže tohle bude vůbec někdo číst :D ) ani já se nevyhnul všemu.

Něco k výbavě:
Skříň se postavila s osb desek, dodnes si nejsem jistý zda-li to byl(je) dobrý krok. Každopádně byla o velikosti 1,6x1,6m.
Diamantová folie na stěnách.
Světlo 400w ele.předřadník.
Výbojka MH a HPS
Stínidlo Adjust a wing (či jak se to píše) nejspíš kopie
Odtah Prima klima-425m3/h dodělán trilákový regulátor.

Osazenstvo:
8x Power Flower od Royal Qeen Seeds
7x AK 48 od Nirvana seeds

Hlína BioBizz light mix
Hnojiva BioBizz-Grow, Bloom, Top max, Root juice.

Ph a EC metr není.

To je asi tak vše postupně budu přidávat nějaké fotky, když uvidíte nějaké nežádoucí změny na kytkách tak mi prosím napiště, ať se poučím.

Díky B.

EDIT: Necháu proč jsou fotky otočené, v pc jsou normálně...
Mr.MEN
Čus, no mohl si asi rači zainvestovat do stanu. :) Sám to píšeš a řekl bych že si neuděl moc dobře. Velké + u stanu je, že jsou nehořlavé.
Je to jednoduší na složení a případně kdyby si to chtěl prodat.
Protože dá se říct že je to i dobrá investice pokuď ho tedy něčím neroztrhneš tak cena moc neklesá protože stany jsou většinou furt jak nové. :)

Ale jinak zatím ok. :) Budu sledovat. :)
MocnyOkurek
Ahoj byt tebou aspon ten EC metr koupim. Sice vsude pisou ze prospektech ze neni treba ale ja poctive s biobizem meril a hodnekrat sem musel prolivat vodou abych mel pekny hodnoty a to sem spise hnojil stridme. A jak pise mr. men stan je vytecna vec a temer bezudrzbova. Jen vzdy po kole dno umyjes savem a bocni steny klasickou vodou. Taky ti mozna budou ty desky rezonovat aby to pak nemelo zvuk jak reprak :)
Beatrix
Ahoj, jsem rád, že ses k tomu vyjádřil. No při mém rozhodování, tenkrát padlo na osb desky hlavně kvůli toho, že jsem si mohl vymyslet rozměry jaké jsem chtěl. Ikdyž teď vím, že byly zbytečně velké k mému malému slunci. Pokud je nehořlavý tak je to pro mne novinkou, a velice vážně o něm uvažuji :) Děkuji.

Tak abychom trochu popojeli, pro naklíčení jsem se rozhodl použít metodu od jednoho zdejšího člena(kdo přesně to byl si nepamatuju), hoď to do ovdy a čekej.

Ve vodě vyšla semínka všechna a po následném zasazení do hlíny i všechna vyjela takže 100% úspěšnost. Z tohohle jsem měl celkem obavy potom co jsem zde četl, že někteří mají úspěšnost 50% apod.
Beatrix
Ještě doplním, že tedy jsem našel nějakou zvlhčovačku, kooupenou kdysi dávno za jiným účelem. Avšak, jela asi měsíc takřka non stop a odešla. Nejspíš jen membrána, ale když jsem se podíval do manuálu a zjistil, že má stejný příkon jako mé slunce (400w) hned putovala do krabice a následně do sklepa.

EC metr do dnešní doby stále nemám, ve druhém roundu jsem zjistil, že bez pH metru se neobejdu. Ale o tom až později a v jiném tématu.

Stan tedy dokoupím, jsem rád za Vaše ohlasy, ostatně hlavně kvůli toho jsem se regnul a začal psát.

A takhle nějak to pokračovalo...Mám i zápisky kdy a co se lilo popřípadě dělalo v boxu, avšak asi není potřeba psát množství zálivky a poměry.
Největší chybou v tomto kole byl velký prostor vůči watáži.
A vysoko dané stínitko s lampou, proto jsem taky na růstu strávil 38 dní. A přepínal, aniž bych měl zaplněn prostor.
koles
Kytky vypadají dobře, jsou celkem vyrovnané, co se týče vzrůstu. Prostor máš na 400W zbytečně velkej, je to spíš jak malá místnost, takovej pokojíček :D Pěkná práce

CO větrák, nehučí to moc?
Beatrix
Abych se přiznal, tak ono to takovy málý pokojíček je :-D každopdně jak už jsem výše psal aktuálně jedu 3 kolo, v trochu jiném složení...

Jestli myslíš ten velký otočný venťas, tak ten byl krásně tichoučký, avšak z mě neznámých důvodů odešel cca po 2 měsících. a další už jsem neměl náladu kupovat.


MocnyOkurek > Máš pravdu s tou rezonancí boxu, ale ta se projevila až v druhém kole kdy se almara zmenšila. takže ve 3 kole jsem byl nucen umístit ufo na gumy.

K fotkám, lampu jsem na radu jednoho známého dal níž, avšak teď vím, že to bylo pořád stejně vysoko. Avšak i to kytkám celkem pomohlo rozjeli se. Na poslední fotce výměna MH za HPS avšak pořád cyklus 18/6. Tak nějak ani nevím proč jsem to udělal, možná by bylo lepší nechat MH ještě týden až 2 po přepnutí.
Beatrix
V první řadě děkuji za karmy.

A jelikož je v práci celkem nuda, tak trochu popojedem, ať se nějak rozumně dostanem i k aktulnímu kolu...

Postupně se to začalo plnit, na druhé fotce již přepnuto na 12/12 hlavně asi z nedočkavosti, a pomalého progresu oproti očekávání.

Na 3 fotce je vidět co mě asi za celé kolo nejvíc vyděsilo, objevilo se to na jedné kytce. Asi to nejde pořádně poznat, ale přisuzuju to buď to spálení od lampy či trochu přehnojení ikdyž to by nemělo být moc pravděpodobné v případě bio hnojiv.

Zálivka vypadala pro představu takhle. Voda + 4ml/l grow. První 2 týdny jsem ještě nehnojil na květ. Vyčetl jsem zde, že je to víceméně zbytečné.

Na 4 fotce je nějaký progres...

Na 5 potom jak kytky dopadly, když mi kamarád poradil ať to prostříhám, že jinak tam nebudu mít nic, že světlo musí jít hlavně na palice. Mé obavy byly tak velké, že jsem to bezmyšlenkovitě udělal. Každopádně bylo to poprvé a naposled.
anon383596
chudak kamarad ten si musel poslechnout
btw mas/mels totalne neserizenej wing vod toho je tam to soupatko objimky a draty
jeste jedna vec fakt pekna osb krychle ja bych se ji nevzdaval spis natrel necim proti vode
Beatrix
to Vemenex> píšu pm, ohledně toho a winga, protože do dneška jsem na něj nesáhl... Díky za podstatnou informaci.

Jinak ano kostka je to pěkná, stojí za tím i hodně práce. Ale jak zde bylo zmíněno, je to nepraktické, jednak je to hořlavé, což by stan asi neměl být. A taky to v tom pokoji strašně vyniká, a nevim jak to udělat aby to nešlo na první pohled poznat...

Proti vodě je to ošetřeno, a spíš jsem zvažoval nad nějakým nehořlavým nátěrem.

Taky jedna podstatná nevýhoda, nedá se to rozložit. Nebo respektivě, nejdo to bez toho aby se vyšroubovalo okolo 50-100 šroubků a neprořezávalo tak kilo silikonu :D
Beatrix
Tak nějaký te Up.

První foto alá pokus o nějaký detail jak to vypadalo cca 20 den na květu. ,

Druhé foto okolo 25 dne 12/12.

Třetí foto okolo 35-38 dne 12/12- koupě a následná výměna digitálního předřadníku 600w. a od této doby svícení 600kouli :)
Osobně nevím jestli to mělo moc význam, hodněkrát jsem se zde dočetl, že kytka si určuje "sílu" světla na začátku květenství, ale říkal jsem si, že když už to mám doma dám to tam hned...

Čtvrtá foto někdy okolo 49 dne.

Páta fotka je poslední kterou mam jako celek. Je zhruba týden před kousou tedy cca 61den 12/12.
Negative Creep
Taky jsem přivazoval, ale od tý doby co jsem všude na icmagu viděl bambus tyčky, na ně nedám dopustit:-)
Když není síť tak hromada bambusu udělá svoje.
Beatrix
Jo tady už to bylo celkem hard core :) Každopádně, nějak se to přežilo, a nějak to dopadlo.

Přidám teda nějaké detaily, o výsledném produktu. Palice byly trochu vzdušnější, hlavně ty mimo topy to jsem přisoudil velkému prostoru vůči světlu.

Chuť dobrá, žádné škrábání či nic podobného. Bohužel asi neumím chuť popsat do detailů jak místní uživatelé.

Pokud by se někomu líbily aktuální kola, a chtěl by vyzkoušet, nebráním se nějaké dohodě přes pm.

Díky za jakékoliv postřehy, a založím aktuální téma s právě probíhajícím kolem.

Kdyby to někoho zajímalo, tak ve výsledku toho bylo 311,9g plus nějaké spodky.
Na první kolo jsem byl spokojený.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma