Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
First Indoor - Klikni zde pro originální téma
schutzesan
Hojte groweři,

s prvním outdoorem se pustím i do indooru.. Skřín mám pratickz postavenou bez věcí k ní... předělávali sme kuchyň tudíž se naskytla možnost použít skřínky z kuchynske linky...

Rozměry vnitřku jsou:

Hloubka - 50cm
Šířka - 41.5cm
Výška - 140 cm

Skřín je postavená prapodivně :-D, na fotce je vidět, že jsou to vlastně 2 skřínky postavené na sebe.. Já jsem při stavění dostal nápad, že když je to tak těsné a dlouhé tak bude nejspíš lepší udělat tam 2 minipěstírny...

Dolní prostor by byl na růst, akorát zde bych potřeboval poradit jak to rozpůlit aby obě mmísta byla ideální...

Rozhodl jsem se že nejspíš budu používat na růst 90w výbojku a na květ 150w hps.. nebo je to v takové malé skříni plýtvání a bude lepší mít tam slabší světlo než co jsem napsal?

Ideální by bylo, pokud při růstu budou mít kytky tak do 40 cm a pak se prezasuji na kvet tak to rozdelit treba aby dolni prostor mel vysku 60cm a horni prostor 80cm.. vejde se to tam i s lampou a stinitkem...

Nebo pokud je to moc male a zbytecne tak co navrhujete?

:)
schutzesan
Ted jsem zacal resit kdyz na tom prostoru bude idealni mit 4kytky, tak aby se to vyuzilo co nejefektivneji to rozpuleni...

Dolni cast a horni cast bych rozdelil v pomeru 70cm/70cm...

V dolni casti by byla lampa cfl (modre svetlo, kolik w je ideal netusim) na pest rustu po vylihnuti semen.. S tim ze kytky mi vyrostou tak do 40cm... Lampa musi byt od vrcholu kytky tak minimalne 20cm vys ze?

U horni casti bych pouzil hps sodik 90w(nebo 125?), nasel jsem ze lampa muze byt 5cm nad kytkou klidne.. Tj tam uz to bude idealnejsi...

Porad si nejsem jisty vykonecm cfl a pomerem dvou prostoru... Mam to udelat takhle nebo se na to vysrat a jet jeden prostor kde vymenim obe lampy a nebudu se muset obavat o vysku kytky.. Ale zase prijdu o vyhodu ze muzu v jedne skrini provozovat rust i kvet a urychlim vse...
!ZAU!
Zdravim te
Bejt tebou,tak nic nedelim.Tech 80cm se da.Budes to muset lamat,ohejbat(dratkama,kolinkama atd)aspon to poradne vyplnis.Vybojky se nedelaj 90w,125w..co ja vim tak se delaj 50,70,100,150w atd.Mozna by se dala pouzit 150w na tvuj prostor.Kdyz sem zacinal mel jsem 45x45 na 150w.kdyby neco ptej se
schutzesan
Dalsi update.. Po nekolikadennim studovani grower fora, fascinovan vsim se na to tesim jak malej na vanoce... Studoval jsem si vse co budu shanet.. Snad to pak taky nekomu pomuze.

Rozhodl jsem se ze teda nebudu delit a budu mit rezervu pro rust kytek..

Planuju na prvni grow rezy a pak zkusim i indoor seminko az naberu nejake zkusenosti..

Osvetleni:

150w sodikna kvet s magnetickym predradnikem, objimkou a k tomu druhy sodik na rust taky 150w

Mam zde dilema.. Kdyz budu chtit jet rezy tak je lepsi mit na rust 150w sodik nebo neco slabsiho a vyjde to podobne? (Treba 125w cfl usporka) slysel jsem o tom ze pokud rezy nejsou dobre prokorenene, tak by to silne rustove svetlo mohlo byt pro rostlinu sok nebo vlastne ze ji necha az moc rychle vyrust a ona pak nebude dobre drzet kvuli nedostatku korenu)... Ale kdyby to nebylo nutne tak at toho pro zacatek nemusim kupovat moc tak budu radeji za tu prvni variantu..

Stinitko:

Poridim si to zakladni hobby 40x40 protoze se mi nic jineho do toho nevejde a necham to tam pridelat retezy pro snadne upravovani vzdalenosti svetla od kytky...

Ventilace:

Pritah: pc vetrak 12cm ktery bude foukat vzduch dovnitr nebo bude stacit pasivni privod?

Odtah: ventilator VKO 100 s lozisky (vyplati se priplacet loziska kvuli zvuku a vydrzi?) nejak 200m3/h

Filtr: zatim jsem neresil ale nejspis prozatim nejaky zde z groweru rucne vyrobeny..

Pritah bude pod urovni kytek nekde v urovni kvetinacu nebo by mel foukat na kytku tj nekde vprostredku? Bude lepsi Odtah vedle vybojky nebo nad stinitkem?

Vnitrni prostro skrine:

Diamantova folie/odrazova folie
4x 10l kvetinace (dirky do nich se nemaji vubec delat??)

Hnojiva:

Do 10l kvetinacu dam hlinu nebo nejaky mix a budu hnojit od biobizzu plus nejake boostery a final solution

Ostatni drobnosti:

Casovac digitalni nebo mechanicky? Jaky je rozdil..
Ph metr staci nejaky noname cinan pro zakladni test kyselosti? Nebo jsou to sracky?
Ec metr.. Je pro me jako novacka tak nutny, zatim myslim ze ne a az pozdeji..
Vlhkost a teplotu staci nejake meridlo na to..


Myslim ze je to vsechno budu rad za rady k tem drobnym detailum a vecem ktere me delaji nejistym... Jinak forum mi hodne pomaha a funguje jak ma!
Efendy
Ahoj, přítah bud silnější nebo pasiv - logicky přítah musí být min. stejný nebo větší než odtah - doporučuji pasiv. Květináče musí být děravé na dně, kup normální hranaté (TEKU) a spíše bych šel do menších 6l.
http://www.kukacka.cz/kvetinac-kont...ast-20x20x23-cm

VKO počítej s tím, že řve - spát se u toho nedá. Moje první skřín byla stejných rozměrů a koupil jsem tam VKO 125 v létě jsem nemohl uchladil 100W sodík v CT, takže doporučuji kup rovnou vents TT125 je silnější a ve srovnání s VKO tichej.
http://www.comander.cz/plastove-axi...do-potrubi.html

Časovač mám mechanický a žádný problém, PH i EC čína po 12 USD
https://www.fasttech.com/p/1688302
https://www.fasttech.com/p/1102100
porovnával jsem měření s mašinkama v laborce co máme v práci a je to OK

Hlídej hlavně hodnoty výtoku. Já sjem snižoval PH na cca.6 a pak jsem měr problémy že bylo na výtoku 5!

Vlhkost a teplota koupíš měřák za 100-350Kč
http://aukro.cz/ag195a-digitalni-te...5591965305.html

http://nejgrow.cz/digitalni-teplo-vlhkomer-min-max-p382
já mám oba a oba měří stejně.
!ZAU!
Zdravim te.
Dam ti par rad.Opravdu je lepsi si priplatit za kvalitnejsi vetrak,klidne i silnejsi kdyz si k tomu koupis regulator otacek.Radeji investuj do toho nez do EC.Bez EC se to da v hline.Kdyz to nebudes prehanet s hnojenim a budes se radeji ridit tabulkama a hlavne vzhledem kytek tak se to da.Vybojku nemusis menit.V klidu staci hps.K tem rizkum.Ze zacatku dej svetlo klidne tak nejvejs jak to jde.Nech to tak treba 2 dny.Proste dokud neuvidis ze se nerozjely.Delam to tak furt a nikdy se mi nestalo ze by mi umrel rizek a ze sem uz mel par mrzaku.+ je muzes treba prikrejt petkama at maj vlhkost.Ale ja to tak nedelam.To je na tobe.Dalsi vec jsou kvetinace.10l jsou blbost.Pod 150w nebudes mit stromy :) .Poradim ti.Kdyz si privezes klony presad je do neceho mensiho.A az to prokoreni tak je dej treba do 3.5l a nezapomen dat na dno keramzit.At ti nelezou koreny z kvetinace.Dalsi vec jsou hnojiva.Hodne lidi si mysli ze hnojivama zachrani vsechno :) spatnou geny,slabsi ventilaci atd.Kdepak.Radeji investuj do poradny ventilace,odrazovky,stinidla,lampy a hlavne sezen si dobreho matkare!!Bohate ti bude stacit hnojivo na kvet,kdyz pouzijes dobrou hlinu.Doporucuju pk 13+14 + neco na kvet treba od plagronu.A na rust je hodne dobrej fish mix.Ale jestli nevis co s penezma tak si kup nejaky boostry(green sensation,bloombastic atd)Ale to neni vsechno.Shvalne se podivej co lidi pouzivaj.Obcas to vypada jako by vykradli growshop :) a pak daj 400g pod 600w.A pak se najde nekdo kdo pouziva jen min.hnojiv a da klidne i 700g pod 600w jak to?Snad si me pochopil :) a pomuze ti to.
schutzesan
Hojte vsem nadsencum!

Tak po dlouhe dobe se sem zase hlasim, uplne jsem vse zmenil a box mam novy kompletni a uz zbyva jen doladit detaily a hned zacnu s pestem! Puvodni box sel pryc!

Skrin:

Dark street rev2.5 60x60x170
Teplota uvnitr skrine bez setupu 22C
Teplota v pokoji 18C
Vlhkost jeste nevim, musim koupit vlhkomer

Svetlo:

Phillip 250w na rust
Dokoupim na kvet taky 250w
Digitalni predradnik lumatek 250w
Cooltube 125mm

Jeste mi doma lezi 120mm pc vetrak tak dokoupim jen 12v adapter a budu jim chladit cooltube... Mam nechat proudit vzduch z cooltube do prostoru skrine? Nebo to mam nastavit tak ze pc vetrak bude vest svetlo z cooltube do roury ktera bude trcet ven (v te skrini dark street je jeste jeden maly otvor tak 100mm vzadu (je to presne pro tenhle ucel?)


Vzduch:

Odtah tt125 (220/280m2)

Z growboxu vede 2m aluflex a na nej je napojeny ten odtah, prilozim fotku zda mam vedeni vzduchu spravne nebo mi to bude delat podtlak? Jak by jste pripdne doporuculi vest ten aluflex?

Pritah pasivni 125mm dira u dark steeet? Muze to byt kus aluflexu, mam tam dat jeste filtr treba z silukonove ponozky? Aby tam nesel hmyz napr? Uvidite na druhe fotce..

Vevnitr mam klipsnovy vetrak hurricane, akorat nevim jakym smerem bych ho mel nastavit aby foukal.. Primo na kytky nekde u spodku? Jakoby simulace vetru.. Nebo spis nekam smerem kolem skrine aby vytvarel tu pozadnovanou cirkulaci vzduchu?

Osazenstvo:

4x 11l kvetinace
Rezy budou od zdejsiho clena, zalezi co bude mit zrovna za modely ale mam zalusk na GSC (girl scout cookies)

Hnojiva:

Biobizz hnojiva (fish mix, biogrow, biobloom, roottastic) mel bych jeste doplnit boosterem? Nebo staci tohle?

Zemina:

Smicham perlit s substratem pro kaktusy, a na dno pridam tak 5cm keramzitu... Bude to stacit?
Nebo je lepsi nejaky predpripraveny mix?



Par otazek na zaver:

Bude lepsi rezy prvni zsadit do mensich kvetinacu (1l) nechat zakorenit a pak presadit do tech 11l nebo jeste pridat dalsi mezistupen tj prvni 1l kvetinace pak 2.5l kvetinace pak 11l kvetinace...??

Nebo myslite ze jsou 11l kvetinace zbytecne moc a jen vyplytvam zeminu (jakoby ze kytka tam ani poradne nedokoreni a uz tak naroste do max moznych rozmeru v te skrini)?

Jakmile zasadim rizky, jak daleko bych mel svitit rustovym svetlem kdyz budu mit cooltube? Co nejniz? 10cm nad kytkami?


Jinak vsem diky za prispevky vyse, pomohli mi zorientovat se v vyberu a docilit tehle zmeny a citim se vic nedockavy na pest! Jde mi o kvalitu ne kvantitu.. :)

Fotky:

1fotka reseni odtahu (za tim tt bych mel mit jeste nejaky kus aluflexu? Nebo to nevadi takhle ze to vude foukat do prostoru?)

2fotka reseni pritahu viz vyse...
schutzesan
POPROSIM ADMINA O SMAZANI TEMATU! Cele sem to mockrat menil a takhle je to neprehledne, tak jsem zkopiroval posledni post upravil otazky co uz sem se dozvedel a zalozil novy thread nanovo v sekci indoor kde to bude uz hezky od zcatku pro pripadne zajemce...

Dik


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma