Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Symbióza indoor + outdoor - Klikni zde pro originální téma
Mard
Chtěl bych požádat zkušenější growery o informace. Chystám se (resp. odhodlávám se) na box. Ale protože dlouhodobě pěstuji outdoor tak se toho nechci vzdát a naopak bych rád vylepšil outdoor o možnosti, které zatím nemám. Problémem outdooru v ČR je nemožnost dozrání některých typů konopí jednoduše z toho důvodu, že fotoperiodické konopí začíná kvést pozdě a nestihne dozrát před příchodem studeného a vlhkého počasí, přičemž výnos THC je pozitivně korelován s množstvím oslunění při květu a negativně korelován s vlhkostí při květu. Tudíž i když něco dozraje, tak to není hlavu trhající bomba. Obvykle je možné situaci vylepšit tím, že se konopí zakrývá a tím dojde k dřívějšímu počátku květu. Takto lze za cenu umrtvující každodenní péče o kytky, urychlit kvetení třeba i měsíc (prosím o info zda někdo tohle zvládl i o delší dobu).
Napadlo mne, při pročítání zahraničních fór, vyzkoušet i jiné způsoby.
1. Udělat 3 týdenní vegetativní růst v boxu za dlouhého světla (např. 20/4) a pak vyhodit kytky v prvním týdnu v květnu ven a tam by měly začít kvést. Při tomto způsobu i dlouho kvetoucí typy (80 až 95 dní) by měly dozrát do konce července za slušných podmínek.
Pár zmínek o tom jsem našel v zahraničí, ale zajímalo by mne, zda to někdo vyzkoušel u nás.
2. V boxu udělat vegetativní růst (18/6) i část kvetení (12/12) - například 4 týdny a pak kytky přendat ven k přelomu červenec/srpen. Měly by udržet kvetoucí fázi i nadále a dozrát do konce září i obtížně pěstovatelné typy.
Opravdu to udrží fázi květu, když se to z režimu 12/12 indoor skokem dostane na nějakých 16 hodin slunečního svitu?
Pochopitelně by se mohlo vyzkoušet přendat kytky ven ve dvou krocích, třeba k 1. srpnu a pak k 15. tému srpnu.
Zkoušel někdo takovéto manipulace?
alesh
Začne to opět růst, je možné, že se objeví jisté anomálie (samčí květy, atypické listy, atd.). Na začátku května je světlo asi 14,75hod a prodlužuje se. To je pro většinu odrůd příliš mnoho na to, aby si zachovaly květ.

a.
Mard
http://www.high-supplies.com/en/con...rowing-strategy
alesh
Kontrolní otázka: četl jsi to?

a.
Mard
citace:
Původní příspěvek od alesh
Kontrolní otázka: četl jsi to?

a.


Kontrolní odpověď ANO :-)
Zejména pasáž:
Introducing the plants to light periods of 10 to 13 hours (outside) with no interruption in darkness (free of bright lights) is certain to force the development of the plants growth. It is now able to start to ripen and can be two or three when at the harvesting stage. Once a plant is relocated from a continuous light source to a 10 to 13 hour period outside, it is able to begin the flowering process in expectation of the forthcoming winter. A vegetative start relocated outdoors from the 1st March is likely to be in a ripe state by 1st May. A vegetative start relocated outdoors from the 1st May is likely to be ripe by the 1st July. And those moved outdoors by 1st September and ready to pick up by the 1st November.

Kontrolně jsem se to pokusil přeložit:
Pokud vystavíme rostliny světlu po dobu 10 až 13 hodin (mimo box) bez přerušení tmy (bez jasných světel), vynutíme si vývoj rostliny. Je možné nyní spustit zrání a mohou být dvě nebo tři sklizňové fáze. Jakmile je rostlina přemístěna z kontinuálního světelného zdroje mimo box na 10 - 13 h světla, je schopna začít kvést v očekávání nadcházející zimy. Když je rostlina ve vegetativním stavu přesídlena ven 1. března, je pravděpodobné, že bude v zralá k 1. květnu. Když je rostlina ve vegetativním stavu přesídlena ven 1. května, je pravděpodobné, že bude zralá od 1. července. A ty, které byly přesunuty ven 1. září jsou připraven ke sběru od 1. listopadu.
alesh
Jo, to je ta relevantní pasáž. Plus teda ještě jedna větička z odstavce na tím: 'If planning on flowering outside in the summer months, the night-time is likely to be in need of artificially lengthened to help with forcing the flowering process.'

V našich zeměpisných šířkách nedocílíš toho, aby měly kytky venku od 1.května do 1.července 10-13h světla bez zatmívání. No a na druhou stranu je zase asi nesmysl nechávat to u nás kvést březen-duben. A ano, mám s tím zkušenosti - párkrát se u mě vyskytlo pár přebytečných klonů nebo matek, se kterými se už nepočítalo. Přes léto je prostě nedonutíš kvést a je jedno, jestli jsou ještě v růstové nebo už květové fázi.
a.
Mard
Zkazil jsi mi radost, že jsem objevil Ameriku :D no co se dá dělat, třeba to vyjde příště.

Jen mi nejde do hlavy, jak je možné, že některé fotoperiodické kytky mi kvetou někdy od půlky srpna, takže se dle grafů přepínají při nějakých cca 14 hodinách slunečního svitu. No nic, třeba také budu mít nějaký klon v boxu navíc a šoupnu ho ven, jen pro klid své duše. Moc děkuji za informace!
JAHmaican
A prosím tě, z hlediska využitelnosti by ti to bylo k čemu? Dávat kytky z indooru dokvést ven? To už je můžeš přeci nechat rovnou v boxu, nebo ne? ... :D

Pokud chceš pěstovat tropické sativy, můžeš to udělat obráceně - out a pak dokvést in.

A ano, taky mám zkušenost, že se nakvetlý klon v období březen - srpen přepl zpět na růst.
Mard
Zatím jsem jel furt venku, vím co od toho čekat a jak reagovat. Ale box je pro mne velká neznámá.
A druhý důvod je že asi budu mít 250W HPS a venku to svítí o dost víc :-)
alesh
Pokud s tou 250W nebudeš svítit na půl hektaru, tak se dostaneš vevnitř na vyšší intenzitu než pod sluníčkem. Pokud nemáš vyloženě výborný místo na outdoor, myslím, že zjistíš, jaká je to vevnitř pohoda:)

a.
JAHmaican
citace:
Původní příspěvek od Mard
Zatím jsem jel furt venku, vím co od toho čekat a jak reagovat. Ale box je pro mne velká neznámá.
A druhý důvod je že asi budu mít 250W HPS a venku to svítí o dost víc :-)


Aby to bylo venku lepší, muselo by celou dobu květu být nebe bez mráčku. Což asi schopný zajistit nejsi. Kdežto indoor ovlivňuješ jak chceš, aneb staň se bohem a ovládej si "počasí" sám.
anon383596
ale venku to lepsi je a tech pozitiv je cela rada pokud si da nekdo praci s plachtou kazdej den


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma