Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Záměna výbojek - vliv nižší wattáže na výnos - Klikni zde pro originální téma
Borda
Zdravím :) . Nevím jak ale prostě se stalo že jsem omylem do krabičky od 400w výbojky dal 250w výbojku a všiml jsem si toho asi po 3 týdnech svícení :D. Takže 250w výbojka byla ve 400w předřadníku... Otázka se netýká ani tak výbojky protože jsem ji zkoušel zapojit do 250w předřadníku a jede naštěstí v pohodě :D otázka se týká výnosu. Jde o to že jsem někde na groweru četl že když se svítí na květu slabší výbojkou a pak se výbojka vymění za silnější tak už to nemá zas tak velký vliv protože kytky se nastavily na tu slabší. Svítil jsem s 250w ty 3 týdny květu teď je tam ta 400w. Mám očekávat nižší výnos ?
kubok
nasadením vyššej watáže nič nepokazíš (hovorím o tvojom prípade z 250w na 400, rozhodne nie nejaký extrém z 250 na 2000 :D) a hlavne silnejšia výbojka ti presvieti aj na nižšie položené palice, najmä tým môžeš pomôcť
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Borda
otázka se týká výnosu. Jde o to že jsem někde na groweru četl že když se svítí na květu slabší výbojkou a pak se výbojka vymění za silnější tak už to nemá zas tak velký vliv protože kytky se nastavily na tu slabší.


Uuuuffffff :mutant: Kamaráde, teď si mi nasadil brouka do hlavy, v ten moment co jsem to přečetl, jako by mi vyvstal přesně ten příspěvek co máš na mysli přímo před očima. Bylo to moc pěkně popsaný, už nevím od koho, nějakej starší pes tady (tgm.master, tomas2pet, guerrila, nebo machoman, fakt už si nevzpomínám).
Takže sem se pustil do hledání, páč mi to klasicky nedalo viď :D No ale dal si mi zabrat kamaráde. Nic méně origo. příspěvek sem nenašel, mám za to, že je zašitej někde v galerkách, bylo to téma o vyšší wattáži, nechat bejt.

Každopádně tady jsem ti našel Bártovo vyjádření k tvému dotazu a hned 2x, které jen potvrzuje tvoji myšlenku a moji vzpomínku :teef:

citace:
Původní příspěvek od Bárt

Po přepnutí na květ, musíš dát plný výkon, jinak klesá výnos, ověřeno. Šetřit mužeš na rustu a nebo na závěr, před a na proplachu.


-> Odkaz na příspěvek.

citace:
Původní příspěvek od Bárt

Použij normální 600w výbojku, životnost to trošku zkrátí. Nezapomeň na zásady, po přepnutí na 12hod musíš dát výkon, na který chceš sklízet, přidávat postupně sníží výnos. Dále po třetím kole už měn výbojku, jinak zase klesá výnos. Svítit méně na rustu vliv na výnos nemá.


-> Odkaz na příspěvek.

Kua, ale kde je ten starší příspěvek?!!?!?!? :crazy: :teef:

edit: trochu jsem upravil název a přesunul téma...
Borda
Díky moc Zedy :D Já jen doufám že to nedopadne tak jak popisují citace :D protože kytky jsou nádherné i přes to že jsem dlouho bojoval se škůdci a tak snad ta snaha nepříjde vniveč no.
Borda
Ale tak zase se musí brát v potaz že do 250w výbojky šlo těch 400w z toho předřadníku :D Je mi jasné že výbojka má své vlastnosti výkonu a dalších věcí ovlivňujících sílu světla ale i tak.
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Borda
Ale tak zase se musí brát v potaz že do 250w výbojky šlo těch 400w z toho předřadníku :D Je mi jasné že výbojka má své vlastnosti výkonu a dalších věcí ovlivňujících sílu světla ale i tak.


Nemůžeš čekat, že si díky 400w předřadníku uděláš z 250ky, 4kilo :teef: Byla by to libovka, ALE..... :frog:

Sem slepej, tady je více méně k tvému dotazu vystavený téma v Indoor sekci ->

Kdy pouštíte plnou palbu W?
Borda
Bohužel se domněnky naplnily a holky opravdu vypadají jak kdyby byly pod 250w... Co už :( .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma