Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Změna pro outdoor - autoflower? - Klikni zde pro originální téma
Mard
Zdravím vespolek!

Tak s koncem většiny letošních venkovních pěstů bych se rád zamyslel nad tím, jak získat co nejvíce THC při outdooru. Podnětem mi také bylo přečtení knížky od známé zkuřky JXD (nechť jeho strain dobře kvete!) s názvem Marihuana.
Problémem dosažení vysokého THC při outdoor pěstování je splnění následujících tří nezbytných podmínek:
1) vhodná genetika
2) dostatek slunce
3) dostatek živin a vody pro růst

Jediné co dokážeme efektivně ovlivnit je první a poslední bod. Slunce těžko ovlivníme, i na krásném nezastíněném místě bude po špatném počasí úroda s nízkým obsahem THC. Napomoci tomu můžeme tak, že budeme konopí ve vegetativním růstu zakrývat plachtou a tím urychlíme květ a po doby kvetení využijeme slunečného srpna a září. Na druhou stranu zakrývání je poměrně velký opruz a zvyšuje pravděpodobnost odhalení gerila pěstu dennodenními návštěvami políčka.
Co vyřešit tento problém použitím autoflower? Dříve tomuto řešení nepřálo to, že samonakvétací strainy obsahovaly 25% genů ruderalis, kteréžto se vyznačují tím, že mají obsah THC v trichomech téměř nulový. Tím trpěl i obsah THC výsledného produktu, který byl pod obsahem běžně venkovně pěstovaných genetik. Ovšem doba pokročila a nyní seedbanky nabízejí autoflower varianty květin s obsahem genů ruderalis pod 12%, čímž se negativní vliv tohoto genu na obsah THC podařilo výrazně minimalizovat (místo 18% THC je třeba obsaženo v samonakvétací varietě 16% THC). Ty procenta co jsou uváděna, jsou procenta při maximálně vhodných podmínkách (tedy ve skutečnosti v boxu, kde je maximální světlo celou dobu 12, resp. 18 hodin). Díky tomuto pokroku je pokles obsahu THC vlivem genů ruderalis tak nízký, že zvýšení obsahu THC dané tím, že se využijí nejsvětelnější měsíce v roce červenec a srpen tuto ztrátu převýší, takže přínos je kladný. Moje doporučení pro venkovní pěstitele, kteří nemají to štěstí že bydlí na jižní Moravě a proto využívají nejlepších podmínek u nás, je v doporučení vyzkoušet autoflower varianty svých oblíbených odrůd. Bohužel to má několik háčků. Autoflower varianty s nízkým obsahem genů ruderalis (super auto a podobně) již nemají vegatativní růstovou fázi dlouhou 30 dní jako starší typy, ale delší. Takže pro úspěšný pěst s vysokým obsahem THC je potřebné zvolit datum klíčení tak, aby začátek květu byl v první polovině července. Protože je růstová fáze ale i tak kratší než u běžných fotoperiodických strainů, jsou kytky menší a proto je na nich méně paliček. Proto je potřebné zasadit větší počet kytek, aby bylo dosaženo stejné váhy sklizně. Dle údajů z Adiktologického kompedia od Miovského je změna obsahu THC vlivem míry oslunění podstatná. To je také důvodem toho, že při outdoor pěstu není možné s normálními fotoperiodickými genetikami dosáhnout takových obsahů THC jako při pěstování indoor. Naštěstí autoflower varianty tuto nevýhodu kompenzují tím, že autoflower může mít "den" dlouhý libovolně, kdežto fotoperiodická květina maximálně 12 hodin. To umožňuje přiblížit se maximálním obsahům THC i při outdoorovém pěstování.
Zedy
Čágo, jen maličkost, aby se ti kteří ve vidině dobré sklizně nezklamali kvůli časnému vysazení.

Vyzdvihoval si Marde delší vegetativní fázi u strainů s nižším obsahem ruderalis genů a náhodou jsem narazil na toto téma.
Místní zahradníci se zde shodli nad něčím né úplně novým, ale podstatným a to nad negativním vlivem špatného počasí během uspěchané výsadby, vždycky je lepší venku sázet až přejdou "tři zmrzlí", tedy ve druhé polovině května!
Tipuju, že na tvé doporučení dají ti, kteří mají dost nevhodné podmínky během podzimu (nadm. výška, deštivý region, přízemní mrazíky od vodních toků) a tak je dost možné, že i jaro na takových místech může býti vrtkavé :teef:
Pro takové a více zkušené, či s dostatkem prostoru, tady máme témata o předpěstování, ať už za oknem, nebo indoor.

Držím palce a ať to roste!
Hvězdář
Poláci, Dánové nebo Finové to pochopili už dávno, že nemá cenu pokoušet se vypěstovat u babičky ve foliáku Purple Haze, když jim zmrzne v půlce květu (já tak blbý byl :D ). Pokud se mrknete na jejich fora, zjistíte, že se u nich poslední roky dost rozmohl outdoor, hlavně díky nástupu autoflower odrůd. Narozdíl od nás navíc tyhle ranné většinou regular autoflower odrůdy hodně křižili s dalšími autoflower i fotoperiodickými strainy, až v podstatě vyvinuli nové druhy brzo dozrávající travky, stačí mrknout např. tady https://www.forum.haszysz.com/forum...Growlog-OUTDOOR , hromada strainů jim nakvétá při první změně fotoperiody na začátku července. Takové superautomaty. Zmínil bych např odrůdu Typhoon.
Zedy
Btw k tomu Typhoonu, ten se mi dostal před lety do ruky, kupoval jsem ho tehdy na seedheaven od zdejšího borce, snad jak píšeš Hvězdáři, byl to nějaký Dán, bo Skandinávec, teď nevím.
Bohužel palice dost řídký, sklizeň v první půlce září a výnos 27g. Na Forum Haszysz mrknu, kdyby jste měli další odkazy na zajímavý variety AFek, tak se rád mrknu.
Mard
No prima se nám k tématu rozjela diskuze.¨

Zedy: ano, slyšel jsem že ty outdoorové strany z Dánska jsou řídké. Ale mě nyní jde o strain s vyšším obsahem THC. Nevadí že budou muset být dvě kytky aby to dalo stejnou váhu sušeného.
A souhlasím že když chci aby to začalo kvést v půlce července, tak musím sázet na počátku května, pokud to má cca 60-70 dní vegetativního růstu. Na druhou stranu je celkem jednoduché mít doma prvních pár týdnů malé kytky a pak je přesadit ven.

Hvězdář: no zajímalo by mne jak je to s obsahem THC v tak slunečně strašně nevhodně umístěných státech jako je Dánsko. Asi si také projedu jejich fóra.
GoQuality
A nebylo by lepší sázet třeba už v červnu ? Rozhodně lepší počasí, než když to má dokvétat v září, i kdyby jen na začátku.. už ke konci léta se zkracuje den, nejefektivnější by mělo být sázet květen/červen a sklízet v srpnu :)

Taky jsem o tom přemýšlel, protože jsem hned na první pěstování zvolil strainy víceméně podle thc a dalších blbostí, aniž bych checkoval fóra, kdy to tu dokvétá..

U autoflower můžeš sklízet 2x-3x za sezónu, u nás asi jen 2x, ale nebudeš mít tak super kytky, jako kdybys pěstoval jen 1 - a to uprostřed léta, protože jinak máš buď vegetativní nebo květoucí období v hnusném počasí s krátkým dnem.

A proto pánové, koupím semínka a udělám si pěkný políčko uprostřed léta, menší šance na čórky, když je všechno zarostlý čerstvýma kopřivama a nikdo to ani uprostřed léta nevyhledává. Asi vysadím třeba na začátku června a sklidím na začátku srpna, hezký macatý "skéro" :D

Takže ano, jsem pro tuto samonakvétací rebelii.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma