Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Pseudo Aero Help - Klikni zde pro originální téma
PanPlevel
Ahoj mam dve otázky.

1. Mam postavene pseudo aero Atman 1200l/h plus Gardena trisky v plastovom boxe 60x40cm.
Moja otazka je ako casto zapinat cerpadlo? Ide cely cas 24/7 alebo je to napr 2min play a 10min stop?

2. Po lete mam celu seriu hnojiv Biobizz a chcel by som vediet ci je mozne ich pouzit aj na moje aero.

Dik Plevel
WAMParjan
trysky radši non stop . .a bio bizz se na hydro nehodí . . .
PanPlevel
Dik moc za odpoved. A co by ste mi poradili za hnojivo na aero? Pozeral som ze s Metropom sa tu robia krasne salamky. Len mi to pride dost drahe.

Zdar Plevel
Keen
Právě že je Metrop vcelku levnej .... nejvíc se leje MR2 1ml/l v největší květový fázi, jinak si s dávkováním někde 0,2-0,8 ml/l. V porovnání s ostatníma hnojkama kde liješ klidně 2ml/l+ dlouhodobě i ušetříš.

Nicméně do hydroponie/aeroponie všeobecně se vybíraj hlavně hodně koncentrovaný hnojky, aby se ti nehejbalo EC a pH, což je právě Metrop, GH FloraNova, Biogreen....
Jaguar
^^^ tak tak :D když někde slyším o Metropu, tak se musím přidat :D TOP výsledky a když koupíš sadu 5x5L (bohužel zdražila o několik tisíc, protože to G shopy už nedostávaj jako zvýhodněnou sadu) tak to vychází jako jedno z nějlevnějších hnojiv z toho co se běžně používá., navíc best, tak co řešit. I enzymy v litrovým balení od Metropu výjdou levnějc něž nejlevnější Atazyme (Metrop dávkování 0,25ml/1L, Atazmyme a ostatní enzymy běžně 2ml/L v lepším případě 1).... tak at dobře vybereš :)
NORM
Navíc nemusíš kupovat vše, bohatě stačí Calgreen a MR2...
Jaguar
To bych teda z vlastní zkušenosti určitě nedoporučoval...Když jsem nepoužíval Amino root protože došel, tak bylo viditelný, jak jsou kořeny slabší oproti tomu když se AR používá. Takže efekt to má 100% a to předpokládám že platí i pro Aminobloom...MR1 je růstová složka a MR2 je květová, maj prohozený poměry draslíku a fosforu, takže stejná logika jako na růstu hnojit květovejma hnojivama... Takže když Metrop, tak jedině všech 5 složek aby to mělo svůj význam, 6. složka additives (enzymy) je navíc k dobru.. nemluvě o tom jak má Metrop vychytanou hnojící tabulku, kde je vidět že nad tím někdo přemešlel ve vědeckým měřítku.. Takže používat všechny složky a držet se tabulky je moje rada...
PanPlevel
Ahoj vidim ze su tu rozne nazory. Ked precitavam temata tu na Grow tak vidim iba zakladne tri zlozky Mr1 Mr2 a Calgreen. Napr pan KCB urobil s Metropem uzasne veci a pise ze iba zakladna rada troch hnojiv. A dalej sa pytam ako zvysovat EC pocas pestu?
Vysledoval som ze zaciname na 0.8 cez 1.3-1.8 a koniec byva az pri 2.2ec. Neni v aero potrebne fakt citlivo pridavat tie hnojky a sledovat to?

Plevel
Jaguar
Ahoj, kdo udělá se 3 složkama "úžasný věci" , udělá s pěti složkama "ještě úžasnější věci"...simple... záleží kdo se s čím spokojí... . Hodnoty EC nastavujou každý hnojiva jinak, není nic jednoduššího, než se řídit tabulkou výrobce hnojiv...a samozřejmě že nejdůležitější je sledovat barvu listů, ta ti řekne o EC všechno (za předpokladu že máš pH v pořádku a používáš komplexní hnojiva)... Prostě udržovat zdravou zelenou barvu,... často to ale lidi přeháněj a listy maj pak tmavě zelený a všechen boost je v háji, lepší hnojit mín než víc...dohnojit se dá skoro vždy ale zničený pletiva v rostlinný tkáni vlivem přehnojení nezachráníš...resp. je to pro ně velkej stres... a samozřejmě každej strain má rozdílný nároky na živiny, jeden žere víc, druhej mín, jeden má velkou spotřebu N, druhýmu stačí zase málo, to stejný s pH a se vším... peace
NORM
Ale jo, používej všech pět složek.. jen jestli je začátečník tak pro jednoduchost stačí MR2 a Calgreen.. růstové hnojiva jsou přeceňované, navíc pojede aero, takže toho růstu moc nebude..
Já když míchám 600l týdně, tak se mi to hodně prodražovalo. teď používám, jen GHS powder feeding a funguje parádně..
PanPlevel
Ano som zaciatocnik
Setup: 600w soda
mistnost 120x120x180
a moje pseudo aero atman 1200l/h a gardena trisky v 60x40cm krabica Ikea 45litrova. Alebo ta ista len ma 60l a tak je vyssia.
Plan je 6kusov řízku v 8cm priemer kosickoch.
Ohrievac do roztoku.
Este ph a ec meter.
Hnojky su teda jasne Metrop.
Rozmyslam nad klony Ak47 alebo white russian.
O ak47 som cital ze v celku odolna a fajn vynos cize jasna volba na zaciatok.
Dik za rady uz coskoro to vsetko zacnem davat do Galerie Indoor.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma