Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Tráva a trávení - Klikni zde pro originální téma
FlowerLoverin
Zdravím přátelé :)
máte někdo ponětí jak tráva ovlivňuje štěpení cukrů, trávení obecně.. popřípadě ketózu v těle? Díky
Mr.MEN
Vliv na trávicí trakt. (Konopí a konopné drogy / Adiktologické kompedium)

Studie na experimentálních zvířatech neprokázalo, že by THC představovalo nebezpečí pro jejich játra. Při podávání velmi vysokých dávek THC bylo zaznamenáno snížení hmotnosti jater pokusných zvířat, které však zřejmě snížením příjmem potravy (zapřičiněnými vysokými dávkami cannabinodů). U lidí se vliv na játra nepodařilo prokázat.
Po podání THC je utlumená motilita (pohyblivost) žaludku a tenkého střeva. Zároveň je snížená produkce žaludečních kyselin a trávicích šťáv produkovaný stěnou tenkého střeva. Neexistuje však jednoznačný důkaz, že by THC způsobovalo zácpu.
Tyto inhibiční účinky kanabinodů na trávicí trakt jsou zřejmě zprostředkovány jak ovlivněním nervového systému střev přes CB1 receptoru, ovlivněným bloudivého nervu a do značné míry i CB1 receptoru v mozku.
Kanabinodní systém hraje důležitou roli v příjmu potravy. Byla popsána nezbytnost kanabinodního systému pro příjem potravy u myší těsně po narození, kdy blokace CB1 receptorů vedla k jejich smrti. Centrum pro kontrolu chuti k jídlu se nachází v hypotalamu a je regulován leptinem. V testech na zvířatech byla snížena hladina leptinu spojená se zvýšeným množstvím endokanabinodů v tomto centru. Pokud by tento děj probíhal i naopak vysvětlovalo by to, proč lidé někdy subjektivně vnímají zvýšenou chuť k jídlu a zvýšený příjem potravy (Anglicky "munchies" česky "žravka") Tento účinek se v některých případech i terapeuticky využívá (dronabinol ke zvýšení hmotnosti pacientu u chemoterapie či pacientů s HIV).
U zvířat sice bylo zaznamenáno také snížení příjmu potravy a tekutiny, nicméně až po poměrně vysokých dávkách kanabinodů.

Toť vše z odstavce z této knihy. :)
Alpinestars
U me na traveni to funguje spis tak ze pri delani bobku vydavam typickou vuni hovnovych skunku, to pak ten hajzl tak smrdi jak kdyby nekdo palil sklo, doslova.
PaBlo
U mě to funguje naprosto sqvěle, prostě když kouřim, tak dobře jim a piju, a to je pro tělo dobré. KDyž hodně piju očištuje to tělo, potom taky chodim často na zachod. Všechno jak má být :)
FlowerLoverin
Aha, to znamená , že zpomaluje trávení ne? pokud THC snižuje produkci trávících žláz. Pak by to ale nekorelovalo s tvrzením, že THC zrychluje metabolismus. -_-


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma