Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
problém s kořeny - HYDRO - Klikni zde pro originální téma
luckaaduck78
Mám problémy s kořeny, že některé jsou tmavé. Nežloutnou ale hnědnou. Je to plíseń? Co je toho příčínou a jak to mám odstranit?

Světlo 400W, systém amazon 116, hnojiva advanced nutrients, třetí týden v květu...
Teplota vody 20-22 stupnu.
EC 1,6
PH 6,2
Paranormal Grow
Ahoj, vypada to na plisen, pokud si to neprepalil hnojkama, vetsinou to je spis pak na vyhozeni, ale jestli to chces zachranit poridil bych trichodermu treba od ghe jak je bioponic, aktrivator, jinac ja tam cpal enzymy a oxy plus....
luckaaduck78
hnojiv dávám poloviční dávky a jak jsem psal tak EC mám 1,6 což si myslím není moc. Teplota vody taky ideál tak opravdu nevím čím to může být.
Paranormal Grow
Mas tam jednoduse bordel, vse musi byt 100 sterilni, a makej v rukavickach:teef: Dobra vychytavka je dát biofiltr do nádrže...
luckaaduck78
ok zítra koupím ten bioponic a peroxid vodíku. Kolík dát toho proxidu do 50L roztoku?
Paranormal Grow
Kup k tomu bioponicu i biosevii, zlepsuje efektivitu ty houby;) ten peroxid se dava 5ml/10l...pri cisteni systemku 50ml/10l...nevim jakej system jedes, ale muze to byt i dusledkem spatneho okysliceni vody
luckaaduck78
jak jsem psal v úvodu, mám systém AMAZON 116. Je to pseudo aero tudíž by nemělo být špatné okysličení..
luckaaduck78
Dnes jsem použil H2O2 5mm/l a uvidím.
Přikládám i aktuální foto. Konečky listů jsou svěšené dolů. Čím to je? přehnojení?
luckaaduck78
Hniloba je po 24 hodinách od nasazení peroxidu vodíku pryč. hurááá...
Paranormal Grow
:wink:
luckaaduck78
Mohu ten peroxid vodíku nechat v roztoku nebo raději namíchat nový roztok bez něj?
Mard
citace:
Původní příspěvek od luckaaduck78
Mohu ten peroxid vodíku nechat v roztoku nebo raději namíchat nový roztok bez něj?

Klidně to tam nech.
Rookie
Ahoj mam nejaky hnedy sajrajt na korenech a co jsem si vycetl tak je to na peroxid. Pouzivam hnojky AH. Kdyz budu chtit nasadit peroxid pochopil jsem spravne ze musim vysadit root stimulator a enzymy? Kolika % peroxid mam koupit, kde a kolik ho nalit treba na 10l roztoku. Mam pseudo-aero Amazon 116. Kdyz budou koreny vypadat dobre muzu vymenit roztok za normalni s enzymy a root stimulem nebo to mam nechat v roztoku s peroxidem?
Sory za stupidni otazky ale jsem novacek a potrebuju to vysvetlit jednoduse pro idioty
Diky
smoke85
A já bych doplnil opět jednu věc - peroxid a bio sračky se nemíchají. Jednoduše proto, že aktivní kyslík v peroxidu se na vše bio váže a ničí. Ale to jen tak pro zajímavost. Nic ve zlém, jen nechápu lidi co používají něco aniž by věděli co a přitom stačí jen hledat a číst a číst. Kontraproduktivita a vyhazování peněz, je to, co tu radíte. Možná dobrá rada, ale nevysvětlená úplně. Myslím, že "problém" bude jinde.

Co se týká jediné fotky kytek v tomto vláknu, mi nepřipadá, že by jim něco chybělo. Listy vypadají zdravě. Barva kořenů by měla být bílá, ale časem a hlavně s AN hnojkama to žloutne. Vždyť ta jedna jejich složka SensiGrow/Bloom i toho Connoiseur je jak bujón :) Mimochodem AN dělají přípravky s názvem Piranha a Tarantula a to jsou prospěšné plísně a bakterie. Je jich dohromady asi 100 druhů a je tam i trichoderma. Na začátku luckaaduck78 psal problém s kořeny a kytky vypadaly jak? Jako na té fotce v 8. příspěvku, prostě v pohodě?

Taky bych dodal, že kytky serou a pak je tam takové tmavé hovno, prostě neřekl bych problém. Pokud nejsou vidět změny na kytkách. Taky bych se toho ze začátku obával, ale praxí zjistíš, že to není problém. Ono z povrchu toho pletence kořenů ti to omyje tekoucí voda, ale uvnitř už je to trošku problém a proto to vypadá jak vypadá. Jsi to jenom vytáhl a vyfotil, co? Nepromyl jsi to. Ono pak zjistíš, že to je jen to hovno, plíseň neomyješ, spíš by jsi ten kořen rozmačkal, jelikož plíseň naruší jeho pevnost.

Takže jak jsi psal, že je hniloba za 24h pryč, IMHO ono ti to prostě vyčistilo nádrž od sraček a případných bio složek...
Většinou to nejjednodušší řešení bývá správné. A pokud dodržuješ hygienu, tak bych se přikláněl k mému vysvětlení.

to Rookie: peroxid zvlášť a bio taky, prostě pokud to chceš míchat, tak jen vyhazuješ prachy oknem. Takže vyměnit roztok od peroxidu, až tam budeš chtít přidat kořeňák a enzymy. Většinou se vše píše na 30% peroxid. Imho já bych s tím jen čistil, kytky takové věci moc nechtějí. Ale spousta lidí tady má jiný názor. (Protože peroxid - z toho názvu kyslík přímo čiší. A my chceme ve vodě hodně kyslíku, tak to musí být super. Ale to, že je ten kyslík v nevstřebatelné formě pro kytku, už většinu lidí nezajímá. :( ) Pravda je však jen jedna a William Texier z GHE to ve své knize Hydroška pro každého napsal excelentně.

A jináč hezkej den pánové a dámy.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma