Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
DS 90-II - 90 x 90 x170 cm - Klikni zde pro originální téma
Plagrom
Už jsem se asi odvážil nakupovat.

Box - bych zakoupil zde - http://www.hotchilli.cz/dark-street...0-x-90-x-170cm/ je to verze 2.5 s tou vaničkou dole a celkově by měl být lepší...na heurece lidi dávaj 100%, tak by snad neměl být problém.

Ventilace - http://www.e-grow.cz/products/kompl...iltrem-385m3-h/ s tím, že bych si tam dal lepší filtr utáhne ten ventilátor 400w? Box bude v druhém patře domu(s prvním není nějaká bariéra - bez dveří) - takže by teplota měla být stále kolem 19C, ale nejsem si jistý, když to bude v místnosti s oknem, aby tam nebyla v noci menší teplota - při mrazech (nefunkční radiátor)

Osvětlení -1. Přeřadík https://www.growgarden.cz/diditalni...tne-kabelu.html
Má to bejt se všema kabelama + mám tento growshop ve městě (nekupuji tam vše, protože třeba ten ventilátor tam pro moje podmínky není (tak levný) nebo ten box je tam za stejný prachy, ale bez tý vaničky, asi slabší fólie atd.
NTS jste mi doporučovali, tak ho beru.

2. Stínidlo https://www.growgarden.cz/stinidla-...flector-xl.html - bez kabelů, ale ten by měl být u toho přeřadníku
Odrazovost tam radši asi ani nenapsali...je to dobrá volba? Mělo by to být už lepší, je svítidlo i za 285 Kč, takové lámané.

3. Výbojky 250 W Grow - https://www.growgarden.cz/rustova-v...va-vybojka.html 18k lumenů, pak je tam ještě lepší 20k lumenů, ale o 400 kč dražší + tohle je NTS

400 W Květ - https://www.growgarden.cz/kvetova-v...va-vybojka.html

Jaký máte názor na odlišné watáže?

Měřiče: Asi žádné, protože uvažuju nad Advance Nutriens (má udržovat dobré ph)


Další věci už si nějak dokoupím v Growgarden, jako zvlhčovač (TAKY 1200 KČ), teploměr/vlhkoměr,květináče,kabely...jen k ventilátoru ne? Jinak je vše.
Na stínidlo ten Sun Grip? (na filtr by měl být v boxu, že?)
Nezapomněl jsem něco?

Všechny poznatky budu milovat.
Můžu s tímto začít?
Mr.MEN
Heleď docela na pohodu. :)
Ale popravdě je asi lepší zainvestovat hned do digitálního předřadníku. Klidně i 400W pokuď je přepínatelný aspoň by si byl připraven do budoucna. :) Ale to je už podle finančního hlediska. Ale digi seženeš i do 3000tis. :)
Pak na parazity a nemoci se vykašli budeš řešit kdyby nějaké přišli. Když nebudeš prase a budeš pořádně uklízet a dezinfikovat tak se tě obloukem vyhnou.
Jestli budeš mít na pH metr určitě kup jinak se ukapeš k smrti. :D
pH může jednoduše měnit od General Hydroponics Dry pH Down je to sypké a dělané přímo pro rostliny. A nebo kyselinu dusičnou na růst a kyselinu fosforečnou na květ. :)
Jinak jak to tady máš by to bylo ok. :) Kdyby si chtěl poradit ještě z něčím tak piš. :)
Plagrom
DÍKY! :D Všichni jen, ať si to najdu nebo ignorují / zatajují nakonec důležité věci.

Digitál přeřadník je třeba za 2.8, ale ten prej chodí často na reklamace...? http://www.e-grow.cz/products/predr...inatelny-akce-/ (400w určitě na 90x90, chci spíš kvalitu)
Je ten elektrickej rovnou i na 250w? ( dá se přepnout nebo zas přendávat nějak dráty na jiné místo?)
Co ten stykač?

Nějaké osvědčené typy ventilátorů...ten přeřadnik radši prej Lumantek nebo nic?/ s jakýma spínačema máš zkušenosti / stykačem?

Nemám rád reklamace přes poštu, v našem shopu ve městě growgarden je to drahé(všechno + nejsou komplety)
MocnyOkurek
K tomu predradniku musis taky koupit poradnej kousek jako je lumatek treba. Je sice drahzsi ale uz vis proc :). Navic ho tu nekdo rozebiral a byl ze strevy tzn hw vybavou spokojen.
Mard
Jakej stykač?!? Najdi si na wikipedii co je to stykač. Ty potřebuješ malým řídicím napětím ovládat spínání velkých proudů? Zkus prosím chvíli číst a studovat, než tady nefrkáš zase hafo otázek. Kdyby sis ALESPOŇ přečetl popis těch spínaček, který jsis sám vybral, tak tam máš, že je to pro výkon až 3500W, takže na stykač zapomeň.
Na dumání nad reklamacema se taky vykašli, moc často to neodchází. Tady máš lepší popis: http://www.bio-farm.cz/Digitalni-pr...ulaci-d2606.htm
Plagrom
Mard: Tady na groweru jsem to tak 3x četl, že 600 a +, je stykač bezpečnostní jistota a pak jeden psal, že radši i na 400w. (spínače vyhořívají prej)

Mr.Men: Přeřadník, jak jsem posílal a Mard, tak máš s ním zkušenosti? Nebo fakt radši koupit lumatek? A názor na stykač?...je vyhoření spínačů časté?
Mr.MEN
Jo ten co poslal Mard. Tak přesně tento typ mám. A zatím běží jak hodinky už tak 3 kolo. :) MH i HPS úplně bez problému na 250 i 400W. Nikdy žádný problém. :)

Jinak klidně kup i mechanické spínací hodiny já je na lampu mám do dneška, na čerpadla mám akorát digitální.
Keen
NTS 600W mam dva a oba maj odjeto 3 kola a taky bez problémů. Každopádně hlavní důvod pro Lumatek je záruka 5 let a v případě poruchy ho doneseš k prodejci a on ti ho rovnou vymění za novej kus, nečekáš na reklamační řízení.
Plagrom
Ok díky moc...když už mám techniku, tak jsem zas narazil jaký způsob pěstování je tak nejlepší(jestli mám koupit síťku atd.) - myslel jsem si, že bych dal 5x 11l Northern Light auto od RQS - Height Indoor 80 - 120 cm.(asi bych musel po dvouch tejdnech svítit na květ, zastřihnout, síťku)...nějaký kvalitní indoor odrůdy? (spíš kvalitu, nechci aby se to mohlo splést s outdoorem) ten NL je první nej hodnocený v RQS. Mám dobré zkušenosti s Royal Dwarf ve skleníku...to vypada jak pod lampou. Ale často to v indoor odrůdách-galerie, nevidím...spíš jen nějaký neznámý odrůdy...nebo lepší tam dát třeba 6x 6l něčeho menšího, čeho teda? Nebo vzít cokoliv, co bude v dosahu v podobě řízku?

Ten EC měřič asi taky koupím - měří se EC a Ph ve vodě, která projde květníkem nebo jak to je? Jinak hnojivo vezmu http://www.growshop.cz/katalog/deta...estovani-indoor
1filantrop1
Hele, zatiaľ ma tento predradník nesklamal, idem ho 5 kolo http://www.growgo.eu/cs/growshop/12...mable&results=1

Čo sa týka Ec alebo pH metru, doporučujem výrobky Milwaukee, ph http://www.growgo.eu/cs/ph-metry-a-...rtini&results=4 a ec http://www.growgo.eu/cs/ec-metry-a-...rtini&results=4

Dostal som od chalanov kupón na 10% zľavu, ktorý sa ti môže hodiť SALE10.

Zostava dobrá, breberky by som neriešil, ale môžeš použiť nejakú prevenciu Biool alebo iné postreky, ktoré je dobré striedať.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma