Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Teorie o regeneraci pryskyřice - Klikni zde pro originální téma
GoQuality
Ahoj,
co jsem četl v příspěvcích na téma "Jak nejlépe připravit kytku na sklizeň", nebo něco takového.. tak podle dosti lidí je nejlepší kytku sklízet ráno, protože se v noci regeneruje pryskyřice.. Pokud je tohle pravda, tak by teoreticky mohla být kytka mnohem potentnější pokud bychom jí nechali před sklizením ve tmě mnohem déle pomocí zatemňování. Co si o tom myslíte ?
sw3ap
Ano, někdo tu kytku nechává před sklizní třeba 2 dny ve tmě. Jestli to k něčemu je, nevím, nesrovnával jsem.
Mitch Buchannon
Tak za 1. tou "regenerací" https://cs.wikipedia.org/wiki/Regenerace asi myslíš generaci (česky tvorbu) pryskyřice. Příště raději používej české termíny, je trapný když nevíš co píšeš a ještě to znamená něco úplně jinýho :D, ale nic proti ;). Ta tma před sklizní ale funguje. Já vždy nechávám kytky 3-4 dny dojet ve tmě, hezky na suchu, kdy jim pěkně ovadnou listy a palice se pěkně orosí. Matroš potom taky líp schne a líp se mu otrhávaj lístky.
Subatomic
Pokud se nemylim tak regenerace znamena obnova neceho. Jelikoz na slunci pryskyrice nepatrne zanika a v noci opet obnovuje, rekl bych ze go quality pouzil toto oznaceni zcela spravne. A vubec, kazdej vi co tim chtel autor rict, daleko trapnejsi mi prijde chytat se kazdyho slova a za kazdou cenu mit potrebu nekoho opravovat. Jinak s tou tmou jsem to zkousel minulej rok, dva dny uplne tmy, zadnej rozdil jsem nezpozoroval ale jestli ches tak to zkus, urcite tim nic nezkazis.
bruno.kudrna
Zdravím
Pokud se nepletu tak tady nejde o tu pryskyřici,ale o hladinu thc a ostatních kanabinoidů v ní obsažených.
Ta pryskyřice je tam přece pořád.Přes den nikam nemizí a večer se zase záhadně neobjevuje.
Jde o to že jak se rozední tak sluníčko postupuje výš a výš a postupně se otepluje.A právě to teplo ovlivňuje % thc v pryskyřici.
Proto je nejlepší sklízet brzo ráno nebo až na večer.
Někde sem to četl bylo tam i vysvětlený proč se tak děje.Zkusím to pohledat a hodit sem nějakej odkaz nebo tak.....
Zdárek:sun:
fedousek
Tvorba pryskyrice je pouze obranny mechanismus kytky pred horkem a skudci, stejne jako jeji vune. Je to evolucni vyvoj rostliny pro udrzeni se nazivu po x generaci. Jestli kosite rano, nebe vecer, nebo davate tmu buh vi jak dlouho je uplne jedno, pac kvalita rostliny bude stejna. Jedina vec, ktera se zmeni bude vzhled a mozna nepatrne, ale opravdu nepatrne vaha.
Mígl
Pryskyřice přes den opravdu trochu oxiduje a květy jí vylučují nejvíc právě v nočních hodinách, tudíž je lepší sklízet ráno nebo dopoledne.. Dělám to tak každý rok a květy jsou nádherně bílé :)

Ale zase žádnej markantní rozdíl nečekejte, pokud je to špatnej model, bude špatnej i ráno :D je to už spíš taková menší vychytávčička
fedousek
Jiste, oxiduje kvuli horku a slunecnimu svitu. To je to, co jsem psal. Pres noc pak obnovuje pryskyrici na dalsi den. Kazdopadne si clovek nic temer nic nepomuze, at bude sklizet kdykoliv. Rekl bycn, ze je to vec pouze psychicka :-D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma