Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Přebytek dusíku a pomoc s hnojením biobizz - Klikni zde pro originální téma
Reggaeshark
Ahoj groweři. Pěstuji kytky venku a potřebuju rady ohledně hnojení. Konkrétně se jedná o hnojiva biobizz a kytky nasazené v březnu a poté v dubnu přesazené ven. Určite znáte schéma/tabulku pro hnojení biobizz hnojivy. Jde vidět, že je určená pro autoflowering, protože růst je dvoutýdnový a zbytek je fáze kvetení. Já mám konkrétně hnojiva bio bloom a top max.
Specifikace kytek: 6x blue dream 2x Amnesia haze
Rozrostlé, zastřihovány.
Vysoké cca 2,5-3m. Zalíval jsem 3ml/l bloom a 1ml/l top max.
Začal jsem dávat 8ml bloomu a 8ml top maxu, jelikož dělím 2 litry mezi 8 kytek.
A jedna začala projevovat přebytek dusíku, což bych pochopil, kdyby to byla malá kytka, ale ona je to 2. Největší... Nejeví se to na celé kytce, ale jen na vrchní části a má cca o polovinu menší palice, než ostatní. Když jsem dával 3ml bio bloomu, bylo to v pohodě. Myslíte, že mám připravovat zálivku pro tuto kytičku zvlášť?
Děkuji a kdyby tu už něco takového bylo, klidně smažu.
Rostlina:http://prntscr.com/8dxbus
List vs list ostatních:http://prntscr.com/8dxc7q
Schéma:http://prntscr.com/8dxcfd
Mard
Kolego, proč by tabulka hnojení měla být pro autoflowering? Když někdo pěstuje indoor, tak nechce mít třímetrové keře, ale přepíná na květ co nejdříve, obvykle po těch dvou či třech týdnech. Takže ta tabulka hnojení je pro běžný indoor pěst.
Překvapuje mne ten rozdíl v zeleni listů, ten pravý list je výrazně tmavě zelený, to mi dělá, když dám víc dusíku. Ale ta kytka na té fotce vypadá dobře, laicky (protože s Biobizz nemám zkušenosti) bych soudil, že jí nic nechybí. Některé kytky zkrátka začnou venku kvést o pár dnů později a tak jsou paličky různě velké. Na tvém místě bych nic neměnil a nechal to tak.
BTW: Jinak dusík je obsahem zejména Bio-GROW, který se také má dávat celou dobu.
crazyben
Tmavě zelená pořád lepší než žlutá (lepší trošku víc dusíku než míň)... podle mě hledáš problém kde neni.

Ono to hnojivo s tim stejně žádnej zázrak neudělá a nejvíc záleží na samotný kytce. Ta tabulka počítá i s druhem substrátu kterej použiješ... a jelikož pochybuju že si ven sypal značkovou hlínu za x stovek, tak můžeš celou tabulku brát spíš jen orientačně. Já vždycky hnojim podle toho jak se mi to zdá, než abych slepě jel podle nějaký tabulky.

8ml na dva litry už je dost... no 2 litry na osum velkejch kytek venku je jak když plivneš do řeky... nic. Podle mě ty kytky ani nepocejtí že je něčim hnojíš... já lil až dva litry na kytku a to do kýble (ne na zem). Máš to v kýbly (jak velkym) nebo v zemi?
Reggaeshark
Mám to v zemi. Zalejvám každej večer 250 ml na kytku, protože jsem tu někde četl, že 500 se má dávat až chvíli před sklizní. Rostou parádně, takže myslím, že hnojivo stačí.
Mard
No 250 ml zálivky pro velkou kytku je naprosté nic, snad jedině po dešti :-)
Ale co se týče hnojiva tak to stačit může. Já když jsem dřív pěstil na dvoře, tak jsem kytky zalil hadicí a pak jim dal hnojivo, asi půllitr. Ale ty tvý kytky vypadaj dobře, asi mají vody i hnojiva dost. Buď v klidu, jak píše crazyben.
ALE: Před sklizní naopak dva týdny nehnoj vůbec, dávej jim jen čistou vodu aby se spotřebovaly živiny v půdě a kytka nebyla plná hnojiva. Pokud takovýto flushing čistou vodou neprovedeš, tak výsledná sušina bude dost nechutný produkt.
Reggaeshark
Hnojil jsem biogrow po dobu růstu, už mi bohužel došlo :D No kytkám stále žloutnou i spodní listy, což mi kamarád řekl, že tomu stejně nezabráním a že se kytka zbavuje starých listů.
crazyben
Přesně, tam se mluví o indooru... v zemi to dvě decky nepozná, asi dobrá půda tak jim nic nechybí. A přesně jak píše Mard... před sklizní naopak jen čistou vodu a to pořádně, ať propláchneš kořeny od solí z hnojiv.

Spodní listy vždycky začnou žloutnout jak to začne zrát... kytka si z nich bere živiny pro paličky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma