Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Lampa - Klikni zde pro originální téma
d.indian
Pohodový den přeji.
Chtěl bych poprosit o radu zkušenějších. Mám na terase 2 kytky. Už nakvétají. Tak 5-10 m od terasy svítí pouliční lampa.
Otázka zní, Přikrývat? A na kolik hodin?
alesh
Tak jestli už nakvétají, neměl by to být problém, ne?
d.indian
No aby se ten proces dokončil. Kvetení je velká alchymie.
2echy
Zdar,neni to velká alchimie..Jak píše Aleš,když to začíná kvést,tak by problém bejt neměl.Ale jestli máš možnost zatemňovat,tak si stím měl už dávno začít,mohl jsi mít kytí o nějakej ten tejden v květu napřed..Ale když to kvete,tak bych si tim hlavu nelámal.Ať se daří!
koles
Kytky venku mají i v noci celkem dost přirozeného světla, třeba od měsíce. Pokud ta kytka není přímo pod lampou, neměl by s tím být problém. Nevim, jakou tam máš dispozici, ale třeba by stačilo na stranu k lampě dát zábranu z černé plachty naputé na dřevěném rámu nebo něco podobného, prostě aby to umělé světlo nešlo na kytky přímo
celek
Pouliční osvětlení vadí, ne však každé kytce stejně. Jde o rozdílnou genetiku. Pokud máto to "štestí", že v blízkosti kytek nějaký soused něco přestavuje na baráku a svítí si i v noci na práci halogenem, můžete rozdíly pozorovat. Tak jsem před pár lety zjistil, že noční světlo hodně vadí právě na začátku nákvětu, ale jeho vliv je skoro zanedbatelnej za polovinou květu. Na straně kytky osvícené přes noc lampou to je řídký,listnatý, vytáhlý a občas to může zhermit. Na straně opačný celkem pohoda. Doporučuju tak jak už píše koles, zábranu proti přímému osvětlení.
Dain
Já bych za sebe naopak poznamenal, že vůbec žádné problémy s kvetením kytek rostoucích v blízkosti pouličního osvětlení nemám..alespoň zatím :P, mám to od nich každoročně tak 20m, a možná sem měl štěstí na odrůdy (viz celkův př.). Jsem však spíš toho názoru, že více rozhoduje typ světla, které je v lampě použito. Chladné světlo by vadit nemělo, jelikož měsíc tak také svítí a podle všeho mají bílé zářivky velmi podobnou teplotu chromatičnosti, takže zjisti co to tam u vás vůbec používaj ;-) ale pokud máš jak je před nežádaným svitem zastínit, určitě se na tebe holky zlobit nebudou.
Zelínář
Měsíc nesvítí, je to kus šutru.
Basteleeeero
A tienidlo je tiez len kus plechu. (Cim teda nechcem povedat, ze je to uplne to iste.)
koles
citace:
Původní příspěvek od Zelínář
Měsíc nesvítí, je to kus šutru.


Ale notak :D Navíc jsem nenapsal, že měsíc svítí, ale že světlo [jde] od měsíce.. a tak to myslím je :rejp:
celek
Měsíc je kupodivu stále velká neznámá. Odráží sluneční paprsky, vyzařuje polarizované světlo, které působí na některé lidi a na rostliny.
Zelínář
Měsíc je úžasná věc. Určitě by stálo za to prozkoumat jeho účinky nejen na příliv a odliv, ale i na nás a rostliny.
Kde jaká babka kořenářka věděla že na bylinky je nejlepší chodit při úplňku nebo brzy ráno.

Já osobně si ale myslím že měsíc má účinky maximálně tak na osmotický systém rostlin, vlivem jeho přitažlivosti a vliv světla odraženého od tak vzdáleného tělesa, kde zdroj světla i když tak mocný je ještě sakra hodně dál je zanedbatelný.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma