Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
2015 - Pěstování konopí a zákon - Klikni zde pro originální téma
GoQuality
Zdravím,
zajímalo by mě, co mi hrozí za 5 kytek, které mám na zahradě. (Bojím se smradu, náhoda je blbec, někdo mrkne přes plot a vidí)
Kytky mám celkem velké, až 2m keře... ze sklizně by mohlo být určitě tak 500g.

Informací je všude hrozně moc, a jsou různé...
Někdo říkal, že dokud to nesklidím/nesuším, tak vlastně nic špatnýho nedělám, protože pěstování se nedá brát jako výroba drogy, je to možný ?

Jak bych to mohl, co nejvíce okecat, abych měl co nejmenší trest ?
Co když řeknu, že to máme celá rodina jako celek a né přímo já, jak by se to pak řešilo ? Myšleno na mastičky, čaj.. nebo co já vím :) Samozřejmě distribuce není, tudíž vlastní použití.

Myslím, že to není tak úplně zbytečnej příspěvek, protože jsem opravdu nic aktuálního nemohl najít, pokud máte oveřené informace/zkušenosti, tak je sem prosím hoďte, samozřejmě uvést, kdy se to dělo (aspoň rok)..

Díky
koles
Na počtu kytek nezáleží, záleží na množství látky obsažené v sušině. A sušinu ti z nich udělají i když je máš ještě na zahradě..

Pěkné shrnutí je tady: http://www.epravo.cz/top/clanky/mno...rebu-94705.html
Mard
V odkazovaném článku je jedna důležitá věc:
Současně je však třeba podpůrně zohlednit i další okolnosti, za nichž byl takový čin spáchán, tedy zejména způsob, jakým pachatel s uvedenými látkami nakládal, dobu, po kterou tak činil, počet osob, jimž je např. opatřil, prodal nebo pro ně přechovával, případně i jiné skutečnosti.

Tedy jinými slovy řečeno, pokud člověk tvrdí že to má na okrasu a neexistuje důkaz že by dříve vyrobil drogy nebo jejich výrobu chystal, tak je odsouzení těžko představitelné. Ale pokud má někdo domě kilo marjány s obsahem THC 15% a najdou to společně s rostlinami, tak se veze. Stejně tak, pokud dotyčného chytí že někomu dal okoštovat jeho výpěstek - to už je šíření toxikomanie.
GoQuality
Takže pokud u mě nenajdou nic kromě kytek na zahradě, můžu říct, že jsou jen na okrasu a tím to bude vyřízené ?
A jinak, kontrolujou při prohlídce i data v počítači, popř. i FB/mobil ?
koles
Pokud ti najdou kytky na zahradě, tak je posekaj, změří obsah účinných látek v sušině a od toho se odvíjí další průběh. Buď dostanejš pokutu za přestupek anebo se jedná o trrestný čin a jdeš k soudu, kde bude zhohledněno, co psal Mard. Četl jsi ten rozbor?

Z počítače by něco mohli vytahovat, pouze pokud by zároveň měli povolení k prohlídce domu a ten počítač při ní zabavili. Velmi nepravděpodobné při udání, že pěstuješ pár kytek na zahradě...
GoQuality
Jen letmo, večer si to pročtu celé. :)

S tím PC, já se jen bojím toho, že např. na FB mám s kámošema různý konverzace, který by nikdo neměl vidět...

Asi si zašifruju HDD a popř. řeknu, že jsem zapomněl heslo. :D
Sir_Major
Nejdůležitější je aby ti nemohli prokázat distribuci. Mám pár kamarádů kterym našli doma stan a vylezli jen s podmínkou plus zabavení vybavení. Samozřejmě nesmíš mít doma kilo sušiny. Musíš tvrdit že to máš jen pro vlastní potřebu. Že jsi kuřák a nechceš to kupovat od dealerů a podporovat tak drogové gangy. Samozřejmě bez trestu nevyvázneš ani náhodou. U páru kytek na zahrádce nevím. Přece jen už se to dá považovat jako výroba. Hodně asi záleží i na soudci a obhajobě.
GoQuality
No tak to je i tak celkem svinstvo, do kterýho je zbytečný se dostat.. Hold moje blbost, že jsem nepřemýšlel dopředu. No, snad je šance, že to někdo vyčmuchá a k tomu práskne jen maličká... Spíš bych se měl bát zlodějů :)
Sir_Major
To souhlasím. Huliči to najdou po čuchu a sklízí to za tebe. Už se mi to stalo x krát...
!ZAU!
Me nabehli domu.Mel jsem asi tak 10 dni pred kosou.Kytky+vybaveni vzali.Dostal jsem pul roku podminku,bez pokuty atd.Telefon ani pc je vubec nezajimal.Jen veci ohledne pestovani.Ale hledali jak blazni.Chteli najit vahu,pytliky proste cokliv co by naznacilo prodej.U me nic takoveho nenasli.Pro zasmati..mel jsem doma krystalon starej uz asi 10 let co sem pouzival v mladi.Poslali ho na rozbor :) byl v orig.baleni a mel modrou barvu :) o mesic pozdeji mi volali ze se nejedna o drogy a ze mi to vraci.Tak rikam ze uz to nechci.Prej ze mi to musi proste vratit.Prijel v desti a nezapomenu jak sem si sedl do auta a na zemi louzicka :) rikam asi vam tece do auta.Rekl jen ja vim :) Joo kdyz posilate modrej krystalon v orig krab. na rozbor.Pak veci ve spise:nedokoureny suseny material :) prelozeno spek :) a jak sem otrhaval zlute listy daval jsem to vedle skrine..Nemohli pochopit co to je a jak to zapsat.Tak napsali zluty odpadli rostliny material :) .Jeste ke me nabehli v lete a ja spim nahatej pul hodky sem je v poutech premlouhal aby sem se mohl obleknout ze nejsem zadnej vrah a ze na me cumi sousedi ze to neni prijemny bejt nahej..Odpoutal me se slovy budes v klidu :) chlapci prijeli z 10 pytli a naplnili jen jeden :) nikdy nezapomenu na to.jak muj tejden starej awing sroloval aby se mu vesel do igelitky :( jeste sem jim pujcoval stipacky aby to mohli pokosit.Pak premejsleli cim svazat kytky.Museli je oznacit po jedny a ocislovat.tak sem jim poradil at vezmou podpernou sit a rozstrihaj ji :) ani neumeli rozebrat home box.Ale byli v pohode.Hned jim bylo jasny ze nejsem zadnej narkoman a prodejce.Jeste si pamatuju ze to meli rozdeleny jeden me hlidal.jeden zapisoval a ostatni hledali..a ten co zapisoval nasel u linky speka nedohuleneho,jak se tam dostal nevim ale pta se sefe to tam mam taky zapsat a on na nej leda ze by si to dohulil vsichni sme se zacli smat :) prisaham a tady ten napsal nedokoureny rostliny material.Ted se tomu smeju sle v tu dobu to bylo na hovno.
Sir_Major
:D tak to je sranda :D :D :D.... Kdyby se to stalo mě asi bych se tak nesmál... :D
GoQuality
!ZAU! - moc díky za storku, jen bych se ještě zeptal, kolik jsi měl kytek, kolik bys z nich tak měl gramů a jak na tebe vlastně přišli ?
- z toho vyplývá, že fízlové jsou většinou jen v poho lidi, co plní povinnosti chtě nechtě.. ale hold najdou se blbci, co to nahlašují.. proč sakra..

Tak ono to bude stejně asi v pohodě, kosit to nebudu, toho je mi moc líto.. to radši risknu průser....
AkatronChronic
Nejhorší je že grower by mohl být takový akvárium z kterého se dá vytáhnout rybička a dělat mu peklo :D přece jenom kazdej znáš to tady popisu jak to jenom jde a navíc se na to může podívat úplně kazdej co má NET.. Jinak Zau ty ses típek největší !! ;) 👍✌👍✌👍✌👍
!ZAU!
Kolem 20 mozna vic.gramu urcite tak 300.Nekdo me udal :( Ale rekl bych ze sousedi to nebyli.S tema se vychazel dobre.Nejhorsi je ze v tom baraku se tocil pernik ve velkem.Ne jenom jeden clovek kazdej to vedel a nikdo si na ne nedoslapl.Je to smutny
!ZAU!
Ja sem se v tu dobu taky nesmal.Zna te ten pocit?kdyz se neco posere a vy se modlite aby to byl sen?Tvl ja si furt rikal : delej probud se :)
GoQuality
jj... kort v dětství, kdy byly úplně jiné hranice a průser ve škole byl jak kdybys v dospělosti měl jít sedět na 10 let :D
Tak to jsem rád za tvoji zkušenost, aspoň mě to trochu uklidňuje.. :)
GoQuality
AkatronChronic, i kdyby někdo přímo nahlásil týpka, že se chlubí i s videodokumentací na groweru, tak se to podle mě řešit ani nebude.. nemají čas ani prostředky přes net někoho dohledat až domů a pak teprve kontrolovat, jestli dělá něco trestnýho (resp. najít HMATATELNÉ důkazy..)
Jo, šlo by to.. ale nejsou pro to procesy.. takhle by museli jít za providerem a žádat adresu toho, kdo tu IP platí... a jen to je neuvěřitelný sraní, proč by si přidělávali práci ? Bonzuje se už tak dost.. na tohle prostě nemaj čas :D
!ZAU!
Presne tak!!toho sem se nikdy nebal!!Spis komu to clovek rika atd.Kdyby chteli,uz davno by neco delali..A ze se tu ukazovali solidni pesty.Ne jak u me 400w a 300g.
Sir_Major
Souhlasím. Kdyby chtěli kriminalizovat grower, museli by podezírat a vyslýchat tisíce lidí. Spíš je třeba dávat si pozor na lidi kolem sebe...
MocnyOkurek
Tak hlavne spousta lidi co tu pestuje ma normlani praci a pestuje proto ze nechce proste koupovat 200/g. Navic jak uz nekdo zminoval tim ze pestujeme nepodporujeme dylery a typky co fici ve velkym a maj to jen na kseft. Pro stat i pro nas je to win win situace...
Mard
To je přesně ono. Já bych od dýlera nic nekoupil, nechci podporovat obchod. Proto do mastiček vypěstuji dvě nebo tři kytky. Myslím že soudce by si připadal jako blázen, kdyby mu státní zástupce přihrál můj případ k odsouzení. Ale zbytečně neriskuji osobně nikomu nic neříkám ani nedávám.
AkatronChronic
Asi tak :) chce to trošku opatrnosti a respektu .. Proto si osobně myslím že tohle je taková botanika zábava to pěstovat a mít je rád :)A vůbec ne zadnej zločin... osobně mě mrzí že zitra se budu loučit se svima laskama ve skříní :D :) a přijde jim :rip: :rip: :rip: :rip: :rip: :)
Ronnie
!ZAU! .. Tak tohle je story jak svine, měl si docela štěstí že si nechytl úplné zmrdy, mohlo to asi dopadnout i hůř.
Co se týče té podmínky, neměl si kvůli tomu problémy v zaměstnání? Dneska chcou všude čistý výpis z trestního rejstříku, tak proto se ptám.
!ZAU!
No kdyz me chytli tak jsem pracoval da se rict pro kamarada..Ono to je problem,kdyz bych si sel shanet novou praci.Ale kdyz clovek pracuje,tak se to zamestnavatel nema sanci dozvedet.Clovek si pak musi akorat pozadat o smazani tr.rejstriku.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma