Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Co je s kytkama?? - Klikni zde pro originální téma
Marek4455
Zdravím growery,

potřebuji poradit, kamarádovi povadly tři kytky z pěti, nevíte čím to může být?? Odrůdou to není.. Podle mě je to asi přehnojené co říkáte vy?
Mard
Nejspíš totálně přelité a hnijí kořeny. Je to dole mokré? A zalévalo se to dřív než to dobře proschlo po předchozím zalití?
Efendy
Já ti nevím, mě to přijde naopak nezalité. Udělej dole v pytli díru a budeš vědět hned.
Marek4455
no dole ma vrstvu hnoje tak 10 cm a nadtim hlinu z kompostu.. ten hnuj mi prisel hrozne mokry a ta hlina zase sucha ja mu rikal at tam da ten hnuj s hlinou do celeho treba 1:5 zamichat je mozne ze ten hnuj drzel moc vody a hlina malo.. ale xas naopak byl v tom hnoji nadherny korenovy system.. tak nevim
Efendy
No jasný dole koženy hnijou a navrch schnou, snad nejhorší kombinace. Snad se nemusím ptát, ale ten pytel má na dně díry na odtok přebytečné vody že?
Marek4455
ano ma dole diry na odtok spoustu
Marek4455
co s tím má dělat?? je lepší to přesadit a odstranit ten špunt hnoje a poškodit i kořenový systém.. nebo nechat tak a doufat že ty další dvě to dožijou?
Mard
No jediná záchrana je ty vyfocené brutálně přesadit, jinak to uschne (pokud již není pozdě, ten stav je dost tragický dle fotek). Dávám tomu tak 50%, každopádně opadá většina zaschlých listů a je třeba doufat aby stonky fungovaly, pak rychle vyrazí nové listy na vrcholech a ještě něco půjde zachránit.
Při přesazování je třeba se zbavit mazlavého hnoje/hlíny třeba proudem vody a pak to přestříknout 0,5% roztokem peroxidu, aby se zlikvidovaly hnilobné zbytky na kořenech, které kytku otravují.
Pokud se jiné kytky ještě drží, tak by snad stačilo to celé strčit do nějakého keramzitu a rozříznout dno, aby rostliny chytly dech.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma