Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
LED sativa grow - Klikni zde pro originální téma
koles
Krocení sativ vol.1 :)

Na tohle kolo jsem si připravil:

:megafon: 2 phena Amnesia Haze (Archive)
:megafon: O'Haze Red (Raggae seeds)
:megafon: Desfrán (Destroyer x Destroyer) (DP)
:megafon: Girl Scout Cookies (BCBD)

Očekávám poměrně dlouhou dobu květu kolem 80 dní (~12 týdnů), nejsou to totiž žádné rychlokvašky.. Před přepnutím bude potřeba vyplnit síto, takže měsíc na růstu? (uvidíme)

Substrát je 1:1 biobizz allmix + kokos s trochou perlitu navíc. Hnojky budu používat bcuzz coco a+b (plus na závěr pk 13-14). Mikroprvky GHE essentials B. Vše v o něco menších než doporučených dávkách. Plocha 40x80, LST + SCRoG

Světlo 180W Mars hydro LED panel visí níž než posledně ;)
Mard
Jeden drobný dotaz bych si dovolil. Vidím na počtu příspěvků a datu registrace značnou zkušenost. Proto mne zajímá co vede k tomu že se pěstuje indoor tolik různých strainů naráz. Přece je problém dosáhnout stejnoměrného vzrůstu, každý typ roste jinak rychle a vyžaduje jinou péči. Nebo se pletu?
koles
Ahoj, to je dobrá otázka :) Za ta léta jsem nějaké zkušenosti nabral, ovšem indoor pěstuju asi pět let a stále mi přijde, že v každém kole udělám nějakou začátečnickou chybu :) Protože rád experimentuju, na takové pěstitelské chyby si přímo zadělávám, ale přijde mi to větší zábava než jét "podle manuálu" s výnosem jako jediným cílem. A protože to dělám hlavně pro zábavu a taky abych se něco naučil o kytkách, nezáleží až tolik na tom, jestli mi nakonci vypadne 50g nebo 150g (pod tímhle světlem), pro mé potřeby to stačí. A jak píšeš, je to pro mě hodně i o té péči a poznávání nových strainů.

Hodně jsem si poslední dobou četl o sativách, takže jsem si připravil několik druhů, které chci zkusit úspěšně dojét. OHR jsem už jednou vykvetl v malém kelímku a i to málo, co z toho bylo, mě mile překvapilo svými kvalitami (viz foto). No, protože sativy vyžadují trochu jiné zacházení než indiky nebo hybridy, bude to trochu oříšek, zvlášť co se týká výživy.

Několik zásad, které budu dodržovat:

- růst 16/8, květ 11/13 - blíží se více přirozeným podmínkám
- omezená velikost kontejneru pro menší vzrůst - proto jsou v květinácích po dvou (kromě DSF)
- trénování, záštipy, scrog - vytvořit stejné startovní podmínky pro květ (nic nepustit nad síť do přepnutí)
- šetřit s hnojivy, zvláště s N, na květu ho omezit na úplné minimum - aby to nepřerostlo a začalo včas zrát

A proč tolik druhů? Asi aby byla variabilita jak během pěstování, tak u finálního produktu. Slibuju si od toho dobrej kouř, kterej nebude uzemňovat :wink:
Sir_Major
Ahoj. Taky mam v oblibe spise sativove koureni. Posledne jsem jel power flower (RQS) spolu s mexican sativa (DP) a bez site je to opravdu problem. Power flower jsou taky z 80% sativy ale mex. Sativy je neustale přerůstaly. Nepomohlo roztahovani uvazovani ani ohybani. Nakobec jsem je musel asi 4x zalomit a stejně porad prerustay. Mexiky rostou i v kvetu. Priste je zkusim jet už od seminka s periodou 12/12 ...budu zvedave sledovat!
koles
Díky za info, se sativama je to přesně jak píšeš.. rostou i v květu, takže se často jedou na 12/12 už od semínka (pro malý box skoro nutnost). To lámání taky pomáhá - jak s regulací vzrůstu tak teoreticky i s výnosem (supercropping).

Zajímalo by mě, v jakém substrátu ti rostly a jestli jsi nějak upravoval dávkování hnojiv (a čím jsi je hnojil)...?
Sir_Major
Pouzivam mix zeminy s kokosem 70/30 (gold label) Da se pouzit i vicekrat. Před dalsim kolem to proplachnu vodou, pridam do toho wormhumus, guano a rohovinu, poradne promicham a je substrat zase plny zivin. Na rustu vubec nehnojim. Na kvet jen prihnojuju terra bloom od plangronu a sem tam jim dam lignohumat (v zahradnictvi stoji 100kc 0,5L) obsahuje stopove prvky,prispiva k zlepseni vynosu, zvysuje imunitu rostlin atd... je to 10x levnejsi nez od plangronu. Ke konci kvetu jim dam 2x nebo 3x green sensation (dostal jsem darem). S hnojenim moc neporadim pac ja prihnojuju jen kazdou 3 nebo 4 zalivku. Můžu ale říct že napr. Mex.sativa vypily 3x vice zalivky nez power flower. Jsou vice ziznive... Tim nemyslim že by potrebovaly vice hnojiv. Jen vody. Travka z hliny chutna nejlíp!
koles
Jasně, když máš větší podíl zeminy, není potřeba hnojit tolik ;) To co píšeš, se dost blíží dobrému organickému mixu, akorát (pro mě) moc surovin ke shánění :) ale věřím, že se to vyplatí

Zajmavá poznámka s tou vodou.. Moje pozorování odhalilo jen to, že větší kytky prostě vypijou víc, rozdílu mezi stejně velkými jsem si nevšiml..
koles
Po třech dnech to vypadá, že fáze přesazení je za námi a nastává explozivní fáze růstu. no, k vyplnění sítě bude potřeba ještě dost výhonků

Jednu Amnesii se mi podařilo zlomit :rolleyes:, sand se z toho dostane..

Prokládám zálivkou s čistou, upravenou vodou
koles
Boxík se začíná pěkně plnit. Snažím se kytky ohýbat a držet v jedné rovině, aby byl růst rovnoměrný. Jakž-takž se to daří :) K přivazování používám drátky, někdy k ohnutí větve stačí, když se mezi mrsty trochu zmáčkne/změkčí stonek, větev se ohne ale za dva dny je zas pevně sroste a ohyb zůstane - takhle se mi povedlo pár pěkných ohybů i bez kolínka. Rozhodl jsem se nezaštipovat a zkusit je prostě roztahat, dokud nebude dost výhonků do sítě. I tak to vypadá, že z původně plánovaného měsíce na růstu zbyde asi polovina, počítám, že přepnu během příštího týdne.

Hnojím asi poloviční dávkou Bcuzz coco A+B a přidávám mikroprvky GHE essentials.
koles
Uvazovací a defoliační práce pokračují..... odstraňuju postupně velké listy, které stíní menším větvičkám

Prostor je už takřka zaplněn a po dvou týdnech na růstu budu přepínat (cca pozítří) :D
koles
Středa, přepnout je třeba! No já vim, že je dneska čtvrtek, ale původně jsem chtěl přepínat už včera.. jen se to nestihlo. Takže přesně po dvou týdnech je boxík pěkně zaplněnej. Očekávám, že teď nastane drsné vytahování, je potřeba, aby se větve dostaly nad síť.

Každou druhou zálivku dávám jen čistou vodu. Trochu řeším, jak dál s hnojením, abych to nepřepálil s dusíkem. Pokud by bylo moc N, hrozí, že se budou víc vytahovat (prodloužení růstové fáze do květu), začnou dozrávat později (prodloužení květu). Na druhou stranu zas nechci, aby byly od polviny květu žluté (odhaduju květ 10-12 týdnů).

Bcuzz coco
složka A je 6-0-7 (NPK)
složka B je 1-5-6
PK 1314 je 0-17-18

Tak si říkám, jestli dál nepokračovat jen A + PK (tak dva týdny) a pak přejít na B + PK až do flushe. Anebo alternativa (pol. dávka) 1/2 A + B + PK

Co myslíte, plantážníci? :)
Mard
Pokud tam máš jako pěstební substrát hlínu+kokos, tak ta hlína si drží dusík jako farář kříž. Takže toho dusíku tam máš něco napufrováno. IMHO klidně můžeš přejít na B+PK. A trocha dusíku ve složce B bude zpomalovat žloutnutí, až se vyčerpají zásoby dusíku z hlíny. Kdyby to začalo žloutnout moc brzo, tak je vždy možné dát více B a méně PK.
koles
citace:
Původní příspěvek od Mard
IMHO klidně můžeš přejít na B+PK. A trocha dusíku ve složce B bude zpomalovat žloutnutí, až se vyčerpají zásoby dusíku z hlíny. Kdyby to začalo žloutnout moc brzo, tak je vždy možné dát více B a méně PK.


Hmm, to zní rozumně, díky :) Pojedu B + PK a v případě potřeby přidám ještě složku A, pokud by došlo ke žloutnutí listů..
koles
Po týdnu na zkrácené periodě je nákvět zatím pozorovatelný jen u GSC - že bude nejrychlejší, to se dalo čekat. Jinak ticho po pěšině.. :o

Kytky vypadají zdravě, jen OHR jeví mírné známky nedoostatku N na nejspodnějších listech. Jsou to taky listy nejstarší, takže by se jich nejspíš zbavil tak jako tak. N zatím dávat nebudu (nebo jen minimálně), počkám, až se trochu rozjede květ a pak případně dokrmím.

Úplně vpravo je Desfrán, kterej je už nad sítí, ovšem hlavně proto, že jsem mu přisypal hlínu.. cca 5 cm, takže by ji jinak jako ostatní teprve atakoval :)
koles
Dokončen druhý týden od přepnutí a vše již kvete.. tedy kromě DSF, který stále roste (odhaduju ještě týden), ale aspoň zkrátil rozestupy mezi patry. No místa je dost a lampa jde naklápět :sun:

citace:
dutch-passion.nl
During vegetative growth Desfrán needs little nutrition. She grows well in soil especially with plenty of root space, and grows vigorously in other grow methods too. Desfrán is 100% Sativa so she can grow very tall and develops long branches which can dominate the airspace/growroom in no time. In vegetative growth the stem can produce intense fruity aromas when rubbed.


^^^ Naprosto sedí! :D


Na GSC první krystalky, ostatní kvítka začnou být zajímavá tak za týden..

Nedostatek N je teď znatelnější u více druhů.
koles
Tenhle upgrade jsem chtěl udělat už nějakou dobu :) kontinuální závlaha snad neuškodí
zelenymuz
Zkušenost je spíše opačná, více problémů s výživou může nastat u indik. Kdesi jsem četl, že je dobré zkombinovat bílou (6500K), červenou (4500K) a UV (B, nejspíš). Otázka co se týká výživy je podle mě, jak dlouho bude trvat, než kytky přijdou o chlorofil v listech (v palicích bude ještě spousta) a taky jak to celé bude dokvétat, jestli se tam najde něco, co poletí třeba 11-12, klidně 13 týdnů.
koles
Ten rozpad chlorofilu z nedostatku živin je dost individuální a některé modely jsou i přes delší flush zelené až do konce. Těžko tedy říct. V zásadě se budu držet pravidla, že flush má být minimálně dva týdny, klidně tři.

Co se týče délky květu, očekávám, že většina bude po 10 týdnech připravena (GSC i dříve). Správné okno na sklizeň u indik je cca do 10 dní, u sativ i týdny. Každopádně víc než 12 asi nedostanou a zatím to vypadá, že by tuhle hranici mohl atakovat jen DSF. Raději budu sklízet trochu dřív (začátkem toho okna), ikdyž se tím možná připravím o pár géček, hlavně když to nebude mít uspávací účinky :D
koles
Foceno minulou středu :) Objeven počínající deficit hořčíku (Mg). Pravděpodobně způsoben příliš vysokým pH. Pokus o nápravu až po necelém týdnu.. prolití upravenou vodou (pH 6.0, stejné na výtoku). Příští zálivka to samé, jen s přídavkem mikroprvků. Blumaty zatím nechány "na suchu", dokud je nenastavím tak, aby držely pokud možno většinu substrátu vlhkou (pokud to v počtu dva na květináč půjde).

Problém se týká OHR a lehce GSC. Ostatní kormě DSF (jediná 100% sativa) lehký deficit N.
koles
Jedu teď 33% vertical :D protože DSF se dost vytáhl - jedna kytka teď zabírá skoro polovinu boxu. Naštěstí už přestala růst a nahazuje paličky. Ty by se mohly časem spojit do pěkných salámků..

Nejvíce nakvetlá/macatá je GSC a jedna AH (druhá asi trochu pomalejší).

Nejspíš budu muset řešit zálivku odděleně, protže zatímco DSF nevykazuje žádné nedostatky ve výživě (možná jen o trochu víc N než by bylo optimální), ostatní mají problém se žloutnutím spodních listů a některé s deficitem Mg, jak jsem psal minule. Sanžím se korigovat pH, nicméně na pozorování nějakéhjo posunu je ještě brzy. Příští zálivka (zítra) bude voda upravená na pH 6.0 s přídavkem mikroprvků. Snad se situace zlepší, tyhle kiksy na začátku květu ovlivňujou výnos. Navíc by se mi líbilo koukat na zelený kytky ;)

Jinak už všechno hezky orosený, tak teď aby to začlo pěkně kynout. Začíná také být čas na opylení několika spodních větviček. Pro tohle kolo mi jako táta dává smysl nějaká indika. Mám na skladě třeba GDP x Death star.

Pokud by byl někdo ochoten poskytnout pyl výměnou za semínka, napiště mi prosím PM
koles
Dneska bez komentáže, jenom fotky :)

AH2
AH1
OHR
DSF
GSC

Hejzy prcnuty GDP x Death star, sušenka samcem AH (stejná semínka jako holky)
koles
V boxu asi začalo mrznout, soudě podle souvislé "ledové" pokrývky :D


AH pěkně rosí, teď by mohla ještě nakynout, ale má čas.. tak tři týdny. První pheno bude mít o něco vyšší výnos, je krapet tmavší a víc orosené. Druhé, světlejší, lehce zaostává, má však nádherně sladkou vůni "pedro" nebo něco podobného.. Bude to boj :bandit:

OHR - je přímo pod světlem a má taky nejvíc vyšisovaný listy. Vůně citrónová, která by měla u sušiny ještě zesílit.

GSC půjde dolu do dvou týdnů, je rychlá. Překvapivě nevykazuje žádný nedostatek. Čekal jsem, že bude náročnější na výživu než ostatní sativní strainy, ale opak je pravdou (taky možná proto, že je poměrně malá).

Zatím to vypadá, že bude vše hotovo do 10 týdnů
Nijura
Máš to pěkné, jsem zvědavej na finální podobu těch sativek :-)
koles
Díky, už se to pomalu finalizuje.. :bandit:

#1 Celek po čase
#2 AH
#3 DSF
koles
#1 Celek

#2 GSC - prakticky hotová, za poslední týden žádná velká změna, jen postupný náběh do fialova.. bude setnuta během pár dní

#3 DSF - pěkně nabírá a ujímá se vedení v macatosti paliček, uvidíme, co ještě vykouzlí za dva týdny, které dostane

#4 AH - stále trochu nabírá, dostane ještě jeden týden (dohromady 9). Druhé pheno je pomalejší a má i trochu jinou stavbu palic (vic podobné Desfránu) - je víc sativní


Začal jsem s flushem. Vzhledem k žloutnutí listů nebude v substrátu už moc živin. I další zálivky budou jen upravenou vodou s enzymy (AH enzymes).
Dope420
Teda, jsou to opravdu pěkný pálky..závidim že už se blížíš k úspěšnému konci a těsim se na smoke-report !! :)
koles
Díky za pochvalu ;) Na fotkách to vypadá dobře (ve skutečnosti taky), ale nejsou to obři jako pod šestikoulí. Řekl bych, že pod tou tvojí úsporkou to budeš mít podobné.. Report samozřejmě bude a pro porovnání velikosti tam přihodím zapalovač nebo něco jiného jako měřítko. Na výsledek jsem hodně zvědavej, jsou to zatím nejsativnější geny, co jsem jel :D
Dope420
No mě se nejvíce líbí ta Girl Scout Cookies .. takový orosený bobule! tipuju že je velká jak tenisák? no já doufám že to budu mít aspoň trochu jako ty :D sem nahodil fotky z pátýho dne 18/6 a jsem teda příjemně překvapenej a už se těšim jak začnu s phytaminem, protože ho všichni vychvalujou do nebes :D
... Máš s ním nějaké zkušenosti ?
koles
Nemám, jedu jen základní hnojiva plus mikroprvky a na konci enzymy. Jako tenisák fakt velká není, tak golfáč :D
koles
Poslední předsklizňové foto :sun: ~ okno se otevírá v devátém týdnu

Dojíždějí trochu hladové, takže se celkem dobrovolně zbavují žloutnoucích listů. Za týden s nimi už moc práce nebude, vidím to tak na pět dní světla a pak den až dva tmy pro nachové odstíny ;)

Je celkem zajímavé sledovat, jak se mění vůně. Třeba DFS začal ještě před květem na těžce medově kořeněné vůni, pokračoval k velmi sladce vonícímu sýru (kvalitní vyzrálý ementál nebo parmigano) v polovině květu a nyní se ustálil na ovocné/medové.

Foto:
#1 Celek
#2 DSF
#3 AH - sativnější pheno
#4 AH
#5 OHR
koles
GSC při sklizni minulou neděli :D
koles
#1 DSF
#2 OHR
#3 AH1+AH2
#4 GSC - spodek
#5 :D

----

Už se suší cca 5 dní. Příště smoke report a celkové zhodnocení kola..
koles
#1 zleva: OHR, AH - indica pheno, AH2 - sativa pheno, DSF

#2 AH

#3 DSF

#4 GSC "Pink kush"

#5 OHR - let's grow some haze!
Pioneer001
nevypada to zle ale dal bych si vetsi praci z cistenim ... ja vm nekdo rekne ze listky jsou taky osypane :) ale proste kazi chut jointiku :)
koles
citace:
Původní příspěvek od Pioneer001
nevypada to zle ale dal bych si vetsi praci z cistenim ... ja vm nekdo rekne ze listky jsou taky osypane :) ale proste kazi chut jointiku :)


Žádný strachy, to je jen nafocený nahrubo, jak se to sušilo ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma