Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Box na Solární panely? - Klikni zde pro originální téma
Lomis4411
Zdravim mam výbojku 250w + odtah a větrák celkem asi 400wat a ted otázka pro hodně chytrého člověka co vše potřebuji kdybych to chtěl zapojit aby to jelo na solární panel a nebo aspon ušetřilo a na kolik by to asi přišlo.. Díky moc . :)
Mard
No problém je, že v zimě v noci slunce moc nesvítí a ty potřebuješ na kytku svítit sodíkem déle.
Lomis4411
Tak by to nemuselo být vyloženě jen na panely ale aby to pomáhalo štřit že by to bylo klasicky do EL. proudu a ty panely šetřili a nebo by jich bylo víc a utáhly by to třeba i v zimě.. tak to jste mi moc nepomohli :( Ale díkes za odpověď.
Mard
No ceny solárních panelů hodně spadly. Dnes stojí 250W panel tak kolem 5000 Kč, tudíž potřebný cca 1 kW tě vyjde na 20 tis. Kč. To je jen panel bez kabeláže a uchycení. Počítej s cenou tak 1000 Kč na uchycení a 500 Kč na kabeláž a security vedení na jeden panel. Pak potřebuješ nějaký měnič, který ti DC napětí nastřídá na 50 Hz/230V aby se elektrárna dala připojit do sítě (on-grid). To tě vyjde cca 10 tis. Kč. Celkem když si elementy budeš kupovat sám, tak zaplatíš 10 tis. + 4 * (5 tis. + 1 tis. + 500) cca 36 tis. Kč. V tom není cena montáže, revize zařízení, atd. Zhruba při vlastní montáži by to mohlo vyjít na cca 50 tis. Kč. Za tu cenu získáš fotovoltaickou elektrárnu s výkonem 1 kW, z toho spotřebuješ 400 W sám a 600 prodáš do sítě. V poledne. Dopoledne a večer bude výkon vlivem horšího osvětlení panelů tak 400W a vše se spotřebuje. Když budou mraky nebo mlha, tak bude vlastní výkon nulový a energie se bude kupovat od dodavatele. Teoreticky by to mělo umět v období duben - září zajistit tak 12h denně svícení a v období říjen - březen zajistit tak 6-7 h denně vlastní spotřebu 400W.
Lomis4411
Jooooooo!!!! :) Marde si borec dík moc konečně někdo kdo mě pochopil uplně přesná odpověď na moje otázky.. No to že to výjde tolik mi ani nevadí protože na to mam a vím že se mi to vrátí časem ;) a když jsme tak u toho chceš melouch?zvládl by jsi to i zapojit? díkes..
Mard
Já se montážemi nezabývám, ale není to nic tak komplikovaného, aby to nezvládl místní elektrikář. Spíše ti ale doporučuji koupit hotovou sadu (i přes to, že bude dražší než kdybys kupoval jednotlivé prvky) a předem upozorňuji, že to papírování kolem toho je hrůza. Získání povolení od ČEZ k zapojení do sítě občas trvá i několik měsíců. A ten měnič musí mít cerifikaci platnou v EU!
carlos
Je lepsi zustat jako ostrovni solarni system a nabijet baterie... Kup tesla powerwall a budes v pohode :)
ten_hodnej
Zajimavej napad, jenom ty pořizovací náklady se zaplatí cca za 10let, což je docela dlouhá doba


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma