Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Pěst v boxu BlackBoxSilver MINI (35x35x60) - Klikni zde pro originální téma
1filantrop1
Čau groweri,

Po dlhom rozhodovaní som si dnes zakúpil svoj prvý testovací growbox, ktorý je s rozmermy 35x35x60 cm jeden z najmenších. Box má textilnú vaničku na spodku a otvory do priemeru 125, takže som úplne spokojný, pretože sa do toho zmestí aj 30 cm dlhá cool tube, ktorá tam bude dôležitá kvôli teplote.

Budem si pestovať sám pre seba, takže nepotrebujem box 1,2 x 1,2m a viac. Jednak mi to nedovolí priestor doma (1+kk) a po druhé, nemám tak veľkú spotrebu. Samozrejme, čo má prísť to príde.

Na začiatok tam mám CFL 23W od Sylvanie, s upraveným spektrom na rast, takže stým by som mohol začať. Čo by ste doporučili vo fáze kvetu? V growshope mi poradili 70W HPS, nad ktorou ešte stále váham. Nebude to veľa, alebo málo ?

Na spodok mám vymyslený kvetináč 25 L, ktorému by som odrezal polku a tak by som dostal celkom dobrý priestor pre korene.

Substrát použijem guanokalong, keďže z bežne dostupných substrátov je tento najlepší :)

Aký model by zniesol tieto rozmery? Nejaké doporučenie?

Komplet som kúpil v growshop www.growgo.eu, kluci sú celkom šikovný a poradili. Hlavne tento malý box mali aj na sklade....

Obrázok kompletu - http://ctrlv.cz/p1yB
Mard
Já teda tomu nerozumím, ale jak se do pěstebního boxu 60cm vysokého ještě vejde cool tube?!? Takovýhle minibox je nejspíš jen pro nějaké zářivkové trubice nebo placaté LED panely. I ten CFL zabere možná víc místa než pár trubic těsně pod stropem.
Asi se konopí dá pěstovat i v nízkém květináči, v něčem co vypadá jako pekáč, ale já to nikdy neviděl. To už by spíše připomínalo bonsaj :-) Ale třeba by šly dva menší truhlíky vedle sebe. Ale stejně to bude mít nejmíň 10 cm. To světlo také zabere 5 cm na výšku, dohromady je to 15 cm a na kytku tak zbývá 50 cm na výšku. Jsem zvědav na rady indoor pěstitelů!
Každopádně držím palce!
1filantrop1
Foto boxu
plantex
Taketo micra hrozne rad sledujem. A ak by si isiel pod 70w sodou tak duplovane. Inak ja idem teraz ak47 zo semena a vyborne sa mi ju dari drzat v jednej pozadovanej vyske. Ale som len na zaciatku kvetu tak uvidime ci to tak pojde az do konca.
1filantrop1
Chcel by som vytvoriť niečo podobné, viz obrázok... ale ešte silno uvažujem nad výberom sodíkovy... Stále neviem, či ísť do 70W http://www.growgo.eu/cs/vyprodej/12...re-hps-70w.html
Expiry
Zdravím všechny příznivce mikropěstování.
Poté, co jsem v pátek narazil na tenhle thread mi to nedalo a vyrazil jsem do GrowGo půjčit si jeden malý promobox, abych vyzkoušel, zda opravdu půjde uchladit 70w výbojka.

Zkušební set-up:
- BlackBoxSilver MINI (35x35x60cm)
http://www.growgo.eu/cs/growshop/12...2640000007.html
- CoolTube 300x125mm
bohužel jí na e-shopu nemají, ale dá se objednat
- Výbojka 70w SuperPlant HPS + elektromagnetický předřadník ETI DUO.
- Ventilátor VKO 125 pro chlazení CT
http://www.growgo.eu/cs/axialni-ven...pripojenim.html

Konstrukce:
CoolTube je osazena objímkou E40, ale 70W výbojka má E27, takže jako první krok po sestavení stanu přišel nařadu boj s objímkou. Objímka šla vyměnit celkem bez problémů, ale jelikož i CT byla jen půjčená, musel jsem se spokojit s uchycením jen na jeden šroub (pro správné uchycení objímky by bylo třeba přivrtat jednu díru na šroub).
Po zavěšení CoolTuby těsně pod horní trubku pro osvětlení zůstala k dispozici výška od podlahy stanu ke sklu CT 45cm. Ventilátor VKO 125 s průtokem 185m3/h jsem strčil do rukávu na boku stanu a propojil s CT cca 30cm Aluflexu. Horký vzduch od světla byl vyveden ze stanu přímo ven skrz protější rukáv a dalších pár centimetrů ALU potrubí.

Podmínky testu a měření:
Měření proběhlo v místnosti s teplotou 21°C. Při měření nebyl osazen žádný odtah vzduchu ze stanu, pouze jsem otevřel jeden boční pasivní přívod. Teplota byla měřena klasickým teplo/vlhkoměrem s externí sondou. Měřeno bylo ve výšce 15cm od podlahy boxu a těsně pod sklem CoolTubu.

Po 3 hodinách svícení se teplota ustálila na 25,5°C na skle CoolTubu a 27,5°C v prostoru boxu.

Závěr:
Naměřené teploty jasně ukazují, že v boxu 35x35x60cm opravdu lze uchladit i 70w HPS výbojku. Ačkoliv v prostoru stanu teplota dosáhla 27,5°C, jsem si jistý, že v případě nainstalování aktivního odtahu nebude nejmenší problém udržet i vnitřní teplotu pod 26°C. V zadní stěně boxu je 100mm rukáv pro kabeláž, ale vejde se do něj hravě i 100mm Aluflex, takže pro fajnšmekry bych doporučil odtah např. VKO 100 + třeba filtr Can-Lite. Teoreticky by šlo skrze CoolTube odsávat vzduch z boxu, ale tam bych se trochu bál o životnost plastového VKO, které by nemuselo horký vzduch z lampy úplně dobře snášet.
Expiry
Jak tam nacpat kytky?
Ačkoliv po odečtení CoolTubu zůstane ke sklu pouhých 45cm, při troše snahy to bude na pár kytek určitě stačit.

1. možnost
Seříznutý květináč 11l (25x25cm), přilepený v rozích silikonem k plastové podmisce pro 11l květináč. Na dno dostatečná vrstva drenáže (nad hranu podmisky), aby při přelití substrát nestál ve vodě. Celková výška k horní hraně květináče je 15cm.
Tohle řešení mají ve vystaveném boxu právě na prodejně GrowGo, kde je použit kokosový substrát s dripem a výše zmiňovaná 23w CFL úsporka pro pěstování bazalek nebo co jim to tam roste :D.

2. možnost
Ještě mě napadlo rozřezat jednu rockwoolovou rohož do samotné vložky stanu proti rozlití vody (je vodotěsná..) a na to postavit podle potřeby Grodanové kostky např. 75x75mm. Tímhle způsobem by se dalo do boxu umístit až 9 rostlin a výška k hraně kostky by byla 14cm.


Co se týká způsobu pěstování, určitě půjde SOG, ale jako ideální volbu bych využil SCROG se sítí cca 30-35cm od podlahy stanu. Zapletením rostlin do sítě předejdete přerůstání a využijete maximálně prostor v boxíku.

Přeji všem hodně zdaru při mikropěstování a doufám, že se tady brzy objeví i nějaké praktické zkušenosti v tomhle MINI boxu i s jiným kvítím, než bazalkou ;).
Mard
U takhle malého boxu nechápu proč není odepínací horní strana, aby se na ní položila výbojka tak, aby kovová odrazná plocha byla venku z boxu. Určitě by to mělo pozitivní vliv na teplotu a zvýšilo by to dostupnou výšku pro kytky.
Expiry
Pokud někdo chce větší výšku pro rostliny ( a může si to prostorově dovolit), tak není nic jednoduššího než sáhnout po vyšším boxíku třeba 1m ;).
http://www.growgo.eu/cs/blackbox-si...2650000004.html
Je tam rozdíl necelé tisícovky a stan má i o pár cm větší půdorys, což určitě taky neurazí..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma