Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Trable v sadbe autoflower odrud outdoor - Klikni zde pro originální téma
antman
Ahoj Groweri a Growerky, jsem pestitel zacatecnik. Ano, dalsi..:-) Nemam v okoli nikoho, kdo by pestoval a grower.cz mi velice pomohl. Nacetl sem si tu cca nekolik hodin temat, FAQ pro me potreby. Presto pri prvnim problemu si nejsem jisty resenim a proto zakladam toto tema.
Nejdriv nahlasim svuj stav:

Vse autoflower, feminizovane seminka:
White Widow od Dinafem
Blue AutoMazar od Dutch Passion
Jack Herer od Royal Queen Seeds
Poridil sem si na nakliceni jiffy.
Biobizz Root Juice
Biobizz Allmix substrát

Dlouho sem resil Ph vody. Nakonec jsem nechal odstat vodu z kohoutku cca 24hodin a snizil ji Ph na cca 6,2. Spolecne s hnojivem na koreny jsem tim nechal nasaknout jiffy v parenicti a primo do jich strcil semena. To bylo 10.7.15.
Prvni vyrazily uz druhy den, posledni vcera (dnes je 21.7.15). Celkem vzeslo 7/9 semen.
Muj plan byl:
a) 3 tydny necham v Jiffach
b) presadim do finalnich kvetinacu(7l) s mix substratem (predhnojeny biobizz) a necham cca tyden vevnitr za oknem
c) dam ven na balkon atd.(dal to jeste nemam nactene/promyslene)

A ted k problemu:
Dle fotky vidite, ze vetsina semen uz ma cca 10+cm a strasne se tahnou do vysky - jedna uz to neustala a plazi se po parenisti.
1) Mam je uz presadit do finalnich kvetinacu ted?
2) Primo v jiffach?
3) Muzu je dat do predhnojeneho mixu?
4) Nebyl by dobre mezi jiffu a hnojeny mix dat vrstvu neutralniho substratu?

Dekuji za rady.
http://madar19.sweb.cz/DSC_1666.jpg
alpine
Jestli muzu.On me treba nekdo opravy.Presadit do finalnich kvetniku i s jiffou,az po spodni listky,kdyz uz jsou takhle vytahli. Nechal bych trochu misto na dosypani zeme. Takhle maly kyticky, bych nedaval rovnou do predhnojeneho substratu. Rozumne asi bude,jak pises v otazce c.4. At se dari.
Mard
Alpine má pravdu. Jinak vytáhly se proto, že mají málo světla. Jen v JIFFY nechávám rostlinky tak týden, pak už jsou na přesazení. Předhnojený substrát kytky ustojí. Když se podíváš na obsah živin v substrátu, tak to je kolem 0,5-1,5%, což je skoro nic. Přesně jak píše kolega, zasadit do květináče (na dně trochu keramzitu, nebo nějaké drtě, ať může voda odtékat) a obsypat substrátem+perlitem až po spodní lístky. Pozor aby nedošlo k ulomení kořenu, který již pravděpodobně vylezl z JIFFY ven! Zalít, následně 2 dny v klidu ve stínu a pak klidně na sluníčko (kdyby to moc pálilo tak do polostínu).
antman
Dekuju za rady. Hned dnes sem nakoupil v Obi kvetinace - bohuzel vramci rozpoctu sem koupil nejlevnejsi plastove 7,5l.
Kolem sazenic v jiffe sem dal trochu neutralniho substratu a zbytek tim biobizz mixem.
Nechal sem misto na budouci dosypani, ale mozna sem mohl dat sazenicky jeste niz, aby byly listky tesne nad zemi.

Co myslite?
Jakou hodnotu Ph vody zalevat? Mix substrat ma dle udaju vyrobce ph 6,6.

Diky.

http://madar19.sweb.cz/DSC_1667.jpg
http://madar19.sweb.cz/DSC_1668.jpg
http://madar19.sweb.cz/DSC_1669.jpg
alpine
Jeste mas misto na dosypani a trochu pruvanu jim jen prospeje.Zalivam,nebo takhle male vlastne jen kropim odstatou vodou,na ph ani nekoukam.Nevim tedy, odkud beres vodu,podivej,je to zazracnej plevel. Tak at ti to roste.
antman
Vodu nechavam odstat a nebo si beru z mistniho pramene. Ted jsem dosadil a potreboval bych vedet kolik do toho 7,5l kvetinace, ktery je plny tak na tech 7l mam nalet vody?
alpine
Mam ti napsat primerene? Podivej,nesmi to byt jak blato a take to nesmi prasit.Proste jen navlhcit,poznas to,kdyz vezmes substrat mezi prsty,nesmi se ti lepit,ale to tu vsechno najdes. At se dari.
Mard
Máš tam perlit, tak ti to dovolí dost velké rozpětí zalévání. Doporučuji zvolit koncept, že to pořádně proleješ odstátou vodou (až zespodu květináče vyteče nejméně 1 dl vody) a až budeš mít starší kytky (tak od 3-tího týdne) následně do toho prolitého květináče naleješ tak 1 dl zálivky s hnojivem. Další zalévání až poté, co rejpneš do substrátu a do hloubky 3 cm bude vše úplně suché. Dokud je substrát vlhký - nezalévat! Ty cykly sucho - mokro - vlhko jsou důležité (při suchu kytce silně rostou kořeny, aby si našla vláhu a tím se tvoří mohutné kořeny, které jsou pak potřeba pro výživu dospělé kytky). Také je důležité aby byl květináč na větru - tím že se kytka ohýbá, je nucena vytvořit silný stonek.
antman
Ja se tu nikde nedocetl kolik toho mam nalet na uvod. Jen rady typu zaleva se cca 10% objemu kvetinace. Takze sem tam zatim nalel jen cca 600ml vody. A to je asi malo??? Voda z kvetinace nevytekla vubec. Mam asi napoprve zalet poradne jak pise Mard, ze? Tj. poradne to prolit.
Jenze pisou, ze se nema zalevat pres den, kdyz je horko - mam to zatim za oknem za zaluziema, ktere sou zatahle. Snad to vydrzi do vecera..
alpine
Kolego,zaluzie otevri,nebo se ti zase moc vytahnou za svetlem,chtelo by to trochu ten vanek,aby byli silnejsi,pokud to jde,otevri okno. A s tim zalevanim,stonek,ktery je v zemi,ti pusti koreny,tak hlavne,aby bylo vlhko kolem neho. Lepsi je zalit vecer a muzes to prolit,at ti neco vytece zespodu.At se dari.
antman
Ahoj, kytky sou venku a vetsine se dari dobre - jsou na nekrytem balkonu, takze na ne prsi, fouka sviti. Mam ted uz jen starost o nejake skudce a aby stihly do konce zari plodit.
2 otazky:
a) vcera sem na jedne kytce objevil sedet divneho brouka - nevim jestli jen letel kolem, nebo je to potencialni problem. Poradite, co to je a co s tim? viz prvni dve fotky
b) jedne kytce po presazeni uschl hlavni list a zustaly jen dva co byly pod nim, od te doby kytka neroste a zustava tak jak je. Myslite, ze se z toho vyseka? Muzu ji nejak pomoct? viz. posl. fotka

http://madar19.sweb.cz/P1170077.JPG
http://madar19.sweb.cz/P1170078.JPG
http://madar19.sweb.cz/DSC_1677.jpg
Mard
Hmyzáka pochopitelně zlikviduj! Třeba ho rozmáčkni, ale neznič kytku :-)
Divím se popisu třetí fotky. Nepřipadá mi že by tam něco uschlo. Vypadá to jako malá kytka. Bych jí klidně dal čas.
Kytkám bude venku určitě fajn. Jen kdyby bylo moc sucho a horko, tak jim večer dej vodu (když bude substrát suchý).
antman
Cau borci, tak mame skoro po sezone a s tim sou spojeny dalsi trable zacatecnika. :-)
Koupil sem si mikroskop, abych poznal barvu trichomu a myslim, ze je to porad cire. Takze to jeste neni na sklizeni.
Nicmene kytky sou na balkone a teplota uz nad ranem klesa ke 2 stupnum.
1) Kdy myslite mam sklizet? sadil sem 10.7. tj. dnes uz je to cca 80 den. kyteky maji byt sklizeny dle jejich dodavatelu po 70-75 dnech.
2) Mam nechat kytky venku? Nebo je davat na noc dovnitr a rano zase ven? Nebo je nechat furt uz jen vevnitr?
http://madar19.sweb.cz/AM1.jpg
http://madar19.sweb.cz/JH1.jpg
http://madar19.sweb.cz/ww1.jpg
bruno.kudrna
Zdravím
Já bych to ještě tak týden nechal,chtělo by to mikroskop...
Kytky můžeš dávat na noc dovnitř.Otázka je jestli to má na těch pár dní cenu.
Já bych se na to vyprdl aspoň ti chytnou hezký barvy.
Zdárek:sun:
Mard
Klidně nech kytí venku, ranní mrazík do takových -2,-3 jim neublíží. Hlavně aby na ně ráno začalo svítit sluníčko, aby mohly pookřát. Takže je lepší balkon na východ. A také se domnívám že to možná ještě týden, dva bude chtít. Těch 70 dní co udává seedbanka je 70 pěkných dní se slunečným světlem. Když je hnusně, tak se dle mých zkušeností, o ten den prodlouží doba dozrání. V nejhorším můžeš sklidit dřív, ale počítej s tím že nedosáhneš maximální hodnoty THC. Dle fotek to vypadá pěkně - gratuluji! Na první pěst hezké výsledky!
antman
Pratele, kytky uz sou sklizeny - sklidil sem o tyden pozdeji nez sou fotky, protoze jedna z nich chytla plisen. Ted uz druhy tyden susim a budu davat do sklenic.
Mam ale jeste jednu kytku, ktera se zastavila s rustem jako mala rostlina na cca 3 tydny a tak sem ji uz odepsal. Ale ona se rozjela a nakonec je to velka slecna.:-) Jen proste mela zpozdeni a proto uz je ted asi mesic vevnitr, protoze venku uz je dost zima a urcite by chytla plisen - je to ta sama, kvuli ktere sem sklidil(Jack Herrer). Slunce na ni vevnitr sviti malo a chvilku, zadna lampa, vetrak jen ji zalevam.
Co s ni mam delat? Ma smysl ji nechat jako doted? Vyroste z ni neco, co se bude dat sklidit a bude to k necemu?
http://madar19.sweb.cz/DSC_1864.jpg
http://madar19.sweb.cz/DSC_1863.jpg


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma