Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600w, druhé kolo, 16x GTH - Klikni zde pro originální téma
Fanatik
Čaute Growers

Podruhé se pouštím do indooru se stejnou sestavou, viz.:http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
Dokoupil jsem tolik potřebné dig. metry na Ec a Ph od Milwaukee.:einstein:

Čistý light mix od Biobizz jsem pomíchal s kokosem v poměru 60:40(značku už nevím, byla to kostka na rozpuštění ve vodě s přidanou trichodermou) a zasadil do ní 16ks Ghost Train Haze. :leaf:

Hned ze startu byly problémy a chyby, tím se chci znovu omluvit za komplikace.. Mám špatně situovaný pokoj a přes ho slunce hodně prohřeje. Rozhodl jsem se teda jet toto kolo ve dvou a přesunul jsem přesunul jsem box ke známému. Stan si tam pobyl týden, než se vrátil ke mě domů do 2+1 (teploty byly stejné+ větší stres) :freddy:
První zálivkou jsem to přelil tak, že další zálivka proběhla až za devět dní a kytkám se to vůbec nelíbilo, dva dny se nedělo nic až ten třetí se začali trochu zvedat! :injured:
Foto:1) Pár minut po přesazené (den 1)
2) den 2
3) den 6
Fanatik
Den1: První zálivka byla jenom s 2ml/l Biobizz root. Nalil jsem tam toho jeden litr, takže jsem musel dlouho čekat s druhou zálivkou.

Den9: Druhé zalití už bylo řadou Jungle in da Box(A,M,B) 600ml na květník.
Ph- 6,7 Ec- 0,9 (výstup byl stejný)

Den12: Třetí zálivka byla stejná jenom ph jsem srazil na 6.5. Přidal jsem k zálivce i enzym od Atami 2ml/l (výstup opět stejný)

Den15: Zatím poslední zálivka byla pouze s JidB 700ml na květník. Ph- 6,3 Ec- 1 (výstup ec byl 0,9, příště přihnojím a uvidím. Zatím známky přehnojení nejsou.

K růstu rostliny; podle rady matkáře jsem si počkal na zakořenění a třetí den jsem je všechny zaštípnul. Chvíli trvalo, než se zase rozjel růst. Desátý den jsem ostříhal spodky a nejvyšší kytky jsem ohnul.

Počkal jsem si na 33cm a přepnul. :baby:
Fanatik
Hoj!

Házím foto všeho, co jsem zatím pořídil.:pimp:
Tři láhve vzadu jsou moje hlavní složky od Jungle in da Box, vyrábí to našinci a ředění pro hlínu je velmi skromné ale účiné. :sun: Nedoporučují přidávat žádné další hnojiva a to dodržuju.
Každou třetí zálivku přidávám Enzym od Atami (černá láhev) spolu s hnojkama. Někdo tvrdí že je to jen obchodní tah a nemá to velký vliv na kytky. Za těch 260kč za litr a ředění 2ml/l to házím za hlavu a budu to tam lít.
Malé lahvinky obsahují papání od značky BioBizz. Je to značka pro lidi s větší šrajtoflí než je ta má :D Do light mixu se na konci leje tolik že ty moje 250militrovky jsou mi k smíchu. Ale jinak si na ně nemůžu stěžovat a Root mix u mě zůstane i do dalších kol(ředím 2ml/l + čistá voda) Předposlední láhev je známé Konečné řešení od AH a poslední v zeleném je nějaká sračka na hmyz s rozkladem přes měsíc, raději ani preventivě neaplikuji, prostě jenom pořádně kontroluju kytky!
A poslední je tu Ph a Ec metr spolu s kalibračním roztokem, pipeta, odměrka a palička na míchání hnojek (zapoměl jsem na foto přidat i PH- roztok) :winner:
Večer foto a něco málo o odrůdě GTH.
Fanatik
GHT vytvořila americká seed banka Rare Dankness ve státě Colorado.
Cross tvoři opravdové lahůdky, potomci OG Kushe a Nevile´s Haze.
Je to mostly sativa, doba květu do 80 dní. Vůně bývá Citrusovitá a nasládlá, ale někdy se projeví i jiné geny. Po přepnutí na květ roste ještě dalších 20 dní, proto je doba růstu velmi krátká. Krásně se větví, nepotřebuje žádné techniky zaštipování. Rychle zaplnila prostor a práce celkově s nimi je velmi snadná(v podstatě jenom zalévám)

Fotky jsou začátkem pátého dne květu. Výška je 47cm, čímž už jsou větší než holky minulého kola při kose! Za 4 dny svícení 12/12 byl tedy nárust 14cm, takže ten Metr tam bude :D Zítra jdu koupit nějaké dřívka na podporu kytek. :bravo:
Tak mrkejte, myslím že je to slušný na 20dnů od zasazení:sun:
Fanatik
Začátkem 6tého dne 12/12 jsem poprvé zalil místo růstu, tak na květ.
Holky pořád rostou, mají okolo půl metru. Zatím jsem koupil jenom 5ks bambusu na podporu.
Zálivka měla ph 6-6,3 a Ec 1,4-1,6, tohle chvíli pojedu. Přilil jsem i enzym Atami 2ml/l.

To Ec snad není špatné, no řekněte někdo. ;)
amnesiak81
zdarec.to ec mas v poho.jel jsem tenhle model minuly kolo a kdyz sli poradne do kvetu tak jsem jim musel dat i 2.2 pac zacaly zloutnout od spoda.jinak s vysledkem jsem byl nad miru spokojenej.mel jsem celkem 15 a z roho 4 gth a na tech ctyrech bylo celkem 280 bez zastipu.tak jsem zvedavej jak to dopadne tobe.jo nevim jestli mas T3 nebo TX.tak zatim zdar a at to roste
Fanatik
Je to T3, indikový fenotyp. V čem ti to rostlo?
amnesiak81
byl to kokos s perlitem
Fanatik
to amnesiak81: Já mám 60% hlíny, snad to moc neovlivní chuť a výnos. Příště už čistý kokos.

Dávám fotky z noci. Listy jsou trochu svěšené, asi kvůli zalití kytek jedním litrem. Listy mi příjdou trochu tmavé, snad jenom přebytek dusíku, ale ten už dostávat moc nebudou. Jinak mi příjde že tohle kolo jim dávám vše co potřebují.


-Třetí foto jsou listy z pod lampy (30cm pod 600w)


Sedmý den jsem si všimnul prvních chloupků, takže už nakvétám. ;)
Fanatik
Včera jsem si při zalévání všiml, že mi tam něco vyletělo z půdy. Malá muška měla v hlíně asi hodně práce. Mrknul jsem do Jak pěstovat indoor od Mr. Joseho a tam jsem našel smutnici. U nich mušky kladou do hlíny larvy a ty žerou kořeny.
V knize je napsáno, že hlístice Steinernema feltiae požírá larvy a hned ze začátku funguje jako prevence. Mrknu na net a pokusím se to objednat.
Chemická metoda je přípravkem Dursban, ale určitě jich je na smutnice víc. Když tak napiště co používáte, díky. ;) Holkám se daří, mají v průměru 70cm.
:faq:
guerilla
Lepové desky, žluté, lepí se na ně jako úchyláci v metru. Do každého květníku jednu destičku (tu menší), vcelku dobře je to likviduje, nestíhají se množit a klás vajíčka. Pokud by jich bylo hodně, pořídit hlístice.
Mard
citace:
Původní příspěvek od Fanatik
Včera jsem si při zalévání všiml, že mi tam něco vyletělo z půdy. Malá muška měla v hlíně asi hodně práce. Mrknul jsem do Jak pěstovat indoor od Mr. Joseho a tam jsem našel smutnici. U nich mušky kladou do hlíny larvy a ty žerou kořeny.


Zasypat květník tak 5mm jemného písku.
ten_hodnej
citace:
Původní příspěvek od Mard


Zasypat květník tak 5mm jemného písku.

zdar sorry za ot ale tohle slysim poprvy, popises mi jak to funguje? to je to ma udusit a znemoznit jim vyletet? se mi nezda ze by je to melo zastavit ale mozne to je (nekdo zkusenosti?)... jestli mas hlinu od biobizuu tak jsem na ne slysel uz par vyhrad, ze se tam obcas nejaka havet objevi, ale to uz jsem slysel i u plagronu a nikdy jsem s nim problem nemel. taky bych dal na rady guerilly a koupil zlute lepove desky za par korun, urcite to snizi jejich vyskyt...jsem zvedavej na ten ghost train haze jak ti dopadne, zatim vypadaj v pohode tak at to roste :)
MocnyOkurek
Ano dle internetu to opravdu funguje. Ja osobne nezkousel. Ale zamezi to jednak kladeni vajicek tak myslim ani ta moucha nemuze pak vylezt ven. Rekl bych ze je to radea na urovni tabakovyho extraktu. Takze ne 100% ale jinak dobry bo to nic moc nestoji ze jo :)
Fanatik
Pořizoval jsi někdy ty hlístice? Mrknu na net, jenom abych zas nekoupil něco předraženého.

Písek použiju, pokud neseženu hlístice.

Našel jsem je za 121kč 5mil.ks a za 700kč jich je 50mil.ks. Takže tohle kupuju:bounce:

Odkaz na hlístice: http://www.biocont.cz/cz/eshop/stei...feltiae_i10.htm
guerilla
Každopádně lepovky se taky hodí, pochytají i případný jiný hmyz, který se odhodlal k návštěvě. Dají se objednat s hlísticema - Biocont. Tedy, myslím že jo
Fanatik
Jo Biocont. Dneska v jednu vyexpedováno a zítra jsou tu, počkám si na ně a hned zaleju. (1.7.)
K těm deskám: Mám je tam, jenom jsem některé přelepil folii. Měl jsem od toho lepidla kytky upatlané, ale teď už je můžu zase požužít
Fanatik
Nepátral jsem, musím je rozmíchat v čisté vodě?
Selský rozum mi říká, že je hnojivo spálí. Možná to jsou ale odolné mršky a ec 1,6 ustojí (to by byla paráda :D)
amnesiak81
zdar.uz jsem je taky pouzival.dostanes k tomu navod.ja to michal v cisty odstaty vode.vysledek se dostavuje tak cca za tyden.
Fanatik
Musel jsem dneska sundat velký větrák40cm kvůli výšce rostlin, která už je okolo 78cm :bandit:
Budu muset pohledat nějaké jiné zavěšení, zahlédl jsem tu zavěšení dráty, tak to budu museto pokutit.
Pokud to někdo čte a má podobné zavěšení ať se ozve, dík.:slizoun:
Fanatik
První pomoc dorazila, pět milionů larev hlístic :whip: (zítra foto balení)
Májí se aplikovat na provlhčenou hlínu, takže zaleju jako vždy a potom namíchám dva litry s hlísticemi a tím všechny kytky poleju.

Doufám že jim nebude čerstvě pohnojená půda vadit, ale snad ne :teef:
Fanatik
Dneska průplach:bath:
Použil jsem jenom Root Juice a Éčko(Atami) :D
Ec- 0,2
Ph- 5,5

Kytičky mají až 97cm a to ještě týden porostou, takže nárůst po přepnutí bude 400%.:drools:
Zítra večer nejvyšší stonky ohnu, snad to trochu zbrzdím a nebudu je muset zaříznout :chef:
Fanatik
Dneska mi ty vedra dávají zabrat :D 33°C v boxu a už hodinu se modlím ať to už nestoupá :mutant:

Roste to nádherně a kytičky mají od 93cm do jednoho metru. Už týden pozvolna nahazují květy, ale zatím není o čem povídat :teef:

Dneska zálivka 1l na květník, což už ale nestačí..
Ec-1,7 Ph-6,0

Co mě překvapilo byla hodnota výtoku ec od 2,0-2,2. Co to?:D důvod takto rozhozeného ec mi asi neuvízl v hlavě při čtení faq, takže pls radu nebo nasměrování na článek, díky zahradníci! :bravo:
Fanatik
Tak dneska naměřeno u nejvyšší kytky 120cm jinak mají přes metr.
Snad už dlouho neporostou, stínidlo můžu posunout už jen o 40cm :D
Fanatik
Růst se už asi zastavil..... konečně :D
Výška je do 125cm, už ani nepoznám, který stonek patří jakému květníku:sun: Zatím stojí rovně, až na jednu(ta z fotky :teef: )
Zálivka je pořád: Ph-6, Ec-1,6

Zítra začínám pálit 660w. :david:
Kmotr007
máš je pěkně velký.. :-O nechť to kvete. Peace
guerilla
No jo no, musíš přepínat dřív :D
Fanatik
Jenom tady pletu lidi :smash:
Nárůst je jen 300%, ale bystrým to neuniklo. dík ;)

krobak
Ahoj, ako to pokračuje?
AkatronChronic
Taky by me to zajimalo :) jinak jak velke mas kvetinace ze se ti takhle tahnou?:) dej vedet ✌
Fanatik
Zdravím všechny.

Omlouvám se za pauzu, ale dovolená a lenost není v mém případě dobrá kombinace.
Takže dneska jenom stručně, na vše se raději doptejte ;)

Bože, k tomu mám něco moc zlého s noťasem, foto doplním snad večer :o sorrrry!

Bohužel jsem jim tam začal lít víc a to se projevilo na odtoku. Včera zalito 0.8 ec a výstup byl od 1.6-2-2 Jenomže teď už můžou být náročnější a tenhle výstup je ještě slabota!

Výška se zastavila na 135cm. Pěkná nálož, ale bez bambusu by to byla plazivka :D
všechny větve jsem šetrně přivázal i tak je hlídám a obden se tam nějaká bulá do strany.
Naštěstí to nepřerostlo a já nemusel nic řezat, stejně bych na to neměl srdce a jenom ji ohnul.
Dneska odstraním vše co nebude stát za řeč, ale moc práce to asi nebude, max trochu ostříhám spodní květy na větvích aby se pumpoval jenom vrch.
Všechny jsou v 6,5l výšku ale obstarává kvalitní gen ;)

Odešel mi teploměr, ale je kua léto ve 2+1 bez klimatizace. Někdy to je na 28stupňích při teplých nocích, spíš to ale bude kolem 32. Takových nocí u nás moc není, takže klasika 25.

No a když je sucho v boxu(stále bez odvhčovačky, takže možná bude salámová apokalypsa v přímém přenosu :( ) je ve vzduchu cítit mletý zázvor, jenom nasládlejší.

A každá rada je mi svatá, ale kritika je efektivnější. jenom do mě :bandit:
ten_hodnej
nejake foto jak to vypada? podle poslednich fotek se mi zda ze na to jak jsou vysoky tak jsi vubec neoholil spodky, pri takovyhle vysce nema sanci se tam to svetlo dostat, takze by sis mohl ulehcit praci pri sklizeni uz ted :) jinak taky ted resim vedro, je to hruza neda se v tom ani spat a presne v pokoji mam 30C takze bez sance nejakyho studenyho pritahu
Fanatik
Musím přeinstalovat pc, nejdou mi nahrát fotky, snad večer.
Oholím je důkladně, dával jsem šanci všem stonkům ;)
Díky zásobám z prvního kola ty pekla prospím, ráno ale hned do sprchy -.-
Fanatik
Na první se konečně rozjíždí květ :D
A dál jde vidět jak začínají nabírat milované tvary ;)
Fanatik
Začínáme nabývat na váze, kontroloval jsem je jestli se nenaklání, když tak jsem okamžitě přivazoval. Mrzí mě že jsem na jedné přišel o hlavní vrch, mezi kočkama je velmi nevýrazná, snad to bude baculka :D

Čtvrtá fotka je trochu divně osvícená a napřed jsem myslel, že mi už plesniví. (naštěstí nic takového, krásně se mému trojzubci daří :D )
Fanatik
A foto z dnešního dopoledne pěkně za tmy.

Začnu je pořádně dokrmovat a zvednu pořádně ec. Kvůli velikosti palic chci s flushingem začít co nejdřív.
Fanatik
Díky moc za K+¨:punk:

Dneska přikládám porovnání dvou největších palic, které jsou ozdobou harému. :heart: (snad si dá plíseň zajít chuť)

Třetí foto je vrchní palice z toho vytáhlého, nezastřiženého košťátka z příspěvku č.25. Spíš než raketa se květ tvaruje do takového středověkého palcátu :D
Fanatik
Pár dnů už jedu průplach, jenom jednou enzymem a první týden Finálku od Ah. Poslední týden dám jenom čistou vodu s upraveným ph.

Tady pár foteček ze 61 dne, je to nádherný lesík :D

Vůně není skoro vůbec skunková, převažuje zázvor ;)

















Konec se blíží, už jenom 4-9 dnů. Začnu květy pozorovat lupou se 100x zvětšením za 250kč (díky G.;) )
Fanatik
Jedna fotka za tmy ;)
Fanatik
Dneska jsou 11tý den o čisté vodě s Ph 6-6,4.

Většina kytek pořád dožívá z přehnojené půdy a uchovávají si zelené listy, ale i ty už pomalu žloutnou.
Každý den kontroluju trichomy, a zatím je to 50-50 čiré/mléčné (jantar zřídka). Plíseň se mi vyhýbá, jenom jednu kytku jsem pěkně připekl -.-

Vůně je citrusová, skunk jde cítit jenom z rozmělněných listů ;) Na prstech zůstává sladko-kyselá vůně + diesel aroma to vše jenom podtrhuje.

Palice jsou pěkně kompaktní, žádná měkká houba. Chloupky jsou pořád krásně bílé, nejvíc asi kolem spáleného místa.
Nešlo je udržet vzpřímeně :D týden na zpět jsem je uvázal a to jim vydrželo asi 5 dní :D




Jediná spálená(naštěstí) Přitom byla od zářivky celkem daleko. Dvě palice, které se deset dnů pekly cca 25cm od sodíku jsou nedotčené a macaté :D





krobak
Riadne brmbolce :D, podľa fotiek sa im nechce dozrieť. Som zvedavý na finále. K+
Fanatik
Díky krobak ;)

Ale opak je pravdou :D
Zbarvení trichomu mi napovídá, že čas se krátí. Jestli zítra ráno uvidím nějaké jantarové barvičky, tak půjdou ;)
Pokud ne, dám ještě třem opozdilcům čas v podobě poslední zálivky. Kosu tipuju na 73den max.
Fanatik
Všechny holky už pár dnů odpočívají v chládku.
Kosa proběhla mezi 73 a 74 dnem. Bohužel i tentokrát jsem je kosil trochu zelené, holt jsem je přehnojil -.-

Po několika dnech sušení v teplotě cca 17stupňů jsou paličky příjemně tvrdé, ne jako šutry, ale rozhodně pryskyřice zapracovala. Při otevření boxu se hezky třpytí.

Vůně je jemná, žádný skunk, jenom silná citrusová vůně mixnutá s dieselem.

Ještě se ozvu s finálním reportem ;)
Mard
To že je kytka není žlutá ale zelená není známka přehnojení ale dobrého zdraví a zásob živin. Kytka trpící chlorórou je pak "správně" žlutá, jak někteří pěstitelé vyžadují. Chloróza nejsnáze může být způsobena akutním nedostatkem dusíku, tedy nulovým přísunem dusíkatých živin po vyčerpání půdy. Kytka pak čerpá živiny z listů a ty pak žloutnou. I přes to, že jsem hledal v zahraniční literatuře, tak nikde jsem nedošel k přesvědčení že chloróza by měla navýšit množství trichomů nebo jejich žádoucí objem.
guerilla
Žluté listy po průplachu mají za cíl to, aby byla kytka vyčištěna od zbytku hnojiv. Jde primárně o chuť.
MocnyOkurek
Hele me taky ani po 9 dnech nezmizla zelena z kytek (jel sem hydro bcuzz). Ani minule s biobizem se mi to po 14 dnech vody nepovedlo. Jen listi bylo krasne podzimni. Takove ty klasicke barvy oranzova-cervena-zelena-zluta.
Fanatik
Nevím kde jsem udělal chybu, ale holky nějak nemají strukturu :(

Utrhl jsem pár vzorku, po chvilce manipulace se rozpadnou na chloupky a stonky, žádná zelená hmota. A pryskyřice se nedrolí vůbec. Při sklizni jsem nedostal ani podezření..

Už v prvním kole jsem je neměl moc pokryté pryskyřicí, takže začnu po tom pátrat. První můj podezřelý je zmetek Ph..

Naštěstí není bez efektu :D po prvním brku jsem se hihňal jak školačka a nepřešlo to ani po hodině(to se už dlouho nestalo) Chuť k jídlu se taky zvýšila.

Snad dneska dodám nějaké fotky, možná nafotím i hotové brownies s konopným máslem.
ten_hodnej
pristi kolo bych zkusil mozna nejakou lepsi genetiku, 74 dni a stale je videt ze by to mozna jeste tyden chtelo... palice mas sice na oko velke, ale zblizka nejsou moc prorostle se mi zda, tudiz z velky palice vydrtis docela malo... neco podobnyho se mi taky stalo u jednoho modelu, daval jsem to za vinu spatne genetice jelikoz jsem shanel na posledni chvili od neznameho matkare (uz to nikdy neudelam) a mel jsem to podobne jako ty, ani to moc nevonelo, moc to nezhulovalo a presto ze jsem proplachl 14 dni tak chut byla nic moc... taky se mi zda ze tam mas docela malo listu - to je dalsi vec na kterou davej bacha, kdyz jich otrhas hodne tak je pak kytka mnohem pomalejsi v dozravani, ja ty velky radsi trham az den, dva pred sklizni... jinak nahod foto susiny, jsem zvedavej
guerilla
V genetice to nebude... a to vím na 99% jistě :) 74 dní je zavádějích, jelikož brutálně rostou, tak nepotřebují moc růstové periody. To jen aby si někdo neříkal, že to je "mrdka", která kvete dlouho. Musí se to vyzkoušet, aby člověk pochopil přednosti. Jsme zdegenerovaní komerční produkcí.

Sám jsem na vážkách proč to u něj tak vypadá, tento fenotyp (pokud to je T3) bývá běžně hotový už v 65 dni, max 70 dní 12/12 a vypadá diametrálně odlišně, kompaktní šišky. Nevím, co se tu promítlo za faktory... Je možné, že se jedná o sativoidní fenotyp, i když pokud byl popisek T3 či T, je to téměř vyloučené. Pokud by to tak bylo, jedná se o ještě výnosnější fenotyp, ale řidší, pravda http://grower.cz/forum/showthread....271#post1131271 A podle fotek jsem právě doporučoval ho nechat nakonec dýl, poněvadž to vypadá na fenotyp TX.

- pH je důležité kvůli výživě, je možné, že ty kytky nedostávaly co potřebovaly - viz foto z méně pokročilé doby květenství http://grower.cz/forum/showthread....390#post1147390 a dál se to zhoršovalo
- určitě má na tom svůj podíl pozdní přepnutí, zbytečně velké kytky, sativy se dají přepínat téměř ihned po zasazení (v závislosti na médiu)
- neprosvítalo tam od někud světlo, že by neměly pevně danou periodu?
fedousek
Jelikoz dle trychomu pod mikroskopem je kytka plne zrala, tal bych to videl na bidnou genetiku. Co si budem rikat, tak i to se muze stat. Mozna trochu vic sativa, jak je psano nade mnou je taky jedna z moznosti, ale to delalo to, co popisoval, tak to teda nevim. Jak probehlo celkove suseni a jak je na tom susina ve vysledku? Jinak s tou nepravidelnou periodou je to docela dost mozne a i to docela pozdni dozrani by tomu napovidalo.
guerilla
citace:
Původní příspěvek od fedousek
Jelikoz dle trychomu pod mikroskopem je kytka plne zrala, tal bych to videl na bidnou genetiku.


Můžeš mi, prosím, říci podle jaké definice usuzuješ, že ta genetika je bídná? Jenom proto, že nemá hnědé pestíky?
Fanatik
Označení jsem z listů setřel po příjezdu, nemůžu z určitostí nic říct. Podle mě to byla Tx, v 74 dnu neměli žádné karamelové trichy, pouze mléčné. S Ph se peru od začátku, pořádně ho proto nastuduju z groweru.!

Ten_hodnej: K listům- Nikdy žadné neotrhávám, držím se zlatého pravidla co nejméně stresovat kytku.
Guerilla: přepnutí jsem dosral, pořádné ponaučení pro příště. Světelná perioda nebyla nikdy narušena(jednou byla bouřka, běžel jsem hned domů kontrolovat box). Každý den byla kontrola, do boxu se přes den světlo nedostalo.

A upřímně o klonech jsem nepochyboval, jenom by mě zajímalo stáří matky. Já jsem na vině, ph nebo přepnutí, to už je jedno. Hlavně neztratit elán, i když to nasere :D
guerilla
Matka rok a půl, původní ze semena. Ale stáří matky je nepodstatné, naopak spíše její kondice a stabilita je to, co je důležité. Výsledné fenotypy jsou nejvíce stabilní a nedržím co není dobré a ověřené.

Důležité je lít hnojky do odstáté vody, pořádně rozmíchat a chvilku nechat odstát, promíchat a změřit. Vždy se nejdříve dávají hnojiva, pak popř doplňky a pH se upravuje až po proceduře v předchozí větě. Pro hlínu pH 6.3-6.5 podle toho, jaká je fáze. A je důležité sledovat též výtok, jak EC tak pH a to především, z pH se dá zjistit, jestli se médium zasoluje nebo ne, z EC se pH dá jen odhadovat.

Proto jedu kokos, rychlejší změny, lépe se mi s ním pracuje (s hlínou jsem osobně také neměl moc dobré výsledky vyjma matek) a na kvalitě nic znát není. Hlavně když se leje do hlíny minerál, je to už šumafuk jaké médium se použije.
fedousek
citace:
Původní příspěvek od guerilla


Můžeš mi, prosím, říci podle jaké definice usuzuješ, že ta genetika je bídná? Jenom proto, že nemá hnědé pestíky?


Nerikam, ze je to urcite bidna genetika a uz vubec sem nepsal nic o tom, ze si tak myslim podle toho, ze nema hnede pestiky. Byla to jen jedna z mnoha moznosti. Kazdopadne mi ted doslo, podle toho, co jsi psal, ze to jsou klony od tebe a tim padem sam nejlepe vis, co mas. Takze genetikou to predpokladam nebude.
Jinak co se tyce PH, tak nebyly by videt uz davno v prubehu pestu nejake nedostatky a problemy?
P.S.: tento pest sem nesledoval dopodrobna, tak jestli byly problemy, tak se omlouvam.
Mard
citace:
Původní příspěvek od fedousek
Jelikoz dle trychomu pod mikroskopem je kytka plne zrala, tal bych to videl na bidnou genetiku.


Některé strainy jsou obecně známy tím, že hnědnutí pestíků je u nich nesouvisí přesně se zralostí. A je to vlastnost těchto odrůd, nikoliv nějaká chyba nebo vada. Vždy se doporučuje sklízet dle barvy trichomů a obvykle se zdůrazňuje, že hnědnutí pestíků je pouze orientační ukazatel.
MocnyOkurek
Hele chlapi ze to mate ridky je tedka v poradku. To ty horka to dojebaly. Ja sem na tom stejne. Tedka mi doschla uz prvni kytka a je to takovy no skoda no. Ale jinak jak pises zhuluje to. Ja mam navic aspon ty palice obsypany pryskyrici a i slusne to voni a chutna to v pohode takze sem spokojen. Proste me predsevzeti z minuleho roku nepestovat pres leto se vyplati pokud clovek nema klimatizaci. Proste dycky vyroste nejaky zebrak.
fedousek
Tak jeste jednou pro upresneni, pac koukam, ze guerilla a ani Mard me nepochopili... Psal sem o trychomech a ne o pestikach... Uz je to vsem jasne ?? :-D
Vim, ze pestiky jsou orientacni a ze kazda genetika ma v dobe uzralosti jinou barvu. O tom ale nebyla vubec rec panove :-)
Jinak co se tyce toho horka, tak tomu bych asi taky prisoudil velkou miru, i kdyz ja osobne sem s tim problem nemel a myslim si, ze i trebas teploty 32 nejsou nikterak fatalni pro rostlinu i v dlohodobejsim meritku.
Roiwer
Kamo ja jel gth tx a nezazil jsem lepsi genetiku pod 400w sem mel 420g ... Ruky bozkavam Guerilla ;)
guerilla
To fedousek: zásadní problém tkví v tom co jsi napsal, aneb "Jelikoz dle trychomu pod mikroskopem je kytka plne zrala, tal bych to videl na bidnou genetiku.", načež jsem se tázal podle čeho vycházíš. Jediné co mne napadlo, podle čeho bys mohl vycházet, byly pestíky a proto jsem se v druhé otázce zaměřil na ně. Takže asi tak.
Fanatik
Mám dotaz k něčemu jinému.
Zasadil jsem nové kolo do kokosu(zatím jenom do kelímků) Na Jungle in da Box návodu hnojení je napsáno na sazenice ec 1,2. já udělal zálivku s 1.0, což je moc, tabulka byla k ničemu :D Proč mi ale z kokosu vyteklo 1,4? ;)

Jinak výsledek tohoto kola a dojmy dopíšu o víkendu.
MocnyOkurek
Z kokosu to tak tece. Jak psal bart v nejakym threadu o tom tak do 3.0 nebo neceho podobneho bych o neresil.
Mard
Kokos může bejt předhnojenej!
Kiddnaped
Proto by jsi mel podle meho kokos i rw puffrovat na spravne ph a ec e nechat at to vytece pak teprve znova zalit a sadit jen muj nazor nebk dat o 0,5 ec mene s prvni zalivkou
Fanatik
Po 23 dnech sušení jsem to hodil na váhu. Musím se přiznat, že jsem měl strach. Jak jsem psal výše, někde se stala chyna a palice nejsou prorostlé, jenom pekelně chlupaté. na vině bude:
-špatné ph v mediu (Zálivku jsem dělal jak se má, někde jsem ale nedal pozor a zvrhlol se to)
-Přerostlo mi to. Doplatil jsem na pozdní přepnutí a holky se dlouho pekly 30cm od šestikule(fail) Vždy poslouchejte Matkáře!! :D
-kvetlo to přes léto, které chvílemi bylo nekompromisní

Když pomineme stavbu suchého květu a s tím spojená trochu nepříjemná chuť stonků, které někdy proklouznou, je výsledek víc než zajímavý.
Při kvetení mi model nijak nezapáchal, když jsem zapomněl zalít a kyti trochu uvadly, boxem voněl zázvor s pomerančem. Suché paličky i ve větším množství nazapáchají typickou skunkovinou. Vůně je jemná, spíš po borovicích. Hned jak začnete drtit uvolní se do toho různé vůně kyselkavých ovocných plodů, spolu s kořeněnou vůní, kterou si nedokážu zařadit(mezi pepřem a novým kořením). Stejná vůně zaplní i prostor po vykouření, je to božské.
Chuť při kouření je ale sražena tou stavbou květu..

Stav byl ale pro mě překvápko. Jsem typ, který rád cítí relax na těle, i když po dvou špecích potřebuju kafe :D. Měl jsem strach z polovičního efektu(přece jenom Mazara člověk cítí jak na těla tak na duši :D), nevěděl jsem jestli mi to bude stačit.
Člověk se pořád učí a tenhle model mě teda přeškolil :D První brko mi po pěti minutách vyvolal nekontrolovatelné hihňání, které sice po pěti minutách přešlo a už se nikdy neukázalo, ale stálo za to. Je to hodně povznášející stav, příjemná bez stihů. Měl jsem potřebu pořád něco dělat nebo hledat na netu. Celkově mám po ní hodně dobrou náladu. Působí docela i na chuť(připadal jsem si jako na začátku, když jsem měl pocit při pití matonky, že piju jedlé krystaly :D)

No a výsledná gramáž je:
-496g Vrcholků a krásných spodků
-100g Ubráno v průběhu na máslo:D (jenom topvky)
- 70g cca. spodků

Finální váha bez čtyř gramů je 670g, ještě teď na to poulím oči :dance:
Raději si nepředstavovat plný potenciál :D
Byl to skvělý pěst a k této odrůdě se určitě vrátím :flower:
Díky všem za K+ a všechny rady a uvidíme se u dalšího kola.

(bohužel zatím mám jenom dvě fotky, není čím fotit. Na druhé kvůli blesku nejde vidět 15g na displeji


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma