Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
new set, mohl by nekdo mrknout na nejake ty vady atd? prosim - Klikni zde pro originální téma
sm0g
Zdravim vas
Rozjizdim grow konecne za normalnich podminek a po hodne moc letech ne jako deti nekde na pude na tajnacku delat nejake ty experimenty. a tak jsem se chtel zeptat jestli by jste mi schvalili tuto mnou vymyslenou sestavu :-) :


Box:
- Hloubka 60
- Šířka 70
- Výska 150
- Děvčata 4 kousky jeste nevim jake ale urco clony kdyby se ozval nejaky zkuseny grower ktery by mel co nabidnout (okoli Brna)
- Box je v pokoji, v panelaku pojede prevazne pres noc kvuli teplotam proto sem se snazil i snizit hluk, vyvod cisteho tepleho vzduchu je doladen primo ven.
S hnojivy si nejsem moc jist necham si klidne poradit ale slysel jsem na batguano same dobre ohlasy i ty slozeni nejsou k zahozeni, nechci jet uplne nejky chem.

ventilace + ofuk:
- sonoconnect 127mm 1x3m
- Stahovací oko 110-130mm 7x
- Prima Klima filtr K2600mini - 240m3/h - 125mm
- NTS TT 160RT, 0-550m3/hod,78W,regulace otáček a termostat
- Redukce 160-125,kov 2x
- Tlumič hluku 600/125 mm
- Ventilátor s klipsnou Cornwall

Svit a okolo:
- PrimaKlima Cool tube 125x480
- HPS Dual 250w Sunmaster
- Elektronický předřadník GIB NXE 250W - se čtyřpolohovou regulací-bez IEC Connectoru (doufam ze tam bude klasicky 3 drat ktery napojim na cooltubu)
- Diamantová reflexní folie - 1m x3
- Mechanicky spínaná zásuvka

Pro Holky:
- Kvetinač 25x25x26 4x
- Podmiska pro 11 L květináč 4x
- Guanokalong prášek 0.5kg
- Guanokalong extrakt 1l
- Kalong grow organic 1l
- Kalong bloom organic 1l
- Plagron Bat-mix 50l
- Agro Keramzit 4-8 mm 1 l
- Perlit - 3 l

Pomůcky:
- Essential Trident pH+Ec+termo meter
- Ohybaci kolinka
- Sít
ten_hodnej
na guano bych se vysral, moc lidi to indoor nejede a ma to svoje duvody... nejlepsi by asi bylo zacit u nejakyho plagronu napriklad, ten je cenove dostupnej a vhodnej pro zacatecniky, a zaroven ma i vyborny slozeni...kdyz si koupis treba hlinu plagron growmix tak ta je predhnojena asi na 2-3 tydny dopredu takze nemusis kupovat rustove hnojiva ale staci ti pouze alga bloom za 200,- kc a muzes na nem odjet celou sklizen...
sm0g
Dekuju necham si poradit. Libilia se mi jeste sada jungle in box ta ne? Vypadala ciste a jednoduse. Jinak vzduchotechnika je ok? Furt mam strach at tam nemaj vedro
spachal
550m^3/hod by melo tenhle prostor (cca 0.6m^3) uchladit bez problemu, bude zalezet na nastaveni otacek odtahu a tim padem hluku.
Spise je otazka, zda kombinace 11L kvetinacu a 150cm vysky nebude problem, v kazdem pripadku prepni na kvet u relativne malych slecen.

Plagron Bat-mix je uz dostatecne predhnojeny na hodne dlouhou dobu, JIDB by melo jako hnojivo stacit, nic dalsiho bych nekombinoval. V rustove fazi, vzhledem k rychlemu prepnuti na kvet, hnojiva nebudes asi vubec potrebovat.
Je to vzdusny substrat, keramzit bych nepouzival vubec, s perlitem jen ve velmi malem mnozstvi nebo vubec.

A na sitku bych se osobne take vykaslal, u ctyr kvetinacu Ti spise zkomplikuje zivot (obzvlaste pri prvnim pestu), kdyz slecny dostatecne naohybas, zaplni rychle prostor a neprijdes o moznost manipulace s kvetinaci. Osobne bych na tenhle prostor stejne vzal 'jen' 6.5L kvetinace ..
sm0g
Ventilator je regulovatelny tak s nastavením by nemel byt problem. Dekuji za radu. Květináče dam teda mensi. Mam nechat i pocet osazenstva nebo dve pridat kdyz jsou mensi květináče?
ten_hodnej
pokud budes mit jenom 250w vybojku tak ti rozhodne bude stacit ten 550m3/h stazenej na polovicni vykon, takhle silnej odtah nemam ani u sestikila, staci mi 400m3/h a teploty max 29 stupnu (s aktivnim pritahem okolo 200m3/h + jeden pasiv).... a pokud si ten box budes zbouchavat sam tak ho zkus udelat trochu vyssi pokud ti to dovoli podminky, nejlepe aspon 180cm at mas rezervu a nepalis potom na kvetu horni palice...
sm0g
Prave je to tajnej projekt, kvůli rodinym navstevam nesmi jit slyset videt citet je to klasika skrin box :-D. Je to jen pro me na masti kvuli exemu a neco na skur a mlsani :-). Budu to co nejvic ohybat abych to udrzel dole. Budu muset prepnout asi driv. Chci jet rust 150 kvet 250

Kdyz dam teda jen 6,5 květináče tak mam jich tam dat o dve vic?

Jeste jedna vec jak zapojit tu vzduchotechniku? Nikde sem se nedocet jestli na konec či do prostred? Ja myslel filtr->cooltube->vetilator->tlumic?
ten_hodnej
podle me by se ti tam 6,5l kvetinacu veslo rovnou 9, aspon krasne zaplnis prostor a muzes prepinat brzo aby ti to neprerostlo, takovej mensi sog... osobne jsem to takhle jel na podobnym prostoru pod 250w kdyz jsem zacinal a vysledek byl super... jinak to zapojeni vzduchotechniky je jednoduche, podle me jsi to pochopil dobre :)
Anuvin
To zapojení f-ct-vent-tlumic mas dobre. Taky bych doporučil spíš víc než míň kytek.. těch 9 klidně jestli se to vleze. Vejska 150 je ještě dobrá, já mam 90cm a 11l květníky a taky to jde když se ohýbají a ohýbají..
Jinak ta sestava už je nakoupená nebo teprv plán ?

Např proč NTS TT 160RT o průměru 160 a nějaký blbý přechodky když se ten samej ventilátor dodává i o průměru 125?
Jestli to chces mit ultra tiche tak doporucuje odtah VENTILATOR TD-350/125 SILENT

Jo a ještě bacha že s filtrem 240m3/h nebudeš moct používat odtah na omoc víc než těch 240 a určitě ne třeba na 400. Udělal bych to tak, že bych zatim filtr nekoupil (na rustu to nesmrdi) a vysledoval bych prumerny nastaveni odtahu ktery dava dobre teploty/hluk a podle toho zregulovanyho výkonu odtahu bych potom přikoupil třeba silnější pacháč než těch 240.
sm0g
Zdarec. Box je zatim nekoupen ale v pondeli bych ho rad obednal

No sel jsem do toho nts tt kvuli tomu ze ma regulovani a termostat . Ma vetsi prutok pr o plany pozdějsi. Budu delAt i matkarnu chci aby ji odtahoval taky, pak mi prijde ze ty td ventasy jsou dost předražené. Doufam ze ten tlumic to utisi kdyz o polovinu tak to bude super
Muzes poradit nejaky jiny nez to td?

No pachac je uz predelan na 400 sem se prepsal mel jsem výmyslenou jeste jinou bednu s minimaxem ale pak sem se docetl na jednich usa strankach ze nuc moc tak sem se rozhodl pro cooltubu

OK naperu tal 11l kvetniku co se vleze;-) dik za radu
ten_hodnej
zrovna ventilatory rozhodne nekupujte pres gshopy, maji to predrazene jako prase, pritom uplne ten stejny vent od stejne znacky koupis na jinem webu skoro o polovinu levneji... mozna sice ne uplne ten samej ale treba podobnej, staci hledat... napriklad odtahy okolo 500m3/h stoji vetsinou v gshopu okolo 3500-5000,- coz je nesmysl naprikad tady mas do 2000,- vcetne dopravy: http://www.vzduchotechnikaobchod.cz...-Dalap-AP-160-V ale samozrejme se ti treba nemusi libit, urcite bude hlucnejsi nez ten silent ale nerekl bych ze ten rozdil bude velky, proste je to odtah a ten motor bude hucet vzdycky dost...
edit: popripadne tahle stranka taky neni spatna, ty ceny jsou uplne jinde nez u gshopu: http://www.ventilatory.cz/ventilato...lator_-363.html
sm0g
tenhle jsem nasel prave na jednom growshopu nejlevnejsi za 2000 -2500 to docela ujde, prave ze jsem hledal v stejne cenove kategoriji a prutoku a nenasel jsem nic u ktereho by byl Termostat. a to se mi prave libi . budu mit docela hodne velkej problem s teplem tak potrebuju at se to reguluje samo jsem prevazne porat v praci.
ten co tu ukazujes je taky fajn aj na ty strance, bych si vybral ale neni tam nikde s termostatem a tem krabickovem termostatum moc neverim, a ty co jsou mimo box na sondu jsou ted pro me drahe pozdeji casem proc ne :) stejne si myslim ze pojede rok a pujde do kytek. kdyz pospominam stare decke casy pokusy o neco cemu by se dalo rict tezko grow room :D
ten_hodnej
tohle je asi nejlevnejsi s regulatorem i termostatem: http://pestebnitechnika.cz/index.ph...troller=product
sm0g
prave ten co jsem vybral tak na tehle strance kdybych koupil vse tak tam tak je 15% sleva http://pestebnitechnika.cz/index.ph...troller=product
a pak jeste na strance dokonce za necele dva http://www.flore.cz/products/nts-tt...ulace-otacek-1/

ufo dle recenzi je suprove ale dost pry i hlucne a to je muj bod zlomu : /
ten_hodnej
no vidis jsi to nasel s vetsim prumerem jeste levneji:) sice jsem ho nejel ale asi si ho taky mozna koupim :) za ty prachy vypada fer, ale cekej ze to proste bude hucet stejne, pokud to nebudes mit stazene na polovinu, coz by zas nemuselo stacit k uchlazeni
sm0g
proto jsem prave opatril ten tlumic hluku ale nevim jak moc je to ucine v realu . prej to snizi celkove hluk jak v potrubi tak i prej samotneho ventilatoru. je jasne ze tu bude neco bzucet ale snad to nebude takove aby to vzbuzovalo pozornost. nevis nejake blizsi info ?
myslis ze to neuchladi 250w v cooltube?

Prave premyslim i o tom ze se vykaslu na klony a udelam prvni matkarnku a sve klony, ale vybaveni bych koupil nejradsi pri jednom, ale furt jen nechapu kdyz dam regular seminka necham je vyrust ale ne nakvetnout udelam z kazdeho jeden clon. dam hned po zakoreneni na 12/12 abych urcil pohlavi. samicky necham samce vyndam. matky necham v matkarne. a mam cekam do dne nez je kosnu porovnam ktera byla asi nejlepsi a z te budu delat klony ? jen tak v kostce jestli jsem to dobre pochopil ... nemam skym si o tom popovidat. a par lidi od kterych sem se dozvedel ze mi klony sezenou furt ani vydu ani slechu.
techem
hoj taky to dělám úplně stejně jako ty...a zatím vše super....zasadím semena, po vyjetí 5teho patra je seknu o 3, ty třípatrové vršky dám kořenit, pořádně popíšu z které kytky jsou, po nakvetení je jasné co je matka a co samec...ty matky nechám valit pod 18/6 a podle stavby kytky a rychlosti v růstu, vyřadím slabé kousky a z těch silnějších už pak řežu nové klony a ty pak jedu buď out nebo in ve skříni ;)
sm0g
nazdar techem : prosim a matky mas poromade s klonama ? nebo je mas nekde bokem v dalsim boxu .. protoze budu rad kdyz prostor dovoli jednu dve matky max

ale nedocetl jsem se jestli muzu nechat matky prozatim v malych kvetinackach aby moc nevyrostli nez se dozvim pohlavy?
a jestli musim i u matek neustale drzet vlhkost jako v rustu okolo 80%
a hlavni faktor jestli musim mit do matkarny pach filtr tudiz jestli to nejak smrdi, uz si to ani nepamatuju tak douho jsem nesazel co bydlim v meste

po 3 neuspesnych outdoorech co me vykradli me to omrzelo a vykaslal jsem se na to ale uz me za ty roky to prestava bavit financovat, radsi zaplatim elektrikarum :D
ten_hodnej
pokud jsi nikdy nepestoval indoor tak hned zkouset matky asi neni uplne nejlepsi napad... mozna by bylo lepsi zatim koupit 9 klonu od nejakyho mistniho clena, odjet aspon jedno kolo a pak treba zkusit zatim neco zasadit, preci jen ta doba nez matky vyrostou do velikosti aby se z nich dalo rezat vice rezu je docela dlouha, tak jak chces, kazdopadne napad to neni spatny, taky ted jedu matky ale na ne jsem si poridil jinej box coz budes muset do budouicna i ty, pokud je budes chtit udrzet nazivu a zaroven vypestovat neco do papirku z vyslednejch rezu... jinak staci je na zacatku mit v malych kvetinacich nez poznas pohlavi a pachovej filtr samozrejme na matky nepotrebujes kdyz je nebudes mit v planu prepnout na kvet
sm0g
stim smradkem je to caik, nebyl jsem si jist. no kdysi nejaky indoor byl ale :D ehm no spise puda mel jsem tam pak kytek pod lampou z poulicniho osvetleni ale to byl takovy pokus :D bylo stoho ani ne 30 g ale kourit se to dalo :D ale to je hromada let zpet, ted bych to chtel vzit troske v profesionalni kvalite
obevil jsem doma takovej sic mensi prostor ale myslim ze by to slo .. je prave mozne i odvetravani ven ale je to jen 60v60d30h ale myslim ze by se tam mohly vlest. prave jsem tam chtel rozjet od seminka k rezani pak tam nechat klony kde bych i prepl 12/12 at se ukazou(pozn, ukazou se i pod rustovym svetlem? zalezi jen na periode ne). z matky nechat clony co se vleze a co da a nejlepsi z nich nechat na misto matky , nez by probehla tahle selekce tak by uz vedle v boxu davno jeli clony od nekoho tady ale vubec nevim. cetlo tohle 300 lidi a zatim nikdo neprihlasil:D takze si asi pockam , tahle selekce podle vseho potrva tak mesic a pul mozna dva podle toho co jsem pocital na usporkach by se to dalo zmaknout i za levno nebo je to blbost? precetl jsem tolik informaci ze vymyslim blaznovyny
ten_hodnej
no s usporkama by se to dalo zvladnout ale ty jsou spis akorat na rizky, roste to pod tim pomalu takze je to na dlouho.... jinak jestli jsem spravne pochopil rozmery 60cm vyska? jestli jo tak je to docela dost malo, chtelo by to minimalne dvojnasobek i na matky...
sm0g
Jen bych to skusil spise jako takovy hokus pokus :D no uvidime jeste, to se da zmaknout i za pochodu vicemene za par penez. tak setup je doladen do 100%. zejtra po poledni obednavam


premeril jsem box V-153 D-76 H-58 tudis 9 kousku

Pro Holky:
- Kvetinač 15x15x20 x9
- Podmiska pro 3,5 L květináč 9x
- Jungle starter kit ALCHEMY PACK s ph a ec metrem
- Biobizz ALLmix 50l
- Zvlhčovač Humy 6 - 380ml/h

ventilace + ofuk:
- Sonoconnect 127mm
- Prima Klima filtr K2601 - 480m3/h - 125mm
- NTS TT 160RT, 0-550m3/hod,78W,regulace otáček a termostat
- Redukce 160-125,kov 2x
- Tlumič hluku 600/125 mm
- Ventilátor s klipsnou Cornwall 1x
- Meteostanice teplomer/vlhkomer

Svit a okolo:
- PrimaKlima Cool tube 125x480
- HPS Dual 250w Sunmaster
- Elektronický předřadník GIB NXE 250W - se čtyřpolohovou regulací s IEC Connectorem
- Diamantová reflexní folie 1,2 m x 4
- Mechanicky spínaná zásuvka

bude to ok ? Docela ranec dohromady :D

+ jeste splasit klony, neni nejaky zkuseny zahradnik s mladejma urostlejma slecnama Brno nejlepe ? cca do pristiho tydne jsem ready, kdyby se nekdo ozval prosim
ten_hodnej
klony neshanej tady ale v bazaru, tam je urcite nekdo z brna kdo ma klacky... jinak ten equip vypada v pohode
sm0g
Tak uz je koupeno smontovano nastaveno, otestovano, ceka se pouze na klony, znamej pro nejaky jede tak kdyz bude par navic tak se snim svezu, sic cena za 200,- coz je moc ale dava to minimalne 4-5 pater velke zakorenene tak jsem zvedav, po par poradach jsem dosel k zaveru ze bude stacit 6 holek, prece jenom je to poprvy hodne mista mi zebrala vzduchotechnika (roury) ikdyz mam 1/2 veci mimo box, co uz. nakonec je tohle vsechno uvnitr.

box V-153 D-76 H-58

ventilace:
aluflex 100 a 120
2x TD Silent 160/240 (sice mesic jete ale vypadaj jako funglovky za 2500,- no neber to, druhej mam do budocna podle testu boxu udrzim na 275w 27c coz se da ale zatim tam nejsou kyti ktere taky daj svoje teplo. no ale vypada to ze s dvouma to bude parada.
2x - Prima Klima filtr 240
Ventilátor s klipsnou Cornwall 1x
Meteostanice teplomer/vlhkomer

svit a okolo:
PrimaKlima Cool tube 125x480
250W HPI-T rustovka phillips
250W kvetovka elektorx
Diamantová reflexní folie 1,2 m x 4
Elektronický předřadník GIB NXE 250W - se čtyřpolohovou regulací

pro holky:
hesi starter kit soil
Kvetinač 15x15x20 6x
Podmiska pro 3,5 L květináč 6x
Zvlhcovac Nebbler + domaci vyroba pasivniho odtahu ( uvidite v pozdeji v fotogaleri )
Ph metr martini
biobizz light mix


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma