Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Nová vyhláška o uchovávání dat poskytovatelem - ohrožení Groweru??? - Klikni zde pro originální téma
Bohém
Zdravím,
docela mě vyděsil tento článek :

http://www.novinky.cz/internet-a-pc...sti-snadno.html

Jelikož jsem IT antitalent, dokázal by mi někdo vysvětlit, za je důvod k obavám že by můj poskytovatel shromažďoval fotografie co nahrávám na grower.cz a v případě problému by je poskytl Policii ČR?

To by se mě opravdu nelíbilo, a mohl by to být důvod k tomu, abych tu přestal být aktivní což rozhodně nechci... Co myslíte?
nice bloom
Moc příjemně se to teda nečte :-(
hellfire
"policie by se k údajům dostala až poté, co to povolí soud" myslím, že to budou používat u závažnějších zločinů když to bude muset prvně k soudu ale taky se mi to dobře nečte, jak by třeba reálně chtěli řešit tady tisíce lidí a dokazovat jim, že fotky jsou opravdu jejich a ne třeba jenom reuploadnutý. A co anonymizér, to by mohlo být řešení pro tebe ne?
celek
Rád bych věřil tomu,že půjde jen třeba o pedofilii apod., nějak tomu však nevěřím. Je to bič na obyčejný uživatele.
hellfire
celek: vypadá to tak, ale nedokážu si představit, že by soud měl řešit tolik případů aby tím mohli buzerovat obyč uživatele, pokud by to teda nebyla jen formalita a jen tam nějakej úředník celej den seděl a dával razítko s napísem povoleno na jeden papír za druhým :D
Bohém
Taky si nemyslím, že by díky tomu najednou začali vybírat nás (a ještě většinou "malopěstitele"),- čili že na základě JEN FOTEK by rozjeli nějaké stíhaní. Jde o to že třeba POKUD UŽ by k nějakýmu průseru došlo, tak by řekli, OK říkáš žes pěstoval poprvé ale přitom tady máme od poskytovatele řady fotek dokazujících žes jel 5 kol INDOORU a to je dohromady velkovyroba, značný zisk, marihuana na černém trhu za půůůl mega a takový hlody, a místo nějaké podmínky za malou skříňku by to bylo dlouhodobé, a ve ZNAČNÉM ROZSAHU a už by byly uplně jiný sazby... ale zase jak rika hellfire, mozna by fotky nestačili jako důkaz pokud by to u tebe nenašli ... pokud plácam nesmysly tak se omlouvám..

Každopádně už ten systém je mi dost nepříjemnej... stačí že nám evidují telefony..
Anuvin
Jo je to tak dneska už si musí každej dávat pozor na svůj digitální otisk a nemusí ani věřit konspiracím o možnostech NSA atd..

http://ostrava.idnes.cz/mladik-v-podmince-vykradl-restauraci-byt-i-auto-nyni-mu-hrozi-vezeni-1i1-/ostrava-zpravy.aspx?c=A150610_104956_ostrava-zpravy_sme

Jediná možnost je v přistupovat/uploadovat na "weby se schízou" připojením přes TOR. Ani to nemusí být nepřekonatelná ochrana, ale mělo by to stačit.
Nevím jak to maj ostatní, ale já sem nato většinou línej takže sem bohužel akorát omezil upload atd.
PeeKay
Ale to je zase schíza... Někde už jsem dokonce slyšel, že jen Avast loguje veškerou činnost uživatele na pc kde je instalovaný. Tak to si pak při vyžádání můžeme všichni hodit mašli. jelikož tady už i Thor je úplně k ho..u .
Zároveň není v článku zmíněno po jakou dobu se musí data uchovávat. v případě Groweru by musela být poskytnuta součinnost s přístupem do DB. Co vím, tak vyhláška může sice nařídit zaznamenávání IP adres, což je pouze část hlavičky paketu, ne samotný obsah.
uvidíme jak se to vyvrbí.

Ale zase je pravdou, že v době zavádění léčebného konopí do lékáren (haha), jsme pomyslnou osinou v zadnici nejen jisté společnosti co vyrábí kontejnery na bordel (kódové označení -tráva z popelnice), ale i všech návazných institucí.
carlos
Za celou existenci Groweru policie nikdy nic nezadala... takze predstava ze nekoho zajimaji fotky kytek, ktery uploadujes je opravdu usmevna (leda ze by to bylo porno pod zakonem, to je uplne jina kava).. Na to ma policie prilis mnoho dulezitejsi prace.

Pujdou po tobe pokud a) nekoho naseres a bonzne te (99% beznych pripadu) b) budes se tim chtit zivit (viz asiati).

Pokud mas normalni zivot, praci a rodinu, nikdo patrat po internetovych diskusich, jestli sis nahodou nezasadil par semen do kvetinace, vazne nebude..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma