Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
techemův 1st indoor HPS 250W - Klikni zde pro originální téma
techem
Zdravím přátelé pěstu,

Rozhodl jsem se k rozjetí kola i v indoor boxu, je to moje první zkušenost pod takovou wattáží, takže přivítám rady, tipy, triky i kritiky :D

setup:
...předřadník 250W GIB PRO-V-T
...výbojka 250W Osram NAV-T
...stínidlo homemade 55cmx55cm
...ofuk 2x PC fan 8cm
...přítah pasivní 4x
...Odtah PC fan 12cm.....určitě v tomto případě nedostačující, takže uvidím kolik bude teplota a podle toho vyměním za nějaký trubkový ventilátor
...pachový filtr -bude homemade podle vzorů tady na grower, protože rád vše tvořím sám a pak mám z toho větší radost ;) ale to má ještě čas do květu ;)
...síto na scroog s největší pravděpodobností pojedu taky
...zalévat budu svým samospádovým systémem přes pancéřové hadičky, takže bych se měl dostat všude....jinak vidět ho můžete v podpisu (medical sezóna 2015 by techem)
...hnojky zatím nevím, možná úplně bez nich, a nebo něco koupím ;)
Pokud jsem na něco důležitého zapoměl tak se zeptejte, rád zodpovím...

Osazenstvo:
9ks klonů vlastní selekce SKUNK 1, ty jsou teď ve fázi zakořeňování pod zářivkama ve vrchním boxu a pak půjdou do květináčů o hraně 10x10cm a hloubce 12cm a tam už zůstanou do kosy ;)

Tak snad bude alespoň 100g a budu spokojený na první kolo....je to teď hlavně na vychytání much, svítit budu asi pře noc, abych se vyhnul parním teplotám ve dne v léťe ;)

takže očekávám názory a rady díky!

foto klonů ;)
ten_hodnej
zdar, jak velkej mas box? jinak az nahodis vybojku tak cekej ze to opravdu ten 12V pc vetrak nezvladne :) ale pokud ti nevadi hluk tak zakladni vko okolo 200-300m3/h stoji do 500,- kc a na ten tvuj homemade pachac jsem taky zvedavej :)
techem
prostor je 60x60x150....jj asi budu muset neco koupit....uvidíme jak se to dá do provozu.... ;)
techem
Zdar zahradníci a zahradnice, tak nakonec jsem se rozhodl a koupím ventilátor na odtah TT 125, bude pro můj prostor vyhovující i na zapojení číslo 1 se slabším výkonem, a pokud to nebude stačit, tak zapojím druhou variantu a to mi ty kytky vytáhne z boxu :D .

Jinak než koupím to TTčko, tak jsem updatoval ventilaci v boxu.....
a to tak, že ventilátor o průměru 12cm je našroubovaný na stínidle a fouká na výbojku, bude ochlazovat prostor kolem. A jako přítahy jsem nainstaloval ve spodní části 2x ventilátor PC FAN o průměru 8cm, ty přisávají vzduch do boxu a ještě mám o něco výše 2 pasivní přítahy...tzn jen díry, které v případě potřeby můžu zaslepit HT záslepkou na odpady a posléze zase odblindovat ;)

Takže si myslím, že tento UPdate výměny vzduchu bude pracovat jak má ;)

a nějaké foto:
Bohém
Hele podle mě je zbytečný TT125 , já mám TT100 a mám DS60 - prostor 60x60x (160?) a ač mě to běží na nižší výkon tak si myslím že to vpohodě zvládá, DS je navíc i na nejnižší výkon "implodovaný" :D - je tam podtlak tak to je vcuclý dovnitř... tak si myslím že TT100 určo stačí, ušetříš i pár kachlí navíc.... (Jo a DS je Darkstreet , néé Dělnická Strana .:D)

Budu sledovat, ať se daří :P
techem
nazdar, rozhodl jsem se pro TT125, jelikož v grow shopu kde pojedu, je mají za stejnou cenu 1199,- za TT100 i TT125, tak kdybych se nekdy rozhodl pro vyšší wattáž a větší pěstební plochu, tak bych nemusel nic dokupovat ;)
jinak díky za postřeh ;)
techem
Zdarec groweři,
tak dneska jsem kompletně dokončil ventilaci a výměnu vzduchu ve svém boxu a to tak že:
v boxu vrchním (pouze na klony a předpěst ze semen š.60cm, h.60cm, v.40cm) jsem nainstaloval jeden větráček PC FAN o průměru 8cm jako odtah z boxu a jeden mám připravený na ofuk. Jako přítak vzduchu tam mám pasivní díru, kterou můžu zaslepit blindou HT40 pro zvýšení vlhkosti nebo nechat ať se vzduch přitahuje při odkrytém stavu. FOTO 1

ve spodním boxu (na hlavní květovou fázi popř. na matky š.60cm, h.60cm, v.130cm)
jako odtah jsem použil ventilátor Vents TT 125 (280 m3) a mám ho zapojený na nižší výkon, jako přitahy tam mám 2x pasivní jako ve vrchním boxu a 2x aktivní PC FAN o průměru 8cm ty foukají dovnitř vzduch, dále PC FAN průměr 12cm namířený na výbojku, ten bude ochlazovat lampu a zároveň promíchávat vzduch v boxu a třepat s kytkama :D Jako potrubí k odtahu TT125 jsem použil Sonoair 127mm, zkoušel jsem ten ventilátor přes klasickou flexi harmoniku hliníkovou a byl slyšet, jakmile jsem nainstaloval ten Sonoair, který je izolovaný vatou proti hluku, tak hluk nehorázně klesnul, takže doporučuji spíše připlatit za metr potrubí, ale rozdíl je opravdu poznat ;)
FOTO 2

a FOTO 3 pohled na řídící elektro rozvod do celého boxu ;)

Tak snad to bude šlapat jak má, budu rád za připomínky a rady.... :)
techem
Nazdar zahradníci, tak po různých updatech boxu a elektroinstalace se konečně dostávám k samotnému pěstu...
Takže klony vlastní selekce jsem už zakořeněné přesadil do finálních květníků o hraně 11x11cm, jsou 5 dní pod spořivkama se studeným spektrem, zastřiženy včera FIMem, uvidíme kolik se toho podařilo střihnout správně ;) , ničím nehnojeny zatím, krásně se větví, a zatím vypadají spokojeně.
Tak sledujte a komentujte ;) budu rád!
Džipo
Zdar tak co jak to vypadá ? :)
techem
zdar přátelé pěstu,
jsem tady po delší době s UPdatem:
kytičky dnes přepnuty na květ 12/12, dal jsem je pod síť na scrog s oky 3x3cm a proplétám ;)
Světlo 250W Osram NAV-T
zítra hnojivo na květ a jedeme do paliček :D
Kreator1993
Cau hele jeste muzes tak tejden az 10 dni v klidu hnojit rustovkou.
techem
Zdarec na růst jsem ničím nehnojil, kytkám nic neschazelo, klony mám vlastní produkce, takže vím co a jak s nimi bylo zacházeno, taky na růst jsem hnojivo vynechal, jen myslím max 2X dostali vitakomplex od agra tot vše.... Jinak na květ přidávám jen guano granulované nebo tekuté a uvidím jak kytičky pojedou.... Je to takový první pěst pod touhle wattazi a nejde mi až tak o kvantitu, spíše mě zajímá jak budou holky vypadat když pohnojim jen guanem..... Peace
Jazz
sem zvedavej jaky bude vysledek kdyz budes hnojit jen guanem,to same mam v planu i ja,dostal sem od kamose nasbirany guano primo od netopyru,takze by to mohla byt pecka
techem
Nazdar pěstitelé, přináším update,
síto je vypletené, nějaké mezerky ještě jsou, ale to neřeším, protoře se ty větve rozrostou do šířky, tak si myslím, že se to kempletně zaplní....2.7. vyhodily pistils tak jim počítám květ od začátku sedmého měsíce, ať se to dobře pamatuje :D hnojky probíhají jednou týdně tekutým guánem, nic jiného nedávám...
Jinak až při scroogu jsem ocenil ten můj vynález na zalévání pomocí samospádu přes ventil a pancéřovou hadičku, nádherně se dostanu až do zadních květináčů a ruku mám před boxem. Už se vidím jak to zalévám nějakým kelímkem v tom malém prostoru pod sítí....prostě je to pomoc ;)
Jinak vystříhal jsem spodky pod sítí, listy i malé větvičky co by neměly šanci vyjet nad síť...

tady pár fotoz:
techem
zdarec přátelé je tady 26. den květu a vypadá to takhle ;)
jen co mě trápí je, že pod lampou mají listy světlejší barvu, ale přisuzuji to vysokým teplotám, po krajích jsou kytky OK, ale nepozoruju že by jim něco chybělo ;) tak sledujte a komentujte ;) ať to roste!!!!
techem
Zdar zahradníci...menší up...
kytky dostávají v každé zálivce tekuté guáno, jinak mají dietu :D a vypadají takto...
47. den na květu...vůně neskutečná a nasadil jsem konečně svůj home made pachový filtr...utlumil jsem vůni cca o 70 procent, ale u boxu to jde citit...ale jsem nad míru spokojený, protože jsem za to dal 400,- za materiál a 2 hodinky práce a funguje to jako pacháč z obchodu....potom sem hodím nějaký návod pokud budete mít zájem ;)
ten_hodnej
nahodis fotky toho tveho homemade pachace a nejaky mensi info pro zajimavost? jinak bambule mas pekny tak preju at tam je co nejvic :) kdy mas v planu flushovat?
techem
hoj nahodím nejakej návod....flush mám v plánu cca za 14 dní...a i tak mi nepripadá nutné u guana flushovat, ale pro jistotu dám aspon týden cistou vodu a proplach ;)
Mard
citace:
Původní příspěvek od techem
mi nepripadá nutné u guana flushovat


To jako doufáš že netopíří hovna se změní v boží manu? Buď flush nebo water curing, bohužel jiná cesta není.
techem
Psal jsem že flush proběhne a určitě nedoufam že se změní hovna v něco božského, ale flush se dělá pro odplaveni chemických hnojiv a aby to nebylo cítit v chuti.. A já nehulim, kytky mám do mastí a pro potěšení ;-) takže mi u guana nepřipadá až tak nutný.. Ale jasně že flushing je nutnou součástí pěstění ale ne u každého případu... Toť můj názor ;-) peace
ten_hodnej
rozhodne bys mel flushovat i u hydra, ale u hliny/kokosu to plati dvojnasob... zrovna to guano bych byt tebou proplachnul poradne... a flush se nedela pro odplaveni chemickych hnojiv, vicemene zadne hnojiva ktera se prodavaji dnes v gshopech nejsou chemky podle me, pokud kupujes overene znacky, tak to vsichni posilaj na expertizy, ktere jsou dokonce nekde na internetu k nahlednuti od nezavislych laboratori (link jsem nasel nekde na icmagu ale uz si to nepamatuju)...v dnesni dobe je to celkove dost hlidane a nedovoli si v gshopech prodavaj hnojiva obsahujici napriklad tezke kovy a ruzny jiny chemky...
jsou jednoduse bud organicke nebo mineralni hnojiva, u hliny/kokosu se vic pouzivaji organicke (coz je i to guano samozrejme) a ty je potreba flushovat nejmene tyden, ja proplachuju vetsinou 10 dni, jen s enzymy na zacatku a pak cista voda
MocnyOkurek
No u hydra mozna staci tyden, ale u kokosu mam vyzkouseno ze je treba tech 14 dni. Pak chut hodne vynikne a je to mnohem lepsi pokourenicko. Sam sem tedka s tou wilmou na stiru jestli jim dat jen tyden nebo nahodit dva cisty vody.
techem
Zdarec přátelé po delší době update toho jak to pokračuje v boxu pod 250w HPS....

Tak na začátek bych chtěl říci, že seed banka u těchto skunk 1 udává dobu květu indoor 40-50dní, já mám dneska holky na květu 59 dní a podle mikroskopu a trichomů jim zbýbá 1,5 - 2 týdny. Možná že se jim spomalil růst těmi vysokými teplotami v boxu...pár dní přes ty hica tam bylo i 36°C ....takže to bude možná i tím....nic méně kytky nechávám nadále kvést, už 4tý den jsou jen na čisté vodě a budou na ní až do konce. Pořádný proplach udělat nemůžu, protože je nevytáhnu ven z boxu a z pod scrogu, tak alespoň vymývám podmisky jak vyschne voda a zase leju čistou vodu....myslím že by to mohlo být v poho....ale nic méně nic jiného dělat nemůžu. Kytičky se před 3mi dny začaly rapidně nafukovat a daří se jim k světu. Některé větvičky se začínají prohýbyt pod tíhou palic a smrad je z toho skunku pořádný jak už název napovídá :D tak snad se vám budou fotky líbit ;)
ten_hodnej
Máš je fakt super a na dobu květu kterou udává seedbanka se neohlizej, seedbanky kecaj
MocnyOkurek
To vypada jako smrkovej les z letadla krasa :D
AkatronChronic
Wauu !! Pěkně tak to kačko letí uplne hned :)
krobak
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
To vypada jako smrkovej les z letadla krasa :D

:D smrekový les v prírodnej rezervácií, nepoškodený :)
Bohém
Nádherně načasovaný! SCROG jak z encyklopédie :D to bude solidní výnos a vypadá to že i kvalita. Ale byla by strašná škoda to celý zkazit nedostatečným proplachem, vím jak to je nahovno s hlínou při proplachu a s manipulací... Je to nešetrný ke kytkám při manipulaci a u scrogu to ani většinou nejde vyndat. Proto jsem si řekl že musím jet hydro z 80 % kvůli tomuto.. :D Nadruhou stranu jestli to máš na masti tak to je možná vcelku jedno pokud tam neliješ chemky ale není nic hezčího než čistý kytíz zbarvující se do podzimu :D
techem
zdarec, díky všem za pochvaly, karmičky i kritiku a rady...
Kytičky už jsou jen o vodě 10 dní a tak to zůstane do konce, vypadá to ještě na týden možná týden a něco podle trichomů...nemůžu je pořádně prolít bo by mi to vyteklo z podmisek ale podmisky vždy vyplachuju a dávám je pod kytky vypláchnuté před dalším zalitím...jinak to dělat nejde, vyndat to taky nejde, ale hnojky byly jen tekuté guáno, tak to se snad odplaví, když budou o čisté vodě okolo 20 dní....ale jak říkáš mám to do mastí a tam je mi to celkem fuk ;) a jinak do podzimu už se krásně barví :)
Bohém
Tak to buď vklídečku, pokud už teď jdou do podzimu po 10 dnech tak to asi nebylo nějak zbytečně přehnojený ta hlína a zasolený a kytky pěkně tráví co mají v sobě.. Pokud říkáš že to vidíš na cca týden tak do té doby to už bude krásně čistej profi-produkt:D to už zas bude škoda nezahulit ne? už jen kvůli chuti.:D
techem
Možná si nějaké brčko ubalim... Uvidíme ;) jinak jsem zvědavý kolik tam na tom bude gramcu... Snad aspoň 150 dám.. Pak vyhlasim tipovacku po sklizni :)
senssistar
Moc pekny :) Myslim ze 150ge nebude vubec problem :)
techem
Přátelé, finish se blíží...
na kytičkách je vidět, jak cucají živiny z listů a získávají podzimní zbarvení, každým dnem více a více....podle trichomů, které jsou převážně mléčné jsem se rozhodl že ve středu jim vypínám světlo a budou do pátku bez vody a světla a večer v pátek přijde smrtka s kosou :D
Tak tady poslední fota před kosou...
Potom budou fota ze sklizně a vyhlásím tipovačku o karmu...tak se ještě pokochejte živými kytičkami a pěstu zdar!!!
Efendy
Jeden z nejhezčích pěstů K letí
alpine
Opravdu krasa
techem
Nazdar přátelé pěstování ;)
dnes nastal den D, pro kytičky finální cesta...tudíž proběhla kosa.

Abych to nějak zhrnul:
-klony jsem měl vlastní produkce, zakořeňovaly cca 14dní a odrůda SKUNK 1
-na růstu byly po zakořenění 19 dní
-na květu byly 75 dní
-použil jsem metodu SCROG a ta se mi zatím zamlouvá, nádherně jsem vyplnil prostor a proplétal jsem asi do tří týdnů na květu, pak už jely samy.

jediné co musím vylepšit je, že musím objímku se sodíkem posunout více do středu stínítka, vzadu boxu byly krásné velké, tvrdé a kompaktní palice a vepředu byly menší, sice tvrdé ale nebyly jako vzadu přímo pod lampou. Takže myslím, že tím jsem se připravil o pár gramů, ale chybama se člověk učí ;) a byl to můj první pěst pod lampou 250W a cítím spokojenost...

takže tady pár fotek z kosy a níže vyhlásim tipovačku....
LeFly
Vypadá to fakt luxusně, krásnej počin:) a můj tip jest 251g, ať šmakuje....
techem
takže díky kolegovi LeFly za krásný tip...snad bude souhlasit :D

a tímto vyhlašuju tipovačku o karmu...
první 3 místa odměním karmou....

a tady ještě pár fotek pro TIP ;)

a až uschne....vyhlásím výsledky :)
Efendy
to půjde do síně - 256g
ten_hodnej
super, vypadaj luxusne i ten vynos bude okolo g/w, tipuju nejakych 263g :)
Bohém
A pojď pojď pojd' to tam bude gé za watt!!! 257 galaxií !!!!! Encyklopediovej příklad jak to má vypadat!!
senssistar
Moc hezky a ukazkovy pest :) Tipnul bych krasnych 244g ;) ale preju vic :) Mam blby oko;)
petr616
zdar, moc peknej pest a jeste hulis stejny ciga jak ja, tak tipnu 250 rovnych ;-)
TommyGun
252,5
Mard
230 gramů
petr616
Bude navod na home made pachac ? ;-)
Witko69
233g
techem
Zdar pěstitelé, díky za tipy převážně kolem g/w no bylo by to super, ale držím se při zemi a byl bych rád kdyby tam bylo aspoň 180g, ale necháme se překvapit.... Kytičky pěkně schnou tak pak po ususeni hodím foto a výslednou gramáž a vyhlasim vítěze.
Jinak postup výroby pachového filtru určitě dodám, ale musím mít víc času, teď nestíhám... Tak strpení, určitě to sem hodím ;)
Pestu zdar!
!ZAU!
213.g
Kulení Tunda
Žeby 199 ?
Maxeaux
222g
krobak
189,99 výstavného materiálu :D
techem
takže pánové zítra výsledky....už je to proschlé...tak jutro nafotím a vyhlásím tipovačku...
tak kdo by chtěl ještě tipovat, může do zítra ;) díky za Káčka co jste mi dali...potěší to!!
Witko69
199,99g. Velmi pekne a spokojeně slečny, nechť se odmeni!
celek
235g. krása
RENE.2
249,5g
danieCZ
Můj tip 212g ale přeju víc! Krásnej pěst K+
KREATOR
Preju ti aspon 269gé.
techem
Nazdar groweři...
Máme usušeno a zváženo...

tady pár věcí, které musím vylepšit a které ubrali na výnosu:
1. lampu jsem měl posunutou moc vzadu, takže vzadu byly šišky veliké a prorostlé a vepředu byly o poznání menší...tudíž musím posunout objímku se světlem více na střed stínítka.
2. myslím, že i ty vedra a vysoké teploty v boxu sem tam i 37°C s nimi zacloumaly, takže i to možná kapku gramů ubralo a tím i prodloužilo dobu květu....ale to je jen dedukce.
3. byl to můj první pěst pod sodíkem 250W, takže i má nezkušenost to z části ovlivnila.

No nic méně jsem s výsledkem spokojen a doufám, že příště se to zlepší ;) žádný profík z nebe nespadl :D

Tady pár fotek sušiny a v dalším příspěvku vítězové tipovačky ;)
techem
a tady výsledky:

po usušení, ostříhání od stonků a zvážení, je výsledek 167g pěkných paliček ;)

tímto chci poděkovat za nádherné tipy kolem g/W, ale jen se to zdálo ;)

nicméně vítězové jsou:
1. místo krobak s tipem 189,99g
2. místo Kulení Tunda s tipem 199g
3. místo Witko69 s tipem 199,99g ...Witko69 sice měl 2 tipy, ale uznám ti to :D
a ocením i 3. místem danielCZ s tipem 212g aby to bylo fér ;)

Káčka odlétají ;)
díky za sledování a komentáře a uvidíme se při dalším kole ;)
Ať to kvete!!!!!!!!!!!!!!!!
Bohém
Tady jde vidět že když to člověk dělá s láskou tak i pod 250w lze dosáhnout špičkových výsledků. S kvantitou si nedělej starosti, tu si budeš každý kolo vychytávat a zvyšovat, důležitá je kvalita, a navíc v hlíně je to pěknej výsledek. Svůj cíl jsi překročil o polovinu takže můžeš být 100pro spoko:D

Btw - moje prví kolo bylo taky v hlíně ale SOG a bylo 142g a to to pokládám za úspěšně ukončený, takže no stress..
+ K stropro letí

A jsem rád že jsou tu šikovní 250kaři, abychom mohli porovnávat a vychytávat :)
Hodně zdaru a těším se na další počin!
techem
díky za pochvalu...
pořád je co vylepšovat....
Teď na další kolo jsem pořídil drip systém, ale pojedu v hlíně znova, mám to jako samozávlahu, kvůli případnému odjezdu na 14dní ať se to chvíli stará samo o sebe ;)

Jinak do budoucna asi možná 4.té kolo zkusím hydro :)
ale teď budu vylepšovat výsledky v hlíně a hlavně pro radost přes zimu.

jinak už mám naklíčeno ;) ale regular seeds, takže přijde zkouška pohlaví pomocí klonů a pak šoupnu 4ks pod 250w a pojede se...ale o tom až přijde čas ;)
Takže pěstu zdar!!!
ten_hodnej
jojo peknej vysledek, asi jsem mel moc velky oci pri tipu g/w , ale kdyz jsem sklizel pod 250w 160g, tak mi toho prislo o dost min nez u tebe, ale pravda taky uz je to davno :) jinak reguler semena jsou nejlepsi, od koho je kupujes a jakej model?
techem
hoj ty regulary jsou moji kříženci ;) zatím dělám s opýlením takové hokusy pokusy, ale rostou z toho pěkné modýlky ;) jinak příští sezónu budu kupovat tady na G od zkušených crossařů ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma