Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
První pokus 70w micro - Klikni zde pro originální téma
Uncle Beardo
Tak jsem se rozhodl zkusit první indoor, bohužel rozpočet byl minimální :(..

Skříň: 40x40x100, nahoře aktivní odtah pomocí 12cm PC větráčku, 2x pasiv přítah 5cm, ze vnitř je vymalovaná bílou barvou, ale s příští výplaty nejspíš koupim něakej mylar nebo spešl folii.
Světlo: 70w HPS od Venture Lighting HPST 70W/E27/HO (byla zadara), startér a tlumivka od Layrton
Stínítko: Po domácku vyrobené s truhlíku :D a vylepené paruvzdornou hliníkovou páskou. Do 2 týdnů bych měl mít vyrobené od známého nové ze stucco hliníku, ale prozatim to snad postačí.

Na ofuk tam mám další PC větráček 10cm.

Jako osazenstvo sem koupil 5x White Critical od Fair Seeds. Bohužel jsem si nepřečetl že jsou to AFka tak nevim jak to poroste ve skříni, kdyžtak mě seřvěte. 4 budou v boxu a jednu vyhodím na balkon.

Hlína a Hnojiva: BioBizz Ligtmix, Biobizz Grow, Biobizz Bloom a ještě mi poslali vzorek toho Productu X tak nevim jak stím naložím zatím, kdyžtak poraďte :).

Kýti jsou zatim v malejch kelímkách a pak půjdou do květináčů 15cm hrana. 4.5L tušim. Zatím jsou to miminka, 3 dny staré.

Tak to je zatím ode mne všchno, předem se těšim na kritiku a vaše rady. Díkec

-Uncle Beardo
nice bloom
Zdar
Mno taky sem nakoupil od fair seeds BB, amnesii,Jack. Vše auto. Vše home made 300w setup. Agro substrát +plagron alga grow,Bloom, budu sledovat taky nevím co čekat. No dal sem je do final kýblu, pri jim nesvědčí přesazování. Ať se daří. Peace
crazyben
Poroste neboj, horší je že u AF budeš špatně kontrolovat vejšku (hlavně je nestřihej, jedině trochu ohni) a co hůř.... nejspíš budeš muset svítit 18/6 pořád aby to za něco stálo.

Já bych je dal na balkon všechny a sehnal buď řízek nebo aspoň nějaký femky.
Uncle Beardo
2 crazyben Asi je fakt hodim na ten balkon, přesadím do finálů a nechám přírodu aby se toho ujmula. 18/6 se mi jim moc svítit nechce po celou dobu :p, to by ten účet za elektriku na konci roku moc nepotěšil. Jo a ještě mám menší problém s teplotou v boxu, mám tam stále kolem 30*, a ne a ne to shodit. Vlhkost bohužel nevim poněvadž nemám vlhkoměr :/, plus na některých těch prvních listech jsou takové světle žluté skvrnky, velice malé ale při bližším prozkoumání znatelné, ph zálivky jsem jim upravil na 5.8/6.0 zhruba ..
crazyben
jj podle mě ten balkon bude lepší... s těma skvrnama ti moc neporadim, 30 stupňů je dost, ale ještě na hraně únosnosti, takže teplotou to nebude. Ale třeba v kombinaci s nízkou vlhkostí už to může bejt špatný... sem tam postříkej rozprašovačem a na chvíli ti teplota klesne a vlhkost se zvedne. Může to bejt ale právě i tim PH (nějaký větší výkyvy). Radši bych si nechal ale poradit od někoho kdo má s indoorem víc zkušeností... venku už sem něco vypěstoval, ale indoor sem taky ještě začátečník.

Taky teď řešim teplotu a vlhkost, jen ve většim boxu... no asi mi nezbyde nic jinýho než koupit druhej cirkulační větrák a nějakou zvlčovačku. Možná i malej heatshield, uvidim. Jinak zkus sehnat ještě jeden pc větrák, kterej by foukal na výbojku, kromě toho jednoho cirkulačního... jeden, dva stupně bys tim mohl srazit.

Jinak prosimtě jak máš zapojený ty pc větráky? Já koupil 12v trafo 1000mA (původně na LED pásky) pro Silent12 a přijde mi že ten větrák pracuje sotva na poloviční výkon. Nabíječky z telefonů atp. ho sotva roztočí a s 18v sem dva větráky už spálil, tak sem ho radši vyhodil.
Uncle Beardo
Mám na 9v trafíčku zapojený 4 pc větráky a jedou celkem slušně, výstup má 800mA, všechny jedou téměř na plno až na ten 12 cm kterej mi přijde že fučí tak na 50% ale furt je to celkem dostačující. Jinak ofuk lampy už tam mám, zapoměl jsem ho zmínit :) ... každopádně díky za odpovědi, uvidim co a jak a za pár dní pošlu report jak to vypadá, snad mi to neumře
Uncle Beardo
Zdar lidi, jsem tu s menším updatem. 13. Den růstu. Kytky si jedou celkem pěkně, alespoň myslím :D .. 18/6, zálivka s bio grow, ph +- 6.0. Teplota furt kolem 29* přez den :(, v noci 23*. Četl jsem téměř všude že AFkám nesvědčí zaštipování ?, takže se na to asi vykašlu, kdyžtak poraďte. Každopádně počítám s tím že tak do dvou týdnů bych je vyhodil na balkon a nechal je dojet tam. Ocenim kritiku a připomínky a kdyžtak něakou tu radu co a jak, díky :) ..
-Uncle Beardo
Uncle Beardo
17. Den Růstu. Skříň jsem maličko překopal, udělal jsem nový odtah, teplota nyní: Den 27*, Noc 23.5*. Jinak všechno stejný. Holky jsem dneska hodil na balkon, a uvidím jak se jim tam povede, kdyžtak je posadím zpátky do skříně, snad je ta změna moc nevystresuje.
Uncle Beardo
Fotky
Uncle Beardo
Tak jsem se po dlouhé době rozhodl obnovit moje původní téma. Dneska jsou to přesně 4 měsíce od zasazení, cca 14-20 dní květu. Od posledního příspěvku byly kytky už jenom na balkoně, měl jsem s nima hodně trápení, bojoval jsem se sviluškama a třásněnkama, ale kytky to nakonec všechno vydržely. Potřebuju poradit se sklizní a kdy začít flushing prosím vás lidičky. *připojim něaký fotky co nejdříve
Uncle Beardo
1
Uncle Beardo
2
Uncle Beardo
3
Uncle Beardo
4
koles
citace:
Původní příspěvek od Uncle Beardo
Potřebuju poradit se sklizní a kdy začít flushing prosím vás lidičky. *připojim něaký fotky co nejdříve


No vypadá to, že je to spíš k těm 20 dnům na květu a do konce zbývá ještě takových 30+

Na flush je ještě brzo
Uncle Beardo
citace:
Původní příspěvek od koles


No vypadá to, že je to spíš k těm 20 dnům na květu a do konce zbývá ještě takových 30+

Na flush je ještě brzo


Oká díky, původně to mělo být v boxu, ale nakonec je z toho balkon, semínka byli af, tak jsem to ani nezaštípnul. Ale alespoň jsem nazbíral něaký zkušenosti a druhej pokus snad už bude lepší :).. Doufám že noční teploty nepůjdou do něakých extrémů, jinak bych je musel asi hodit domů za okno. Každou radu i kritiku ocením, díky !
Uncle Beardo
Dnešní foto
Uncle Beardo
Zdarec, tak mi to začíná pomalu ale jistě hnědnout, pročítam FAQ a všechny možný posty abych věděl co a jak ale ocením každou radu, tak je sem sypte prosím pěkně :)
Uncle Beardo
Dá se něakým způsobem uploadnout více fotek najednou ?
Uncle Beardo
1
koles
Teploty by vadit neměly, dokud opravdu nemrzne. Jen sleduj, jestli ti to neplesniví.

Tady v té části fóra je povolena jen jedna fotka na příspěvek, příště založ v "fotogalerii mikropěstování"
Uncle Beardo
Díky Koles, budu to hlídat, snad to dobře dojede :), koukal jsme na trichomy pod mikroskopem a zdá se že většina je ještě průhledná, je to dětskej mikroskop takže nic extra ale poznat to je. Za pár dní zase přijdu s updatem, zatím čégo
Uncle Beardo
Jen taková rychlovka pro dnešek :)
dmtart
ahoj...ty skvrny...rozhodně rozhozený ph...ony i AFka potřebujou ph úpravu půdy i zálivky..
vím že je to pozdě napsaná reakce ale pro příště..pěstu zdar
Edit:ten balkon byl dobrej nápsd...vypadá to pěkně AFka chtějí sice méně tmy a více swětla ale nenech se mýlit....NIKDE!!na světě kytky(at už jakýkoliv) nemají 18/6 nebo dokonce 20/4...
to je hloupost a nesmysl (ani na rovníku)...
Takžea..pokud bys to třeba chtěl dělat podobně jako já a mít kytí fotoper. i AF(jen pro potěchu oka) věz že perioda 12/12je úplně dostačující...at to roste ahoj
Mard
citace:
Původní příspěvek od dmtart
chtějí sice méně tmy a více swětla ale nenech se mýlit....NIKDE!!na světě kytky(at už jakýkoliv) nemají 18/6 nebo dokonce 20/4...
to je hloupost a nesmysl (ani na rovníku)...


Jako starý hnidopich tě musím upozornit aby jsi byl byl opatrný s nějakými tvrzeními, když jsi zřejmě školu moc rád neměl. Jistě tě překvapí, že na zemi existují místa, kde například slunce svítí nepřetržitě skoro 180 dní v režimu 24/0, tedy nikdy nenastane tma. Takže i když to selským rozumem není k pochopení, ve skutečnosti země není placatá a slunce neobíhá kolem země.
:frog:
dmtart
...ok...trochu jsem to přehnal.omluva.ale jen jsem chtěl trošku ulevit od těch zveličujících názorů že automat musí mít 20/4...18/6...atd...ano jistě budou pak lepší...ale už jsme u energie..že? Dle mého názoru a zkuš. 12h stačí..ale dělej to podle svého...samozřejmě....
toMard:...ano ano i taková místa zde na tý kulatý věci jsou...ale zkus tam pěstovat....
..at se daří kluci...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma