Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
150w grow box - Klikni zde pro originální téma
bubblegum
Zdravím, rozhodl jsem si postavit grow box a než objednám všechno vybavení a materiál, tak bych se s vámi chtěl poradit, jestli to takhle bude v pořádku a nebudu mít problém s teplotou. :D

Světlo: Rozhodl jsem se pro 150w HPS +150W GIB předřadník PRO V T+ stínidlo 40x40.

Rozměry boxu: Skříň 50x50x110 rozhodl jsem si ho vyrobit sám z osb desek, přijde mi to jako ideální materiál. Ještě bych pod něj dal 4 kolečka kvůli mobilitě. Vevnitř ho celý vylepím nebo přibiji hřebíky černobílou folií.

Ventilace: Odtah Ventilátor TT 100–145/187m3/h+ECO pachový filtr 160 m3, nevím jestli nestačí axální ventilátor 185m3/h, je tak 2,5x levnější. Jelikož box bude tak 10cm nad zemí díky kolečkům, tak bych dal přítah zespodu boxu, buď pasivní, nebo jeden PC větrák a ještě jeden zavěsím přímo na stínidlo proti sodíku(120m3/h)

Tak tedy než to objednám tak bych chtěl jenom vědět, jestli při tomto osvětlení a ventilaci mi teplota nepřekročí 30°C když teplota v místnosti je 23-25°C.
Jointza
Ahoj, Podle mě TT 100–145/187m3/h, nízká hlučnost a příkon 25W. Jaký je ten obyč? Odtah u tebe asi bude hrát největší roli si myslím tak bych na něm nešetřil. Navíc jestli to budeš mít v pokoji, oceníš nehlučnost a i tak nakonec třeba uděláš box vycpaný rockwoolem aby jsi odtah neslyšel vůbec + rockwool flexi trubice. Jinak k té teplotě. Pokud je optimální teplota v boxu 25-26C, asi budeš muset tahat vzduch někde z venku. Zvlhčovačka ti ze startu může něco srazit dolů (pokud bude) a pak to je na odtahu popř přítahu a ofuk na lampu.
Mě 250W MH ve 120x120x200 boxu zvedla teplotu o nějakých 4C.
Myslím že ti stejně nezbyde nic jiného než to prostě vyzkoušet a snažit se to vychytat jak to jen půjde.
Takže good luck. J.
bubblegum
Ten obyč je https://www.growgarden.cz/axialni-v...ko-185m3-h.html ale máš pravdu ten 1. bude lepší.
Jinak ten rockwool si myslel dát zevnitř pod folii? V pokoji to mít nebudu, ale určitě snížení hlučnosti jenom ocením.
Ale docela se bojím mít přítah z venku, protože tam teplota docela kolísá. Každopádně jsem zapomněl zmínit, že v zimě se bude okolní teplota pohybovat tak okolo 20, takže to si myslím, že bude v pohodě.
Jinak děkuji moc za rady.
Jointza
citace:
Původní příspěvek od bubblegum
Jinak ten rockwool si myslel dát zevnitř pod folii?

nee, myslel jsem dát ten odtah do krabice a vycpat ji rockwoolem aby nebyl slyšet.
Jinak rozdíl teplot by měl být v rozmezí 5C. tzn. když máš přes den 26 tak v noci by jsi měl mít 21C. jen tak pro info :)
Jointza
Tady mrkni pro inspiraci na typka co to jede velice schopně v podobných podmínkách :) pokud umíš trochu anglicky tak si i počtěš.50x50x100cm
bubblegum
Dík, že na mě takhle myslíš :), typek to jede hodně libově, takhle bych si to nějak představoval :), ale aby se mi to takhle větvilo a nerostlo do výšky, tak bych měl koupit i 150 MH, nebo stačí sodík? Ještě je možnost 2x32w CFL 6500K dohromady 4400lm.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma