Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
plíseň nebo havěť? - Klikni zde pro originální téma
tory92
Zdar borci.. Mam problém s listy... Zkušenosti s indoorem teprve získávám alias sem indoor panic :-D mám domácí skříň a 250w cfl zemina kvůli ceně jen obyčejný zahradnický substrát... Mam podezření na plíseň nebo nějakou havěť.. Když zavrtam hlouběji do hlíny tak sou vidět takový jakoby tenký vlásky který sou celkem dost živí.. A na listech mám flíčky a konce lístků se trošku kroutí a svetlaji až bych řekl do hněda...prosím poraďte.. Dík moc zkusím přijít jak sem hodit fotky a dodám..
tory92
Tady bližší foto.. Kvalita nic moc ale snad z toho něco uvidíte.. Je to jen na jedny rostlinc... Doufám že se to nerozleze..
hellfire
tenký vlásky který jsou živý? myslíš jakoby tenkej červ bílej, kterej se snaží před tebou zavrtat do hlíny? Jestli jo tak to budou asi larvy smutnic, požíraj malý kořínky a pak jsou z toho mušky. Pokud jsi neprojel substrát v mikrovlnce nebo v troubě tak počítej na 90% s nějakou havětí.
Dle prvního obrázku bych řekl že ty konce začínaj plesnivět. Nebo je něco s kořenama, možná maj málo vzduchu nebo jsou přelití nebo ty larvy jim dávaj. A možná taky kombinace vícero.
tory92
Jj přesně chlape... Zálivam to jednou za 4-5 dní a ano snaží se zavrtat.. Smutnici vidím poprvé v životě..Párkrát na obrázku ale ten byl několikrát zvětšený... :-D dík moc.. Dneska sem objednal novej substrát ale asi je blbost přesazovat z hlíny ktera je "nakazena "...
!ZAU!
Presazenim nic nevyresis.chce to nejakej pripravek proti skudcum
tory92
Máš zkušenosti s nějakým takovým přípravkem pokud možno Bio a cenově přijatelný..??
!ZAU!
Ucinej je Mospilan ale to je chemka.ale na googlu nebo tady neco najdes.
tory92
Jj ok díky moc.. Jako pokud ta chemie je šetrná k rostlinám tak mi to nevadí... Zítra mi dojde canna terra profesionál... Takže tam snad nebude problém ze smutnicemi jako tu... Napadlo mě dokud je to takovej začátek to seknout a začít od semínka v canna substrátu
!ZAU!
No jestli mas dost seminek,tak proc ne.Ale ja osobne bych je zachranil.Nevypadaj tak zle.Ten Mospilan je zabije.A takhle v zacatku chemka nevadi.
tory92
Jak tak čtu po netu tak většina lidí s tím mospilanem nemají moc dobrý zkušenosti... Ale zase ve většíne případů už bojovali že smutnicemi až ve stádiu musek.. Moc jich nemám co sem tak prohrabaval hlínu ale klíček jacka herera mi zničili.. Takže když použiju mospilan dokud jich je tak málo ale to nemůžu vědět jistě tak po ošetření je můžu přesadit? A podle tebe jaký poměr namíchat?? Zajímavé je ze ve květníku který je na fotce mám ještě jednu menší ale ta je krásně zelená bez známek poškození... Ze by žrali jen tu "nejvyvinutejsi"?
tory92
Zítra budu mít jak sem zmínil canna terra profesionál 50l takže snad tam problém s takovými svinemi nebude :-D
Mac
Objednej predatory pro smutnice hlistice je to nejlepsi vec proti larvam smutnic.
Mac
Biocont.cz
tory92
Ok mrknu... Díval sem už na hlistice ale milion lidí milion zkušenosti a podařilo se pár lidEm že jim došli hlistice mrtvý a to za to vyplazli kolem 500kc
tory92
Mac kámo dík za stránku... Stačí mi určitě těch 5 mil. Za 121kc... Jak je možný že ostatní za to hází takový částky?!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma