Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Zásek růstu :( nevím si rady - Klikni zde pro originální téma
H+H
Zdravím Vás groweři a jako na mistry pěstu se na Vás obracím s žádostí o radu.
Rostlinky z řízků (Ed Rosenthal SuperBud) se mi po týdnu v bubleru zarazili v růstu a listy se zkroutili, žloutnou a následně usychají.
Teď je to třetí týden od umístění do bubleru kde mám PH 6, hnojím GHE podle tabulky (první dva týdny 2,5ml/10L a nyní 7ml/10L, flora, micro, bloom), nebo spíš teda nehnojím protože ani moc nebumbaj. Svítim 600W v cooltubě a ta je vytažená asi metr nad vršky. Teplota je vyšší, tedy 30°C, s tím jsem ale nikdy neměl problém, v noci padá na 19-20°C. Během posledního týdne jsem ji snižoval rozvěšením mokrých ručníků do boxu a tím i zvedal vlhkost, stejně tak sem se pokoušel vlhkost ještě více zvednout použitím kelímků a sklenic ale bez výsledku. Vzduch proudí celým boxem přítahem i odtahem + menším ventilátorem přímo na kytky. Škůdce jsem žádné nenašel. A někdy přidávám H2O2 (5ml na 10L), to vždycky zas o kus povyrostou kořeny.
Četl jsem tu teď i kdysi spoustu článků nejen "vzhledové změny na rostlinách" nebo "problémy s listy" a taky nepěstuju týden ale v tomhle případě jsem uplně vyřízenej a vůbec nevím čím to může být? Dusík? Železo? Zinek? nebo je problém uplně jinde?
Mám třeba vyměnit uplně celý roztok?
Anuvin
Nemuze byt chyba v mereni ph ? treba spatně nakalibrovanej měřák ?
Vysoká teplota a malá vlhkost tomu asi nepomáhá ae až takhle by je to decimovat dle mě nemělo..
Tak za vyměnění celého roztoku toho moc nedáš tak proč to aspoň neskusit.
H+H
citace:
Původní příspěvek od Anuvin
Nemuze byt chyba v mereni ph ? treba spatně nakalibrovanej měřák ?
Vysoká teplota a malá vlhkost tomu asi nepomáhá ae až takhle by je to decimovat dle mě nemělo..
Tak za vyměnění celého roztoku toho moc nedáš tak proč to aspoň neskusit.


Ph měřím dobře, mám několik testů a neměřím tu vodu jen kvuli hydru. Roztok jsem vyměnil tak se uvidí no, teplotu se mi podařilo stahnout na 27 když to necham kousek otevřený z pár kousků jsem sundal ty kelímky a na pár nechal abych viděl co má větší vliv (pod těmi kelímky je totiž vyšší teplota.
Anuvin
A nemáš vtom roztoku malý EC když to tak žloutne ? přihnojit dusíkem ?
Černá mamba
a jak vypadaj ty koreny? mne to prijde ze bude chyba u nich ze budou mit malo vzduchu treba? a zahnivaji? nemuzou prijmat zivyny? jinak to samo muze bejt i roztokem ale takhle vypadaj bud suchy nebo prelity kytky (vetsinou) such v bublu asi nebudou... tak mne napda proste spatnej korenovej system malo vzduch nebo spatna teplota vody.... pripadne nejaka korenova plisen a nebo tam muze klidne bejt nejakej skudce u tech korenu a nenacha je pekne zdrave rust... KORENY JSOU ZAKLAD bez nich ti nepojede nic....

ten kyslicnik jsem nikdy nepridaval tak nevim ale urcite se delaj ruzne koncentrovany a 5ml na 10L 10% neni stejny jako 5ml na 10L 30% tak bacha na to (to jen takovej postrech chyba v tom ASI nebude)
H+H
EC metr bohužel nemám ale používám stále stejnou vodu (kdyby se změnila poznal bych to v akvárku).
Ty kořeny mně napadli jako první ale jsou normálně bílý akorát taky dál nerostou, nejsou tedy ale takový ty křupavoučký jako vždycky ale spíš slabší.
To vzduchování mně včera taky osvítilo, protože mám o pár klonů navíc tak jsem přidal druhý čerpadlo. A myslím si, že to jsi asi trefil, je tam tedy zatím asi 12h tak ještě neni rozdíl vidět ale už fakt nevím čím jiným by to mohlo být. Teplota roztoku je 28°C a okolí 28,5°C, níž mi to nějak stabilně dát nejde (krom v noci, kdy to padne asi na 21)...
Dusík jsem přidal před pár dny tak že jsem dal 1/4ml/L micra navíc.
K tomu peroxidu... používám 12%, který přidávám 0,5ml/L když se objeví zelenej žabinec po stěnách (a hrozně to nakopně růst kořenů).

Díky za ten tip se vzduchováním, ujistilo mně to, že nedělám nesmysl :)
Anuvin
Těch 28C by mohl bejt problém... faq:
V horkych letnich mesicich se stava ze hodne growerum se prehrejva roztok v bubleru , jednou z metod jak uchladit roztok v bubleru na optimalni teplotu , coz je podle me mezi 18-24°C , je ze si do mrazaku date PET lahve naplnene vodou , ne uplne plne aby nepraskli ale tak na 90% , potom co zmrznou je hodite do roztoku bubleru u ktereho to podstatne srazi teplotu dolu , radil sem to nekolika clenum zde na G a vzdy spokojenost , Hlava

Optimální teplota pro hydroponické systémy je 24°C/75f. .
I když zvýšení teploty zvyšuje rychlost fotosyntézy, je potřeba se vyhnout překročení maximální teploty - 25°C/78f.
Při vyšších teplotách, jsou některé prvky více k dispozici, ale zvyšuje se pravděpodobnost onemocnění kořene.

Heled a ten peroxid, opravdu je to tak i naoko poznat že rychleji rostou kořeny ?
H+H
Díky, jdu mrazit :) vzduch u kořenů asi trochu vliv měl, protože vypadají o trošičku lépe. Ten peroxid je opravdu znát do druhého dne, vyraší kousek čerstvějších kořínků a hlavně je to jakoby oživí.
Ten nedostatek kyslíku v roztoku by plynul nejspíš i z tý teploty, protože když je teplota vyšší kyslík rychleji vyprchává.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma