Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
2 lampy v jednom stínidle - Klikni zde pro originální téma
Aloneee
Zdravím, potřebuju poradit můžu hodit 2x 600W hps do jednoho stínidla. Rozměry šxdxv – 66x100x20 cm. Wavereflector XXL. Stínidlo osvicuje plochu tak 1,4m (š) a 2m (d) takže asi 2,8m2. Něco kolem 30 kousků to osvicuje. Do stínidla mám přidělanou druhou lampu hned naproti. Takže pro představu když roztáhnete ty křídla tak uprostřed nemáte jen jednu lampu ale dvě, z každé strany jednu. Prvně mě napadlo dát každou do jednoho oblouku(křídla), a taky naproti, asi nějak takhle jak jsou tyhle čárky. V jednom oblouku nalevo nahoře ---->>> '|, <<<<------ a v druhým oblouku napravo dole.Ale nakonec jsem to dal naproti sobě doprostřed. Je na tom něco špatně? Já myslím že efekt by to mělo přinést stejný jako se dvěma stínidlama ne? Díky moc za odpovědi.
kybork
Taky si myslím že je to v pohodě, ale 2 stinidla by byly urcite přínosnější.. Každá pulka boxu by mela svuj zdroj světla a tim bys snizil spatne osviceni bocnich květin.. :)
fedousek
rozhodně to nebude mít stejný efekt jako se dvěma stínidlama...asi to bude o něco lepší, než s jednou 600w, ale jak bylo napsáno nade mnou, tak 2 stínidla by byla mnohem lepší...
nebo si tam prdni jednu 1000w a budeš to mít skoro stejné jako s 2x600w...
C21H30O2
ake su rozmery plochy, na ktoru svetlo dopada?
Aloneee
Diky, no ja myslim ze to bude dobry, odpo sem.hodim nejakej nakres pro lepsi predstavu. Rozmery jaká plocha se osvicuje jsem udal. Je potreba lepe cist :) 2,8m čtverečnich.
celek
Ahoj, tím hlavním důvodem proč dvě lampy do jednoho Wejva je to,že nemáš druhý stínidlo? Nepřijde mi to tak optimální jako mít dvě stínidla,takže efekt osvitu bude nejspíš menší... Už ti pod tím co máš něco roste/kvete?
C21H30O2
mozem ti s urcitostou povedat, ze jedno xxl tienidlo ti neosvetli danu plochu dobre, aj ked pouzijes dve lampy. ked pouzijes dve tienidla a v kazdej 600w lampu, s problemom osvetlis 240x120cm. po stranach to problem nie je, ale medzi tienidlami budes mat slabo osvetlene miesta (pri dvoch tienidlach), nie to este ked budes mat len jedno tienidlo s dvoma vybojkami.
Aloneee
Tak ja nevim, me nerikej ze stinidlo, ktery ma osvitit 4m2 neosviti v poho 3m2 s 2x 600 vzdyt to musi byt jako bych tam mel tu jednu tisicovku, a kdybych stoho vytezil kazdej wat tak jsem rad( z te jakoby tisicovky). Ale hlavne aby se jim darilo. Efekt si myskim ze to ms dobrej ;)
Aloneee
Zkousel jsem 2 stinidla wing a maly klasicky hamrhed. Mezery bez osvitu zadny nebyli, ale myslim ze to bude tak lepsi, nemam to velky xxl uplne rozpazeny a tu plochu mi to svicuje krasne a diky tomu ze ty lampy jsou naproti tak tvori dojem jedne dlouhe lampy. Tak si myslim, ze by to melo fungovat dobre a o okraje se postara odrazova folie ktera je po stranach a ze spod(prebytek) ;)
C21H30O2
posviet 3 mesiace na rastliny a uvidis, ci bola plocha rovnomerne osvetlena...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma