Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Pomoc!! 8denní sazeničky uvadají/lehají si - Klikni zde pro originální téma
leela148
Zdar,
koupil jsem si od natural seeds 36ks White Russian, všechny vyklíčili myslím po dvou dnech šli do coco.. první dny oka ale nějak po 5dnu začali některé lehat(cca 10ks) na zem a jejich stonek byl v některých místech fakt jak vlásek...Jak jsem to viděl myslel jsem si že mají málo živin, někde jsem četl že kokos by se měl lehce přihnojovat už od začátku tak jsem to skusil a nepomohlo... tak mě napadlo Ph a ejhle jsem změřil výtok kapkami a ph někde okolo 7-8 a zjistil jsem že moje kohoutky vypouští tak 7,5... začínám lít ph okolo 6 ale bojím se že se to už nespraví:( Mají krásně zelené první lístečky ,ale stonek jak vlásek...Už jsem se radil i se známým a ten říkal že malá vlhkost tak jsem přes květináče dnes hodil sáčky a uvidím.
Myslíte že to může být tím ph nebo ještě něco jiného?
Nemám foták tak nemohu dodat foto.
Peter10
Neviem no také mladé prihnojovať.. Aj ja som to raz spravil na jednej a do pár dní skapala.. Na začiatok by som to dal do normálneho substrátu pre množenie a výsev semen. Potom ďalej aj do toho kokosu.. Radil som sa ohľadom toho s jedným skúsenejším growerom a parádne rástli! A čo sa týka stonky skús ventilátor nejaký s PC alebo tak.. Alebo ak máš slabé svetlo tak sa stonka ťahá a je dlhá a tenká!! Možno to máš príliš ďaleko od toho svetla, daj to bližšie k svetlu. Len to nespál ak máš sodík tak cca 50cm od toho.

PS: Niektoré semená môžu byť vadné s toho si nič nerob.. Ja som dostal k nákupu 2ks semien zadarmo a ani jedno neprežilo, boli vadné.. :D
leela148
Jojo taky už vím do příště... Malé kvetináčky s nahnojenou hlínou dopředu... a pak kokos. Je to lepší ze začátku úspora energie a lepší manipulace když jsou problémi viz toto...Po každé zálivce zahrabuji stonky tak aby vyčnívala jen zelená část...Přeci je tam nenechám jen tak ležet. Ofuk je tam hodně silnej a světlo 400w tak 60-70cm od toho...Nejsou přehnojené ani spálené od světla jen ty stonky a spomalený růst :/ snad se daj do kupy už mě to stálo dost peněz a námahy a pokaždé nějaké poděly :D
leela148
Semena nejsou vadná..Něco se jim nelíbí a já bych to chtěl dat do kupy ,jenže asi to chce čas a vyhrát si z PH.
bruno.kudrna
Zdravím
U kokosu musíš měřit i EC.Tak na to mrkni.
Zdárek:sun:
Seky
Tak ty je dáš do kokosu ale pro měření ph máš jen kapky? Ty se používají jen orientačně což u hydroponických médií nestačí. Pokud je stonek v tenkým místě hnědý je docela pravděpodobný že jsou K.O.
leela148
Ec bude v poradku dostali jen jednu davku polovicni...
Jn ten ph metr jsem mel poridit ted silne uvazji ze skocim do kvetinarstvi pro hlinu a presadim je...
DOCtom
Ec nemusí být od oka vůbec v pořádku. Záleží, co máš za kokos. Např. Atami dělá předhnojenej a při prvním prolití z toho teče 4,5 - 5 Ec. V kombinaci se špatnym phčkem to nemusí dělat kytkam dobře. Od Atami v růstu (cca 10dní ) nehnojim vůbec.
leela148
To bych chtěl vidět jak nějakej kokos nebo i hlína má 5 EC ze základu...To bys tam zasadil a hned rostliny KO.
Mám http://www.growgo.eu/cs/kokosove-su...ova-kostka.html
Už jsem s tímto kokosem jel a hnojil jsem od prvního dne a bylo vše ok.
Zas jak se říká že kokos je polohydro tak logicky když jim naliju ph 6 tak by kiti měli poznat okamžitě změnu..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma