Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
First Microgrow - Big Bud XXL! - Klikni zde pro originální téma
Tony612
Zdravím všechny growers, kteří zavítali do tohoto threadu. Předem bych chtěl podotknou, proč jsem se rozhodl pro svůj první indoor.

Zkrátka a jednoduše mě pěstování baví, nejde mi o nějaký ultra-výnos, chci získat nějaké zkušenosti a užívat si zelené radosti.

Výbavička:

Box: Homemade 45x60x110

Světlo: 200W CLF RED

Stínidlo: Euro Reflektor Stucco

Odtah: Ventilátor Kanlux 160m3/hod

Přítah: PC ventilátor 80mm

Ofuk: 2x PC ventilátor 80mm

Hnojiva: BioBizz bloom + později dokoupím nějaké podpory na stavbu palic

Půda: Plagron Growmix - předhnojený na 3 týdny

Květníky: 5x 4L

Osazenstvo:

5x Big Bud XXL - Ministry of Cannabis

BUDU RÁD ZA KAŽDOU RADU ČI PŘIPOMÍNKU K PĚSTĚNÍ!
Tony612
1.Fotka - Ztlouknutý boxík
2.Fotka - Předklíčená semínka byla vložena do substrátu
3.Fotka - Už se čeká až vykouknou
Tony612
2. den růstu

Holky už se nám prokousaly na povrch. Všech 5 je venku. Svítím jim 18/6. Teplota přes den 26-28 noc 19-21. Zalévám vodou s upraveným Ph kolem 6,2-6,5. Tak uvidíme, jak se jim povede dál.
Tony612
5. den růstu

Máme tu pátý den, holky se stále smaží a moc se jim to líbí. Zatím nemám v plánu hnojit. Snad jen poslední růstový týden jim přidám do zálivky Powder feeding grow, který jsem obdržel jako dáreček z growshopu.
Tony612
7. den růstu

Osazenstvo je stále ještě v plenkách, tudíž není moc co fotit. Spíš mě trochu trápí vlhkost v boxu, která je příliš nízká (kolem 45). Což se dalo čekat, jelikož jedu bez zvlhčovačky. Říkal jsem si, že to bez ní nějak zvládnu, bohužel tomu tak není. Mokrý ručník ani kelímky s vodou a perlitem tomu moc nepřidaly. Pro přístě zvlhčovačku určitě koupím, je to nutná investice. Takže zatím rosím a kytky jsem dal do nádoby, kterou jsem obmotal folií, udělám jim tam trochu skleník a uvidíme zda jim to pomůže, aby v růstu kořínky nestrádaly. Pokud by měl někdo lepší nápad, klidně si ho rád vyslechnu.
Tony612
11. růstu

Některým kytím 2/5 už začly prorůstat kořínky ven z malých květináčku. Rozhodl jsem se tedy přesadit do 4l květináčů.
Tony612
Bohužel mě trápí velikost rostlinek. Dnes je 12. den růstu a kytky jsou opravdu malé. Spíše se zasekly. A není to díky přesazení, protože takto malé už jsou asi týden.. Zálevám vodou z kouhoutku upravenou s Ph 6,2. Substrát je growmix od Plagronu.. Svítím stále 18/6. Vlhkost 45-50, teplota přes den 26, noc 19-20

Té nejmenší padají lístky, jakoby neměla sílu. A ostatním pomalu žloutnou lístky z krajů. Pročítám grower skrz na skrz, ale nemohu s ničím přijít... Mám tu ještě růstové hnojivo, ale to mi přijde zbytečné, když je substrát předhnojený. Takže Vás prosím o jakoukoli radu či názor jak jim pomoci...


Kytkám dám ještě týden, pokud se nepodaří je dát do kupy, nahradí je řízky od zdejšího člena groweru.
nikolaj 01
Zdarec, neco jim chybí nebo přebejvá. Každopádně to ph klidně dávej 6.7.
Možná budou přelitý.. težko říct. Rozhodně nehnoj tím to není.
Máš tu vodu dva dny odstátou?

Kdyžtak vem špejli a píchni jí do hliny uvidíš jak je mokrej substrát jestli ji vytahnes vlhkou nech to trochu proschnout.
Tony612
Díky za reakci nikolaj 01

Vodu jsem měl vždy odstátou. Každopádně jsem napustil a nechal odstát novou. Opět upravil Ph. Zatím to vypadá, že 3 kousky se z toho dostávaj a budou v pohodě. Přelité by to být nemělo, zalévám vždy když je substrát suchý, pokažde sahám 2-3 cm hluboko a zkouším.

Každopádně už teď tuším, že ty zbylé 2 to nedají, vypadájí jak po hurikánu (povadlé, zakrslé, žloutnoucí). No mají na to ještě pár dní, pak půjdou ven.

A nyní další část mého plánu. Jelikož osazenstvo nebude bojovat v počtu v jakém jsem chtěl, mám v plánu ho doplnit řezy. Tímto bych chtěl od vás poradit, jaký model bych měl pořídit, a který byste chtěli vidět více v akci.

Kytky budu ještě přesazovat do posledních 6,5l hranatých květináčů. Bude jich přesně 6 kousků. Nacpu tam tedy přeživší od Big buda XXL a .... ?
Mám možnost koupi těchto řezů od zdejších členů groweru.

a) Euforia - Dutch Passion
b) Ak47
c) Critical

Očekávám tedy váš názor a pokud máte s nějakou odrůdou přímo zkušenost, pište pište..
Tony612
21. den růstu

Tak koukám, že si tu asi celkem pokecám sám.. =D

No nic, posílám Vám pár novinek. Z původního plánovaného pěstu, dva BBXXL natáhly brka. Nahradily je proto řezy od zdejšího člena G. A to Ak47!!

Jeden big budík je trochu napřed, je to ten největší na fotce, tato odrůda se krásně větví, patra jsou blízko u sebe. Dělají mi radost. Řezy po přesazení trochu povadly, ale už se vzpamatovávají a myslím že do 2 dnů budou naprosto ready!

Všechny kytky byly přesazeny do finálních 6,6l květináčů doplněny hlínou allmix od biogreen. Chtěl bych jim dát ještě tak 10-14 dnů na růstu a pak přepnout na květ. Uvidím jak budou vypadat.
Tony612
Po pár dnech píši report. Z big budíků jsou krásné bonsaiky, řezy Ak47 už se také krášně chytly. Kytky už mi zaplnily celou plochu, takže už jim poslední dny postupně snižuji periodu. Dva dny 16/8, nyní jím dám 2x 14/8 a pak kompletně přepínám. Mají od těch 18-25 cm, už je nechci nechat růst výš, bojím se aby mi to nepřerostlo, můžu jim dopřát max 60-70 cm celkové výšky. Začaly už také pěkně smrdět, takže pomalu připravuji homemade pachový filtr a také přemýšlím nad mobilním scrogem pro každou kytku zvlášť, abych je moh všechny roztahat.
Tony612
Dnes jsem si udělal čas a udělal přípravu na zítřejší vyplétání. Aneb můj scrog co dům dal. Chtěl jsem ho mobilní, jelikož mám 2 odrůdy a počítám že porostou trochu jinak, tudíž má káždá kytka svou vlastní síť. Rám sítě tvoří nevyužitá ramínka ze skříně, ohnutá do čtverce, vypletená provázkem. To pak připevním k bambusovým tyčkám, které zapíchám do rohů květináče.
Tony612
1. den květu

Tak a máme tu první den 12/12. Scrog síť jsem dnes dodělal a blumen byly vypleteny. Následovala první zálivka s hnojivem (Biobizz-biobloom). V brzkých dnech se vydám do Growshopu pro nějaké PK 13/14.
Lampa je pár cm nad vrcholky, tak snad to nějak extrémně nevystřelí. Akáčka byly o něco vyšší než BB, ale BB zase jednou tolik košatější, nyní vše krásně v lajně!

Chtěl bych poradit jaké PK by bylo to nej nej? Případně nějaký květový stimulátor??
Tony612
12. den květu

Začínáme pomalu ale jistě kvést, zálivku už doplňuje 2ml/l biobizz bloom. Big budy jsou trochu náchylnější na zálivku, jakmile nedostanou každý druhý den zálivku, pomalinku jim padají listy.. po zálivce opět ožijí jak nikdy.. AK47 by snad vydržely bez vody i týden a nic bych nepoznal, krom vyschlého substrátu...

Zatím jedu stále bez pacháče a i když holky smrdí, musím říct že při otevřeném okně nejde doma vůbec nic cítit, tak snad se to postupem času moc nezhorší. (Pochybuji =D)
Tony612
20. den květu

Zalito 3ml/l bloomem + 1ml/PK. Musím říct, že už po dvou zálivkách s PK jde vidět rozdíl na paličkách. Nabraly na velikosti a zmohutněly.
Tony612
Omlouvám se za otočení fotky, všiml jsem si toho až po přidání...
Tony612
Detaily paliček
Tony612
30. den květu

Malý náhled do boxíku. Zalivka 4ml/bio bloom, 2ml/l PK. Zvyšovat dávku hnojiv už nebudu. Paličky začínají pomalu hnědnout.
Z dvou big budů jsem sundal mřížku, tato odrůda není pro scrog moc dělaná, přišlo mi, že jim to spíše škodí...
Jsem zvědav, kolik g z toho ve výsledku bude. Doufám že alespoň 50 tam někde schováno je.. =)
Tony612
Vím, že to sem nepatří, ale máme tu květen a je potřeba myslet na outdoor. Zvu vás tedy všechny do mého dalšího threadu, kde budu testovat AF od Fair seeds!!

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=1141846
Tony612
38. den květu

Kytí už dnes dostaly pouze vodu s upraveným PH. Počítám, že budou hotové do 2-3 týdnů. Big budy budou jistě o něco dříve než AK. Vím, že možná flushuju zbytečně dlouhou dobu před, ale chci aby výsledná chuť byla opravdu dobrá, takže to chci pořádně pročistit.

Zvažuju použití Rippenu a nebo Final Solution.. Vím, že to jsou dvě rozdílné věci, ale láká mě to zkusit. Najde se tu nějaký názor? Co myslíte..?
Tony612
Makro Big Badu XXL
Tony612
Makro AK47
Tony612
54. den květu

Už mě trochu tlačí čas a potřeboval bych sklidit. Kytkám se pomalu zakalují trichomy, zatím jen zlehka.. Potřebovaly by ještě min. 2 týdny myslím, ale nevím zda jim to budu moci dopřát.
Tony612
Big Budík
Tony612
AK47
Tony612
59. den

Nechť se zelení
Tony612
Palička Big Budu
Tony612
Makro AK47

Trichomy se zakalují, už se to blíží....
Tony612
Nedalo mi to a po pár doporučeních od zkušenějších growerů a pročtených několika threadů, jsem se rozhodl FS vyzkoušet.
Budu jim to lít v průběhu 10 dnů, pak 2-3 dny flash vodou a cutdown!!

Jednu kytku od každé odrůdy budu zalévat pouze vodou, schválně jestli v tom bude viditelný rozdíl.
Tony612
65. den

Po FS kytkám krásně naboptnaly paličky a začaly extrémně vonět. Dostaly už 3 zalivky. Zítra je čeká poslední zálivka čisté vody, pak 2 dny tma..
Tony612
Dnes poslední prolití čistou vodou. Na holky už čeká sklepní prostor s teplotou 17-18° a 60% vlhkostí, kde bych je chtěl alespoň 2 týdny nechat viset.
Tony612
ZAHAJUJI TIPOVÁNÍ VÝSLEDNÉ VÁHY SUŠINY!

V tomto threadu jsem od Vás nedostal mnoho reakcí, tak doufám, že alespoň při závěrečné tipovačce budete trochu akčnější. Třem nejbližším tipperům dávám K+++++!
ganjaman160
Moc pekne rastlinky typujem tak 42gee ;) dufam ze bude wiac toho ;)
Mard
36 gramů
ten_hodnej
pekny to mas, aspon 51g tam bude ))
Zelínář
Tak já budu tak odvážný a tipuju jen 32g
Witko69
42.0g
Waylon
39g
AkatronChronic
Můj tip je 49 g :) jinak pěkný grow !! :)
AkatronChronic
Dozvíme se výsledek ? Určité ne jenom já jsem zjedavej :)
plantex
Tak aky je vysledok?
Inak moj tip 29,6g
Efendy
53g jak dopadl test FS?
Witko69
42,4g
Liverone
takych 25g tam určite skoči na vahe
Dope420
vypadaj fakt šťavnatě :) tipuju 40g mňamky
dmtart
ahoj jedu buda od MOC u 6let je to super model...za tu cenu..bez pochyby,ale nemužu si pomoct....mě přijde že to prostě nemáš zralý..možná mi něco uniklo..ale já mám s timhle strainem zkušenosti jiný(a to krutě vyvážený předčasnou zklizní a nedosaženým potenc. kterej B.B.rozhodně má.....nechci tady rozumovat
Nicméně Dope420:...vykašli se na FS a radši jim dej o 14dní víc světla na proplachu...tot můj návrh
ale za mě K+
Povedený ...můj tip 34,35gééé slušnýho "brainstormu"
at to roste
dmtart
...právě big bud bobtná i na proplachu posl.cca.10-18dní a to rapidně.....to je jeho chvíle a nějakej čajda jménem FS mam pocit muže jít bruslit...já to nikdy nepoužíval a vlastně minimálně hnojim...a mívám z Buda palice jak lahváče...jasný taky né pokaždý..tot moje zkušenost..kdepak čajíčkama to většinou nebejvá...
Proč sem to napsal??
..abyste to nekupovali a radši se těm kytkám věnujte ,sledujte je ,to vetšinou postačí a věci jako GS,FS,BCuz,Boost...atd..jednoduše nejsou potřeba
Dope:mám dojem že víš co děláš..posouzení nechám na Tobě..samosebou nic ve zlém,jen diskuze
pěstu zdar zahradníku..
Dope420
dmtart --
původně jsem měl v plánu jim na proplach pořídit final solution ale pak když sem viděl tu cenu, tak na to kašlu..nakonec to udělám jak řikáš...flushovat budu jen vodou s enzymy od plagronu a déle světla...nespěchám
díky za názor


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma