Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
NFT Kořeny - rozjezd Prosím o radu - Klikni zde pro originální téma
daada69
Prosím o radu, jedu poprvé NFT v systému GroTank 424 a pořád mi neprorůstaj kořeny do textilu. Staré je to 12 dnů, to jsem si přivezl řízky a přesadil je do RW kostek 8 cm. Když po 6 dnech prorostly zhruba více jak 3 kořeny spodem z kostky, strčil jsem to do tanku a začal se zavlažováním. Tady jsem udělal chybu, spletl jsem na č. hodinách packy zapnuto a vypnuto a tak to jelo skoro 2 dny na 3/4 hodiny on a 1/4 hodky off. A to jsem zjistil, že i obráceně by to bylo moc. Ted to zalévá 4 x denně po 1/4 hodině. Holkám se nic nestalo ale kořínky začli rust spíš nahoru za suchem než dolu k textilu, tam se to asi celý zbrzdilo. Kytky už vypadají na přepnutí, ale dokud si ještě nerochněj v textilu, nechci je někam hnát, jsem zvyklej přepínat, až když je v všechno v cajku i když vím že plno věcí se často zlepší až v začátku květu.

Ještě trocha infa pro případnou radu:
Ph 5,8-6 první týden EC 0,7 teď EC 1,2
Teplota zálivky 20-21 C
Hnojky AH Dutch formula Letitá zkušenost v kokosu
Peroxid vodíku 30% 5ml/10l na provzdušnění a dezinfekci
Přemejšlím jestli pro první zálivku nevyměnit H2O2 za koř. stimul, ale dál už pojedu jen na minerálech a H2O2, případně nějaký postřik.

Světlo 250 MH

A používam i vzduchování v tanku.

Tak se chci zeptat
1. Jak hodně mají být zakořeněný ( nejlepší by byla fotka )
2. Jak intenzivně zalévat po přesazení do tanku
3. Mám originál krycí desku k tanku takovou bílou celkem průsvitnou, přemejšlím jestli ji ještě nepřekrýt neprůsvitnou vrstvou. Ten peroxid nedává asi moc šancí nějaké řase, ale pro můj klid.
daada69
Tak mi to včera nedalo a překryl jsem to černou folií. Teď už tam nic neprosvitne.
A taky jsem se neudržel a přidal biosložku, snad toho nebudu litovat...
A to že Nitrozyme, kořeňák nemám, tak aspoň to.
Do 15 litrů v tanku, jsem přidal 15 l nové zálivky s Nitrozyme 5ml/10L, takže vlastně 2,5ml/10L ve finále. Peroxid tam byl už 3 den, takže se jsem už nepřidával ty 2ml/10L a tím, že jsem dolil dalších 15L nového mixu, jsem snížil H2O2 snad na 1/4. To by tomu Nitrozyme doufám vadit nemělo. přidal hnojky na 1,14 EC, poladil Ph a jedu. Nechám to v tom tak 5 dní, udělám průplach a vyměním celou zálivku jen s minerály a H2O2. Trochu to kombinuju, tak snad to nepřekombinuju.

Hlavně s tou zálivkou potřebuji poradit, po jakých intervalech a jak dlouho mám zalévat. Tomu dávám největší důraz, myslím že se tím dá mnoho pokazit.

Zítra bude stínidlo AaW Avenger s rozptylkou - 97% odraz světla.


http://www.magazin-legalizace.cz/cs...dil?rubricId=17
daada69
Dnes jsem nakouk pod víko a co jsem neuviděl, kořeny se krásně rozjeli do všech světovejch stran a já si hluboce oddechl. Škoda že nemám lepší foťák. Je pěkný sledovat jak to roste nahoře, ale i co se děje dole, to z kokosu neznám. Zatím mám na NFT jen samou chválu. Vypadá to k světu.
Dnes mě čeká nějak zbastit síto pro SoG. Udělám ho jen pro zatím, pro příští rundu se nechám vyrobit síť na míru. našel jsem jednu firmu která to dělá ale trvá to 21 dní. Oka maximálně 4x4 cm, na můj prostor 120x90 za 150 kaček
http://www.lanaprovas.cz/p/sit-polyamid-prumer-1-2-mm/

Taky jsem koupil AaW a včera ho nainstaloval a trochu jsem se podivil, kam se to světlo podělo a ono se rozptýlilo. Vypadá to jako že je tam světla míň, přitom je ho ale všude stejně :) U Hobby stínidla to šajní jak prase, ale jen doprostřed, tak jsem zvědavej na rozdíl. měřil jsem teplotu 30cm pod 250 MH a je tam 26,2 C. Nechal jsem ji tedy 30cm na vršky.


Zálivku mám od minule stouplo mi nepatrně Ph na 6,2 a snížilo EC na 1,1 tak jsem přidal hnojky a ono se to trochu srovnalo

Ph - 6
Ec - 1,2
Teplota vody 21,2 C
daada69
Ještě přidám jednu svoji hodně oldskull galerku, pro pobavení. Toho bych chtěl docílit, jen ve větším :)
daada69
12. den v NFT 18/6

Vyměnil jsem zálivku, takže už nepřidávám Nitrozyme, ale jedu jen AH s peroxidem. Holky si čvachtaj, kořeny už začli taky růst. Zálivku mám nastavenou na 15 minut po 1 Hod. V noci 15min/2hod. Tak si nejsem jistej, rád bych to pustil častěji, tak prosím o radu někoho zběhlého v NFT.

jinak
Ph 5,8
EC 1,6


Včera jsem instaloval i síto, není to žádnej zázrak, jsou tam veliký oka 10x10 což je dost, chtěl bych tak 4x4. tam už se kytky dají líp směrovat a vyplnit tak prostor. Ale není, tak beru kde je a používám i halfmoony.

Počítám ještě týden a půjdu do květu.
Okurčák
Ahoj, měl jsem za to, že v NFT jede čerpadlo non-stop. (Já ho spínám.. 45min zapnuto,15min vypnuto). Ale nevím, zda je dobré, mít vypnuto déle.....
zao
:-D to jsem tady taky hledal dlouho a nic jsem nenašel takže ti nezbývá než zkoušet, já to udělal tak že, jsem řezy v malých kostkách hodil do velkých kostek a než prorostly kořeny velkou kostkou tak to valilo třikrát denně a jak vykoukly tak jsem to pustil nonstop....jinak na kytce to poznáš že je přelitá tak prostě vypneš čerpadlo a tak to vysleduješ
Oll
Zdar, nevím jak tě napadlo na kostkách nechat ten igelit, zálivka 15min za 4 hod.:-)
LonGermaX
Zdravím, mám odjedto v NFT asi 10 kol a musím říct, že jsem s tímto systémem moc spokojený a za hlínu bych to nikdy nevyměnil.

K tvému dotazu. Když prokoření řezy kostkou a mají už pár kořínků venku pokládám je již do NFT na netkanou textílii s tím, že čerpadlo zapnu nonstop jen ho uzavřu na nejmenší proud, tak aby kosky nesály moc vody a kytky se nedusily ponořený ve vodě. Lehce aby proudila voda ve žlábku a měly vláhu. Kořeny se rozjedou a zaplní NFT stějně až po přepnutí kdy se vytváří co největší bal. Takže tvoje obava, že kořeny nejsou rozrostlé, aby se dalo přepnou je v uvozovkách přehnaná.

Ten igelit jsem tam nikdy nenechával. Jak pouští kořeny je podle mě hodně o modelu. Měl jsem modely ,který pouštěly kořeny hned dolů a někteří poští kořeny od vrchu. Ty co lezou od vrchu většinou uschnou a ničemu to nevadí.

Jinak jedu od začátku co položím řezy do NFT nonstop, žadné vypínání proboha!

Je taky dobré navlhčit textilku před položením kostek, aby nasála vláhu a pak už jen uškrtit čerpadlo aby se vláha držela v textilce a nebyla vyschlá to stačí kořenům, aby se rozrůstaly a postupem času zvyšovat na výkonu čerpadla až zhruba do týdne dát max.

Jinak se může stát, když nejede nonstop čerpadlo a dojde to do takové fáze, že vyschne textilie jdou okamžitě kytky s kořeny do háje. Stačí k tomu ani ne 15 hodin, nebo respektivě jednu denní periodu za světla a tepla výboje vysuší textilku tak že i po 12 hodinách můžeš kytky pochovat k ledu. Proto bych nedával čerpadlo na spínač který se může bez problému rozbít a přestat fungovat.

LonGermaX


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma