Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
600W - 240x120x200 - panelák | RADY - Klikni zde pro originální téma
1+1=2
Zdravim,

s jedním členem tohoto fora dáváme do kupy box, který bude umístěn v panelovém domě. Mám v plánu sestavit setup viz. níže.
Ale hlavně proč sem píši. Nikdy sem v panelovém domě nepěstovat a taky nežil ale o to nejde, spíš mi de o to pěstění. Když vemu v potaz, že mám za sebou už minimálně 10 indoor sklizní a vím čeho se vyvarovat +-, tak stále nevím na co se pořádně připravit na takovej box v panelovém bytě, kde z každé strany budou sousedé a vůně je intenzivní. Samozřejmě abych si to trochu vytvořil těžší, tak sem jel vždy box 120x120x200 a box 240x120x200 bude pro mě novinkou.

Máte někdo sestaven tento box v panelovém domě? Jak to dáváte s vůní? Co nepodcenit u panelového pěstu? Jak s elektrikou - zálohy apod...? Velice moc děkuji za každou inspiraci.

1, Box - 240x120x200 dark room mamoth
2, Odtah - Ventilátor TD Mixvent 500/160 T + pachač + odhlučnění
3, Květináče - 6,5l celkem (30-35)
4, pH metr - Milwaukee Martini PH-55
5, Medium - Kokosový kostky 210l
6, Pojezd - Lightrail pojezd s elektromotorem
7, Stínidlo - Wawe XXL
8, Neutralizátor - Kýbl 5kg/l s příchutí žvejky
9, Světlo - 250W NTS / 600W Philips GreenPower


edit// vím, že existuje zde téma přímo pro pěstování v paneláku. Zakládám to sem jako thread, o který se budu starat i v průběhu pěstu. :busted: Chci mít všechny důležité informace v jednom threadu.
Astronautr
hele kamos to ma v prvnim patre v 2+1 primo u vokna ma za sebou tri kola a zatim dobry smrad resi pachacem +ono+ furt pali vony tycinky a pak si tam stejne zahuli a pachne to az na chodbu....
guerilla
Spíše než TD bych doporučil Ruck 160LS, zaboxovat do nějaké krabice (stačí kartonová), vyplnit RW, použít sonoflex a na 2. stupeň cca 350m3/h a ševelí si že se dá u toho spát, teoreticky i na 3. stupeň. Navíc lepší tlakové charakteristiky jak TD. Časem hodím foto mého bastlu, mám ho právě v dostatečně velké kartonové krabici vystlané RW :)
MICHAL88
těžký radit když nemáš informace typu velikost bytu, umístění boxu, odvod a přívod vzduchu jinak nejduležitější je nevyvolávat v sousedech jakékoliv sebemenší podezření a nezandávat důvod k doměnkám a spekulacím. Jo a pak je tu vyšší moc a tu neovlivníš tím myslím třeba pokud bouchne v baráku plyn tak tě třeba do kvartýru nepustí dokud ho neprohlídne statik a ten si to těžko nechá pro sebe narazí-li na černou konstrukci velikosti 120x120x200 přece jenom to v tom bytě už vyniká a neexistuje způsob jak to zamaskovat a pravděpodobnost, že se nepodívá bude-li to navíc svítit je téměř nula.
1+1=2
Astronautr: Jede 3 kola bez problému se stanem 240x120x200? :) Jestli jo, tak to mě těší. To jak to smrdí až na chodbu, doufám myslíš tak, že jako ta druhá vůně účinku voní...

guerilla: Na tenhle sem koukal taky ale vem v potaz každej dB. To TD při výkonu 580m3/h (což by mělo stačit krásně na tenhle rozměr stanu) dá pouze nějakejch 33dB, zatímco Ruck RK 160LS má hlučnost 66dB. (I když nevím jak je to s hlučností s otáčkama na 2-3stupeň) Ty ho jedeš v paneláku? Zároveň to TDčko je i o litr levnější viď...

MICHAL88: velikost bytu by měl být od 50m3 do 70m3 - 2kk nebo 2+1 nebo 3+1 při štěstí 4+1. Ještě přesně neni vybráno, protože byl vyhlídnutej jeden špičkovej byt 4+1 za nejlepší cenu a ten už někdo vybrnknul. Takže se hledá další. S tou výbušninou si mě docela uzemnil! Zrovna nedávno se to v tom městě stalo a nějak mě to nedocvaklo co by to mohlo mít za následky! Haha... Ovládání boxu přes mobil? :D Blížíli se statik, vypne se box a začne hrát smuteční hudba, odejde-li statik vypne se smuteční hudba a začne svítit sluníčko.
Mr.Dalby
Zdar, nejdůležitější je mít, u takovýho výkonu, dobře vyřešenou výměnu vzduchu, jinak se to bude pořád přehřívat a bude tam problém udržet správnou vlhkost. O zálohy bych se nebál, dokud platíš tak seš v pohodě. Nikdo se nepůjde zajímat o to, jestli tam máš třicet teráríí s plazy nebo něco jinýho. Základ je dobrej pacháč, bez něj je to jenom časovaná bomba.

Jaký je to podlaží?
1+1=2
Výměna vzduchu bude vyřešena na jedničku, nemůžu z toho spát jak to stále promýšlím. Haha. Ale víc si teďka lámu hlavu s odhlučněním, zrovna sem se seknul nad čerpadlem, protože vím, že dokáže být nehorázně hlučný, tak sem zkusil sesmolit nějaký obrázek a nápad jak bych mohl eliminovat hluk. Kanystr používám 25l, který už mám nějaké kolo otestovaný, v něm mám čerpadlo NH1000 a když ho položím dolu, tak je to hrozný. Hrozně hlučný. Myslíte, že molitan na spod kanystru je dobrá volba? Nebude se do něj zasekávat hnojivo apod? Hnojivo atami A+B... minerální...
Mr.Dalby
Já používám čerpadlo "do sudu" a nejde vůbec slyšet. Nepřemýjšlel si o něčem takovým?
http://www.mountfield.cz/cerpadlo-d...CFesBwwod5DAAiA
C21H30O2
citace:
Původní příspěvek od Mr.Dalby
Zdar, nejdůležitější je mít, u takovýho výkonu, dobře vyřešenou výměnu vzduchu, jinak se to bude pořád přehřívat a bude tam problém udržet správnou vlhkost. O zálohy bych se nebál, dokud platíš tak seš v pohodě. Nikdo se nepůjde zajímat o to, jestli tam máš třicet teráríí s plazy nebo něco jinýho. Základ je dobrej pacháč, bez něj je to jenom časovaná bomba.

Jaký je to podlaží?


neviem ako je to u vas, ale u nas uz par chovatelom exotickych plazov prisli policajti s povlenim na prehliadku prave z dovodu, ze mali podozrivy spotrebu.
1+1=2
C21H30O2- jestli meli povoleni na prohlidku u odberu treba 400 nebo 600w, tak to bylo podle me nahlaseny od nejakyho praskace. Tady v cr snad nebyl takovej pripad, kdyz vynecham debilky, ktery to maj na prodej a k tomu to prodavaj jeste v tom panelaku... Kdyz to jedes pro sebe a udrzujes dobre vztahy v panelaku, tak podle me neni ceho se bat. Samozrejme, kdyz to neni citit ani slyset.

Mr.Dalby- ty vole, ty používáš čerpadlo s takhle velkym výkonem? :driver: já si představuju čerpadlo, které bude brát max 50w a bude mi bohatě stačit cca 25l/m. Hlavně aby nebylo hlučné. Nějaké rady?
Astronautr
citace:
Původní příspěvek od Mr.Dalby
Já používám čerpadlo "do sudu" a nejde vůbec slyšet. Nepřemýjšlel si o něčem takovým?
http://www.mountfield.cz/cerpadlo-d...CFesBwwod5DAAiA

: prikon 400w nevim jak casto by jelo... ale kazdopadne by to ren kandak vycuclo asi za 35 vterin :D tak nevim jesli by to bylo prakticky...
1+1=2
astronautr: Souhlasim, výkon toho čerpadla je gigantickej. Ale hele, na zalejvání používám TB (Tropf blumat) a ty tam nepustěj vodu, dokud si o to kytky neřeknou, takže by to možné ten kanystr nevycuclo :D chtělo by to zkusit ale rozhodně nehodlám mít zapnutý čerpadlo s příkonem 400W 24hod non-stop!!! To je hloupost... Tedka mám to NH1000 co má 22W, což je OK ale je docela hlučné, tak bych to chtěl nějak odhlučnit, proto sem v příspěvku č.7 dal foto nějakého návrhu jak by to bylo možné odhlučnit.
tuffgong1
Zdar, mám 2 dotazy.
Předpokádám, že jdete do podnájmu.
A tak by mě zajímalo, jak hodláte řešit návštěvy majitele které občas jsou. Ke kamošovi chodí každej pul rok, ale vždy se předem domluví, tak aspon, že tak
A druhá věc jak s elektrikou ? Většinou je elektrika napsaná na majitele a ten co tam bydlí to platí majiteli a až majitel dodavateli. Co řeknete majiteli bytu když se spotřeba zvedne třeba na dvojnásobek oproti normálu ? Nebo si dohodnete napsání elektřiny na sebe (ale co říct majiteli , duvod toho proč si to chci napsat na sebe ).
MocnyOkurek
No podivej u elektriny to je easy. Dneska je strasne moc veci co muzes mit. Ja mam pc co zere jako pestirna bezi mi to kazdej vecer a vikend nostop. Bez hula sem mel zalohu 1000kc diky hulu sem se dostal na 1600. bydlim v 2+1. Jeste schvalne nechavam i rozsviceno abych torsku ty waty tocil. A zatim nikdo nic. Takze toho bych se nebal. Mam 3 rundy rocne tedka budu snizovat jen na 2 pac mam vetsi stan.
tuffgong1
Jasně, takže nějak takto... Pane domácí, jsme dva studenti. Každej má svůj stolní Pc a jelikož je potřebujeme do školy a taky od rána do večera paříme, tak nám jedou skoro nonstop, nu a proto potřebuju navyšit zálohu o 1200+-.

Tak snad fajne :D
1+1=2
Hele v týhle době je 600W jako nic. Vem si, že žijeme v "moderní" době, kde na každou blbost, kterou používáš potřebuješ elektriku. Záloha na měsíc, když si brnknu 1500,- tak to je naprosto na klid, to je taková klasička. V čezu nevěděj, že tam budu bydlet sám, nevěděj ani jak je ten byt velkej, jim stačí, že platíš a nemáš hnedka náraz ze dne na den třeba 10kW!

Jinak ohledně majitele, to musí bejt jedine luck. Jsou majitelé, který nechoděj na návštěvy a jen inkasujou a při odevzdání bytu vemou fotografie toho jak ten byt vypadal a pokud se to shoduje, vrátěj ti kauci. Pokud se to neshoduje, odečtou to z kauce, popřípadě ještě doplatíš... Doufám, že budu mít štěstí na majitele haha...
tuffgong1
No já právě dost přemyšlím o tom, že bych se na podzim odstěhoval a rád rozjel 600w. Tak jsem rád, že jsi to tu takhle začal řešit. No jak říkáš snad bude štěstí v tom majiteli. Popravdě si totiž uplně neumím představit jak budu někam (nemam tucha kam) v noci odvážet 25 kytek jen proto, že odpoledne přijde domácí na kafe :( No přeji štěstí nám objema :D
Astronautr
ke mne takhle jednou prijel neohlasene tak jsem musel delat ze nejsem doma nastesti sem tam mnel svy zamky tak sem byl v klidu ze se tam beze mne nedostane.... jednou sem schoval kyti na zachod a do stanu rozvesil mokry pradlo a celej sem ho tak jako m pul zamaskoval ze vypadal jak susarna kdyz chtel jit na wc tak jsem se omluvil ze tam mlada zalomila klic a ze uz jela prro fabku ze to samozrejmne opravim nastesti to zbastil... nic lepsiho obcas nevimyslis kdyz ti zavola ze za pul hodky je u tebe ze je to dulezity....
Moltres
Čau, to TT je o dost tišší, než to ufo. Když ho ještě zaboxuješ, tak bys měl mít vyřešeno. Taky ho můžeš zapnout na nižší otáčky, na kterých to je ještě tišší. Jen si pak pohlídej průtok pacháče, aby Ti to sedělo.
Čerpadlo kup tady tohle:
http://www.karavan.cz/_300_137-vodn...-min-1-5bar.htm

Nebo něco podobného. Tohle tlačí dost.
1+1=2
Astronautr: taky už mám pár výmluv připravených... jakože v tom druhym pokoji bydlí spolubydlící a ten je tedka pryč a zamyká si pokoj atd... ale já věřím, že budu mít štěstí na majitele :D

Moltres: to čerpadýlko vypadá dobře... asi ho objednám... ty ho máš jo? a je nehlučný?
Mr.Dalby
1+1=2 - No ono to čerpadlo v reálu žere 150w a dá se na něm zregulovat průtok, ale jestli má běžet 24 hodin denně tak to je i tak moc. Já ho používám trochu jinak. Každopádně nepotřebuje žádný odhlučnění.
C21H30O2
celkom by ma zaujimalo, ci ti na taku plochu bude stacit v pohode jedna 600w vybojka na pojazde.
Astronautr
aha a ja celou dobu myslel ze se jedna o2x 600w... tak to bych se toho dberu vubec nebal kamos ma prave tech 2*600w myslim ze 600w na pojezdu nebude zrovna ono... uz jsem o tom dost prmyslel s tim kamosem a vymyslely jsme ze bx stalo za skousku 1000w na pojezdu... prosviti to vetsi plochu a aj hloubku to uz by mohlo bejt zajimavy a oproti 2*600 mas este200w usetrenejch a ta spotreba neni tak velika to bych neresil... mnel sem velky terarko na hady a bralo pres pul kilowaty topenicko bere 2200 telka bere od 100-500w podle velikosti a technologie i min a vic, pracka lednicka mycka boiler to csechno zere randaly..... ted na tipa prisly ze platil 20 000 tisic zalohy a kdyby ho nikdo nenaprasil tak mu to stejne neprisly. zalohy byly az jako "potvrzzovaci voditko" policejni president rikal: s energetikou spolupracujeme ale zvysene odbery nam nehlasi...
1+1=2
C21H30O2: No uvidíme jestli to bude stačit... Já věřím, že ano. Je to takovej experiment.

Astronautr: Bude to ono, tomu věř! Až bude 50den květu, budete slintat :D S tou 1000W je zajímavej nápad ale to třeba časem. Teďka už mám připravenej set pro 600W, tak se budu držet mého plánu. Těch 20k zálohy platil měsíčně? A v bytě? :O To je hezká fráze, s energetikou spolupracujeme ale zvýšené odběry nám nehlásí :D
Astronautr
plaitil to v takovym rozpadlim baracku podle fotek bych rekl ze to byla nejaka smzka mnel to tam jak ve squou a dell to snad 5 let nez mu na to prisli nebyl na to sam je to tad v monitorgu vdyztk... jo ta tisicovka je opravdu zajimavej napad je tady totiz vysledovano ze pohon 600w nedava zdaleka takovy vynosi jako statika 2*600w... jenze pohon s litrem misto 2*600w tu este nikdo poradne neodjel...
1+1=2
Astronautr: Tak ono je to sporný viď. 1x 1000W nedává výkon jako 2x 1000W, 1x600W nedává výkon jako 2x 600W... S tim 600W s pojezdem tady toho taky nic moc neni... Snad jen 3 thready myslim... A jeden z toho je fakt super!
No tak to měl docela štěstí, že mu to vycházelo 5let! To jako respekt ale zároveň je to blbec. Máš někde na to odkaz? Nebo to byl někdo z tvého okolí a media se o to nestarala...
Moltres
citace:
Původní příspěvek od 1+1=2
Astronautr: taky už mám pár výmluv připravených... jakože v tom druhym pokoji bydlí spolubydlící a ten je tedka pryč a zamyká si pokoj atd... ale já věřím, že budu mít štěstí na majitele :D

Moltres: to čerpadýlko vypadá dobře... asi ho objednám... ty ho máš jo? a je nehlučný?


Nehlučí a stačilo by i slabší. Na těch stránkách vybereš.
Rozhodně několíkrát lepší, než kalovky z hornbachu a mountfiledu :D
Předpokládám, že to máš na drip.
jaid
par mesiacov do zadu som si tiez takto prenajal byt 3 izbovy s kamosom ale majitelke sme povedali ze tu budeme traja ,zatial na kontrole nebola a to mi povedala pri podpise hned ze nema zaujem chodit sem,ale pred tym asi 4 roky som mal najomnicku co chodila mesiac co mesiac ,takze to ze sem tam nepride berem ako velke stastie ... no aj tak nikdy nevies.plan boja keby nahodov setky kitky zabalit do velkych sackov zatesnit a do perinaka mame dva a tam by urcite lasovat nesla.Problem su ale susedia vychytali sme vädcinu dvochodcov a ty su velmy zvedavy ,mynuli tyzden som jedneho vymakol ale 8:30 rano jak sedi na schodoch vedla mojich dvery a nacuva dvere z pestiarne na chodbu nonstop zavrete,najvecsie minus je ze byvam na prizemi cim vyksie tym lepsie zaluzie vedcinov stiahnute ale pravdelne za dna ich aspon na chvylu otvorym aby to nebudilo zly dojem z okien oproti v panelaku,SUSEDIA A ZLE VSTAHY NAJVEDCIA HROZBA vsetkych poctivo zdravym ako sa na slusneho chlapca patry ,ale to citis ze su taky neviem jak sa to vyslovuje ,proste keby mohly tak sa ti pozru az do riti ,bezhranicna zvedavost spojena s klebetami ktorym sa nevyhnes aj ked onich nevies .valime na 1kw, niekolko rokov som isiel na jedno izbaku 600w a pohoda takze cim viac izieb tym lepsie tu elektriku zamaskujes
Mr.Dalby
Jeden známej měl doma dlouhý roky šestikilo v přízemí paneláku. K tomu tam denně vypáli 3g. No a naprášil ho "kámoš". Takže asi tak... :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma