Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Vyroste/ nevyroste - Klikni zde pro originální téma
Tazy'cz

Čaute, potřebuji znát Váš názor.
Takhle vypadají all moje kytky po 10ti dnech od vyklíčení, teď jsou o něco větší a předevčírem byli ohnuté až k hlíně (asi nezvládly svou tíhu).. Ale zapřel jsem je o špejly a dneska už zase drží, dal jsem je blíž ke světlu. Mám nad nimi jen jednu zářivku a led žárovku. V pátek je chci dát pod SHC 400W s obojím spectrem. Zajímá mě jestli mám ještě šanci z nich něco mít a jak dlouho je mám ještě nechat růst a kdy přepnout na květ, chtěl bych z nich max co půjde. Díky lidi za Vaše názory

http://shareweblink.com/uploadimg/up/575d9883bce677ac36ff5cb1f50b551d.jpg
Mitch Buchannon
No to je slušně přelitý
koles
Klidně je pod tou zářivkou nech ještě týden nebo dva. Nemá smysl plýtvat elektřinou na tak malou rostlinku. Trvá tak asi měsíc, než doroste do velikosti, kdy je dobré je hodit pod něco silnějšího.
Tazy'cz
Mitch: právě že je zalévám jednou do týdne, hlínu navrchu a kytky rosim co to jde kvůli vlhkosti, mám přes ně i petku.

Koles: Mě ty kytku pod tou zářivkou připadají hrozně tenký a rostou do výšky, ikdyž je fakt že teď ten horejšek se docela rozrůstá do šířky :) nepomůže mi třeba když to nějak zaštípnu? Že by kytky měly menší váhu, pod tou sodíkovou by se zvětšil stonek a jelo to pořádně do šířky?

Btw: můj první IN
fedousek
1) máš to přelitý
2) kytka se táhne za světlem
3) takhle malá kytka vypadá naprosto normálně, za pár dní se udělají větší a další listy a začne mohutnět, když bude vše ostatní ok...

Příště ten květináč nasyp úplně plný, páč ta kytka se opravdu táhne za světlem a když jí tam máš takhle zapadlou, tak jí to rozhodně nepomůže, ale uškodí.
Teď mi ještě řekni, jak chceš takovou kytku, co máš na obrazku, zastřihávat???

Jinak klidně jí nech pod zářivkou, na růst ti to bude stačit...nebude to nejrychlejší, ale v pohodě ti to pod ní poroste...

Dál by to chtělo víc informací od tebe, jelikož nevíme, kolik těch kytek máš, jakou máš ledku, jakou máš zářivku, substrát, no prostě si nenapsal nic...
Tazy'cz
Fedousek: Díky za rady :)

Kytky mám zatím 3, nechci to na poprvé přehánět a ve výsledku pak posrat. Jde o semínka Special Kush, je to můj první IN, out jsem měl jen výsev/sklizeň. Když mám 3 kytky, přemýšlím o pěstování scrog, což by mi mělo dát větší výnos (co jsem tak nějak četl zde na fóru) ale chybí mi zkušenosti, proto jsem do toho nechtěl napoprvé investovat deseti tisíce, ale do budoucna s tím samozřejmě počítám.

MOmentálně to mám v půl metru vysoký skříni, polepenou alobalem a pod zářivkou cool whitte, watáž ani lm bohužel nevím, odšrouboval jsem ni z kuchyňský linky :D Ledka tam je hozená z boku (což doufám nějak neovlivňuje růst, ale logicky mi svítí jen na kytku co je hned vedle, zítra se to chystám hodit nahoru k zářivce, ledka je 17W 540lm warm whitte. Mám tam jeden PC větrák na odtah, druhý na regulaci teploty, teplota když svítím 28-29°, ve tmě 16-18°. Svítím 18/6 ale druhý den jedou nonstop protože jsem pracovně pryč, až přijedu koupím čas. spínač, cca v úterý. Víc tak nějak bohužel investovat nemůžu (velký výdaje) ale 3 týdny koupím kytkám co bude potřeba. Mám pro pěstování hodně moc prostoru a do budoucna ho chci využít + stavím podzemní skleník.. Substrát jsem koupil v Globusu, co je zač nevím ale ph má 5-6,5 (píšou na alobalu- nemám ph metr), zalívám vodu ze studny, kterou i samozřejmě normálně piju, je bez chlóru,nechávám jí odstát kvůli pok. teplotě. Hnojím Kristalonem start, mám i na květ. (Plánuji koupit nějaký v growu na květ- Kristalon květ= špatná recenze)

Ale potřebuji radu, jak nejefektivněji a s malými náklady (bez zvhlčovače) udržet vlhkost ve skříni? Kytky mám pod petkou, kropim petku i kytky i zeminu.

+ stavím další místnost, vymalovaná na bílo, 2mx1mx1,2m, momentálně tam řeším problém s teplotou, je tam chladno, asi použiju přímotop, uvidím co udělá SHC..

Jsem 1,80 vysoký, sportovní postavy, kuřák, rád si i pokouřím dobrej matroš ale všechno mě hrozně zjebe :D je mi 22 :D snad jsem toho napsal dost :D


Ještě jednou dík a čus
veterán
stoji ve vodě svitiš jim někde za rohem a jestě tomu daš kristalon
jestli se ptáš vyroste/nevyroste tak odpovím NEVYROSTE
Tazy'cz
vererán: Zářivku mám nad nimi, od vrcholků asi 5cm, jen ta ledka je hozená vedle. Názor některých lidí na Kristalon (růst) je pozitivní. Ale chápu, třeba máš špatný zkušenosti.

BTW: SUBSTRÁT BYL ÚPLNĚ SUCHEJ, PROTO JSEM NALIL MISKU PLNOU VODY A POVRCH JSEM JEN POROSIL ROZPRAŠOVAČEM.
veterán
vůbec to nehnoj ze začatku a zem udržuj vlchkou ne mokrou
tuffgong1
Ještě bych ti doporučil zahodit ty petky. Kytky ze semínek nejsou na nízkou vlhkost citlivé jako řízky. Těma petkama jim jen ubíráš světlo co jim de z té bludičky lineárky...

Jo a místo alobalu je lepší i bílá barva. Prostě vymalovat skřín bílou barvou... Případně v lékárně prodávaj thermofolii asi za 30kč (ano i to je lepší než alobal)


Přeji at to roste :-)
Tazy'cz
Zdar lidi, po třech dnech jsem se vrátil domů a dvě kytky byly stále ochablé (ležely), ale o dost vyrostly. A to ty tři dny byly svázané (viz obrázek č.1) ke špejly, po odebrání špejle padly.
Tak mě nenapadlo nic jiného než je dosypat hlínou a drží tak uvidíme co bude dál, snad jsem jim nepřihoršil.

Dnes jsem si koupil čas. spínač (v Kauflandu ho měli za 110,-Kč) a místo té ledky jsem koupil spořivku 23W, výkonná jako 100w, je to cool whitte a 1400lm, dvojnásob tý ledky. Dopiloval jsem skříň, nad světla jsem dal alobal a směroval ho na kytky aby měly co nejvíc světla :)..(viz. obrázek č.2)
Do boxu jsem přidal dva býlí kelímky s vodou, aby tam byla alespoň nějaká vlhkost, pokropil a zhasnul.. chci se zeptat, kdy mohu začít zastřihávat, kde to v mém případě zastřihnout, chtěl bych z toho mít fakt obry keře (viz. obrázek č.3). Plánuji to dát o víkendu pod sodík 400W, je ještě brzo? A dalo by se nějak, než to hodím pod sodík, udělat z každý kytky alespoň jeden řízek, ať pod sodíkem nemám jen 3 kytky? Nebo spíš co dělat pro co nejbohatší výnos?

Díky za odpovědi, alohaa

Obrázek 1 http://shareweblink.com/uploadimg/u...25e3f3b1205.jpg

Obrázek 2 http://shareweblink.com/uploadimg/u...a4b74ff1c5f.jpg

Obrázek 3 http://shareweblink.com/uploadimg/u...b719cab0c87.jpg
bruno.kudrna
Zdravím
Kámo na tohle se vyprdni.Něco nastuduj,sežeň vybavení a začni znovu.
Zdárek:sun:
TommyGun
Přisyp jim trochu hlíny...
Tazy'cz
To Tommy: v příspěvku víš jsem psal o tom, že jsem hlínu dosypal :)
tuffgong1
1) zbav se konečně toho alobalu
2) chce to ofuk, takhle malejm postačí pc veptráček, pomůže jim to zpevnit stonky( teda pokud ho tam už nemáš. Píšeš, že tam máš jeden na regulaci teploty, tak to bude asi ono, takže pokud jsi to ještě neudělal zahodit petky a pc fan namířit na kytky :-) )
3) sodu bych nasadil až povyrostou ( ale klidně jim tam přidej i tu LEDku )
4) Aspoň jeden řízek z každé lytky udělat můžeš, ale než je uděláš, tak na elektřině propálíš víc než kdyby jsis koupil nějaká levná semena nebo řezance tady v bazaru ( tedy za předpokladu, že by jsi svítil tou 400w sodou)
5) Trošku mírni to zalívání a ono možná i to rosení mužeš omezit. Jak jsem již psal kytky ze semen zvládaj nižší vlhkost lproti řezancum bez problemu.
veterán
prisipal ale zase ne hlinu ale bahno minimalne týden možna 2 žadnou vodu
Tazy'cz
Tu hlínu jsem jen porosil, nezalíval. Zalitý byly naposled tuším ve čtvrtek.

Pc větráček mám odtah, ten větší pouštím hlavně když nesvítím a přes den tak 2x denně na hodinku, mám ho nasměrovanej tak, aby kytky jen lehce ofukoval, protože to je celkem vítr ale pomáhá mi tam udržet teplotu do 29°. Tak tedy, nechám je 14 dní povyrůst, za týden je zaleju a pohnojím.
Můžu rosit tedy jednou denně s trochou hnojiva pro růst?
Příští týden tam vymaluju, až budou kytku větší, teď mi ten alobal vyhovuje protože to mäm fakt suprově namířený na kytky.
Pomalu už stavím kumbál 2x1,2x1,2m. Ventilátor na odtah mám pořádnej, ten větší větrák tam přidám, už jen domalovat, koupit větší květináče a v pátek přijde lampa, šmitec. Kolika litrový, respektivě květináče o průměru? Postačí ty 28ky? Přijdou mi jako 8l. Ale moc se v tom průměru nevyznám. Dík a čus
Tazy'cz
Btw: petky jsem sundal :)
bruno.kudrna
Zdravím
Co furt rosil dyť ti to roste v blatě.......To musí vidět aj antizahradník.....
Zdárek:sun:
tuffgong1
K tomu ofuku: "nech ho běžet nonstop, nebo aspoň jen když svítíš, když už ne nonstop ".
Pěstu zdar :-)
Tazy'cz
Zdar, ten ofuk jsem včera hodil normálně se světlama na čas. spínač, takže jede s nimi 18/6.
Dík a čus
secretgrow
Takové ubožátko se dá ještě vypiplat, myslím že bys jí měl dosypat troškou hlíny, je strašně utopená v tom květináčku. A souhlasím s tím že jsi ji dopřál spoustu zálivky nechej ji trošinku proschnout, méně je někdy více. Tak ať roste k radosti


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma