Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Vysoké EC - Klikni zde pro originální téma
pankalhotaq
Ahoj.

Pěstuju 400w, klasika substrát v květináčích.

Máte prosím někdo zkušenosti s vysokou hodnotou EC?

Voda, která mi teče z kohoutku má hodnotu EC = 1,42 µS/cm.

Pochopil jsem, že je to moc, že hydro nemá cenu, že potřebuju "nějaké dražší filtrační zařízení" pro snížení apod.

Pro vodu se mi chodit nechce a kupovat nějaký filtr taky ne. Chci prostě zalévat tím co je a smířím se i s méně optimálními výsledky.

Je to, ale vůbec možné? Budou kytky prospívat? Jak snížit dávky hnojiv?

Přemýšlel jsem, že prvních cca 14 dní růstu přidám jen kořenové stimulátory a několik ml kyseliny dusičné pro úpravu Ph. Mikroprvky a květové aktivátory (jedu hnojení Jungle in da box) bych přidal až později a v polovičním množství.

Bohužel nevím, zda to bude fungovat. Jedu první sklizeň.


Budu rád za každou odpověď, díkas
Mr.MEN
Ty jo tak to už je mazec. Doporučil bych ti opravdu asi reverzní osmózu. Filtr tvojí spotřebě seženeš klidně i do 1500. Coš není úplně přehnaná cena a výsledky budeš mít jedna báseň. :)
Astronautr
1,42 TO JR NEJAKA ZUMPA NE? KDE TU VODU BERES? PIT SE ASI TAKY NEDA... TO CHCE FAKT FILTR KDYZ SI VEMES ZE 1,4(ALE HNOJIV) POTREBUJES CCA AZ PRED PULKOU KVETU A TY MAS OD ZACATKU 1,4 BEZ KAPKY HNOJE.... PS NEMAS SPATNE NAKALIBROVANY EC?
pankalhotaq
To jsem netušil, že "reverzní osmoza" jde koupit i takhle levně. Asi do toho teda půjdu, ale musím se na to nejdřív zaměřit a podívat se jak jak to vůbec funguje a hlavně jak se instaluje. Jinak vodu berem normálně ze studny a po pravdě ji používáme úplně na všechno... sem tam se poseru, ale myslel jsem, že to je normální :-D EC metr je určitě dobrý, ten jsem zkoušel jako první.
Mr.MEN
No ono tam může být třeba jen jeden prvek ve velkém množství, být tebou dám to na rozbor. :) Jinak na osmozu musíš mít velký tlak čím vetší tím lepší. Dáš na hadici a frčíš. Z jedné teče čístá voda z druhé všechno ostatní vetšinou je to 1díl čísté vody na 2díli až 3 špatné vody. :) Třeba i tahle by ti stačila > http://www.mangala.cz/ro-mini50-fil...zace-p-267.html Ale mrkni se maji jich tam víc. :)

Já osobně jsem jí chtěl taky, ale žiji ve městě a EC vody mám 0,4 coš zase není tak hrozné. :) A hydro mi frčelo jedna báseň. :)
pankalhotaq
Paráda. Díky moc za radu. Určitě to pořídím.
Balon
Ahoj,
1,42 µS/cm jak píšeš je extremně měkká voda, že to ani z tý reverzní osmozy nedostaneš. Určitě si měl na mysli 1,42 mS/cm, ale to je fuk, to je asi překlep. Nicmeně abych nerejpal, tak mam vodu 1,2mS/cm (taky studna) a do hydra bych s tim nešel. Reverzku pořeš a budeš spokojen.
Ať to roste!

a tohle je blbost: "Přemýšlel jsem, že prvních cca 14 dní růstu přidám jen kořenové stimulátory a několik ml kyseliny dusičné pro úpravu Ph. Mikroprvky a květové aktivátory (jedu hnojení Jungle in da box) bych přidal až později a v polovičním množství. " budeš mít pravděpodobně ve vodě hodně vápníku nebo železa, takže tim, že nedáš kytkám npk, tak si moc nepomůžeš.
pankalhotaq
Ahoj.

Moc tomu nerozumím, na EC metru se ukáže jen číslo, jednotky jsem si našel na netu a odhadl, díky za opravení. Podle půdy si myslím, že ve vodě bude hodně železa.

Jak to řešíš ty s tvrdostí 1,2? Máš filtr?

Už si to moc ze školy nepamatuju, ale vím, že nadlimitní obsah určitého prvku může způsobit, že rostlina špatně přijímá nebo přímo blokuje příjem něčeho jiného. Fakt už ale nevím jak to je s železem a vápníkem.

Je nějaký tip jak upravit dávky hnojiv? Mám přidávat všechno podle letáku na hnojivech a upravovat jen Ph?
Balon
já to řešim tim, že si vozim vodu z práce:) ale dřív jsem s tim uplně normálně pěstoval celkem bez problemů. nicmeně to byla hlína a tam se to zkousne, v hydru bych to řešil osmozou nebo dovozem vody
pankalhotaq
a když jsi pěstoval v hlíně, tak jsi se staral o EC nebo jsi hnojil podle letáku? ..dovezl jsem si vodu ze studánky, má EC = 0,7 a když do ní dám hnojiva přesně podle letáku, tak má voda EC = 2,7.. to mi přijde nějak moc. Měla by mít nějakých 1,6. Přitom používám pipetu a počítat umím.
Astronautr
0,7+1,6 = 2,3 to je fakt nejaky divny a jo je to dost i v nejrozezranejsi cas natoz na zacatek..... i 1,6 je zbytecne moc na start....
Balon
citace:
Původní příspěvek od pankalhotaq
a když jsi pěstoval v hlíně, tak jsi se staral o EC nebo jsi hnojil podle letáku? ..dovezl jsem si vodu ze studánky, má EC = 0,7 a když do ní dám hnojiva přesně podle letáku, tak má voda EC = 2,7.. to mi přijde nějak moc. Měla by mít nějakých 1,6. Přitom používám pipetu a počítat umím.



když jsem jel biobiz, tak jsem ec neřešil a jel podle tabulky případně podle oka. s ghe jsem jel na nižším ec než by bylo uplně ideální ale to bylo tim, že když jsem tomu naložil, tak se to hned kytky tvářili přepálený, bůh ví co bylo(je) v tý studniční vodě:) rozbor jsem ještě nenechal dělat. ale na otázku zda podle letáku či podle ec, tak určitě podle ec.

jinak těch 2,7 je moc, nemam jidb ale pochybuju, že by měli tak vysoký ec. jinak jestli ti to tak fakt vychází, tak hold nařed vodou a na tabulku prď. alew spíš si myslim, že si to blbě spočítal, nebo si měl třeba mín vody než sis myslel, nějaká banalita asi
Bazito
Ahoj, je to trochu mimo téma, ale nechtěl jsem zakládat nové.
Pěstuji v hlíně (biobizz light mix), před 12 dny jsem přesazoval kytky do 6,5l květináčů.
Zatím jsem zalíval 3x a z toho 2x čistou vodu s kořeňákem a 1x pouze čistou vodu.
Je normální že i při třetí zálivce má výtok nějakých 3,7 až 5,0 mS/cm?
Vodu kterou zalívám jsem měřil a má 0,3 mS/cm.
Astronautr
jj ten substrat je predhnojenej tal treba na 14 dnu...
Yára
Dovolím si jen jednu poznámku. Stačí se podívat na web stránky Vodáren a kanalizací v blízkém okolí, tam jsou veškeré rozbory vyvěšeny. A případně i hygienici mají rozbory, stačí zapátrat. Samotný rozbor studniční vody bude stejně aktuální k danému datu, ale pro tento účel stačí bohatě rozbor VaK.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma