Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600W kokos The doctor - Klikni zde pro originální téma
Uživatel
Zdravím všechny growers.

Už několik let čtu zdejší příspěvky ale až nedávko jsem se odhodlal k registraci abych se stal členem tohoto fóra a mohl s Vámi probrat všechny své radosti i problémy týkající se growingu.

Tak tedy se zde zkusím nějak rozepsat můj první a zatím nedokončený grow. Text jsem vyčerpal z druhého /konkurenčního fóra ale zkusim se prezentovat i zde a možná to zde bude aktivnější. Fotky doplním následně.

Osazenstvo 9x The doctor od Green House Seeds

vybavení.
Předřadník ETI 600W,HPS i MH
Výbojka 600W osram plantastar
Stinidlo hammer 40*50 cm
Folie černo bílá
Závěs (jojo) pro stinidlo ale příště raději obyčejné řetízky tohle je špatná investice.
9x Květináč 11L a podmiska
PK 13-14 1L
BioBizz Bio Bloom 1l
BioBizz Bio Grow 1l
BioBizz CocoMix 100l
BioBizz Rootjuice 250ml
BioBizz Topmax 500ml
Odtah - TT150
2x Spínací hodiny
stykač
Termostat
2x Teplo a vlhkoměr analog
2x teploměr s pamětí max a min teploty
digitální PH metr
2 metr aluflex
1x 1500W horkovzdušné topení
stolní ventilátor
pachový filtr 600m3

toto vše vytvořilo fungující box o velikosti 120x120x200. Horní část nad boxem je o velikosti 120x120x40 kde je umístněna elekotrnika a bastl okolo.

Testovací provoz zatím bez osazenstva ukázal na tyto hodnoty teplot.
Informace - přítahová teplota 10°C teplota za odtahovým ventilátorem 14°C

Teplota po 3 hodinách pouze svícení
20cm pod lampou - 32,1
v 1/2 výšky boxu (1 metr od dna) - 25,6
u dna boxu - 19,1
(vlhkost klesla na 20% z původních 70% co je v místnosti)

Po spuštění odtahu (TT150 na slabší výkon)
20cm pod lampou - 24,2
v 1/2 výšky boxu (1 metr od dna) - 25
u dna boxu - 18,2

Box je záměrně zvednut o cca 15 cm ode země.

Kíčení

Ke klíčení jsem zvolil jiffy neboli rašelinové tablety. Velikost cca 3 cm v průměru a 1 cm na výšku. Po namočení zvětší svůj objem na cca 6 cm výšky a průměr +- stejný.
Byly namočeny dle rad Dudelína do roztoku 24 hodin odstáté vody které má vstupní PH u mne 9,2. Toto jsem pomocí PH down snížil na 5,9 doporučováno 6. Bylo potřeba na cca 1 litr vody 10 kapek 25% kys. fosforečné. Dodal jsem 10 kapek rootjuice. Důkladně promíchal a nalel do vhodné nádoby kde byly jiffy.
Po asi 10-15 minutách již byly mokré takže následovalo vymáčknutí přebytečné vody tak aby byly ještě dost vlhké. The Doctor - 9 semen - 9 jiffu. Uvidíme kolik jich vyklíčí. Jedná se o semena vhodná pro začatečníky. Tato mi to bylo doporučeno v shopu. Semeno jsem zatlačil jemně do připraveného důlku cca 5-7 mm pod povrch a lehce přikryl rašelinou. Nyní je to 12 hodin od zasazení a zatím se nic neděje.
Vše bude snad pochopitelné z fotografií. Teplota okolí 22°C, Vhlkost v "boxu" 60%


Po sedmi dnech 18/6

Vypadá to že se jim daří skvěle až na jednu která má bohužel slabší stonek a neudrží se zatím vlastní silou. => vyřešeno podpěrou viz foto a ofuk mi běží teprve včera a dnes. Dříve jsem jej bohužel kvůli málo času nekoupil - chyba.
Výška v průměru 6 cm. Teploty svícení min - 24 max 32. Zhasnuto min 18 max 25 (nějak musím odladit termostat - časem)

Vlhkost udržuji stále stejnou jednou jsem zalel tak že voda protekla a nyní kropím dvakrát denně ať není kokos suchý.
Od začátku zaleváno s vodou teploty cca 15°C, tepleji to už nejde :/
1 - 7 den na 1 litr vody 5 ml biobizz root-juice
8 den a dále začínám dodávat biobizz grow - 2,5 ml na 1 L vody.
Ph vstupní vody, po přidání hnojiv udržuji 5,9-6,1

20tý den režimu 18/6

zalévám 4ml biobizz grow a týden ještě měly 1 ml root juice na litr

nyní již předpokládám že je čas zastřihnout. doufám že jim nevadí že jsem je prohodil pač reflektor je na dvě věci a nesvítí vůbec rovnoměrně.

Pěstím poprvé a možnáv nepříliš vhodných podmínkách Duvody uvádím zde:
Zalévám vodou o teplotě cca 12°C bohužel k teplejší ODSTÁTÉ se nedostanu - odstátá u mne znamená 50 litrový soudek kde vždy odebere na jedno zalití a doplním vodou z vodovodu - tedy 24 hodin odstátá vždy je. Vlhkost (nemám zvlhčovačku) mám cca 50% +-5% protože vytápím horkovzduškým topítkem co má 1500W teplotu mi má hlídat termostat na 23°C zatím se pohybuje mezi 20°C až 25°C extrém byl 19,6°C - elektroměr se točí jak ventilátor no Ohledně kyseliny tak použivám taktéž fosforečnou a na jedno zalití tedy cca 4,5 L padne asi 2,5 ml kyseliny - příště změřím leju od oka ať to neprotéká do podmisky - dodržuji raději víc sucho než bahno EC bohužel neměřím nejsem vybaven zde nekomentuji. Stonky mají některé už tak 4 mm v průměru. Doufám že se dostanu do zdárného konce kdy bude vysledek aspoň 0,5g/W. Určitě rád poradím pokud to bude v mých možnostech.

Update nepřehledná jungle

Důvod názvu je prostý, květiny mají na výšku cca 15 cm od kokosu po nejvyšší listy a nepřipadá mi že by dodržovaly nějakou uniformitu . Vůně už je to výrazná, tudíž nainstalován a spuštěn pachový filtr. (technické dokumentační foto doložím fotkou) Nyní zalévám cca litr a půl na jednu kytku denně. Voda, hnojiva, vše stále stejně. Teplota OK, Ph vstup OK výstup neměřím. Ventilace OK, Ofuk stolní ventilátor typ čtyři čudlíky umí se i otáčet (otáčím). Značka noname, cena víc než dobrá 350 Kč když dojede tak reklamuju.

Netěším se na účet za elektro, kvůli přitápění

Nyní se objevily první "problémy" viz první dvě fotografie. První foto předpokládám na nedostatek některé ze základních složek hnojiva - P-K-N ? Nevím tedy toto je zároveň i dotaz. Druhá fotka je dle mne přelití, což by odpovídalo pokud to vemu z pohledu že se jedná o menší kytku než ostatní, ale zalévám stejným množstvím vody. Šestá fotka je taktéž dotazového typu, zda má takto vypadat stonek, myslím tím ty tečky/nárustky jež lde vidět i na předposlední.
Další fotky kde jde a spíše nejde vidět, mají zobrazovat místo kde došlo k zastřižení a nyní k pokračování růstu.
Ostatní fotky jsou takové orientační pro přestavu.

Ještě se zeptám vzdálenost lampy od kytek - dle dostupných informací co mám tak se snažit udržovat lampu co nejblíže to jde, jsem schopen udržet vpohodě cca 30 cm od vrcholků, ale já potřebuji ať kyti jdou i do výšky (nebo snad nepotřebuji ? ) poraďte zda zvyšít či ponechat takto. Nyní jsem zvedl na cca 50 cm

odhalil jsem různorodé vady na mých květinách, a odbracím se tedy s dotazem o co jde, určitě zde hraje roli přelití, a málo dusíku. Na hnojení používám pouze biobizz grow. V dávce 4ml/1 L. Více info v mém threadu. Bohuže jsem si nějak neodůvodnil všechny možnosti. Prosím tedy o radu ideálně o co jde pro každou fotku budu rád i za možnost řešení.

Takže kvítí mají nyní cca 30cm od kokosu a nastal čas je přepnout do květové fáze. Dále již doložím konečně slíbovanou fotografii filtru pevných částic no tedy pachového filtru samozřejmě. Vzhledem k podmínkám venku a s klesající teplotou jsem preventivně nastavil trvale na termostatu 24°C s hysterzí 2°C.
Svítím tedy režimem 12/12 a kvítí jsou takto již druhý den. Ohledně problému s kroucením listů směrem vzhůru a mírnému žloutnutí, tak ten jsem vyřešil pomocí vermesfluid universal viz odkaz. jedná se o vitalizér/energizér či jak chcete a použil jsem jej ve formě postřiku 30ml/L a postřikoval 4dny po sobě. Pak jsem zjistil že se má jen jednou týdně ale můj problem byl vyřešen tak jsem zbytek vylel do připravené zálivky a problém solved
Nyní jsem začal s mírnou dávkou tedy 2ml/L biobizz bloom, 2 ml/L topmax a 2 ml/L PK13-14. Ph udržuji 5,9-6,4 v širším spektru či přesněji se snažím udržovat 6,2.

Nyní se dostávám k dalšímu začatečnickému problému..je jich spíše více.
Konce listů jsou uschlé - předpokládám přelití a přehnojení - nechávám tedy mírně proschnout na přijatelnou mez a hnojit budu pouze 1ml/L z každého výše uvedeného +2ml/L grow.

Fota zkusím postupně doplnit během dbe od stavby boxu až po současný stav.
Uživatel
další sada fotek
Uživatel
foto
Uživatel
další foto
Uživatel
další
Uživatel
poslední

Budu rád za všechny vaše komentáře. Dnes případně zítra dám nejaktualnější fotky.

Rád bych dostal radu ohledně toho zda nějak otrha listy či nechat rostlinky tak jak jsou díky.
nEophyte
Ahoj,promin za OT,ale prosímtě jak jsi dosáhl toho,že to jsou tak krásný keříky,že mají tolik pater hned tak nízko i když je to malá rostlika?Je to tím,že je to že semínka nebo to nějak zastřiháváš?Díky :)
Uživatel
Rád odpovím. Ja vůbec nevím :D No dosáhla toho rostlian ne já. Snad to dokážu upřesnit. Jedu od semena, nějakou dobu mne zlobí termostat takže občas tam fučí 1,5kW topení třeba hodinu , občas spadne teplota na 12°C ano bohužel :( Zalévám vodou o teplotě 12°C takže tase špatně ale asi se otužují :D. No dále vzhledem k umístění boxu kde okolní teplota a tedy i nasávaný vzduch je kolem 12°C +-2°C tak mám výbojku asi 10-15 cm nad vrcholky. Jedu sodík 600W viz popis v prvním příspěvku. Odtah jsem nechtěně přepl na časovacích hodinách tak že běžel non-stop cca 14 dní takže stále čerstvý vzduch. No a jediné zastřihnutí bylo nad třetím patrem pokud se nemýlím. Jinak jsem jen jednou nechtěně odtrhl list jinak nic.

A teďka se zeptám já jako nezkušený prvopěstitel, ono je to dobře že to talhe vypadá ? já myslel že musím nějak dostat světlo i na spodní listy.

No možná to je jen štěstí začatečníka že to vypadá tak jak to vypadá. Nyní rozjíždím druhý projekt 2x600W ale o tom až jinde.
Postman16
Zdar Uživateli,
listy rozhodně neotrhávej já osobně otrhávám až listy kterých se kytka zbavuje a to že jsou seschlé a visí dolů a nebo mají špatnou barvu a jdou odtrhnout zlehka ... to aby ti dopadalo světlo až na spodky můžeš řešit na začátku květu lehkým prostříháním nebo zastřihnutí jednotlivých čepelí listů(ale stejně komu jde o spodky já je otrhávám aby nebrali sílu horním palicím).. To na těch posledních dvou fotkách je asi způsobeno přehnojením ale to je jen jen můj názor nemusí to být pravda.. pokud by se to dále rozšiřovalo hoď to do threadu Máš problemy s listy..
Mám otázku na kolik tě vyšel box peněz? Kolik tě stál materiál a všechno okolo? Nevyšlo by líp kdybys koupil stan?
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Uživatel
poslední

Budu rád za všechny vaše komentáře. Dnes případně zítra dám nejaktualnější fotky.

Rád bych dostal radu ohledně toho zda nějak otrha listy či nechat rostlinky tak jak jsou díky.

Vypadá to, že nehnojíš, už potřebují . Máš organické hnojivo, tím jen tak nepřehnojíš, tak se neboj, začni dávat horní hranici hnojení, at se zlepší barva lisu.
Jo a měřáky klidně zase schovej, máš pně organické hnojiva, tam se PH a EC neměří.
Uživatel
Bárt: Hnojím maximální povolenou dávkou tedy 4ml grow, 4ml bloom, 2ml topmax, 4ml PK13-14, občas přileju vitalizer - tekutý wormhumus. Ph vstupu je nějak 5,9-6,1 snažím se udržovat 6 ale s drobnou odchylkou počítám.

Postman16: No materiál na box vyjde cca 500 trámky , 200 (ale i zadarmo) desky na dveře. 100 Spojovací materiál+panty a trochu času na stavbu. Tedy celkem to mně stálo cca 800 Kč při rozměrech 120*120*200 na pěst a nahoře 120*120*40 na elektroniku. Nepotřebuji s tím hýbat takže mobilitu nevyužiji a mohu do toho vejít a celkově mi to příjde bytelnější, vydrží to snad víc než zipy u boxu.

No a nyní zde dělám update foto z dneška, bohužel dříve to kvůli povinostem nešlo.

Doplňuji že jsem zavedl poloautomatickou závlahu (ručně spínaný drip systém) prrotože už nebyla šance se dostat k zadním kytkám. tímto děkuji tomuto tématu http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=74568

a nyní již foto.. začínají se tvořit vršky takže snad se vše povede, vlhkost držím na 40% telota poletuje od 18-25
Uživatel
Dlší foto
Uživatel
Zdravím ve spolek a přináším další a možná již poslední update protože dle toho co vidím a viz foto uvidíte i vy tak si myslím že jsem dorazil úspěšně do cíle.

Tímto tedy rovnou žádám o ohodnocení zda již sklízet či ještě ponechat.


Taky jsem si všiml že některé vypadají že ještě porostou a některé jsou hotové.

Přikládám tedy foto a díky za rady.
fiste
Čau,

jak dlouho jsou na květu? Podle fotek bych řekl, že ještě minimálně 14 dní snesou a lampu bych dal rozhodně níž.
amnesiak81
ještě brzo na kosu.ty pálky se ti ještě nafouknou
Uživatel
46tý den na 12/12 660W otrhal jsem jim největší listy aby světlo mohlo i dolů, ale ještě jsem tam nechal dost listů aby mohly dále fungovat, předpokládal jsem že podle zbarvení stigmat lehce do hněda už jsou zralé, ale je pravda že jehce nahnědlé jsou jen některé
mazda32003
Tak tyhle jeste nejsou hotove,ted se teprv zacnou nafukovat takze minimalne 14 dni jeste pockej ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma