Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
2.kolo Mazar 200w CFL/250W HPS - Klikni zde pro originální téma
nEophyte
Takže,po prvním ne moc úspěšným kole se pouštím do druhýho,ted s větším přislušenstí jako je zvlhčovačka,ph metr,nová hlína atd..
Základ je stejnej jako v prvním kole,tzn
-DS 60x60x160
-hlína Plagron growmix
-světlo 200W CFL růst/250W HPS květ.
-PC větrák Noctua
-zvlhčovačka Sencor
-květníky 6,5l
-hnojiva Biobizz a konečně genetika 4x MAZAR.musel jsem pro něj jet 60 km,tak snad se povede tak jako Out :)
Tady jsou první fotky,některé nejsou ještě 100% zakořeněné,bral jsem je docela brzo od matkaře,takže jsem dostal 2 do foroty kdyby nějaké nezakořenili..

Takže vlhkost momentálně držím co nejvíc,tj cca 80%
a teplota cca 25 stupnu
hostitel333
Proč nemáš více květináčů? Zbytečně dlouhý růst.
Dej hned 250w, cfl k .... :)

GL :)


Ps: za zvlhčovačku bych peníze nedal...je to k ničemu... :)
nEophyte
Zaprvé nechci více jak 5 kytek kvůli zákonu,CFL je na růst dobrá a bylo to nejednou potvrzené a trvdit že zvlhčovačka je k ničemu mi přijde blbost,ted ji nemít tak mi ty řízky uschli protože udržet vlhkost 80% když jsem v práci nejde.. :) Ale jinak dík.
hostitel333
Aha, si myslíš, že když tě někdo práskne a najdou ti to doma, tak ti pomůže, jestli budeš mít 5 nebo 10 kytek? Neblázni :).

Jinak existuje pařníček nebo si ho jakkoli uděláš a taky voda do rozprašovače...jednou denně stačí bohatě :)

Ok, já ti chtěl pomoct, sorry, ale máš svou hlavu jak vidím, tak GL :), nechám to pak smazat...

nEophyte
Tak podle zákona je rozdíl 5/10 kytek...Však v pohodě já si toho vážím,já jen odpovídal proč jsem to tak udělal :)
hostitel333
Koukal jsem na tvoje poslední kolo, nech si poradit od lidí, co už něco odjeli a budeš spokojený :)

Já měl taky na začátku zvlhčovačku a věř mi, že když jsem ji tam další kolo nedal, tak jsem rozdíl nepoznal :)

Jestli ti jde o kvalitu a výnos, tak jedině sodík od začátku :), max úsporky na zakořenění :)
tuffgong1
Zvlhčovačka nijak zvlašt potřeba neni, to musim souhlasit, ale tvrdit, že když nedám hned od začátku sodu, tak se připravím o gramce mi přijde trochu zcestné.
Mě už to přišlo jako obecně přijmany fakt tady na gr, že watáž a zdroj světla (pokud to nejsou nějaky bludičky zpusobujíci extra vytáhlé kytky) vysledny vynos neovlivní. Ale tak najdou se i výjimky :-)

Tu CFL bych tam bez problemu nechal, kort když máš na box 60x60 200CFLku. Ta CFL je pro rust fajne už jen proto, že netopí a tak se lépe udržuje vlhkost.
hostitel333
Vždyť ať ji tam nechá, já jen píšu svůj názor a zkušenosti, ale až pod tím udělá 150, tak se nesmí člověk divit...
nEophyte
Hele ta zvlhčovačka stála 480 Kč,takže to není žádná brutální investice aby mě to položilo i když by byla k ničemu,ale nevěřím tomu když na růstu se má držet vlhkost opravdu vysoko a rosením to jde vždycky jen na chvilku ale když je člověk 8h v práci,navíc ta rada jak tu zazněla na kytku dát parníček sice funguje,ale jen pár dní na klonech jak začne kytka růst nevleze se a pokud u mě růst trvá např měsíc tak je pro mě naprosto ideální mít právě zvlhčovačku...Ale je to jen můj názor a vážim si vašich.
EDIT: A k CFL na růst,přečetl jesm na tohle téma dost,na to abych opravdu věřil tomu,že cfl je na růst PŘINEJMENŠÍM stejně dobrá jako HPS..
MocnyOkurek
Tvrdit ze nejde poznat zvlhcovacka je zavadejici. Ano neni vylozene treba, ale kytka ktera ma v rustu 80% vlkhost ma daleko tlustsi stonky a celkove lepe vypada. Takze se to urcite vyplati. A sou proste lide kteri chcou dat kytkam co jde :)
kybork
Presne tak jak říká kolega určite je vlhcovacla dobra vec, a ten zakon je mrdka, ale co vic jsou lidi takže bacha :) No nic vypada to pěkně tak snad ti zo vyjde podle tvych představ :) Sám si myslím že když pěstuješ s láskou a mas k rostlinám cit je nesrovnatelne lepsi než když pěstuješ násilím aby sis vydělal a podobné sračky... Takže growerům zdar! :D
nEophyte
Tak přidávám foto kytiček,už jde vidět růst :) Podmínky pořád stejné.
Tomu malému klonu začali žloutnout listy,tak jsem trošku přihnojil,ale zvažuju vůbec jeho zařazení,je totiž dost malý,pozdě zakořenil,tak nevim jestli mám nechat jen ty 4 nebo tam ten 5. malý dávat..
tuffgong1
čauves, hele ja bych ho tam nedával když už je takhle pozadu a navíc 4 kouskama box 60x60 bez problemu zaplníš ( bud to roztahat na klasiku a nebo což je moje oblíbená metoda udělat LST).
nEophyte
Dobře asi máš pravdu,chci jet zase scrog jako v prvním kole,myslím že na 250W je to ideál...
tuffgong1
Jasan :-) Tak at to roste !
nEophyte
Co myslíte málo/moc živin nebo jinej problém?od začátku se mu nechce,ale stejně do skříně nejde.
Postman16
čau já bych řekl že na vině je přehnojení a problémy s ph.. hodně zdaru s ostatníma kytkama vypadají pěkně :)
Kreator1993
Možná přelití jak často zalejváš ?
tuffgong1
Pardon, to co jsme tu psal jsem smazal jelikož jsem myslel, že píšu do jiného treadu :-(

Každopádně doporučuji pořídit PH a EC metr... Většinou pomůže změřit hodnoty výtoku a klíč k řešení problému je na světě.
nEophyte
EC metr právě nemám,hnojím s rozumem hlavně na začátku a ph 6.5..hlavně ta kytka takhle začala žloutnout ještě než jsem ji vubec přihnojil tak jsem si říkál že je to právě málo dusíku tak jsem lehce přihnojil ale nezlepšilo se to,zalitý to je akorát...
Nicméně tady mám fotky toho lepšího,15.den 18/6,byl čas na LST + zaštípnutí pár dní předtím,zatím jen drátkama,než nahodím mříž na scrog.. :)
nEophyte
19. den 18/6
nEophyte
Tak menší update: 34. den růstu,mazar pěkně jede ale už z toho začíná být jungle,takže jsem nahodil mříž a začnu to krotit.
nEophyte
47. den růst,behěm pár dni přepnu,jak to vidíte vy?
nEophyte
Přepnuto 6.den 12/12,vlhkost kolem 60%.
nEophyte
Chci se zeptat do kdy muzu trhat spodni vetve aby to jeste melo smysl, mam 7. Den 12/12 a je tam jeste pod siti dost vetvicek mam je jeste dat pryc nebo uz je pozde? A zastavi to rust diky stresu nebo ne?Potreboval bych aby jeste tech par dni co maji rust vyjeli co nejvic,diky.
nEophyte
Tak že by stejnej problém jako v první kole?? V úterý jsem nahodil HPS,je čtvrtek a kytky jsou lehce povadlí tak jsem si říkal už je hlína dosti proschlá tak to prostě chce zalít no po 4 hodinách se to nějak extra nezlepšilo,což po zalití stačí normálně tak hodina,takže si kladu otázku co je zase špatně,zálivka vlhkost teplota vše stejné akorát jsem zaměnil CFL za HPS,je možný,že to kytky nějak nedávají ten přechod?/plně stejnej problém jsem řešil v prvním kole po nahození HPS šli kytky do háje ale myslel jsem si že to bylo tím že jsem tam měl potom 20% vlhkost a špatné ph,ted jsou tyhle věci ok a kytky stejně nejsou ve 100% kondici :/ Prosím zkuste poradit.
koles
Vypadá to na lehkou podvyživenost, možná mikroprvky, ale to by nevysvětlovalo to vadnutí. Nepřelejváš to? Jak zaléváš/hnojíš (jak často, čím)? pH máš změřeno na výtoku?
nEophyte
Dnes ráno je to trochu lepší,nepřelívám na to si dávám pozor vím,že to je největší zabiják,zalívám to tak každej 3./4. den podle proschnutí květináče až jsou fakt lehký,hnojím alga grow podle doporučených dávek každo zálivku ale ta včerejší byla pouze voda + enzymy s ph 6,5 protože budu přecházet na květový hnojivo tak jsem to chtěl trochu propláchnout,ph na výtoku žmeřený nemám protože to zalívám tak akorát takže dole toho moc nevyteče,zalívám 4x 7L květináče 1,5L zálivky.
koles
Ideální je zalít tak, aby něco vyteklo.. médium se tím trochu pročistí. Pokud nesleduješ pH na výtoku, můžeš mít problém s pH, ikdyž tam leješ dobrý hodnoty. Ale na to to spíš nevypadá.
nEophyte
Ono samozrejme neco vytece ale potrebuju toho vic abych to mohl zmerit a zase to kvuli tomu nechci prelit...dobre pristi zalivku nejak zkusim zmerit ph na vytoku.
kubok
Mohol by si pridať aktuálnu fotku? do akej výšky si nechal rastliny vyrásť?
Aký očakávaš výnos?

Otázka na všetkých, čo išli v podobnej zostave (60ka box + 4 rastliny): koľko g ste max dokázali spraviť? pod akou watážou? :)
nEophyte
Ahoj,Doufám aspon v 100g,poslední ne úplně povedené kolo bylo kolem 70g,,
Jinak 19. den 12/12
Teplota 25C,vhlkost 50%.
nEophyte
Tak menší up,25. květ,vše se zatím snad daří.Listy jsou lehce povadlé,protože jsou to před zalitím.
koles
Furt lehce nedokrmený, jinak cajk ;)
nEophyte
Myslis ze mam pridat? Davam max davku biobizz bloom a k tomu polovicni topmaxu+ enzymy,prave jsem mel strach abych to neprehnojil kdyz zalivam kazdej druhej den plnou davku hnojiva.
Balon
a nějakej grow nebo fish mix tam leješ???
kybork
To bude ten problém.. growmix se leje až do konce ne jen na růstu :)
koles
Jj, mam ted podobnej problem. Je potreba pridavat rustovy hnojivo i na kvetu. Navic BioBizz je znamej tim, ze ty doporuceny davky jsou spis "minimalni". Zkus davat tak o tretinu navic (kvetovy, rustovy bych nechal na doporucene davce)..
nEophyte
Aha to je mi novinka,mám tam toho růstovýho dávat plnou dávku?Jinak díky za rady.
kybork
Tak ted uz asi ne abys jim v tom neudelal bordel... Treba by nechtely dozrat atp, dej treba polovic, mimochodem si nedostal davkovaci tabulku v shopu? :)
MocnyOkurek
cece opatrne zas to tam nelij bezhlave. Tady mas planek si to vytiskni nebo opis. http://www.redgrow.cz/images/biobizz_davkovani.jpg . Jeste u toho davkovani 1 woche(semaine) je 10-15cm a nejaky listi. Tak se rid castecne i podle toho.

Jinak s tim ze tam mas dat o 1/3 vice to bych byl teda opatrny. Sice jsem to tu cetl ale kdyz jsem to zkousel takse to kytkam teda nelibilo. Vzdy plati ze je nejlepsi merit vytok a podle toho si udelat obrazek jestli neco zerou nebo ne a pristi zalivku tomu prizpusobit.
nEophyte
Porad nějak světlaji už jsem i trošku případ hnojiva na květ v zalivce cca o 1/3. Vic nez je doporučená dávka,co si o tom myslíte? Omlouvám se na kvalitu fota.
Edit:nechápu p
roč je to otočene doma na pc to spravím.
MocnyOkurek
Zkus zmerit PH i EC vytoku. Treba se ti rozhodilo PH a pak to nezere nejaky prvky.
nEophyte
Ph liju 6.3 vyteklo 6.5 dnes zkusím zkalibrovat ph metr dlouho jsem to nedělal,vypada to na stejnej problem jak v prvním kole už jsem fakt nasranej kurva :-( listy žloutnou a usichaji a celkově zas ten stav nevypadá dobre,vlhkost větrání teplota vse ok hlínu nechávám pořádně proschnout a hnojim doporučenýma dávka takze asi to ph vic už mě nenapadá... Kdyby se dalo nějak změřit to ph hlíny...
Alex_88
Zdrarek.. mel stejny problem.. bramborova plisen Otrhat listi.. (tě kteří napadene a uschle na půl tak strihni jen suchu cast pokud skoda trhat cely) a postrik kuprikol-em
nEophyte
Tak jsem zkalibroval ten ph metr,ukazoval o 0.2 min než byla skutečnost,to znamená že za růstu tam šlo nějakých 6,7.. a na květ zálivka 6,5 a ten výtok co jsem včera měřil měl teda 6,7 což je na květ kvůli zpracování fosforu asi moc co?Mám to ještě dnes pořádně prolít vodou třeba 5,8 když jsem je včera docela vydatně zalíval?Jinak tady jsou fotky z dneška,myslíte,že to půjde ještě zachránit?
Machoman
Normálně to dokvete, hlavně nestresuj. To že pH měřák ukazuje rozdíl o 0,2 neznamená to, že je v pH problém, není, přidej na žrádle ( hnojivu ) v tomhle případě dusíku ( N ) nezlepší se to ( na to už je pozdě ) , ale nebude to pokračovat..;)
nEophyte
Diky za rady,vážím si toho,chceš teda říct ze to ze jsou lehce povadle a listy docela rychle žloutnou a usichaji je jen kvuli nedostatku dusíku?
nEophyte
Tak tu máme 38. den květu a pár fotek,ještě tak týden a začnu flush.Omlouvám se za kvalitu fotek ale rozbil se mi mobil tak jsem musel použít starej,vím že soda se tím fotit nedá ale i tak jsem to jsem dal pro celkový pohled.
Dirty86
mas to pekny man sem zvedav na finale :) kolik toho bude pestu zdar
AkatronChronic
citace:
Původní příspěvek od nEophyte
Zaprvé nechci více jak 5 kytek kvůli zákonu,CFL je na růst dobrá a bylo to nejednou potvrzené a trvdit že zvlhčovačka je k ničemu mi přijde blbost,ted ji nemít tak mi ty řízky uschli protože udržet vlhkost 80% když jsem v práci nejde.. :) Ale jinak dík.


CFL pokut je dobře umístěna je na růst lepší jak HPS .. Možná metalhid.... Ale na tento prostor úsporná ideální .. A navíc pod ní roste jako zvody:)
AkatronChronic
Přejí aspoň 120g :)
hapco
ahoj. tak ako to dopadlo? ja akurat zacinam tiez scrog s podobnou zostavou tak som zvedavy :)
AkatronChronic
Nějaký finále? :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma