Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

 
Sadařova zahrádka 11x double dutch - Klikni zde pro originální téma
sadař22
Zdravím ve spolek tak jsem se konečně rozhoupal a po dlouhé době zase pokouším štěstí v indoor growingu :) ale k věci....

Takže vybavení:

Box: Dark street 90x90x160

Osvětlení:

MH250W (PHILIPS)
HPS400W (GIB X-TREME...)

Stínidlo:

klasické 40x50

Ventilace:

Prima-klima TT 220-280m3

Filtr Can-Lite

2x klipsňák 18w 20cm

Květníky: 9x 11l teku hranaté

Medium:FLORIA Květinový substrát 2x 50 L (Šmejdi toho tam davaj málo naplnil sem sotva osm květníku)

Hnojiva: Plagron TERA SADA

Zvlhčovačka:

sonická značka??

Teploměr vlhkoměr

Roslinstvo:

11x Double Dutch Magus Genetics řezy
sadař22
Mno takže dnešním dnem to pro mě začalo po zasazení řízku do hlíny aplikován kořeňák (Power Roots) plus enzymy a umístěno do boxu. Zvlhčovačku jsem nakopl na plno ať prcci nestradají. Teplota je aktualně mezi 24-25 stupni a vlhkost 60-75%. Jináč boužel mi nevyšla hlína na všech devět květníku tak musím dvě kytičky nechat do zítřejšího dne v kelímcích pak vyndám zvlhčovačku externě mimo box a budu přivádět vhkost husím krkem přes pruchodkou ve stěně boxu. Přikládám photo jak si tam prckové lebedí.
sadař22
Jináč pro rypali teplota na fotkách je nižší páč to na kyti svítilo cca deset minut:)
koogi1
JJ ta teplota je jiná než uvádíš ještě že jsi se ospravedlnil :D ...S tou hlínou máš dobré zkušenosti připadá mi jako by to byla spíš drť že je to tak jemné na oko???
sadař22
Já osobně ne ale o městečko dál v tom známej valí bomby uplně na pohodičku Ph substrátu je idealní 5-7 je předhnojenej a přepařovanej(eliminace škudcu) je vzdušnej osahuje elementy zadržující vodu pemza perlit a ještě cosi navíc cena je nepřemrštěná jako v G-shopech ne že by mě pár stovek navíc zrujnovalo. A když bys měl možnost se mrknou (třeba nafotím) se podívat z blízka tak je to směs složená z vláken kokosu humusu a ostaních příměsí klame tě v tom perlit kterej není tak tak hrubého zrna je namletej na jemno tak asi tak nějak to je :)
FrYnK
Chyba cislo 1 mas zbytecne nizko lampu.. dej ji na první tyden klidne 50 cm vysoko..snizi se ti teplota a budes moct dat na ventilator spinaci hodiny, idealne ty mechanicky který muzes nastavit na 15min ON 15 min OFF tim udrzis v boxu lepsi vlhkost.
Chyba číslo 2 na fotkách to vypada ze mas zapnuty ofukovy ventilátory...opet první tyden je to spis na skodu, klony nemaj dostatecnej korenovej systém na to aby zvladli prijmout tolik vody kolik jim odparis tim proudicim vzduchem..
Chyba číslo 3 dat do jednoho kvetinace 2 rostliny je blbost.. budes mit vic zelene nez v ostatních coz prinasi oproti ostatním kytkam jiny naroky na hnojeni a na cetnost zalivky..tzn zbytecna individualni pece o jeden kvetinac..

PS: osobní poznatek jeten ze MH výbojka nemá ani v rustu lepsi vysledky nez HPS proto doporučuju vysrat se na MH a dat rovnou HPS..(idealne směsovou plantastar,greenpower...).na spotrebe za tech par dnustejne moc neusetris v tomhle vykonu... dobře narostly kytky jsou zaklad pro dobrou sklizen..


korenak a další tyhle sracicky stejne na vysledku nepoznáš... zbytecne vyhozeny peníze.(lepsi koupit třeba lepsi ventilator)..uplne bohate staci zaklad a pokud mas dobrej substrat tak ve finále staci jen kvetovy hnojivo protože dobře predhnojenej substrat vydrzi nejakej ten tyden bez hnojeni...takze ano v Gshopech to maj predrazeny, ale to ze se nemusíš starat pulku kola o hnojiva a tudíž eliminujes z poloviny sanci ze to poseres s hnojivama je luxus kterej stoji zato priplatit si...

tak at to roste... tepic.
koles
Souhlasim s FrYnKem -částečně :D Žádná z těch tří věcí není optimální ;)

Co se týče MH vs HPS na růstu.. to záleží. Pokud nevadí, že ti HPS víc vytáhne stonky, pak OK. U některejch indik to vůbec neni na škodu, když jsou rozestupy mezi patry trochu větší než by byly pod modrým světlem. Pokud máš kořeňák, tak dávej - rychlejší růst kořenů umožní rychlejší růst zelených částí (minimálně strávíš kratší dobu na růstu)..
FrYnK
citace:
Původní příspěvek od koles
Souhlasim s FrYnKem -částečně :D Žádná z těch tří věcí není optimální ;)

Co se týče MH vs HPS na růstu.. to záleží. Pokud nevadí, že ti HPS víc vytáhne stonky, pak OK.


To mas otestovany ?? ja totiž jo a nikdy jsem nemel pod MH lepsi a vic rozvětvenou kytku nez pod HPS zkouseno na vice genetikách..

to a samy plati o korenaku? zkousel si kytku s korenakem a bez nej ??? ja opet ano...rozdil minimalni az nerozeznatelnej.. takze si myslim ze je to zbytecnost...

co se tyce rychlosti rustu tak zrovna v hline je mnohem vic faktoru který to ovlivneji mnohem zásadněji nez nejakejkorenak...například to jak moc kytky zalivas...kolik se jim dostane ke korenum vzduchu..
pokud chci mit rychlej rust nebudu pestovat urcite v hline ale v hydru..
Hlina je vic zamerena na kvalitu chuti kvalitu ne na rychlost...ikdyz samozrejmne ty nejdrazsi hliny jsou namichany hodne dobře co se tyka vzdusnosti.. třeba canna terra professional plus je rychlosti rustu nekde mezi hlinou a hydrem..

zkousel si nekdy pestovat v hline ze zahradky ?? je tezka malo vzdusna a proto v ni kytky rostou pomaleji nez když si koupis vzdusnej substrat a muzes tam lejtkorenaku kolik chces


samozrejmne nikomu to nenutim..jen sdilim svoje poznatky
sadař22
Borci zdar dík za rady :) ofuk mám spínanej mechanickejma hodinama z každy hodiny 15min provozu. Vlhkost v boxu mám idealní když box otevřu je tam 80%.Jináč teplota v.s. stínidlo blizko kytek max.teplota 25stupňu řízky držej uplňe v pohodě nic nechřadne neumírá.Jo a k těm 2kytkám v květníku nic neobviklího znám dokonce človíčka kterej na to nedá dopustit a sází jedině po dvouch řízcích.Jináč matkář mě poprosil ať ho tady zbytečně nemedializuji pouze do bílé listiny takže je tam k dohledání od koho jsou prcci.A konečně vyhody hlína v.s. hydro jsou mě známé ale pěkně jedno po druhym.

FrYnk: Stím hnojivem souhlas stačí základní hnojivo je to především o kvalitě sazenyho matroše známej odjel nedávno jen na základních hnojivech kolo žadny serepetičky na víc a luxus jak chuť tak učinek i vynos.
FrYnK
to ze jsou 2 v kvetinaci jeuplne jedno ikdyby jich tam bylo 10 jde o to ze jsou 2 jen v jednou kvetinaci a v ostatních jen po jedny
sadař22
Co na plat dostal jsem bonusem navíc to to mám vyhodit ??? Prostě to tak je dal sem do dvou květníku po dvouch kvítkách...
sadař22
Ještě navíc k tomu odtahu "udělal" sem si regulátor otáček uříz jsem z tyčové pokojové lampy regulaci jasu je plynulá (tahovy potenciometr) je zatížitelná do 200w větrák má příkon myslím 60w běží to uplně špičkově.Z další místnost ve které je box umístěn je technická takže nepřetápím a udržuju teplotu v místnosti na 18 stupních proto si mužu dovolit mít lampu nízko a nestrasovat tím rostliny. Večer hodím up vše se jde bez problému.

A na konec není to muj první grow jel jsem každou zimu microindoor a vždy v pohodě lecos už taky vím (chybama se člověk učí)
FrYnK
citace:
Původní příspěvek od sadař22
Co na plat dostal jsem bonusem navíc to to mám vyhodit ??? Prostě to tak je dal sem do dvou květníku po dvouch kvítkách...


Vyhodit ?? jasny proc ne...vždycky si beru o par klonu vic a ty nejlepší a nejhorsi vyhodim aby mi tam zustalo pokud mozno co nejvic co nejdpodobnejsich...aa ridim se v první rade korenama, aby měli všichni podobnej korenovej bal...a pak samotnou velikosti a optickym vzhledem klonu...chápu ze nikomu se nechce vyhazovat klony za který zaplatil ale všechno se to pak podepise na vynosu
sadař22
:
sadař22
UP.

Tak dneska jsem dal kolínka na ohyb na kytí co jsou po dvouch pěkně si je potvaruju k obrazu svému :)

Včera jsem dal poslední květník a zasadil zbylé dva řízky a vyndal zvlhčovačku ven a naaplikoval husinec kudy je vedena vlhkost šlape to bez problému ale musel sem umístit do květníku pod trubici malou nádobku pro odchyt kondenzátu.....

A tady nějaky fotky
sadař22
Tak první problem nevypínali mě spínačky po rozdělání jsem zjistil :) že kontakty jsou zapečeny:) Je mě jasny že indukční zátěž tyhle hodiny neudejchaj. Pořízen stykač problém odstraněn :)
sadař22
Tak popojedem dnes 8 den na rustu včera prvně hnojeno poloviční dávkou základním hnojivem PLAGRON TERA 3ml/1l plus doplňky postřik vita race.

Zatím to vypadá slušně všechny řezy už několik dnu vykazují rust a mají zdravou zelenou barvu.

Teplota vlhkost zatím v cajku :)

Jediný problém zatím byli ty spínací hodiny ale to už je pořešeny tím stykačem ...... :)

A tady pár fotek aktualně z boxíku
koogi1
Čau pane pěkně ti to jede,jen se mi zdá že jsou trošku líné že až od osmého dne vykazují růst.Ty nejspodnější výhony které jsou sakra nízko uštípni ať se ti energie do vyšších pater která jí budou potřebovat více než ty spodky které budou zakrslé a zbytečné. Vím že se budu ptát dost dopředu,ale zajímá mne zda li máš nějaký růstový plán v kolika cm atp trošku se rozepiš dík.
sadař22
Čau takže je to troškec pomalejší nevím čím by to mohlo byt maj všecko v normě myslím ale že to bylo tím že sem podal pozdě hnojivo vlastně včera poprve. Hned za 24h. dostali zdravej odstín zelené a hned bylo poznat že jim to prospělo.Rád bych podal nějaké info o hodnotách prostředí:

Teplota
Den 24-26
Noc 18-20

Vlhkost
70-80% pernamentně

Hnojiva a doplňky podle tabulky vyrobce

PLAGRON TERA :LINK: PDF : http://shop.bushplanet.tv/downloads...ra_schedule.pdf

Boužel EC a Ph metry teprve dokoupím není to zrovna nejlevnější sranda ale ted na vyplatu pořídím chci mít vše pod kontrolou!!!!!

Jináč pěstební plán je takovej jen co to trošku povyroste všechny je pozohybám abych měl z postraních větví taky pěkně prosvíceny vršky a ty budu tvarovat abych vyplnil co nejlépe prostor boxu uvidíme jak se bude dařit jináč bych rád přepnul ve vyšce cca 30-35 cm .

Mno ale taky sem nezavrhl myšlenku nechat je vyrust přirozeně bez ohybání centrálního stonku a jen roztahat větve pomocí kolínek popř. drátku je vyvázat.

Divej klidně si nechám od tebe poradit konec koncu znáš tenhle modylek a víšk jak se chová v pruběhu pěstu takže pokud máš radu jak nejlépe optimalizovat vysledné množství a kvalitu tak si nechám poradit od tebe jaká procedura technika kytkám nejvíc nandá na efektivnosti :)

A kdo se bude chtít přidat do debaty klidně pište budu rád za rady názory či jakoukoliv připomínku :)
sadař22
Zdárek ve spolek tak jsem provedl ostříhání spodních vyhonku. Pak sem přemyšlel kde by mohla byt chyba v tom pomalém rustu fakt mě nic nepadá jen to hnojivo že bylo podany až teď (pozdě). Večer jedu za kámošem co v tyhle hlíně pěstuje tak ho vyzpovídám kdy tomu začal dávat hnojky on.

Na pondělek plánuju zakoupit nebo objednat ty meřící přístroje pro měření EC a PH Máte nekdo doporučení jakou značku pořídit hlavně neco v relaci kvalita/cena dík.
LuckyBoy
čau, nenapsal jsi co máš za tu hlínu a hlavně na obalu by mělo být info, zda-li je to hnojený a na jak dlouho asi...ale zřejmě to bylo nedostatkem živin, pokud máš od začátku ty podmínky, jak jsi psal...jinak DoubleDutch pro mě hodně luxusní model! měl jsem phenotyp, kterej jel na centrálu, takže ideální na SOG, byl hodně jak Orange (ani moc netuším, kde se to tam vzalo) jak chutí, tak nasládlou ovocnou vůní...po přepnutí se v hlíně vytáhne asi o 150-200% takže bych to nechal bejt tebou pěkně rozrůst a roztáhnout, ať se zaplní prostor a pak přepnout...tak ať se zelení
edit: a ten Ph a EC metr si taky myslím, že do hlíny není třeba, ale pokud to chceš, přikláním se též k Essentials
koogi1
Čau čau PH a EC bych za sebe doporučil essentials nejsou sice nejlevnější ale jsou opravdu kvalitní mají vyměnitelnou sondu a je na ně spolehnutí výkon cena u mě mají své místo.Jak píše kolega i ty to zabrždění bude slabším ec při rozjezdu,ale to se spraví a pofičí jak čertíci,toto feno se velmi dobře větví takže po ohnutí se ti srovnají spodní větve s vrchními sice palice nebudou velké jako centrální ale bude jich moc.Každý ohýbá jinak ale já používám nejraději provázek kterým po vytáhnutí uchytím centrání stonek pár pater od vrchu a celé to stáhnu až k hraně květináče.Má to jednu výhodu a to že nemusíš nijak poškozovat klon a centrální palice zůstane celá.
sadař22
Dík za odezvu borci.

Tak hlína má byt lehce předhnojená na 4-6 tydnu PH 5-6,5 no právě stímhle udajem sem operoval a tudíž nehnojil hned ze startu taky jsem chtěl nechat narust trošku kořenovej system. Co na plat nikam nespěchám nic nechcu podcenit a pokazit takže další hnojení dám už tabulkovou dávku hnojiv ať holky valej.

Jináč dobrá EC metr koupím tedy essential stojí 1500 není to zas tak hrozny má vyměnitelné příslušenství (viz koogi1díky za doporučení) což je jasně že vyhoda do budoucna pro správnou funkčnost přístroje.

Borci jináč dík za rady ohledně DD a její kultivace až to trochu naroste tak je ohnu a roztahám větve jak sem psal přízpěvek víše.
FrYnK
citace:
Původní příspěvek od koogi1
Čau pane pěkně ti to jede,jen se mi zdá že jsou trošku líné že až od osmého dne vykazují růst.Ty nejspodnější výhony které jsou sakra nízko uštípni ať se ti energie do vyšších pater která jí budou potřebovat více než ty spodky které budou zakrslé a zbytečné. Vím že se budu ptát dost dopředu,ale zajímá mne zda li máš nějaký růstový plán v kolika cm atp trošku se rozepiš dík.


Trosku line ?? nevidim absolutne zadnej problém...a na 8. den vypadaji naprosto v pohode...prvních 4-5 dni si klon dela poradny koreny aby mohl vůbec zacit rust takze si myslim ze je to uplne v klidu... nevim kolikrat si jel v hline koogi... ale tohle proste neni hydro..

To jestli to jede lehce pomaleji nez by mohlo v jinym substratu muze byt dano i tim ze substrat kterej pouzil neosahuje provzdusnujici slozku a to perlit...hydroton cokoliv co obsahuje hodne vzduchu.. niv vic...

Hnojit predhnojenej substrat v 8. dnu rustu mi prijde jako nedockavost a zbytecnost.. zacal bych hnojit az když kytka zacne vykazovat znaky nedostatku zivin jinak není treba...

PH a EC metr ?? zbytecny... opet jedes v hline která je na ph dost tolerantni a bohate stacej kapky (obrovska vyhoda kapek je ze se nemusej kalibrovat :D vždycky merej stejne a stojej par korun)...stejne to clovek párkrát zmeri a pak uz do je furt stejny... treba u me je to do hliny 2ml kyseliny na 15 litru vody... a porad dokola...a abych prolejval hlinu tak ze z ni bude vytekat roztok kterej pak budu merit tak to mi zase prijde zbytecny, hlavne když v kvetu je zadouci aby u korenu bylo co nejvic vzduchu a ne utopeny koreny...

Ec metr no budiz, ale vždycky je nejdulezitejsi jak kytky vypadaj...zacit hnojit od 1 ml/L a postupne pridavat...to ze clovek vidi jaky ma rozotk EC je sice hezky ale když na kytkách nepozna kdy maj malo a kdy jsou prehnojeny tak je mu stejne k .... a když to pozna tak EC metrnepotrebuje...

Zase, kdyby to bylo hydro tak tam uz to ma jiny opodstatneni a ikdyz se to taky da bez EC metru tak s nim je samozrejmne lepsi kontrola...clovek meri hodnoty v rezervoaru treba denne a podle toho jak hdonoty klesaji nebo stoupaji si udela obrazek zda hnoji malo nebo dost...
sadař22
Zdárek ve spolek tak už to začíná další problémky tak jsem si říkal že je to fakt nejaky divnys tím rustem.Dnes jsem sem byl na návštěvě u kámoše a ten jede nemlich stejnou wattáž MH 250 na rust jako já. Tak sme stáli u boxu a po rozepnutí zipu a pohledu do vnitřku už na první pohled bylo zřejmé že jeho metla svítí o poznání vykonněji než ta má.Hned po návratu domu jsem metlu zhas nechal vychladnout a vyšrouboval jsem jí a proběhla kontrola ..... CO JSEM S UŽASEM NEZJISTIL..... uvnitř vybojky v tý části dokteré ustí elektrody na kterych vzniká vyboj kus čehosi černyho o velikosti maláho korálku. Tato optická překážka která brání maximálnímu světelnému toku snižuje svítivost vybojky minimálně o polovic.
TAK LETĚLA DO POPELUŠKY!!!!!!!

Od dnešního dne nasazen sodík 400w a stím se vázal další problem nechtěla se potvora zapálit ....příčina novej starter kterej neutlačil zapalny napětí kabelem na vybojku délka 1,6m ještě že jsem měl doma starší záložní a šlape to bez problému.

Ke kytičkám samotnym vše jede bez problemu rostou a teď teprve začnou s obměněnou 400 hps.
sadař22
.
sadař22
.
sadař22
Jináč je mě jasny že mě tu nekdo napíše že kulička je vysrážená rtuť ktera se vlivem oblouku odpaří a že jsem metlu vyhodil zbytečně....Ne rtuť tam byla taky ale co mám já namysli byl opravdu pevny material boužel jsem nekontroloval vybojku před našroubováním.Montáž vybojky sem totiž prováděl tak žej sem jí povysunul z pulky papírového obalu a za ten zbylí obal (aby nedošlo k omakání skla) jsem došrouboval do objímky.... vybojka svítila problem jsem tudíž nehledal........ Prostě šrot z vyroby.
Dr_paradox69
no nevim jestli v MH vybojce je rtut...ta je spis v rtutove vybojce,a trocha i v HPS...je mozny ze tzo byl smejd z vyroby jak rikas...
kostě
Měl si to reklamovat... se slovy: " Pane, mě ta mařka pod tím nechce růst! "
sadař22
Čauky pro Dr-paradox69 uryvek k popisu MH vybojky zdroj wikipedie

Halogenidová výbojka alebo metalhalogenidová výbojka je výbojka, v ktorej sa svetlo tvorí elektrickým oblúkom v plynnej zmesi rozprášenej rtute a kovových halogenidov[

Teď už to nechám fičet pod 400 abych to popohnal......


Pro koště :D NEMÁM SLOV :D Ne mám známího elektrykáře on mě ju v práci vymění za novou boužel už mě ta metla leží doma asi rok a paragon je tak vybledlej (tisk na teplo citlivej papír) že by se mě v prodejně vysmáli :) Tak nebo tak všechno více či méně šlape sice né podle plánu ale valí to :)
sadař22
Dnes je to 14 dnu v rustu kytky se pod 400HPS rozjeli a pěkně dohání co se pod 250MH nepovedlo....

Zatím žadnej novej problémek vše pokračuje parádně :)

Přikládám pár fotek
sadař22
Tak je zamnou 17den 18/6 dneska proběhlo hnojení v plné dávce a myslím že v rustu už taky poslední. Kytky se pěkně pod 400 rozparádili no nechám jim ještě cca. 3-4 dny v rustu pak přepínačka 12/12.

Tady pár fotek :
sadař22
Nebo myslíte mám to ještě nechat rust ?? Potreboval bych poradit ....
Dr_paradox69
klidne to prepni,a rustovou zalivku,nebo michanou jim davej este tak 14 dni,nebudou ti pak tak rychle zloutnout ke konci kvetu...
sadař22
No tak to udělám následovně ještě ty tři dny kytky nechám rust a pak už pujdou na 12/12
sadař22
Tak dneska jsem třetí den 12/12 musím říct že to není žádná prdel to všecko v boxu pohlídat.
1. Zjistil sem že je u nás tvrdá voda ph7,8 když je odstátá pořízen kalibrační roztok kys. fosforečná na květ a kys. dusičná na rustovou fázi pro druhé kolo :)
2.
Na pravo u prostřed je vidět květník s dokoupenou zeminou totál šit špatny ph a asi totál bez živin tak stím trošku bojuju vyluh rašeliny ph 7,4 zalíváno upravenou vodou na ph6 .Na fotkách už zase chytá barvu včera sem jí podal upravenou vodu a živiny a už se spravuje.

Jinak ostatku se celkem daří pěkně se zitra vyřádím z kolínkama a provázkem vše nazohybám .....

Tady pár foteček
sadař22
Zdar Tak dneska je to třináct dnu co jsem přep na květovou fázi. Omlouvám se za špatně uvedeny udaj vyše v minulém přízpěvku.Vše pokračuje zdárně jen jeden květník s kytkama de do háje je v něm dokoupená hlína z tesca a je to sračka největší to už nikdy neudělám takovej skurv k ničemu.Další kolo cocos!!!!!!! Jináč není moc co řešit tady pár foteček holek pomale nakvítaj maj se pěkně k světu.... S hnojkama jen pro info jedu podle tabulek vše ok nevím jak tady ostatní čím hnojej ale s PLAGRONEM nemám problem ale chci se zeptat mužete mě doporučit dobrou značku hnojiv nacocos ???? Dík čaukes
RENE.2
Jedeš plagron tak ti doporučím Plagron Cocos A+B +Plagron P-K 13-14 za málo peněz hodně muziky nebo Jungleindabox .
sadař22
No taky sem už přemyšlel nad Plagron cocos jen sem se chtěl utvrdit v tom co je na cocos dobrej hnuj..... Takže ten plagron vyskouším ...
doxenon
Podle fotek vypadá že jim dopřáváš víc než musíš kámo, moc tmavá zelená + začínající schnutí špiček a okrajů listů nevěstí nic dobrýho, co nevidět může být problém na světě.
Kolik máš ec zálivky a potom na výtoku?
sadař22
Čau boužel ec metr ještě nemám hnojím podle tabulek plagronu pořídil sem zatím jen ph metr. Myslíš že bych měl ubrat na hnojích?Jináč s tím žloutnutím špiček máš pravdu přikládal sem to popálení od lampy ale zas sem si řikal že je to hloupost teplota mě nevylítne víc jak na 26 stupňu.No a co bys doporučil mám jednou vynechat hnoje nebo dát poloviční dávku? EC metr mě asi nemine co... jeho nákup
Dr_paradox69
cus,nevim co jedes za plagron,jestli algu tak na tu opravdu ec metr neni potreba...kolikrat sem daval i dvojity davyk a nikdy sem neprolival jenom vodou s enzymama...a kytky to zvladaly...pokud jedes terru tak tam uz je to zasolovani horsi...
sadař22
Terra právě minerál takže co mám to pořádně prolít ......? a nechat to zpotřebovat přebytky ??
Dr_paradox69
jo prolej to a pak zalej s enyzymem...at to spotrebujou...vzal bych to normalne sprchou jak pri flushu ale ne tak dukladne,pak pul litru ke kazde s enzymama...
sadař22
ok du na to
sadař22
Tak osádka je vymáchaná v upraveny vodě ph 6 nechal sem odtýct přebytek vody po pruplachu a dolití taktéž upravené vody s enz. Tak su zvědav co se stím povede udělat.
sadař22
Pomale to nakvítá foto jen tak pro potěchu oka
sadař22
Nazdárek přátelé dnes sem se konečně dokopal k tomu neco nafotit je to 25 den 12/12 a květiny se zdárně rozparádili do krásy.Boužel ten jeden květník se už nedal zachránit máčel sem ho celej ve vodě s upravenym ph + enzym a nic se nezměnilo no ale nechám ju tam dotrápit do konce. Trošku se mě povedlo spálit prostřední kytku lampou zapoměl sem vytáhnout stínidlo při raní kontrole při odchodu do zaměstnání... Jináč to celkem ujde .....
sadař22
.
sadař22
Nazdárek ve spolek:D

33 den 12/12

Tak jsem tu zase po tydnu s nějakou aktualizací....
Kytičky už moc nepovyrostli jen kynou a cukrujou se a už taky řácky smrděj.Pacháč to pobírá napohodu ale když otevřu futrál tak je to hovadskej retych :) Tak tohle bylo to radostnější.

Tak teď to co chci shrnout do několika bodu a tím jsou problémy a chyby která jsem zatím postřehl a zaznamenal.

1.Rozjezd

Začátek kola jsem opravdu měl poslechnout a dát kytky jen po jedné.Ty dva květníky co jsou po těch dvou rostlinách by opravdu potřebovali individualní péči tzn. zálivka,hnojení navíc omezení rustu nesouměrnost s ostatkem v boxu.

Navíc jsem brzo přepl myslel jsem že v 30 cm je to ok bohužel předpoklad byl mylný a indikové geny se nezapřely kytky maj teď cca.40-45 cm.

2.Přehnojení

V dusledku toho že jsem zahnojil v rané fázi rustu hned v druhém tydnu a nepřikládal sem duležitost faktu že je samotny substrát předhnojení na cca.6 tydnu sem kytky trochu potrápil a přehnojil(nedočkavost+lehkomyslnost) Samozřejmě se pozastavil rust zesichání a kroucení listí.

3.Ph

Tenhle faktor jsem trochu podcenil po nějaké době sem pozoroval na povrchu pěstebního média v květnících zasolení z hnojiv a vysráženy vodní kámen.Neváhal sem a pujčil sem si od kamaráda ph metr a zjištění mě posadilo na zadek ph odstáté vody (několik dní ph7,8) jako masakr.Koupená kys. dusičná a fosfor... vyřešeno
Teď už konečně i s vlastním ph metrem.

4.Elektronika

Tohle bych rozepsal do několika bodu

-Zapečené hodiny nevypínalo světlo vyřešeno stykačem
-Neprověřeny stav MH vybojky zjištěn zmetek z vyroby boužel pozdě
-Nově zakoupeny starter nezapaloval 400w vybojku(MOC DLOUHÁ ŠŇURA K VYBOJCE) zakoupen jiny značka DAKOF šlape jak hodinky

5.Hlína

Tuhle chybu jsem opravdu nečekal do jednoho z devíti květníku mě nevyšla zakoupená kvalitní hlína dokoupil jsem tedy z teska 10l hlíny která stála skoro pulku ceny co 50l pytel té kvalitní.Bohužel byl to asi nějakej šmant šíleny ph na vytoku kytky v tom vyloženě bojujou o život (zrovna květník po dvou rostlinách).

6.Zálivka

Zálivka v rustu se to jakš takš dalo ale teď v květu v tom trochu plavu. Mám špatnej odhad co si mužu dovolit do květníku vylít za množství vody. Tak bych chtěl někoho z vás tady poprosit o radu.Momentálně zalívám ob dva dny 4-5dc na květník výtok přebytku zálivky ze spodu květníku je málokdy a nikdy né moc řek bych tak 0,5 dc v podtácku.Myslíte že je to v pořádku ??

7.Popálení vybojkou

Za tohle si mužu sám zapomětlivost a spěch na kytkách se to trošku podepsalo na listech sou spáleny.

Tak to je asi tak všechno. Jen k pěstu samotnymu je to muj první troška líp vybavenej pokus o indoorek no chybama se člověk učí :)

No a tady pár fotek toho mého usilí
sadař22
.
fiste
citace:
Původní příspěvek od sadař22
...
6.Zálivka

Zálivka v rustu se to jakš takš dalo ale teď v květu v tom trochu plavu. Mám špatnej odhad co si mužu dovolit do květníku vylít za množství vody. Tak bych chtěl někoho z vás tady poprosit o radu.Momentálně zalívám ob dva dny 4-5dc na květník výtok přebytku zálivky ze spodu květníku je málokdy a nikdy né moc řek bych tak 0,5 dc v podtácku.Myslíte že je to v pořádku ??

...


Čau,

máš to hodně přehnojený. S hnojivama platí, že míň je někdy víc. Mysli taky na to, že to pak asi bude někdo kouřit..

Kytkám a obzvlášť v hlíně je potřeba střídat suchý a mokrý cykly. Ke kořenům se tak dostane kyslík a ten je pro kořeny stejně důležitej, jako voda a přiměřená dávka živin.

Prolil bych to ještě jednou a pořádně odstátou vodou a pak je nechal den nebo 2, to poznáš sám, bez zálivky. Pak poračovat v zalejvání vodou ob den nebo 2.

Pálky pěkný, K+ ;)
sadař22
Čau

Dík za reakci. Mám v plánu už flushovat, matkář mě psal, že čistí od 40. dne květu. Právě ted o víkendu jsem zahnojil naposled. Je to přehnojeny, myslel sem si to. Už se mě to povedlo v rustu, hlínu zkusím ještě propláchnou a už hnojit nebudu.Jen k Plagronu, míchám ho podle tabulky, akorát nevím kolik ztoho litru mám nalit k jedny kytce? Každou neděli hnojím, dělám dohromady 1,5l hnojiva, a leju po 3dc na květník. Je to v pohodě?
fiste
Viděl bych to na problém s Green Sensation, v tom je předpokládám hodně dusíku a ten kytky potřebujou ve zvýšený míře ještě 14 dní od přepnutí, pak už ne.. Pro mě je hlína složitější na hnojení, je to totiž vlastně jenom přihnojování, nikdy nevim jistě, čeho maj kytky dost. Hnojim jenom když vidim, že maj něčeho málo, takže s lehkym zpožděnim. V kokosu vim, co jsem tam nalil a když si změřim odpad, tak je mi jasný, co mám přidat nebo ubrat v zálivce..

GL ;)
sadař22
Složení Green Sensation obsahuje hormony, vitamíny, aminokyseliny, fosforové a draslékové živiny. Nevím jestli tohle bude na vině. Spíš to hnojivo (bloom bych měl omezit). No a co se kokosu týče, pojedu ho příští kolo, ale zustanu věrnej plagronu a skusím coco A+B.
sadař22
Zdar zhulenstvo
40den 12/12

Tak byl proveden pruplach,kytky sem jednu po druhý prolil 10l odstáté vody.Bylo na to zapotřebí 20ks. 5l kanďáku od destilky :). Celkem mě mrzí to přehnojení je to škoda. Každopádně už budu podávat do sklizně vodu a hnojit už nebudu.Přikládám foto
koogi1
Čest mistře.Škoda toho přehnojení to je no to se stává,ale i té výšky Mě se DD vytahuje min o 150%.Po přepnutí z klonu se mi vytáhl na 70cm,tak koukám co to máš za trpaslíčky...Hnojit už není třeba jestli je budeš kosit za 10-15dnů a i kdyby 20 tak ten proplach bude tak akorát.
sadař22
Čau pane.Já vím je to škoda taky mě to sere s tím přehnojením. Hromada chyb ze startu snad na druhý kolo budu moudřejší a uvážlivější. Jo kytí sou prckové ale paldy sou macaty zasmoleny bude to pekelnej ničitel :)Nechám je ještě dojít mám v plánu těch 20 dnu na vodě ať nehulím hnoje.
koogi1
Jak to u tebe vypadá pane,pře kosou a nebo už po???
sadař22
Zdar dojel sem to do 70 dne a pak kosa celkem toho káplo 130 g +-. Travka je dobrá i na chuť i na efekt ale těžkej gauč.Příští kolo to musím pokořit a poladit vysledny množství.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma