Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

 
250W/600W DRIP - 8xAK47 8xBigBud - Klikni zde pro originální téma
Postman16
:bounce: Zdarec groweři, :bounce:
tímto bych chtěl začít svůj první pěst. Z groweru už sem načerpal spoustu informací a všechno si pořádně pročetl takže doufám že mě nic u mého prvního growu nepřekvapí. Budu rád za rady a přínosnou kritiku.. :teef:

Growbox: HomeBox XL evolution - 120x120x200
Světlo:
Elektrox CFL 250W blue - růst
GIB Lighting Flower Spectre HPS 600W - květ
Předřadník - GIB PRO-V-T 600w
Stínidlo - Waveflector XL
Vzduch:
Odtah - Vents VK150 495 m3/h
Regulace - Triak.reg KH017
Přítah - pasivní
Ofuky - 3x Bravo B-4271
Hnojiva a dopňky:
1+2+3 Advanced hydroponics
+ ty jejich 4 doplňky
AH PH- grow a bloom
AH PH+
BioBizz Leaf Coat
Hydro:
Cirkulační čerpadlo - Neptune 1000l/h 1,6 m
Vzduch. čerpadlo - JKA-AP3500
Topné těleso - Hailea WT-128 100W
Substrát - Hydroton
Květináče - 16x11l
Ostatní:
EC a PH - oboje od firmy Milwaukee
Pach. filtr - Prima klima coco filter
Zvlhčovačka - Professor Z 14
Měřič teploty a vlhkosti
2x spínačky
Strain:
8x AK 47 :love:
8x Big Bud :drools:


Jinak je to cirkulační drip takže roztok teče zpátky do nádrže. Odtok mám vyrešenej tak že květináče jsou postaveny na šikmém stolku(ten má seřizlé nohy rozdíl je asi 3cm) na kterém leží ebb&flow vana. Příští kolo ji asi použiju k účelu kterému původně slouží. :pimp:

To by mělo být asi zatím všechno , doufám že se mi podaří připojit obrázky...
Všem přeji krásné vánoce a hodně weedu :)
Zelínář
Koukam sis dal peknej vanocni darek. ;-)
At se dari B-)
guerilla
Upřímně se divím, že ještě někdo dobrovolně jede AHčka, když je na trhu mnoho o tolik lepších a i levnějších hnojiv... Kupříkladu Canna, Advanced Nutrients, General Hydroponics, Jungle in da box...

Jinak máš pěkně našlápnuto, hodně zdaru.
Postman16
Guerilla: Už sme si o tom psali v PM .. přiští kolo nejspiš pojedu JiDB u těch ani nemusíš používat PH+- teda myslím že sem to někde četl..
Teďka mě spíš zajímá kde se dajít koupit takový ty kapátkový kroužky co se napojí na kapiláru .. Nebo případně z čeho se to dá vyrobit.. Ta zapíchnutá jehla není moc ideální protože to teče v tom hydrotonu přímo dolů a nezavlaží se tím celej kvetináč..
guerilla
Aha :D

Kroužky vyrobíš z něčeho, co se dá sehnat např v Hornbachu atp... Koukni na hadice, nějaká by se z jejich nabídky určitě dala použít, něco jak má waterfarm
yabasta
citace:
Původní příspěvek od Postman16
Guerilla: Už sme si o tom psali v PM .. přiští kolo nejspiš pojedu JiDB u těch ani nemusíš používat PH+- teda myslím že sem to někde četl..
Teďka mě spíš zajímá kde se dajít koupit takový ty kapátkový kroužky co se napojí na kapiláru .. Nebo případně z čeho se to dá vyrobit.. Ta zapíchnutá jehla není moc ideální protože to teče v tom hydrotonu přímo dolů a nezavlaží se tím celej kvetináč..


Jidb jsou fajn hnojky ale ph musis upravovat,ta jejich autokalibrace moc nefunguje
guerilla
citace:
Původní příspěvek od yabasta


Jidb jsou fajn hnojky ale ph musis upravovat,ta jejich autokalibrace moc nefunguje


Ve velké míře též záleží na tvrdosti a pH zdrojovky?

Jinak jakákoliv hnojiva dříve či později potřebují zásah, ale alespoň drží hodnoty. Kor když se jedná o recyrkulační systém.
Postman16
Já mám zdrojovku PH 7.8 EC 0.05 :D. Snad mě to ph nebude moc skákat kdyz mam tu nádrž jenom 40 l.
Tady ještě dodávám nějaký fotky .. hlavní trubku budu ještě utěsňovat tavnou pistolí protože mi to z ní teď trochu stříká :D .. klony by měli být do soboty
Postman16
Takže řízky dnes umístěny do boxu. Nakonec jich je 18 a né 16 ks takže sem do dvou květináčů dal dva řízky .. Na škodu to asi nebude aspoň tam bude o pár gramů víc..
Teplota 25°C a vlhkost tak 75%. Zalívám zatím jenom vodou s kořeňákem a enzymama.
Postman16
Za jak dlouho myslíte že jim můžu začít hnojit??
Astronautr
v tom hydrotonu nejsou zadny zivyiny takze hnoji se v podstate od zacatku tak klidne zacni
Postman16
Oukej zítra namíchám hnojiva na růst.. EC se budu snažit držet kolem 1,2.. víc na tyhle kytičky stejně asi nemá cenu..
Astronautr
citace:
Původní příspěvek od Postman16
Oukej zítra namíchám hnojiva na růst.. EC se budu snažit držet kolem 1,2.. víc na tyhle kytičky stejně asi nemá cenu..
s tim hnojivem opatrne ten keramzit nema v podstate zadnou absorbcni schopnost takze koreny budou v primi roztoku s hnojivem ti padem staci hnojit o neco mene nez v hline ci kokosu kor takhle ze zacatku je dle miho 1,2 zbytecny az kontraproduktivni 0,8 jim musi stacit prozatim... taky bych ti doporucil pridat do nadrze nejakou trichodermu bo obcas alespon nejakou tu dezinfekci a taky obcas projet enzimama. jinak jelikoz mas recirkulacni system jesli to dobre chapu davej bacha na hromadeni a vyzirani ruznych prvku ze zalivky kor kdyz nemas hnojiva primo pro recirkulaci... taky pozor na prislisnou teplotu zalivky to podporuje nemoci... no a naposled bych ti poradil nejakkej bio preventivni pripravek a kropit to preventivne proti hmyzu do prepnuti pac nikdy nevis co si si domu dotahl s klonama pripadne prines na mikine atd... i kdyz venku uz hmyz nejede v indooru se ti klidne muze zjevit a nejlip se proti nim bojuje v zacatcich jakmile se rozjedou byva to beh na dlouhou trat a kolikrat ty mrchy ani nedokazes komplet vymitit nez dojedes kolo sou pak vsude vkorenech na kytkach ale i treba klidne v otevrenym pytly hliny nebo jdekoli jinde!!! dokud sem to nezazit TAKY sem si rikal nac to budu kropit...ale ted uz vim ze nejlepsi obrana je prvence. jen bacha at si vyberes neco setrnyho na kyti ja ted koupil smc+ jako parada rozjety musky to poslalo do vecnejch plus sem este dal gnat off do zalivky aby nemohly prosperovat u korenu ale smc+ je lecba chemoterapii!!! malem mi to kytky zabilo minimane tejden staly a stav se zhrsoval... pak se ale chytly a valej bomby. zadny postriky ani do zalivky nic nedavam uz i kdyz bych chtel (pro jistotu) ale zadnej hmyz sem neobjevil a nechci kytky zase na minimalne tejden stopnout vybornrj je B.A.C. plant vitality plus!!!!!!!!!! kdyz ho sezenes v cehach dej vedet kde ja uz ho pul roku nemuz zohnat.
Postman16
Svilušek sem si užil dvakrat v outdooru sou to svině :D ..Na listy sem koupil postřik biobizz leaf coat .. to by měla být ochrana proti škůdcum četl sem že to na listech vytvoří tenkou vrstvu latexu .. ale ještě to před tím postříkám preventivně ochranou proti škůdcům 2x jmenuje se to SUBSTRAL CAREO ULTRA... roztok budu měnit každé dva týdny tak snad to bude v klidu .. s tím 1,2 sem napsal moc chtěl sem to potom přepsat, dávám jim 0,3 budu zvyšovat postupně... myslíš že enzymy a root stimulator může být normálně namícháno s hnojivy? tou dezinfekcí myslíš co?viděl sem že tam někdo dává do roztoku Peroxid vodíku..

Z boxu sem vyhodil jednoho zmetka kterej měl trojcípý listy.. kočce se líbil :D v boxu to jinak vypadá pěkně zítra nahodím fotky ..
Postman16
Takže dávám menší UP.. teplota se pohybuje 23-26°C vlhkost 80-90%.. Bohužel mi dnes odešel Ph metr takže nevím jak to budu zvládat bez něj .. V pondělí ho budu posílat na reklamaci tak snad to vyřeší rychle .. Kytky sou v boxu 4.den 18/6.. Tady sou BigBudy
Postman16
AK47 .. Všechny až na nejmenší byli zastřiženy
Astronautr
to kareo neni to chemie? ja radsi bio pokud to jde.... pri prevenci si myslym ze je chemka zbytecna. peroxid vodiku ja osobne pouzivam jen mezi koly a to v poradny koncentraci pak system este vyplachuju cistou vodou... nikdo pouziva peroxid i behem pestu nemam s tim skusenost to je podle mne moc drasticka mozznost ale je to moznost... jsou ruzny houby a jiny zivy prospesny organismy uspesne pouzitelny v hydru.... pripadne jsou prostredky do zalivkyy proti skudcum. jinak nevim jak u tvejch hnojiv ale u mejch je psano ze to mam davat 1*-2* tydne spolu s hnojivy v pripade recirkulacniho systenu ze tam maj bejt furt od toho jsem ale upustil prislo mi ze se akorat zalivka rychlejc kazi(subektivni nazor) takze tak 2-4* za pest kdyz menim komplet vodu dam tam na 2 dny jenom cistou s enzymama tu pak vyleju a zase dam zivnej roztok rekl bych ze to kytkam pomaha. a tak 10 dnu pred koncem davam jen cistou vodu plnou nadrz a denne az ob 3 dny ji vyleju a dam znova cistou a takhle to delam dokud se alespon po 2 dneh bez vymeny neschoduje ec cisty vody s vodou v nadrzi. pak je chut vynikajci ale jedu nft nevim jak dobre to pude z toho keramzitu ale pocitam ze do 10 dnu to taky vycistis.
Postman16
Je to chemka ale tak kytky sou teprve nazačátku takže jim to podle mě nevadí a na chuti by to bylo poznat kdybych to stříkal až ve květu.. s tím peroxidem to asi skusím 1m/l do nádrže ... do toho keramzitu se nic nevsakuje takže půjde vypláchout snad lechce mám v plánu to na konci nechat 5 dní nostop prolívat jen vodou s final solution
Astronautr
jo asi jim to neublizi ale je to zbytecny kazdopadne tvoje vec :) na chuti to asi nic nezmeni na peroxid musis za nikym jinym ja ho fakt pri pestu nikdy nepouzil a taky zalezi kolika % zvolis bude rozdil jesli das 1ml/l 30% nebo 10% taky si myslym ze to pujde dobre vyplachnout a final solution v hydru nejedu to je jen dalsi vec co v kytkach mit nechci tak to do nich ani neperu kor kdyz to jde krasne vycistit obxc vodou a jak rikam vodu to chce na vyplachu menit pac po par hodinach se zacnou vyplavovat z keramzitu hnojky a voda bude opet s nahnojena a opet zahnojovat keramzit.... po 5 dnech na 1dny vode bude ec 100% vyssi nez u cisty vody!
driv sem si taky rikal blbosti keci zbytecnosti ale kdyz mas 5 modelu a vsechny chutnaj stejne fakt to neni ono.....
Postman16
Fotky sou ze včerejška teplota v boxu 21-25°C vlhkost 70-85% ... Trošku sem je trápil ale už se rozjeli neměl sem totiž 4 dny Ph metr tak se to na nich podepsalo a byli trochu nedokrmený .. ph už držím tak 5,4 - 6,2 EC 1.6.. do nádrže sem přidal taky peroxid vodíku 0.8ml/l
Postman16
AK47 ... Mám jednu otázku kolik tak máte EC na konci růstu když přepínáte?
Astronautr
podle toho jak sou velky a taky dle odrudy a jeste taky podle hnojiv trochu ale v zasade maximalne tak do 1,5 vic uz nebyva potreba a jeste jak mas nastavenej ten drip?
Dr_paradox69
cus,co to mas za big bud please?
Postman16
Astronautr : mám nastaveno když jim svítím tak 4x za dobu svícení po minutě .. za minutu mi vyteče 250ml
Dr_paradox69: http://sensiseeds.com/en/cannabis-s...i-seeds/big-bud od sensi :)
Za jak dlouho myslíte že mám přepnout na květ?Nebo spíš v jaké výšce kytek je přepínáte? já mám teďka +-25cm
Dr_paradox69
no ja tenhle vzorek vcil selektuju toz me to zajimalo,jinak prepnout uz bys to klidne mohl,kolikatej to tam mas den?spis ses mel zeptat matkare kdy prepinat...
Balon
já bych tu už taky přepnul... bude uplne v poho vyplněnej prostor...
Postman16
Je to 15.den 18.6. ... spomalil sem je tím že sem je přehnojil ale už sou v klidu.. dobře dám na vaši radu a zítra to přepnu
Postman16
Včera sem to přepnul na 12/12 .. teplota po výměně výbojky stoupla na 25-29°C vlhkost 65-80%.. nechám jim ještě tak týden roztok na růst a potom vyměním na květ ..
PH držím 5.0-6.2 EC 1.0 ...
Postman16
Tak začli se dělat první problémy na listech nevíte čím to může být?? Já si myslím že je to trochu přismahlé od výbojky .. tu už sem dal co nejvýš to jde tak snad už to bude v klidu.. Příště ale už rozhodně do keramzitu nepůjdu jsou stím jenom problémy ani nezavlaží se pořádne celej ten kvetináč .. dálší grow buď NFT nebo drip s kokosem.. ale tak chybama se člověk učí ten výnos asi nebude úplně nejlepší, tak snad mi to vynahradí aspoň za tu elektřinu
breakbeat
a jak vysoko jsi mel tu vybojku od vrcholu kytek a jak vysoko ji mas ted? zkus ten teplomer dat nekam k vrcholkum kytek co ti ukaze... podle me by to ale nemelo byt spalene od vybojky, mozna problem s zivinama
Postman16
30cm možná míň a teplota předtím 26-30 teď tak 50cm 26.3°C .. myslíš že nedostatek něčeho? EC mam 1.2 ph 5.6
breakbeat
hele a mas to na vice listech nebo spis jenom treba 1-2 na kytce? obcas kytka shazuje nektery nepotrebny listy a nemusi bejt problem v zivinach ani teplote... ja vzdycky holt sptany listy otrham a doufam ze se neobjevi dalsi...
Postman16
na více je to spíš na vrchních listech u středu na krajích moc ne .. proto právě myslím že to je od té výbojky
Postman16
Je to na více listech a více kytkách ale spíš uprostřed po stranách moc ne .. vyskytuje se to na zdravých listech ne na nepotřebných
Astronautr
zda se mi to takovy fialovy.. takze mozna fosfor a nebo je to nicim spaleny to taky vypada ty fotky nejsou uplne jasny.
Postman16
tady máš další fotky
Dr_paradox69
hod to do trydu,mas problemy s listy?tak sem...treba ti nekdo poradi,nebo tam neco najdes,ale vypada to na neco s zivinama,fialovy by to od vybojky nebylo...spis rezavy...
kostě
kamo tam jde vydět uplný kuloví... počky až zhasne světlo a vyfoť to ještě jednou...
cflgrow
Cus,mas to prehnojeny,to ph taky neni dobry,vim ze bez metru to jde spatne,ale rsddi bych drzel ph okolo 6 nez 5-6,2 a ec mas vysoky na to jaky mas kytky,namichej jim takovy ec aby ty hnojky zrali,voda ti jede furt?
Postman16
PH metr už mám držím to kolem 5,6-5,7... Voda nejede furt mám to nastaveny 5x po 20min .. fotky ještě dám lepší .. prehnojeny to bylo předtím a zůstaly ty špičky listu trochu spálený.. nebo myslíte že to fialový je od prehnojeni?
Postman16
Myslíte že ty zavlažovaci intervaly mám dat delší? Proplachnu je a to ec teda stáhnu na 1.0
cflgrow
Jako že za celej den ti to zaleva jen 5 krat?
guerilla
Jedeš hydroton, proto bych zaléval non stop, jelikož se tam vláha moc nezdří ;) Navíc se ti můžou zbytečně zasolovat - bude se dělat bílá krusta na hydrotonu. A ty listy můžou být z nedostatku závlahy, nepovadly ti?

Jestli chceš dripovat dosavadním stylem, pořiď místo hydrotonu kokos.
Postman16
Dobře dám to nonstop .. aji když není zaplá lampa? máš asi pravdu s tím zasolováním .. propláchnu je dneska, dám to ec na 1.0 a snad se to bude ok
Postman16
fotky ze dneška .. teplota 24-27°C vlhkost okolo 70%.. PH 5.6-6.0 EC 0.9 čerpadlo sem nastavil nostop ..
Postman16
12.den 12/6 .. vypnul sem zvlhčovačku .. Ph 5.7-8 EC 0.9 vlhkost si i tak drží okolo 60% teplota noc 20-23°C den 24-27°C .. pálky se začínají pomaličku tvořit ... problém s přehnojovaním přestal když sem nastavil to čerpadlo nostop kytky vypadají lépe posuďte sami
Postman16
15.den 12/6 .. sorry za kvalitu fotek :D
Postman16
16.den 12/6 .... vlhkost 60-70% EC 1.2 PH 5.8 do živného roztoku sem začal přidávat PK 13/14 od Canny zatím v poloviční koncentraci ...
Postman16
Dá se něco dělat s těmi pruhy na fotkách? Teda krome toho že bych si musel koupit el.předřadník :D .... Jo a nenapadá někoho jak by se dala snížit vlhkost tak o 10-20%? nechci mít na konci problémy s plísní ... Budu rád i za jakékoliv jinačí rady :bandit:
zelenymuz
citace:
Původní příspěvek od Postman16
Dá se něco dělat s těmi pruhy na fotkách? Teda krome toho že bych si musel koupit el.předřadník :D .... Jo a nenapadá někoho jak by se dala snížit vlhkost tak o 10-20%? nechci mít na konci problémy s plísní ... Budu rád i za jakékoliv jinačí rady :bandit:


dá pokud si vychytáš expozici, jestli to je focený mobilem, tak to bude složitější..nesmí se shodovat s kmitáním (Hz) výbojů, generovaných předřadníkem. Ani se nesmí násobit, chce to zkoušet. Plíseň snížíš prostříháním, lepší ventilací boxu, překrytím květníků milarem, zvýšením rosného bodu (??).
Postman16
No právě že je to focený mobilem hledal sem nějakou aplikaci co by mohla pomoct ale nic jsem nenašel :D ... Zatím problémy s plisní nemám ale nedaří se mi jít pod 60% ikdyž větrám co to jde ... Skusím něčím překrýt ty květníky to by mohlo pomoct dík za radu :)
Postman16
22.den 12/12
Postman16
26.den 12/12 ... bohužel se mi je podařilo trochu přehnojit ale už sem to napravil a snížil ec odneslo to naštěstí jen pár vrchních listů
Postman16
31.den 12/12 kytí jsou zhruba v polovině květu.. začínají být docela cítit do týdne plánuju připevnit pachový filtr.. vypadá to podle mě zatím na slušnou sklizeň :leaf:
Postman16
...
nesmysl
Moc pěkné kolik si měl průměrně na smrčku ?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma