Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
špatná uroda - Klikni zde pro originální téma
3181989
ahoj groweri prosím o zhodnocení mého prvního indoorku. podle mě je to hodně velká býda a rád bych přišel na to v čem jsem udelal zásadní chybu abych to do přístího kola napravil.

skřín -120/160/200
světlo -600w
odsávání cca- 120m3h
ofuk- ventilator 50w
hnojky biobizz
řízky 16ks northern lights (udajně)

ted momentálně 7 týden 12/12
počitám že uroda bude tak 50g
3181989
tady je foto
koles
Vypadají trochu podvyživeně. Odsávání mi přijde slabé, není jim horko?
Mr.PlchCZ
čau. Jestli si nejsi jistý kvalitou řízků tak to může být tím. Genetika je na prvním místě. Jinak aspon napiš jaké teploty jsi udržoval v boxu.
Mr.PlchCZ
jo a ještě se tak dívám na tu tvoji fotku. Ono je nejlepší mět každou rostlinu v jiné nádobě. Jo a ještě se tak blbě zeptám jestli máš udělané nějaké díry na dně na odvod vody?
3181989
Prave s tou teplotou sem mel docela problem mel sem tak pres den 30 posledni tri tejdny drzim 25 den a 17 nocn a podle me je to o dost lepsi a drenazky mam.
A tom ze mam tri kytky u sebe to me hodne stve priste dam urcite kazdou solo kolik doporucujete litrů.?
MocnyOkurek
6.5L popr 11L to jsou +- idelani rozmery .Velka teplota je kvuli spatnemu odtahu. Na 600kolo bys mel mit nejaky odtahy s 400M3+ abys mel jistotu dobreho vetrani.
3181989
ahoj
máte nekdo skušenosti s železitou vodou? je to pro rust hodně spatný?? mám studnu a celkem dost železitou vodu v ni nejaké zkušenosti?
onesoul1
tam tech prusvihu muze byt daleko vic,nekvalitni genetikou pocinaje,odtahem pokracujice a rozhodne ty listy by nemeli byt v teto fazi tak zluty-kytka sice vytahuje posledni ziviny s listu ale az tak to se my nezda,kolik jsi mel EC co Ph?
3181989
ec jsem neměřil ph take ne, kupoval sem substrát s ph okolo 6 -6,5 . na další kolo chci poříít měřák alespon na ph u hlíny to ec není tolik nutne hlídat nebo jo??. lepší genetiku mám take zařizenou, silnejší ventoš je na cestě tak uvidím jak pujde druhe kolo. mám docela strach z te vody je hodně železitá pro přirovnání v rychlovarce je vetšinou sanejtr to já ji mám místo toho orezlou.... ty zlute listy sem měl skoro od začátku chvilku jsem bojoval se sviluškama ty se mi povedli zahnat ale listí žloutne dál, co sem se tu dočetl tak by to mohlo bejt nedostatek dusiku myslim a nebo by to mohlo bejt take tim že mám po třech kytkách u sebe....
Seky
Na fotce teda není skoro nic vidět ale tu oholenou kytku vpravo nelze přehlídnout.
Jak vypadaj ostatní a proč sou některý bez listí?
Dr_paradox69
cus,mas to jak rika seky nejaky moc oholeny,a ty teploty asi nebudou az tak priserny,pres leto mivam taky skoro ke 30...plochu mam stejnou jak ty,odtah mam jenom o neco malo silnejsi...ta genetika asi taky nebude zadna slava...kazdopadne podle takove fotky toho moc nepozname...peace a drzim palce at je tam aspon ta stovka...
onesoul1
zaklad je vedet s cim pracuji,a ty kytky jsi teda oholil luxusne v listech jsou ziviny pro vyvoj kytky az s poslednim cyklem zacinaji zloutnou a to nejdrive velke listy,dival jsi se na koreny?
3181989
Prvni chyba byla asi ta že řízky sem držel cca tři tejdny pod zářivkou se třema trubicema teple studene svetlo. druhá chyba asi byla ta že ze sem měl slabou zvlhčovačku tak vlkost byla max 60%. a další to že sem nedal každou kytku zvlášt. ale nikde sem na growru nenašel něco o kvalitě vodu jestli vadí když je voda hodně železitá. A k tomu listí, to mi začlo žloutnou tak dva tejdny po přepnutí na květ dost listu sem musel ostříhat ty co byli nejvíc žlute. hnojim bio bizzem. každou radu a ponaučení velice rád uvítám. příští kolo bych chtěl už konečně taky trušku uspět :D
sWei
největší chyba je že tam máš miliardu svilušek, podle fotek to je žlutý převážně kvůli tomu :D
Seky
Tak pro příště by to chtělo kytky častěji kontrolovat na škůdce aby bylo možné včas zakročit. Veškerý chyby který si vyjmenoval bych za chyby nepovažoval.

Pro růst není potřeba používat silná světla. Světlo postačí natolik výkonné aby si zamezil nežádoucímu vytahování kytek do výšky.
Vysoká vlhkost taky není nezbytná. Kytky ji určitě ocení a porostou rychleji ale taktéž porostou i bez zvlhčovačky.
A to že si dal víc kytek do jednoho kýble rovněž až tak nevadí, stačí aby měli pro kořeny dostatek místa.

Hlavní problémy bych viděl ve špatné zálivce a škůdcích. Taky plocha kterou osvicuješ není rovnoměrně a dostatečně vyplněná.
Jestli kytkám vadí voda s vysokým obsahem železa ti nepovím ale dají se poměrně levně koupit filtry které železo z vody odstraňují.
Každopádně by pro přístě nebylo na škodu pořídit ph metr a hlídat hodnotu zálivky.
Astronautr
podle tech fotek kde sou ty teckovany listy jak kropenaty tak to ti to asi neco radne saje... ty problemy s tim ze jich mas vic pohromade a vlhkost 60% ti s kytkama tohle neudela to ze si drzel rizky pod zarivkou taky nicemu moc nevadi jen si se tim zdrzel to je cely.... nejvic vadi to co ti to zere a mne se zda i malo vyplnenej prostor. zelezita voda nevim sli vadi ale myslim ze by ani moc nemela.
3181989
Ahooj
Dekuju za ohlasy a za infomace
Se sviluskam jsem bojoval koupil sem na ne v obi nejakej pripravek za 300 ale nakoec sem ho nepouzil bal sem se aby to na kytkach nenechalo nake následky kdyby v tom byla naka chemka. Na konec sem pouzil babskou radu se svarenym heřmánkem a dost se to zlepsilo tak sem myslel ze uz jsou pryc a ze ty zluty listy jsou nasledek dusiku spatneho.
Ty svilusky sou asi ze spatny zeminy jakou by ste doporucily smes? scim mate zkusenosti?
hellfire
Musíš sterilizovat substrát buď v troubě nebo v mikrovlnce (lepší varianta) http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22604 . Vpodstatě skoro každej substrát má v sobě nějaký parazity, pokud to neuděláš bude to furt dokola svilušky, třasněnky, smutnice atd a nezapomeň taky pořádně vyčistit skříň před dalším kolem.
Dr_paradox69
pokud kupujes nejakou levnou hlinu tak je lepsi sterilizovat,ale pokud koupis treba plagron nebo neco takovyho tak by to nemel byt problem,a sterilizovat nemusis.Jinak problemy o kterych si myslis ze sou problemy nejsou problemy...svilusky...pouzij vertimec 1.8 ec!!zabira dycky a dobre...jinak k prostoru co mas porid velkej wing,a budes to met krasne rovnomerne osvetleny...
ZOO68
Želežitá voda je problém, protože železo je v kompetici s vápníkem.
Navíc v kyselejším prostředí jsou kovy toxičtější.

Na svilušky Vertimec, Talstar - postřik po 14 dnech a je klid

A na hlíně bych nešetřil - to se v konečném důsledku nevyplatí...

a ta "býda" - to je taky celkem problém ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma