Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
250w HPS - Serious Happiness od Serious seeds - Klikni zde pro originální téma
tuffgong1
Zdravím

Na Cannafestu jsem vyhrál zajímavou genetiku : Serious Happiness . Nějak mi to nedalo a koupil jsme 250w HPS elektromag. předřadník a k tomu HPS, což má za následek tento pěst.
2/3 boxu budou patřit kyti a 1/3 cherry rajčátkům.

Box: 60 x 60 x 130cm
Světlo : 125w + 45w CFL růst , 250w HPS (Sylvania Grolux) + elektromagnetický předřadník (Gib)
Stínítko : Na rust klasické Hobby - malé a na květ Cooltube (v legalizaci jsem narazil na test kde dokazali , že cooltube nemění světelne spektrum což mi hned zlepšilo náladu, jelikož bez tuby u toho nemužu spát kvuli nutnosti vyššího výkonu ventilátoru )
Odtah: Primaklima 420m3/h s regulací
Hnojiva a doplňky : Atami - Atazyme , Advanced nutrients - Piranha , Grotek - Monster Bloom a Heavy Bud, Hesi - Bloom a TNT grow
Hlína : Biobizz Growmix
Květníky : 3,5 l (předpěst v 0,2l) pro kyti a 1 velký samozavlažovací truhlík (objem bohužel nevím , ale řekněme něco kolem 8l) pro rajčátka
Měřáky : Ph a Ec metry od Adwi

Osazenstvo : 3 ks Serious Happiness (kříženec Warlocka s AK47) a 3 ks Cherry rajčátek
tuffgong1
Tak a tady už jsou nějaké fotky... Bohužel jsme se o založení tematu rozhodl až včera a tak z prvních 14 dnů rustu nic nemám.

Tedy kyti jsou staré +- 14 (od vyklíčení) a rajčátka +- 20 dnů (od vyklíčení).
Jelikož jsou v growmixu, tak dostávají jen čistou vodu s upraveným Ph.
tuffgong1
Tak v neděli večer přidám další fotky(foto aktualizace tedy budu přidávat po týdnu), ale proč vůbec píšu :-) Během příštího týdne doplní posádku 1 řízek modýlku Orange Bud.

+ mám docela velké dilema :D Kytky určitě zastříhnu (chci udělat řízky), ale co pak ?
Rozhoduji se mezi LST a klasikou s jedním nebo dvěma zástřihy (ten jeden bude určo kvuli řezancům). Puvodně jsme chtěl LST , ale teď když tam budou kytky 4, tak se spíš kloním pro klasiku protože prostor zaplním "počtem rostlin" a kyti nebudou muset být tak dlouho narustu jako by byly kdybych se sral s LST.
Nějaké rady ?
tuffgong1
Tak dnes tu jsem s dalším updatem.
- Posádku doplnil řízeček jménem Orange Bud
- Nasazena výbojka 250w HPS
- Po dlouhém rozvažování jsem pořídil 5l květináče a kyti budou ještě jednou přesazeny
- Rozhodl jsem se pro LST + 1 zástřich (ten byl nutný kvuli odříznutí klonů)
- pořád jen voda s upraveným Ph (jsou v growmixu, takže zatím není potřeba)
- Trochu mě zlobí rajčátka, nějak nejedou... Předpokládám, že to bude stářím semen
které se rovná 3 létům.
Ps: fotky jsou před přesazením a zástřihem, ale snad to nevadí :-)
tuffgong1
Tak jsem včera přeplul na květ. Box je pěkně zaplněný a tak už nebyl důvod dále pokračovat v růstu .
Aktuální foto dodám v příštích pár dnech až najdu USB :D

Každopádně mám dotaz ( pokud to někdo čte).
Ani mě se nevyhly problémy a nejnovější lístky jsou takové úzké a docela světlé. A patro pod nejnovějšímy listy má tvar už OK, ale od středu blednou.

Předpokládám, že je to Ph které je na výtkou 5,6 a tak jsem to prolil zálivku s Hesi TNT a supervitem o Ph 6,4 a srovnal to na 5,8 přičemž další zálivkou bych to chtěl dostat až na Ph 6.

Ps: mám hnojit 5ml/l jak radí Hesi ikdyž je pak ec nějakých 0,56 nebo tam frknout nějakých 8ml/l a tím dostat Ec někam k 0,8 ?
petr616
Ja tady tomu nerozumim, resit jestli tam je 6,2 nebo 6,4, pak tam mate 5,6 a podobny a dela to problemy, me to je vcelku jedno, jestli mam 6,8 a kytka slape jak drak, tak nevidim duvod se snazit o "universalni a idealni" hodnotu ph. V prirode at to zasadis kam to zasadis, tak to roste, a ze by vsude bylo 6,1-6,2 ph to nevim :-)

urcite ale pod 6 je spatne..
tuffgong1
No já to řeším právě proto, že to mám pod 6. Celou dobu leju 6,2 protože nejsou dobré výchylky(vždy to upravuju přesně). Bohužel když jsem teď měřil výtok, tak to bylo na 5,6 a tak to srovnávám.
A proč jsem tam lil 6,2 ? Protože při nižším Ph se lépe vstřebává dusík. A jak je tedy možné, že byl výtok 5,6 ? No udělal jsem blbost a když jsem je přesazoval z 3,5l do5l květináčů, tak jsem místo growmixu použil hlínu z obi (samozřejmě sterilizovanou) a ta mi to rozhodila. Z toho plyne že lít ph 6,2 je ok, ale občas není úplně dobrej nápad hlína z obi :D

Každopádně dík za připomínku... A doufám, že jsem vysvětlil jak se věci u mě mají.
petr616
No ja nechapu, jak nekdo muze lit vodu 6,2 kdyz chce mit p 6,2. Zkus si do te vody nalit hnojiva atd a zmer si kolik to pak ma, navic opravdu treba 6,6-6,8 nicemu nevadi, ovsem hlidat aby me to z 6,1-6,2 nespadlo pod 6 tak na to bych nervy nemel, to je tak blizko pruseru, ze raci pojedu 6,5 -6,7 a vim ze mam celej pest klid, takle mas pruser a urcite jestli bude 6,2 nebo 6,5 tak to bude to posledni co by melo vliv na peknou sklizen. Ja zalivam vodou 7,5ph a muzes s podivat na muj aktualni pest... at se dari !
tuffgong1
Samozřejmě nejdřív dám hnojiva do vody a pak až upravuju Ph. Jinak Já chci mít Ph 6 to je ideální i podle FAQ. A rozhodně to není extra problém udržet. Vždycky jsem to tak dělal a vždy pohodička (až teda na minulí pěst kdy se mi posral Ph metr, ale to je věc jiná). Nebýt té shit hlíny, tak jsem bez problému. :-( Nebo teda spíš nebýt mé blbosti. Kdybych změřil výtok hned jak jsem je do toho zasadil a nespolehal, na to že to bude ok jako u growmixu, tak jsem to měl v pohodě.

Určitě neříkám, že to nejde i bez upravování, dřív jsme taky neupravoval, ale proč to neudělat když tím udělám podmínky zas o něco lepší a ten Ph metr mám (mám ho kvuli pasivnímu hydru které jsem párkrát jel).
petr616
Ja neverim ph metrum a vsechny ty kalibracni roztoky atd, nic pro me a celkove se to asi ani nevyplati, ale kazdej na to ma jinej nazor...
yabasta
citace:
Původní příspěvek od petr616
Ja neverim ph metrum a vsechny ty kalibracni roztoky atd, nic pro me a celkove se to asi ani nevyplati, ale kazdej na to ma jinej nazor...


Pokud jedes hlinu tak se to bez ph metru da zvladnout, ale treba kokos muze byt problem.treba mas stesti na zdrojovou vodu, tak nepotrebujes ty metry.
tuffgong1
Jasan :-) pokud jedeš jen hlínu , tak máš asi pravdu, ale jak já občas jedu pasivní hydro, tak tam je to nutnost.
Pěstu zdar a veselé Vánoce :-)
tuffgong1
Tak a jsem tu s další aktualizací :-)

Kytí 4. den na květu celkem valej, box je zaplněnej a ja jen doufám, že mi to nepřeroste :D

Pořád mám drobné problémy s listy, ale už se to nezhoršuje a tak snad to bude ok. Každopádně přikládám i fotku(ta poslední) aktuálního problému a pokud někdo bude vědět prosím o radu co, že mě to trápí.


Ps:

Dnes každá kytka dostala litr vody a v ní 2ml Hesi TNT, 2 ml Hesi Bloom a 2ml Hesi enzymu.
Ph zálivky 6,5
Teplota 27-30 C°

Foto 1 a 2 rajčata
Foto 3 a 4 Serious Happiness
Foto 4 a 5 Orange Bud
Foto 6 pohled do boxu
Foto 7 problémek
tuffgong1
.
tuffgong1
Tak a další fotky z 9. dne květu jsou tady ...

Do zálivky jsem namíchal Hesi Bloom a Blossomed Blood

Rajčátka i kyti už začínaj kvést a řízek Orange Bud mile překvapil jak se rozrostl.
tuffgong1
.
tuffgong1
Dnes je 14 den květu a já tu jsem s další aktualizací.

Kyti mi tak trochu přerostly, ale to se tak občas stane no :D
Nasadil jsem novej ofuk (klasickej klipsňák oproti původnímu pc fan) a tak jsem dostal teplotu na krásných 26-28C°
Další novinkou je, že se ukázalo první rajčátko ( to je ten mrník na fotce v červeném kroužku :D )
Ovšem z čeho takovou radost jako ze zlepšení teploty nemám je Ph. Tu blbou hlínu ze zahradnictví mi byl čert dlužen. Ne a ne srovnat pořádně Ph. Ačkoliv leju do květníků Ph 6,5 dolejškem mi teče 5,7 a to jsem těma květináčema prolil takové vody, že se pomalu , ale jistě stávám nejlepším odběratelem vodáren :-(
Jináč k jídlu servíruji Hesi Bloom a Bcuzz Bloom stimulator...


1) Serious Happiness
2) Orange Bud
3) Celek
4) Nákvět SH
tuffgong1
Tak a tady jsou rajčátka :-)
sWei
dej jim víc hnoje jsou strašně bledý
tuffgong1
No ja myslel, že je to právě tim špatným Ph protože co se hnojiv týče, tak dostvávaj plnou dávku podle tabulky a to 5ml/l a k tomu jsem teď ještě přidával Bloom srimulator od Bcuzz.
Jako mě je divné , že plná dávka Hesi Bloom mi ve zdrojovce s Ec 0,3 udělá 0,8 , ale na stránkách Hesi píšou, že je to tak schválně kvůli jejich zlepšený receptuře.

Kolik teda myslíš, že bych jim tam měl lít Ec ? 1 - 1,2 ?
Seky
Osobně bych se spíš řídil hodnotou ec a specifickými požadavky každé rostliny než do puntíku tím co uvádí výrobce.
tuffgong1
Ok s Plagronem mám při plné dávce Ec 1,08, tak jim příště dám i s Hesi Ec 1. Jak jsem psal, já myslel, že je to tim Ph, tak proto mě nenapadlo, že to bude tim Ec kort když to nízké Ec Hesi teď s jejich hnojivi doporučuje.

Každopádně díky za radu a příště Ec zvýším :-)
sWei
určitě snesou ec 1,2
tuffgong1
Tak a jsem tu s další aktualizací. Foceno nějaký 21. den květu.

Kyti konečně přestaly růst a děkuji za to vesmíru, jelikož jsem musel vyndat ventilátor ven abych mohl zvednout stínítko skoro až ke stropu. A proč že tak vysoko ? Kyti se zbláznily a z původních 20-25 cm se vytáhli na nějakých 65-70cm .
Trochu mě štve teplota, ale co čekat když je box v malem pokoji který se nachází v zatepleném baráku s plastovými okny a ještě k tomu v pokoji kde spím, takže odtah nemůže jet na nějakej super výkon :D Ale i tak jsou teploty do 30°C.

Co se rajčátek týče, tak jsem docela zklamaný. Jak kytky přerostly, tak na ně nejde moc světla a je to docela znát. Příště nahodím foto :-)

V poslední zálivce bylo toto : 5,5ml Hesi Bloom, 0,2g Monster Bloom a 2ml Heavy Bud od Grotek na litr vody.

Ph zálivky 6,5 a Ph výtoku 5,7
Ec zálivky 1,17 a Ec výtoku +-1

Foto: 1-4 SH
5-7 OB
8 celek
tuffgong1
.
tuffgong1
A jedna fotka z knihovny :-)
Balon
ahoj, takovej návrh, ty rajčata něčim podlož(určitě máš nějakou knížku z knihovny ne?:)), at maj vršky stejně vysoko jako zbytek...
tuffgong1
Zdravím :-) už jsm o tom přemýšlele, ale kytky se tak rozrostly, že na podlaze zabíraj obdélník 60x45 , ale u vrcholků zabíraj obdélník +-60x55 , takže bych je musel nějak smrsknout a nevím jestli kvůli rajčátkům chci zhušťovat kytky, čímž bych dosáhl menšího prosvětlení :-(
Asi je vypodložim co to pude, ale zase jen do té míry, abych kvůli nim nemusel omezovat kytky :-)
Balon
to je jasný, to si musíš říct ty na co máš větší chut, jestli na rajčata nebo na huleníčko:) každopádně sem zvědavej na výsledek. držim palce pic
tuffgong1
Ja to nějak zkusím vypodložit co to pude... a uvidí se :-)

Díky za držení palců a pěstu zdar !
tuffgong1
Foceno v neděli 18.1. Tzn. 29. den květu z 60-70 dní podle modelu a phena.

Tak a jsem tu s dalším updatem.
Kyti se maj docela k světu. A rozdíly mezi jednotlivými pheny se začínají sakra projevovat a to jak rychlostí květu, tak finální výškou, tvarem listů i vůní.

Ph zálivky 6,5 Ph výtoku 5,8
EC zálivky nějakých 1,17 a výtok je plus mínus stejný, možná o něco nižší.








Jako první tu je Orange Bud s výškou plus mínus 60cm
Začal nakvítat o několik dní později než ostatní kyti, ale zdá se mi, že teď valí něco rychleji, tak by je měl dohnat.


Ps: Kdyby jste měli nějaké dotazy či připomínky, tak to do mě perte ...
tuffgong1
Jako další tu mám foto SH pheno 3

Kyti měla v porovnání s dalšími SH nejpomalejší nákvět a odhaduji, že se zralost bude blížit k horní hranici udávané bankou tj.70 dní.
Po přepnutí vystřelila z nějakých 23cm na 76cm
tuffgong1
Pak tu máme SH pheno číslo 2

Kyti měla rychlejší nákvět než číslo tři a srovnatelný nákvět s číslem jedna, avšak rychlost květu je v současné době pomalejší než u čísla 1
Před přepnutím měla jako ostatní kolem 23 cm a teď po přepnutí se vyšplhala k 75cm

U té fotky s metrem si začínám pohrávat s myšlenkou, že by se ta palice mohla celá pěkně spojit a výsledkem by byly 30cm salámky :D
tuffgong1
Tak a teď poslední Sh pheno číslo 1 (plus foto celku)

Kytka nakvítala stejně rychle jako číslo dva, ale v současné době je v kvetení nejvíce napřed.
Před přepnutím nějakých 23cm a teď kolem 60cm
Zatím jako jediná kytka v boxu oplývá úžasnou vůní(ne že by ostatní nevoněli, ale prostě nevoní tak nádherně). Vůni bych přirovnal k něčemu co by vzniklo smícháním tutti frutti, gumových medvídků a cukrové vaty :D
tuffgong1
Tak a jsem tu s dalším UPem. Fotky jsou z neděle tzn. 36. den květu.
Dle phena a modelu do konce ještě +-25-35 dní.

Hodnoty jsou pořád stejné až na výstupní EC které je od 1,3 do 1,6 podle kytky. Kupodivu ani kyti s 1,6 neukazuje známky přehnojení, ale pro jistotu příští zálivka bude voda s enzymy a upraveným PH. Rád bych to EC výtoku měl max 1,3


No a co se rajčat týče, tak ty jdou do kopru. Kytky tak přerostli, že se tam rajčátka vůbec nevejdou... Nechávám je dole u květináčů jen proto, že mi je líto je vyhodit. Přece jenom na nich jsou 3 malá rajčátka a stále si říkám, že by aspoň jedno mohlo dozrát :D


Tak a tady jsou fotky OB... Zde se děda mráz opravdu vyřádil :D Místy pod nánosem krystalů vyzerá jak kdyby ní byla jinovatka :D
3. foto doporučuji v plné velikosti.
tuffgong1
Zde je SH pheno číslo 1
tuffgong1
SH pheno 2
tuffgong1
SH pheno 3

+Foto boxu před rozbřeskem (je krásně vidět, že kyti svou výškou vyhnali z boxu vše krom světla a ofuku :D






PS: Děkuji za káčka :-)
tuffgong1
Další fotky dodám o víkendu, v tydnu na to asi nebude čas.

Kazdopadně došlo hnojivo od Hesi a tak pojedu pro nové.
Mohl by mi někdo doporučit nějaké co snižuje PH co nejméně ( idealně vubec nebo ho naopak zvyšuje) ? Minuli tyden jsem měřil Hesi Bloom, Plagron tera grow a Ata terra max. Všechny tři PH snižují a Ata uplně brutálně (víc jak o jednotku).
Uvažoval jsem o Biobizz bloom, Canna terra flores nebo Advanced nutrients sensi bloom(AD zatím vede jelikož mám dobré zkušenosti se sensi grow od AD, pametam si, že když jsem jel šalvěj divotvornou v bubbleru, tak jenom po AD vypadala opravdu krásně, což se o Hesi nebo Ionic říci nedalo).
Někdo nějké rady ? :-)

No a krom boje s vyběrem hnojiva mám problém s teplotou. Už jsem z toho docela zoufalej. "V kytkach" je max do 28 ,ale u vrcholku je občas až 34C°. Asi už nemá cenu se s tim nervovat, když většina těla rostliny ma teplotu ok, ale prostě mě to štve. Hlavně ta bezmoc. Vždyt já spím i se špuntama do uší aby mohl být ventilátor na vyšší vykon, ale ani to v tom mem malem krcalku nestačí. Prostě malej pokoj a točící se vzduch pořad dokola nejde s optipalni teplotou dohromady :-( No na jaře bych rád pořídil Mars 150w Led. Jednak bych pod tím jel předpěst a taky a to hlavně bych na podzim jel kolo 150w Led + 150w HPS v boxu 60x60 namísto té přeteplené 250w HPS co mám tedka.
Kreator1993
S tou teplotou skus dat ke světlu PC ventilátor aby odfukoval to horko od vršku i když máš cooltubu ;) jinak parádní :)
tuffgong1
Hele na světlo fučí 15cm klipsňák... Ale už se to asi vyřešilo, ten teploměr je asi jeblej :D

Jinak nakonec jsem koupil Biobizz bloom :-) Advanced Nutrients jsem chtěl, ale nesehnal a canna terra bylo jen v litrovem balení, takže to nakonec vyhral Biobizz :D
Kreator1993
Já osobně jedu taky biobizz ale můžeš ještě přidat topmax jestli chceš ... Pokud nemáš jinej květovej stimulátor
tuffgong1
Topmax mám, ale je asi dva roky starej (ikdyž teda celou dobu v lednici), ale zatím jsem spíš rozhodnutej to cele dopěstit na doplňcich od Groteku (Monster bloom a Heavy bud).

Ps: Nemáš náhodou vyzkoušeno jak dlouho ten Biobizz vydrží než se zkazí ?
zelenymuz
pH můžeš i zvyšovat pomocí hydroxidu draselného. Trvá těch 14 dní než se to spraví v hlíně..dal bych 7,2 roztok a pak 7,0 a 6,8 a 6,5 každý tři dny novej a třeba i Pkčko..to se dá koupit i obyčejný (litr za 207,- jmenuje se bloomate). GL a jinak vysoký ph(neutrální) mají i minerálky, obecně všechno kde převažují kationty
tuffgong1
Zdravím,
já Ph tím KOH zvyšuji, ale prostě ikdyž tam už skoro měsíc leju Ph 6,5 na výtoku je to pořád 5,6-5,8 (kytkam to asi neva, ale raději bych 6). Přijde mi, že ta kokotka hlína je nenapufrovatelná :D Ted už to nechám být a při příštím pěstu pojedu už jen gr hlínu nebo jsem uvažoval o nějakem hydru, ale to ještě uvidím :-) To PK mám, ale nepoužívám ho protože jedu doplňky od Groteku a to Monster bloom a Heavy bud. Kazdopadně dík za připomínky :-)
Kreator1993
Hele vyzkoušeny to nemám ale ten co používám tak mi zbyl od loňské out sezóny a vše v cajku.
tuffgong1
Díky Kreatote za reakci, tak když ho dám do ledničky, tak do příštího roku by to měl zvládnout :D
Kreator1993
Nechci bejt chytrej ptž to nevím jistě. Ale podle myho názoru by to zvládnout měl. :D
tuffgong1
Po lehké odmlce jsem zpět... Dnes nahrané fotky jsou z 9.2.2015 tzn. nějaky 50. den květu.

Ač to není ideální řešení všechny kyti sklidím v 65. dni květu. Bohužel smrdí natolik, že šmikat je postupně a sušit mimo box (tedy mimo působiště pacháče) nejde. No snad to nebude nějak extra vadit :-)

Co se hnojení tyče, tak jsem vysadil vše co jsem do ted používal a zalívám už jen Ripenem (dnes druhá zálivka) ještě bych rád jednou Ripen a pak už něco kolem deseti dní průplachu.



Orange Bud:
tuffgong1
SH 1
Bohužel se mi povedlo tuto kyti přehnojit :-( No ale průplachu čistou vodou to jakž takž zachránil.
tuffgong1
SH 2
tuffgong1
A tady SH3 + čarovné foto boxu :-)
koles
Pecka! Myslim že během těch následujících 15 dní nastane ještě pěknej masakr :sun:

Jakou mají teď výšku?
tuffgong1
No snad jo :D Docela věřím tomu Ripenu (vždy mi přišlo, že se po něm ještě nafoukli a ztvrdly), tak snad se to ještě o něco zlepší :D
Jinak co se výšky týče tak pořád plus mínus stejné. Pheno 1 - 60cm a Pheno 2 a 3 - 75cm. Ale je pravda, jak rostly paličky, tak o něco to mohlo narůst. Já to pak ještě přeměřim při kose :-)
tuffgong1
Včera jsem dal kytky do vany a každou pořádně prosprchoval. Nakonec jsem se dostal na Ec výtoku 0,29. Podle pestíků to vyzerá, že budu tak ve čtvrtek nebo v pátek sklízet :-)
tuffgong1
Jsem dost zvědav kolik z toho bude. Kdyby tam byla stovečka byl bych moc rád :-). Bohužel pálky nejsou tak tvrdé jako jsem měl u předchozího pěstu (krom SH 1 a Orange Bud, ty jsou fajn). Řekl bych, že to bude tím, že se v SH 2 a 3 dost projevuje sativa gen (tomu krom řidších palic napovídá i fakt, že se z původních plus mínus 20cm vytáhly až na současných brutálních plus mínus 75-78cm :D
Ale teda musím říct, že SH neuvěřitelně smrdí. Stačí abych na chvilku otevřel skřín a celý pokoj je doslova nasáklý konopným odérem. Ty kytky smrděj až tak, že to ani nestíhá pachovej filtr a to jsem ho před pěstem repasoval (ikdyž je možné, že za to částečně může i fakt, že do filtru foukám namísto abych z něj vzduch tahal).
TommyGun
Kámo stovečku tam budeš mít stoprocentně! Troufám si říct, že budeš možná atakovat 200gé..
koles
Kolik to bude mít dní na květu v pátek? SH1 a OB bych nechal na 65 a ty dvě sativnější phena SH klidně na 70 - bylo by škoda je sklidit bzro a těch pár dní navíc tě už nezabije ;)
tuffgong1
Trochu jsem se unáhlil kvuli chybě ve vypočtu. Nakonec to nechám do neděle(+-den 64.den květu), ale dyl ne protože SH2( na to že mi přjde skrz řidší pálky a fakt jak po přepnutí vystřelia spíše sativa, tak dozrávat bude někde pod hranicí 65dnu) a OB maj už dneska kolem 60% pestíku hnědych.
SH1 a SH3 vidím na 65-70dní.

Každopádně dyl jak do neděle ty kytky nechat nemohu, protože by pak SH2 a OB měli naprostou většinu pestíku hnědých a zase to nechci nechat moc přezrát.


Pokusím se dneska zprovoznit plastovej mikroskop z mého dětství, ale co vím, tak minule nefungoval, ale třeba se povede :D
koles
Jen poznámka: orientovat se jen podle pestíků je chyba. V posledním kole jsem měl většinu tj. 80+ % pesítků hnědých už po měsíci květu. Správně se zralost posuzuje podle zakalení trichómů, což jistě víš. Pestíky mohou poskytnout indicii, ale je víc faktorů, které na jejich barvu působí. Se zralostí to asi koreluje, ale nijak těsně..
tuffgong1
Já vím no, ale mám strach, že ten mimroskop nezprovozním. Každopádně to nechám do té neděle, je pravda, že s tím pátkem jsem se unáhlil.

Edit: tak mikroskop je opravdu po smrti... no nechám to do té neděle a pak to seknu.
mazda32003
staci jestli mas nejaky lepsi fotak tak vyfot makro a zvetsi si to a poznas jestli jsou zakalene nebo ne...
tuffgong1
To bohužel nemám. To co fotím je foceno mobilem. Fotakem už nefotím jelikož dělá horší fotky jak ten mobil :D
MocnyOkurek
Mikroskop stoji 300kc a neni to slozita obsluha. Ja puzivam co pouzivaj znalci minci. Pak jen uskubnes kousek listku a procekujes. Navic se s nim dobre fara kdyz si clovek zakouir :))
tuffgong1
Tak ja s obsluhou problém nemám. Umím dělat i mikrobiologické preparáty jako je barvení bakterií podle Grama a s tím spojené mikroskopování s disperzním olejem a podobny ktavinky, ale mikroskop nemám a ve škole se k němu v blízké době nedostanu. Bohužel ted nemám ani ty 300 stovky na koupi. Vejplata bude až za dlouho... :-(
Ale děkuji za ochotu poradit :-)
tuffgong1
Zdravím místní growerstvo ! :megafon:

Včera jsem kytky ještě jednou projel sprchou čímž jsem se dostal na Ec výtoku 0,23.
Dnes jsem ostříhal velké a střední listy + jsem kytky naposledy zalil vodou s upraveným Ph na 6 a v neděli proběhne kosa :-)



Jako první je tu OB... Pálky sice nejsou nijak mega, ale o to víc jsou pocukrované ! Výška : 72cm
tuffgong1
Tady máme SH 1
Při dnešním měření jsem naměřil 68cm
tuffgong1
SH2 s výškou 82cm... :pimp:
tuffgong1
A nakonec SH3 s výškou 85 cm :eek:

+ fotky celku
KREATOR
Na dvěpade dobrý salámy...neříkám nic.jestli můžu začít s tipovačkou tipnul bych to na 155.5 grámků.
tuffgong1
Díky :-) Klidň začni, ale v neděli dodám fotky komplet ostříhanejch holčin, tak nechceš povkat do neděle ? :)
tuffgong1
Byl vznesen dotaz jak dlouho byly kyti na růstu. SH od vyklíčení po přepnutí 25 dnů a řízek OB od přivezení domu rostl do přepnutí 5 dnů.
tuffgong1
Tak konečně hotovo.
V neděli jsem setnul SH1 a OB ostatní až včera protože v neděli večer jsem oboje nestihnul.

Tady jsou nějaké fotky... detaily dodám až to uschne :-)

Tu je Orange Bud:
tuffgong1
SH2
tuffgong1
SH1
tuffgong1
SH3
tuffgong1
A tady všechny s pivem pro porovnání...


Kdo chce může soutěžit v TIPOVAČCE :) Vítěz dostane K+
Džipo
131 gé přeju více ;)
countryboy
213 g velmi pekny pest
mongoose
222,2g
nasavajtendym
199g , ale přeji víc...
Balon
250G jak dopadly rajčata???
tuffgong1
Jo rajčata jsem pak raději už nefotil :D Jak kytky přetostly, tak udělaly nad rajčaty nepropustnou vrstvu zeleně. Ze 3 rajčat sklizeny dohromady 3 rajčátka :(. Si to vynahradím v letní sezoně na balkóně:D

PS: Odpoledne přidalm fotku těch tomatovejch chudácpků...
tuffgong1
Tak tady jsou ty rajčata. Nutno poznamenat, že vyzerají dnes již už velice zbědovaně, ale to je tím, zpe poslední vodu dostali v sobotu s kytkama. Teď je mám už jen na okně než se dokopu k tomu je donést do kontejneru.
tuffgong1
Tak schne to schne to a zatím to vypadá , že v neděli bych to mohl zvážit.
A pak bude následovat curing v zavařovačkách... :)
Kreator1993
205krásnejch g. Ať chutná k+
Saruman
271g a Ká + :)
tuffgong1
Sakra lidi to jsou ohromný čísla :D Uplně mi jde z toho hlava kolem. No ale já bych počítal za obrovskejch úspěch cokoliv nad 130g
Sám se neodvažuji tipovat, tak snad mě to nakonec mile překvapí :)
TommyGun
Kamo mas to paradni a tip je 153,5ge
Tazy'cz
140.7gé :) povedlo se ;) držím palce ať je víc.. K+
tuffgong1
Takže :D
Dneska jsem kytky rozstříhal na jednotlivé pálky a dal do sklenic. Ještě to bude pár dnu dosichat ve sklenicích, takže výsledek dnes nezveřejním, ale OB vyzeral, že už o moc neseschne, takže jeho váhu jen tak pro zajímavost zveřejním již teď.

Podržte se, Orange Bud má 32g :eek: (ještě asi o něco málo seschne, ale ve výsledku toho nebude mín jak 30g)
Jako dost mě to překvapilo protože jsem odhadoval něco kolem 20-25 :)
Co se vůně týče, tak mi připomíná kadidlo a ve chvíli kdy pálku vezmete do ruky a lehce ji zmáčknete, tak se kadidlo vytratí a nastoupí něco jako vůně Ouza (taková pálenka z anýzu), ale je asi možné, že se vůně do budoucna změní, přeci jenom ještě to není úplně suché.
koogi1
221,5 Moc pěkná práce pane.
tuffgong1
Musím říct, že kyti jsou opravdu nádherně orosené:-) Jen z nůžek jsem z této sklizně dohromady sundal 0,57g skafu/haše.
Někdy v průběhu příštího týdne ještě budu dělat hašík z listů, tak jsem moc zvědvej kolko toho bude :D

Pardon z kvalitu fotky :(
Tazy'cz
Pěkný :)
yabasta
186
@jdam
178 g
tuffgong1
Tak a je to tady ! Den na který jsem netrpělivě čekal :drools:

CELKOVÁ GRAMÁŽ je věřte nevěřte 185,3g :winner: :biglaugh: :winner:


OB: 31,2g

SH1: 42g

SH2: 58,6g

SH3: 46,5g

Uber spodky co jsem házel na jednu hromadu: 7g

Musím říct, že tohle jsem opravdu nečekal. Říkal jsem si tak 130, ale toto opravdu ne :D Takže s pěstem jsem opravdu nad míru spokojen. Ovšem to neznamená, že nebylo co zlepšit. Výsledek určo mohl být i lepší. Příště bych se tedy rád vyvaroval chyb které jsem udělal. A co bych vlastně zlepšil ? 1) dal bych větší květníky 2) nenechal je tak přerůst 3) lépe vyplnil prostor(více vršků méně výšky) 4) pořádně si pošefil Ph nebo vlastně ono by stačilo tam nedávat tu shit hlínu ze zahradnictví 5) snížil teplotu v druhé půlce květu

Fotky a další informace dodám zítra a smoke report snad do týdne. :pimp:


Abych nezapomněl... Výtězem TIPOVAČKY se stává YABASTA s číslem 186g :) Blahopřeji !
tuffgong1
Tady foto celku v zavařovačkách :)
Z leva: OB,SH2,SH3,SH1,Uber spodky


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma