Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
zvadle listy - Klikni zde pro originální téma
nEophyte
Predem se omlouvam,sam nemam rad zakladani novych temat kdyz na tyhle problemy uz temata jsou,ale nemam jinou moznost takhle si toho vsimne snad vic lidi a konecne se mi podari vyresit muj problem..takze kdyz jsem mel kytky na cfl na rustu byly krasne zdrave,po tom co jsem prepl na kvet a hodil hps jejich stav se vyrazne zhorsil,proste maji uz skoro mesic svesene listy a nejsem schopnej prijit na to proc.Prelity to URCITE neni,protoze zalivam kazdej druhej den a hlina uz je opravdu sucha..Malo zality to taky neni protoze kdyby jo,tak po kazdym zaliti by se to do 2 hodin spravilo-nic..nekdo mi rikal ze je to tim ze co jsem nainstaloval hps mam nizkou vlhkost tj 30% tak jsem jeste ted dodatecne koupil zvlhcovacku a vlhkost je nyni 50%- nic..takze otazka hnojeni.. malo hnojeny to nemuze byt,jeste tyden po prepnuti na kvet jsem hnojil hnojivem na rust a ted hnojim na kvet + topmax+ enzymy kazdou zalivku,jednou za cas to proliju cistou vodou s upravenym ph,jinak ph kazde zalivky upravuju na 6,2..puvodne jsem si myslel ze je to prehnojeny tak jsem to poradne prolil cistou vodou s enzymama ale taky se to nezlepsilo..uz jsem z toho vazne tezce na nervy a za pripadnou pomoc libam ruce....
Edit:dalsi vec je ze mi pripadaji dost svetle..a denne trham zlute listy,ale z 90% to jsou listy pod sito takze to bude asi z nedostatku svetla a neni to znamka problemu ne?
Anuvin
Ahoj, vypada to ze uz si skusil skoro vsechno. Skus zmerit ph na vytoku co kdyby..
Kazdy prvek se vstrebava pri jinem ph, ph by melo lehce oscilovat tak jestli to upravujes vzdy presne na 6,2...
Co teplota ? skousel si ji stahnout niž?
nEophyte
Teplota je ok pohybuje se od 25-28..jinak nejedu porad ph 6,2 jel jsem od 6,7 a postupne s kvetem snizuju...vcera jsem nad tim dost premyslel a fakt si rikam ze nejvetsi pravdepodobnost je to prehnojeni,protoze kdyz to bylo ok tak ta rustu jsem vzdy jel jen 1 hnojivo na rust a co jedu kvet tak vzdyckY dam booster max davku a tak jeste 1/2 davku kvetovyho tak jestli uz to proste neni moc,prece jen to nejsou zadny metrovky...takze ted min 2 zaliti dam jen cistou vodu s upravenym ph + enzymy a poradne to proliju...
LonGermaX
Kombinace víc věcí, podle mě to je hodně přelitý a hnijou koreny se spatnym PH
nEophyte
Jak vic mam jeste zduraznit ze prelity to NENI pise to uplne kazdej ale hlina je pred zalitim sucha jak hovno na pousti! Precetl sis vubec co jsem k tomu napsal nebo jsi to jen tak placnul podle fotky?
Astronautr
Jesli to nechavas vyschnout jak hovno na pousti tak ti vzdycky ischne podstatna cast korenu po zaliti uhnijo nemaj cim zrat z pudy se ti stava nemile medium a ty kytky vypadaj takhle
LonGermaX
kdybych si to nečetl tak ti tady nebudu odpovídat. Já ti říkám co vidím podle fotky moc informací si tady nedal. každopádně se stal někde problém od přepnutí, ale že tam dáš HPS tím to určitě nebude a malou vlhkostí to taky nebude. Někde se neco stalo když si asi přešel na květový hnojiva. Co to PH čím to měříš? kapkama? nebo máš PH metr a máš ho 100% dobře nakalibrobaný...Změr PH výtoku ...s tím zaleváním sem to plácnul protže se mi nezdá že by bylo potřeba každý druhý den zalívat ..
nEophyte
Merim digi ph metrem,jeste co me napadlo ze to hnojivo je par mesicu prosly ale to i to rustovy a bylo to ok..Nevim kvetinace jsou 7l a zalivam obden kazdou kytku 0,5l vody s upravenym ph.. Samozrejme s tim vyschnutim jsem to prehnal protoze uz me trosku rozciluje ze pokazdy prvni co zduraznin ze prelity to neni a porad dokola mi to nekdo pise..hlina proste staci normalne proschnout strcim tam vzdycky hluboko prst a citim to..navic vzdycky potezkam kvetinac..
LonGermaX
Doporučím jestli nemáš co stratit až to vyschne vyklepnout jednu kytku a mrknout se na kořeny...Pokud mas nakalibrovany PH metr tak snad ok...chtelo by to zmerit ten vytok..poradil bych ti ale vypada to spatne a hlavne nejsem na hlinu specialista...jen to vypada prelity, vysuseny, kazdopadne se koreny nemaji moc dobre..

by si poznal že to hnojivo je nějaký zkažený, že by smrdělo nebo by se moc dobře nerozpouštělo.
Kambu
Taky bych se podival na koreny a taky jestli v hline neni nejaka havěť..osobne si myslim,ze hnojivama to neni,ze problem bude u korenu-malo dychaji-muj nazor.
nEophyte
ytok jsem meril naposledy tak 3 tydny zpet a zalivka byla 6,5 a vytok 6,8 tak proto jsem snizoval ph zalivky aby se to srovnalo...ja ted spis nebudu hnojit a budu to jen prolivat vodou s enzymama protoze si fakt myslim ze je v te hline dost hnojiva jeste jsem si totiz blbec vubec neuvrdomil ze jsem pouzil hlinu co jsem jel balkon pres leto,tak mozna bylo hnojivo uu v te hline a ted je ho tam proste moc.
Edit: s tema korenama by to bylo hrozne komplikovany mam tam tu mriz a jeste jsou ty kytky zohly to bych cely rozesral..jeste me treba napadlo ze ta hlina mi prijde docela nepropustna proste jak byla na zacatku pekne prokyprena tak ted spadla tak o 5 cm..ale zase nevim jak to prokyprit abych neponicil koreny..jak se ten problem objevil poprve tak jsem si prave myslel ze koreny nedychaji tak jsem do kvetinacu spodni dirou strcil hadici a vzduchovacin motorkem z akva jsem tam pral vzduch,ale mozna to byla blbost nevim..
LonGermaX
Bude to vy tý hlíně jak píšeš. nedejchá to a hnijou kořeny. Chtělo by to některýho zkušenějšího. prokypřit špejlí třebas a zalívat to když to proschne minimálně aby ty cykly byly kratší a zelejvat jen voda+enzymy.
Seky
No pokud je zalíváš obden tak hlína nemůže stihnout proschnout, to se na mě nezlob.
Na první pohled vypadají i na nedostatek růstových prvků, bylo by dobré změřit i EC na výtoku.
Ta 20ti - 30ti% vlhkost jim na kondici taky zřejmě moc nepřidala.
Každopádně měsíc před sklizní s nima už nic moc nevykouzlíš.
nEophyte
citace:
Původní příspěvek od Seky
No pokud je zalíváš obden tak hlína nemůže stihnout proschnout, to se na mě nezlob.
Na první pohled vypadají i na nedostatek růstových prvků, bylo by dobré změřit i EC na výtoku.
Ta 20ti - 30ti% vlhkost jim na kondici taky zřejmě moc nepřidala.
Každopádně měsíc před sklizní s nima už nic moc nevykouzlíš.

Tak proc kdyz tam strcim prst citim suchou hlinu a kvetinac je lehkej jak papir? Nechci nic kouzlit palicky rostou pekne ale proste ty listy v poradku moc nejsou.. Navic to zalivam v podstate stejnym mbozstvim zalivky jako pri rustu,akorat tam jsem to vetsinou zalival kazdy 3 dny,ale taky to jelo pod cfl a ta topi podstatne min jak hps..
Seky
Pokud se jim chceš za každou cenu pokusit ještě nějak pomoct tak bych v první řadě mrknul na kořeny jak ti radí nahoře. Ten rám není natolik prorostlej aby nešel sundat. Suchej květináč neváží oproti mokrýmu skoro nic a bez vody musí vydržet 5 a víc dní úplně v pohodě.
nEophyte
Jak jeste pomoct tim chces rict ze za chvili uplne umrou ? :(
Seky
To ne ale počítej s tím že do sklizně se to nijak výrazně nezlepší. To sem měl na mysli když sem psal že už s nima nic moc nevykouzlíš..
tyson500
moje kytky vypadaj docela podobne (resim to tady v jinym threadu ) a zjistil sem ze jim davam moc nizky EC ....nekecam ze jsem 4x zvedl davku hnojek abych se dostal na pozadovane ec 2,0 ( 3-4 tyden kvetu)
treba jim toho lejes malo ..:)
onesoul1
podle mne to je prelity jak blazen musis zalevat casteji po mensich davkach,to taky vysvetluje nedostatek zivin,ale podle mne se to jeste trosku zmatori zalezi jak jsi daleko v kvetu a co chces sklizet jestli high ci stone?ber to takhle chybami se clovek uci a priste si das pozor hodne stesti
Seky
citace:
Původní příspěvek od onesoul1
podle mne to je prelity jak blazen musis zalevat casteji po mensich davkach


Tak on hlínu zalívá každý druhý den a ty mu doporučíš aby zaléval ještě častěji?
To jako velkýho panáka pětkrát denně? :D :shots:
DOCtom
Hele, ten sedmilitrovej květník urcitě nezaliješ půllitrem vody, když je proschlej. Typnul bych, že sežere tak mezi 1,5-2l. Možná ti protíká voda kolem a nestačí se nasáknout. V kombinaci s použitou hlínou, která se nepropláchne bych ten problém hledal možná tady.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma