Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Pomoc - LED pásky, Mikropestiareň - Klikni zde pro originální téma
Peter10
Zdravím, chcel by som pestovať trošku na inej úrovni. Chcem začať pestovať pod LED páskami. Je to mikropestiareň. Pretože sa jedná iba o jednu rastlinu. Rozmery Do výšky to bude cca 120cm a do šírky to bude cca 45cm (ako píšem jedná sa len o jednu rastlinku). Chcem sa vás skúsenejších opýtať, že koľko tam potrebujem tak približne W? Je to vlastne LED páska čo má 2m, dá sa tam nastaviť farba (aj namiešať), stmievateľnosť, 60LED/m.... Bude stačiť tento produkt čo tu uvádzam alebo to je málo a treba niečo iné? Ak treba niečo iné (svietidlo) tak poprosím hoďte mi odkaz na konkrétny produkt. A ešte jedna vec, že plánujem tie pásky nalepiť iba hore do tej skrinky. Neviem či mi to vyjde aj okolo ale pochybujem! A jasné že sa jedná o INDOOR pestiareň. Ďakujem vám za vaše rady!

(Podrobné údaje)
VODEODOLNOSŤ: NIE Farba: RGB (možnosť meniť farby)
Typ LED: SMD5050 Počet LED: 60LED / m
Napätie: DC 12V Príkon: 14,4W / m
Stupeň ochrany: IP20 Stmievateľnosť: áno
Rozmery: 2000 x 10 x 2,5 mm Uhol svietenie: 120 °
Deliteľnosť: 5cm / 3LED Montáž: Lepiace páska Značky 3M
Životnosť: do 50 000 HODÍN Certifikácia: CE, RoHS
Balenie: 2 m Záruka: 24 mesiacov
(Skopírované zo stránky predajcu LED pásiek)
alesh
Tohle nemá smysl. Pokud chceš LEDky, pořiď si pořádný.
Pokud to chápu, máš základnu 45x45 a výšku 120? Na takový rozměr bych volil 60W (kvalitní LED) - 100W (zářivky). Možná i třeba 75W sodík by se dal.

a.
Peter10
Áno dobre si to pochopil a môžeš mi poslať link priamo na tie LED alebo sodík (rast+kvet v jednom)?
alesh
https://www.google.cz/search?&q=70w+hps+komplet
http://bonsaihero.com/index.php/ledgrow-led-panel-65-w
Peter10
Dík a tá 70w komplet tak tam keď som išiel na stránku http://www.specialnizahradnictvi.cz...it-70w-hps.html tak tam je že tá žiarovka je vhodná na kvet.. Bude to problém keď to chcem aj na rast aj na kvet? Alebo to bude závisieť od dĺžky svetla (napr.: 12h svetla a 12h tmy)?
zlobivejkluck
http://www.mazar.cz/cs/produkt/31-s...o-120w/?katID=1 S timhle mam zkusenost, je to vyborna vec...
jackherer
.
alesh
citace:
Původní příspěvek od jackherer


Musim bojkotovat s tim jdi k sipku kamo .

Hps jde na rust i kvet problem to neni

+1
Kup si ten sodíkovej komplet, to ti poslouží nejlíp. Je to vhodný na kvetení, ale samozřejmě pod tím můžeš i růst.
A ano, kvetení ovlivníš dobou, po kterou budeš svítit.

a.
spachal
Pokud pouzijes vybojku urcenou na kvet take pro rustovou fazi, opravdu se nic nedeje, jen budou slecny pravdepodobne vytahlejsi, poroste to vice do vysky (bude "chybet modra cast spektra"). A na ty LEDpanely od Mazaru se opravdu vykasli :] ..
Astronautr
sodik je jista a proverna cesta miliardkrat overena.... ale jesli proste chces led nech si tdy poradit!! sou tu cely fora o LED zrovna A. otom vi svy :) kazdopadne co sem tu tak vycet vyplati se spis si panel posavit nez koupit komplet... jak financne tak vykonove..... ale je to drahe pokud chces kvalitni LED priprav si pekkny balik. rozhodne se do 3K nevejdes
dedoverde
úprimne? neviem či by si mal s tých pásikov dostatok svetla. existujú aj grow led pásiky určené na pestovanie, ale myslím si že to je skôr na kapusty a podobné zeleninky, ale pre tú našu zeleninku by to asi nestačilo. hodím ti odkaz na tie pásiky, môžeš sa na to pozrieť a uvidíš. netreba sa nechať odradzovať treba skúšať aj keby z toho nič nebolo tak ide aspoň o vedecký pokus s ktorého sa môžme všetci poučiť.
http://www.aliexpress.com/item/free...1721157585.html
zlobivejkluck
Na takovej malinkej prostor bude mit problem z uchlazim z HPSky, na to je ten panel dobrej, ale 12k je dost to chapu. Jinak panel od MAZARU neni spatny, uz jsme jich nekolik odzkouseli a byl asi nejlepsi. Ja samo taky jedu HPS a panel mam jen na matku ,.)
Peter10
Ďakujem vám všetkým za pomoc! Tak ja som sa rozhodol, že si kúpim to HPS. Tam sa mi to akurát zmestí a keď píšete že to je aj aj tak potom pohoda. A to, že sa to trošku potiahne tá rastlina, tak to sa dá vyriešiť ventilátorom nie? Keď tam dám taký malý. A hneď od začiatku rastu to bude na ňu fúkať tak sa stonka spevní nie?

Link na HPS čo chcem kúpiť: http://www.specialnizahradnictvi.cz...it-70w-hps.html
alesh
citace:
Původní příspěvek od zlobivejkluck
Na takovej malinkej prostor bude mit problem z uchlazim z HPSky, na to je ten panel dobrej, ale 12k je dost to chapu. Jinak panel od MAZARU neni spatny, uz jsme jich nekolik odzkouseli a byl asi nejlepsi. Ja samo taky jedu HPS a panel mam jen na matku ,.)

Ten z mýho linku bude mít velmi porovnatelný, možná ještě lepší výkon než Mazar a to při skoro poloviční spotřebě. V přepočtu stojí asi 5000 (pořád dost).

a.
alesh
Pokud se ti to tam podaří nacpat, asi by bylo dobrý mít dva větráčky. Jeden, který bude foukat na kytku/y a jeden, který bude někde v horní části odsávat teplý vzduch. Pokud chceš jen jeden, vynechej ofuk.

a.
Peter10
Áno tak to už mám premyslené. Ďakujem za pomoc! :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma